Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

• Drug član, 2374 postova
  • Motocikl: T100 / DB6

Sympathy For The Devil

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
I've been around for a long, long year
Stole many a man's soul and faith

And I was 'round when Jesus Christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that Pilate
Washed his hands and sealed his fate
...

Danas smo se propisno upoznali.

Alzo, ima već nekoliko godina, ni sam se više ne sjećam koliko, prodao sam staru Multistradu u jedan grad na istoku. Po dolasku doma, javio mi se novi vlasnik i na moj upit "Kakav je bio put doma?" pomalo zbunjen odgovorio mi je da je sve bilo lijepo i krasno ali, što se tiče motora "... ništa se ne događa". Kak` ništa ... malčice sam bio zatečen ... šta to zapravo znači? "Pa ništa" ... kaže novi vlasnik ... šta god je on radio, ništa se nije dogodilo. Nije se morao boriti s motorom u nagibu, nije vukao van, nije vukao unutra ... kamo ga je naperio, tamo je išao. Nije mijesio po zavojima, nije poskakivao niti propadao po podrapanom asfaltu, nije morao jako kočiti pred krivinama i nije mu se činilo da brzo vozi sve dok se nije prevario i pogledao na brzinomjer. Gel sjedište je neobično udobno pa nije nažuljao guzicu, aluminijski konusni guvernal nije mu zadao bolove u podlakticama i šakama ... i sve tako.

Toga sam se razgovora sjetio danas, negdje na makadamima i podrapanim asfaltima između Gorice i Siska ... ništa specijalno nije se događalo. Šesnaest mu je godina i napravljen je za jurnjavu po rahlijim terenima. Ne za švrćkanje, ne za turizam ... za bjesomučnu jurnjavu. Ključna riječ je Rally.
Sličan je civilnim rođacima. Sve je zapravo isto osim okvira, agregata, ogibljenja, rezervara, sjedišta, fergazera, airboxa, ispuha, instrumenata, struje i još nekih sitnijih detalja ... alzo, ništa posebno.
Motor Management je tradicionalni austrijski, samo sa dva modusa ... A (Advanced) i B (Berserk). Nigdje ih ne treba odabrati, za njih se treba odlučiti ... do pola gasa je mod A, od pola gasa je mod B.
U B modu Dellorto PHM 40 SD konačno smisleno upari glavnu diznu s velikim airboksom te smjesu goriva i zraka prebaci u 102 milimetarski bunarić gdje ju kovani aluminijski Mahle batić nagura u posebnu 6D glavu čija kompresija nema ništa zajedničko s civilnom rodbinom ... sve to u višim režimima proizvede 65-70 veselih ponija. Ove konjiće na uzdi drži CrMo čelični okvir u kombinaciji s WP Racing ogibljenjem ... i pri cca 150 na makadamu ništa se ne događa. Cool. Urnebes koji nastaje biva na vrijeme najavljen promjenom zvuka ispuha ... kad se prigušeno režanje prometne u podmuklo zavijanje, drži gaće.

Ma kakvo slikavanje i slične nepotrebne aktivnosti ...

DSC06548.JPG

DSC06549.JPG

DSC06551.JPG

DSC06552.JPG

Pleased to meet you
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game
...

8)

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Katarina Hill Climb

Osim što mi je još uvijek gušt voziti se dolinom Save kroz Sloveniju, dodatni razlog zašto sam se uputio ovim pravcem bila je i brdska utrka starodobnih motocikala na brdu Katarina pokraj Trbovlja.
OK, utrku zapravo nisam niti pogledao - niti mi se dade cipelcugom otperjati do starta koji je podosta izvan centra, niti tamo uopće ima meni dostupno mjesto gdje bi se dalo kvalitetnije pratiti prašinjanje uzbrdo. Tko je postigao kakvo vrijeme također me ne zanima ... samo sam htio vidjeti kakvog se hardvera nakupilo ovaj puta. A bilo ga je malo ... puno slabije nego prošle godine.

Sve skupa, iako je vremenska prognoza bila prilično obeshrabrujuća, ispala je to lijepa vožnjica lijepim predjelima lijepe nam susjedne države.

DSC06555.JPG

DSC06556.JPG

DSC06560.JPG

DSC06561.JPG

DSC06562.JPG

...

• Podržavam 1

Sve po spisku ...

... i skretanje na Grobnik, i prolazak kroz Bakar, i onaj potez uz obalu između Crikvenice i Selca, i još kroz Selce uz obalu ... i potom nazad na magistralu. Ne, nisam išao dalje, ni prema Novom ni prema Senju niti prema Karlobagu. Zašto? A počelo je, jbg ... broj Mađara po dužnom kilometru magistrale prešao je veličinu jedan, što znači da je vozikanje po magistrali u hibernaciji sve do devetog mjeseca.
A kako je počelo danas? Gužvicom, dakako ... laganom gužvicom po autobanu, sve do Karlovca pa i još malo dalje do Bosiljeva 2. Primjetio sam da je većina otišla južnije i to je dobro. Sve sam se nekako nadao da će još danas biti čisto do Oštrovice, međutim prevarih se. OK, nije to bilo ništa stvarno dramatično ... ali moralo se periodički voziti po sredini.

Nnnndobro, od Bosiljeva 2 bilo je skoro pa normalno.
Na Grobniku je bilo svjetsko prvenstvo prikoličara plus još Alpe Adria u različitim klasama, između ostalog i za starodobne motocikle. Fino ... skoro 3 sata landranja okolo, uočavanja zgodnih detalja - kod prikoličara naročito - i laganog prokuhavanja pod mediteranskim Suncem. Oko pola jedan, taman kad su se počeli okupljati i gledatelji u manjim grupicama, vrijeme je bilo da se krene ... po spisku.

DSC06610.JPG

DSC06611.JPG

DSC06612.JPG

DSC06613.JPG

DSC06614.JPG

...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja