Atila88 8 Napisano Decembar 28, 2013 U prolazu, 9 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tomos 15 SL Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima ovo je moj Tomos 15 SL,39mm klip unutra,cilindar serijski,pokusavam da ga vratim u fabricko stanje: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 28, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lep ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Decembar 28, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Decembar 28, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Lep izgled,verovatno i lepo ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avacs 23 Napisano Decembar 29, 2013 U prolazu, 42 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV Prijavi odgovor kao problematičan Fino! Masinerija...zamisli cafe racer od toga... Imam takav crveni...do duse u malo boljem stanju (fabrickom),pa ako imas jos nekog ko je zainteresovan,rado bih udomio "dedu"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 29, 2013 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan 15tica, prvi moj motor sa brzinama, bas sam se navozao sa njim i opet bi ga imao. Jedina mana u mom slucaju je bila hladjenje, odnosno spora voznja po losim putevima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Decembar 29, 2013 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao SLC, godinama sam ga vozio i zimi i leti i prosao veliku kilometrazu uz jednu generalku i dva osvezavanja (klip i karike). Za svo to vreme me je samo jednom ostavio na putu kad je crkla bobina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4257 Napisano Decembar 29, 2013 motoras, 2460 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ha! I ja sam imao sličan. Ali kod mene je bio stavljen rezervoar od apn4,bio je crne boje i rebra su bila "osisana" da mogu da stanu pod deklu,da se bolje hladi... Prodao sam ga pre 11 godina u Batajnicu. Zato sam prošle godine kupio APN sa Devinom mašinom. Ene ga pod kotobanjom u delovima,čeka da dodje na red da se sredi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Decembar 29, 2013 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Lep,bas redak za videti .slika me vratila 30 godina unazad,prvi motor koji sam vratio u zivot,srednja skola,ni dozvolu jos nisam imao .davno bese... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atila88 8 Napisano Decembar 29, 2013 U prolazu, 9 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tomos 15 SL Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,evo jos slika delova sto sam nabavio,hocu da ga vratim u fabricko stanje: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Januar 8, 2014 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan prelep je i ima lepu osnovu da se restaurira..............bas lepu osnovu zdravu koliko se secam a vidim na tvojim slikama da je lula usisa cini mi se bar sa slike tako........kraca .......jer...... sa kracom lulicom je bolje potezao i punio dok se ugradjivala i duza lulica koja ga jeprilicno strojila........savet.......ako smem naravno da dam...... Radilica u velikoj pesnici je znala da brzo rikne stoi zbog materijala losih sto i zbog obrtaja .......TRAJNO resenje je bilo ubacivanje iglicastog lezaja od Zastave 101 od poluosovine trokraki lezaj je u pitanju bio.....iglica i pravljenje kosuljice kod strugara i posle je bukvalno vecna velika pesnica Noviji model sa onim cevastim ramom mi je nekako bio suvise tanak sav staklen nekako......ovaj je po meni naj lepsi model Srecno sa radovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 8, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Mislis na lulicu na karburatoru tj prirubnicu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Januar 8, 2014 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam na cevku koja ide od karburatora do cilindra....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 8, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle prirubnica Glavni razlog zasto se 2T motor ulenji kada je prirubnica duza nego sto treba jeste sto motor rezonira i na karbu i na auspuhu.Tako da imas povratne gasove i tamo i vamo. Kada je duza prirubnica gubi se rezoniranje na karbu pa se motor ulenji.Nije neka nauka kao na konusima 2T auspuha ali generalno ne treba biti duza,sto kraca to bolja i sto manje da ima bilo kakve uglove.Ovakva prirubnica radi posao sto se tice svega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 8, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle prirubnica Glavni razlog zasto se 2T motor ulenji kada je prirubnica duza nego sto treba jeste sto motor rezonira i na karbu i na auspuhu.Tako da imas povratne gasove i tamo i vamo. Kada je duza prirubnica gubi se rezoniranje na karbu pa se motor ulenji.Nije neka nauka kao na konusima 2T auspuha ali generalno ne treba biti duza,sto kraca to bolja i sto manje da ima bilo kakve uglove.Ovakva prirubnica radi posao sto se tice svega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atila88 8 Napisano Januar 10, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tomos 15 SL Prijavi odgovor kao problematičan Prirubnica je original,a i imam kracu od 15 SLC,tu necu da stavljam.To cu na jedan sledeci APN 4 SL projekat da stavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba_moto 39 Napisano Januar 12, 2014 U prolazu, 55 postova Lokacija: s.selo Motocikl: Ducati, Kawasaki, KTM Prijavi odgovor kao problematičan Legenda tomosova.kao e90 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 12, 2014 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Taj rezervoar sa hromiranim bokovima imali su oni stariji, divno je sto si to nasao! A lulica mora ona duza, zato sto je njemu karb i filter sa strane. Kratka lulica moze na TLC (cevasti ram), jer njemu i Cross 50 Junioru karb i filter idu u sredinu izmedju cevi rama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atila88 8 Napisano Januar 13, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tomos 15 SL Prijavi odgovor kao problematičan Na Junioru je drugacija prirubnica od SLC-a,drugaciji ugao.Na prolece mislim da ce dosta liciti na original i u top stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raca994 4 Napisano Januar 29, 2014 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle prirubnica Glavni razlog zasto se 2T motor ulenji kada je prirubnica duza nego sto treba jeste sto motor rezonira i na karbu i na auspuhu.Tako da imas povratne gasove i tamo i vamo. Kada je duza prirubnica gubi se rezoniranje na karbu pa se motor ulenji.Nije neka nauka kao na konusima 2T auspuha ali generalno ne treba biti duza,sto kraca to bolja i sto manje da ima bilo kakve uglove.Ovakva prirubnica radi posao sto se tice svega. Da,ali menjanjem duzine prirubnice se ne gubi rezonancija,nego se menja broj obrtaja na kojima se javlja.Jos nikad nije tacno utvrdjena formula niti neki poseban nacin uticaja na tu rezonanciju usisa sem prirubnice razlicite duzine.Znaci prave se prirubnice razlicitih duzina,od asupuha se ostavlja samo 15-20cm kako bi mu bila slaba rezonancija i onda se prati po obrtometru kad dolazi do rezonancije usisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...