Markic =) 1 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh u nazivu temu. Uzeo sam od skoro Apriliu rs 125 98 godiste, pa se bas slabo razumem oko nje. 26kw mi pise u saobracajnoj(nije ni vazno to toliko).Vlasnik pre mene je pao sa nje, i ostavio je posle toga napolju dugu je stajala tako bas. Upalio sam na gurku, posto je akomulator los. Radi na leru sve normalno, vozio sam je mesec dana tako, ali sam imao problem nece da predje 6,7 u pocetku, i posle je pocela malo da prelazi pa nabije do 10, ali sve uz to trza, stuca. Nikako da proradi normalno da lepo povuce do 10,11 ili koliko vec. Prvo sam mislio da ne otvara ventil, ali otvara normalno. Postepeno kada joj dajem gas, ona predje stuca, trza ali predje nekako 6,7, u pocetku nije htela to nikako. Moje misljenje da karburator treba da se ocisti, nisam strucan u tome pa da je ne otvaram ako nije to, da ne napravim gore. Da ne otvaram novu temu, da kazem ovde sta mi se skoro desilo. Pukla mi sajla od kvacila, uzeo sam novo ulje, novu sajlu, utvorio dekli (je l' nisam znao da mogu i preko safa onog na dekliju da zamenim), namestio sve to, vratio i upalio je radila minut na leru, kad sam krenuo isla sve normalno 50 metara, i stao sam ponovo, pritisnuo kvacilo i puklo je nesto iz auspuha bas jako i ugasila se. Od tada vise nece da upali. Kada god probam na gurku pocne tako da puca iz auspuha vazduh kao neki, ali jako puca bas. Svaki savet je dobrodosao! Hvala unapred! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nije valjda da niko ne zna bas nista? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 25, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da je motor dugo stajao kako kazes moze da znaci da ne dobija gorivo kako treba da je prljav karb itd da ti je uvuklo tu prljavstinu u motor, mozda cak i da je nesto osteceno, najbolje ako imas nekog majstora u blizini da oteras Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je radio pre nego sto sam zamenio sajlu. Od kada je to puklo, da upali nece, samo puca tako, kao neki vazduh. Proverio sam baca varnicu, i dolazi gorivo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 25, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno se nešto začepilo oko goriva. Treba očistiti karburator, slavinu za gorivo, proveriti da nije začepljen odušak na čepu rezervoara , zameniš il očistiš filter goriva ako ima. Kad zameniš neku sajlu pa napišeš da popsle motor neće da pali - valjalo bi da napišeš i koju si sajlu menjao ( niko od nas nema čarobnu kuglu pa da gleda u nju ) - verovatno si menjao sajlu gasa, a možda i sauga , pa si nešto loše sklopio . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Napisao sam da mi je pukla sajla od kvacila, mozda niste procitali. Od kvacila mi je pukla sajla, verovatno da nisam lepo sklopio nesto, ali sad je kasno za to. Puklo mi je to i sad svaki put kada probam da upalim puca tako, kao neki vazduh iz auspuha. Probam i sa sauhom i bez, nema sanse. Na gurku samo puca tako, ali nikako da upali. Probacu da ocistim karburator i sto ste rekli jos. Hvala puno! =)) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 25, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako je stajala dugo napolju, moguće i da je nekud ušla voda u rezervoar, ili posudu za ulje ( ako ima mešač ). Jednom sam sa drugarom išao da on kupi neku Jawu, motor stajao naslonjen na kuću - iza kuće. Dok smo mi gledali motor - došla njegova ćerkica ( stara oko 4 - 5 godina ), videla da mi gledamo motor, a ona sva sretna da se pohvali pokaže na čep rezervoara pa kaže " ja sam tu sipala pesak " . Možda je nešto tako i tu kod tebe. Istoči sve iz rezervoara u providne flaše pa vidi šta ima unutra, očisti, operi rezervoar , osuši ga pa sipaj novo gorivo . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan riknuo klip 100% Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 25, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu, pa javljam rezultate. Hvala na savetim! =) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Decembar 26, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto kaze decko,ili je svecica ili klip garantovano.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 566 Napisano Decembar 26, 2013 Zainteresovan, 389 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Teraj ti to kod nekog ko radi sa dvotaktnim motorima. I nemojte da lupate da je riknuo klip 100% zato sto uopste ne mora da znaci. Ja sam npr imao slicne probleme sa nsr-om kad mi je otisao CDI. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8572 Napisano Decembar 26, 2013 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan prvo zameni svećicu. ako je mnogo slab akumulator, hoće da te zeza i struja (cdi, releji...) jer nema dovoljana napon. kao što je rečeno u prethodnim postovima, sve u vezi goriva , dovoda i u vezi sa tim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Decembar 26, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Teraj ti to kod nekog ko radi sa dvotaktnim motorima. I nemojte da lupate da je riknuo klip 100% zato sto uopste ne mora da znaci. Ja sam npr imao slicne probleme sa nsr-om kad mi je otisao CDI. Ne mora da znaci ali znam zasto sam napisao,spalio sam 3 komada..Nek decko napise,ako nadje, sta je bio problem,bas me zanima Ako ti baca struju,skini svecicu i sipaj u cilindar malo goriva, vrati i probaj da upalis na guranje..ako upali javi kako se ponasa,ako ne upali moguce da ti je klip zakacio ventil i ostetio se,to ces da vidis kad skines auspuh i pogledas kroz izduvni kanal Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bajker 93 0 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 12 postova Lokacija: Mali Pozarevac Motocikl: Suzuki GSXR 750 Prijavi odgovor kao problematičan zakucao a to sto nece pune obrtaje treba da izmeris napon na bobinu i donjoj ploci paljenja, verovatno su otisle i one Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svecicu sam stavio novu NGK, probao sam, baca varnicu sve normalno. Kao da joj malo fali da upali, normalno nabija kompresiju isto kao i kad je radila. Danas sam opet probao, jedno 15 puta najmanje. Prvih 10-ak puta nista, nece da upali na gurku, ali ne puca to iz auspuha. Tek posle tih 4,5 puta poslednjih sto sam probao pocela je da puca i ostavio sam je tako. Skinuo sam auspuh skroz, raspakovao sam je. Moram da skinem hladnjak da bih video da nije klip ostecen. Akomulator je skroz otisao, nema od njega nista, i to ono gde idu kleme je na pola puklo, pa sam nesto sastavljao, vezivao da bih upalila na gurku. Javljam sve. Hvala puno ljudi! =)) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Decembar 26, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj bez veze da otvaras motor ako ima kompresiju, samo ces sebi napraviti trosak bez razloga. Trzanje je sirok pojam, ali kako si objasnio motor ima problem sa strujom i jos nesto taj motor moze imati velike kvarove zbog loseg akumulatora, CDI i sve ostalo. prvo nabavi akumulator i nemoj da brines to sa kvacilom nema veze. Paljenje na "gurku"nije preporucljivo ni za jedan motor, pa ni za tvoj! Moja konstatacija je da je usled cimanja pri paljenju otpustio magnet, otkinuo kajlu i sad baca varnicu kad on hoce, zato puca na auspuh, puko bi i na filter, ali tu imas "flater", pa plamen ne moze nazad. Ako mislis da nisi dovoljno strucan da resis to, poveri ipak nekom strucnjaku jer mozes napraviti veliku stetu, a koliko znam delovi za Apriliju nisu ni malo jeftini. Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kompresiju ima dobru, kada guram motor skala za obrataje radi normalno, podize je, tj. pomera sa nule. Akomulator je skroz otisao, znaci nema nista od njega. Samo stoji da bi upalio na gurku. Zvao sam nekog decka sto radi sa tim motorima, rekao mi je da je 99% oko struje nesto. Odustao sam od otvaranja kad ste mi rekli ovo. Hvala, pozz! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 26, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kompresiju ima dobru, kada guram motor skala za obrataje radi normalno, podize je, tj. pomera sa nule. Kakve to veze ima jedno s drugim? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam da li to ima veze jedno sa drugim, posto se slabo razumem, ali kompresiju ima isto kao i kada je sve bilo ok. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 26, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam da li to ima veze jedno sa drugim, posto se slabo razumem, ali kompresiju ima isto kao i kada je sve bilo ok. Kako si utvrdio da ima kompresiju? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da je zakovao klip, ne verujem da bi bilo sve kao i kad je radila normalno. Sve je isto, isto se cuje kada probam da upalim na gurku, ne lomi nista, samo to pukne tako jednom, dva puta kao vazduh neki. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 26, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan To da li je klip zakovao i da li ima kompresije nije povezano, to su dva različita kvara Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markic =) 1 Napisano Decembar 26, 2013 U prolazu, 28 postova Motocikl: Aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma onda. Videcu to sa akomulatorom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 26, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma onda. Videcu to sa akomulatorom. Šta ćeš vidjet sa akUmulatorom? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5345 Napisano Decembar 26, 2013 Integrisan, 13034 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kompresiju ima dobru, kada guram motor skala za obrataje radi normalno, podize je, tj. pomera sa nule. Kakve to veze ima jedno s drugim? Oće da kaže da ima vezu između točkova i radilice Markić, po postovima koje postavljaš, pitanjima i nerazumevanju datih odgovara se vidi da ne treba dalje ništa da radiš na motoru jer postoji šansa da napraviš štetu. Ništa ne menjaj, ne guraj, ne otvaraj (daleko bilo), ... vidi koje majstore imaš u okolini, proveri na forumu šta se priča o njima, odaberi jednog i odvedi mu motor. p.s. i nikako ne daj nekom drugaru koji "se razume" da ti čačka bilo šta na motoru. To je fino motorče i kad se ušteluje ide kao raketa šteta da ga sjebe neki šiljokuran. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...