Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XJ550

Recommended Posts

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Naisao sam na jednu Yamahu XJ550, 80 i neko godiste. Volim taj klasican izgled motora i bas mi se svideo, a stoji ostavljen pod debelim slojem prasine, pa sam poceo da razmisljam da se zauzmem malo oko tog motora i mozda ga otkupim, ali ne znam nista o njemu, pa mi mi informacije dobro dosle. Pouzdanost, dostupnost delova, ponasanje na putu itd, sve me interesuje.

Yamaha%20XJ550%2081.jpg

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Da li se ti stvarno raspituješ na ovom forumu očekujući pomoć oko sređivanja ili očajnički tražiš nekoga da te odgovori od kupovine? :D

Pošto ovo izgleda ko pitanje nekog klinca ::)

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Pravi motor, gvozden, verovatno i tvoj vršnjak.

Nisi ni rekao koja bi mu bila namena, msm, da li bi bio za svakodnevnu upotrebu ili onako, nekad, za paradiranje. Gre'ota je ovako nešto vozati često kad je mogućnost nalaženja delova, pa i onih potrošnih, svakako smanjena obzirom na vremešnost. (Varijante tipa ebay ne daju puno izbora i, zbog manje ponude, značajno utiču na povećanje cene)

Ne znam koja cifra u pitanju kao ni stanje konkretnog, ali, ako je kompletan i ispravan, ne bih se ja tu puno razmišljao.

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: yamaha FJ1200

Pravi motor, gvozden, verovatno i tvoj vršnjak.

Nisi ni rekao koja bi mu bila namena, msm, da li bi bio za svakodnevnu upotrebu ili onako, nekad, za paradiranje. Gre'ota je ovako nešto vozati često kad je mogućnost nalaženja delova, pa i onih potrošnih, svakako smanjena obzirom na vremešnost. (Varijante tipa ebay ne daju puno izbora i, zbog manje ponude, značajno utiču na povećanje cene)

Ne znam koja cifra u pitanju kao ni stanje konkretnog, ali, ako je kompletan i ispravan, ne bih se ja tu puno razmišljao.

slažem se :moto3:

• Enduraš, 6381 postova

Da li se ti stvarno raspituješ na ovom forumu očekujući pomoć oko sređivanja ili očajnički tražiš nekoga da te odgovori od kupovine? :D

Pošto ovo izgleda ko pitanje nekog klinca ::)

Nema sta da se sredjuje, motor je kompletan i u dobrom stanju (odokativno). Lomim se da li da ulazim u tu pricu, a sto rece Ceda ja sam okoreli enduras, pa ne znam mnogo o vremesnim golacima, sem da mi se po izgledu svidjaju. E sad ne bih da uzimam neki raritet za koji nema delova.

Nimmin, nije to bas toliko mator motor :D Namena bi mu bila da se vozi, ne svaki dan, nego kad mi dodje, sto opet moze da bude svaki dan ako mi se toliko svid, u svakom slucaju ne bi mi sluzio za ukras tek da ga imam.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Ако ти се баш свиђа (а изгледа да ти се свиђа), солидан је и повољне цене, узми бре брате. Ја возим јамахицу од 250ццм из 1983-е. И ту је проблем са деловима итд исл. Али нађу се. Нашао сам шеме са шифрама за најмањи поједини делић и наручујем потрошне делове директ из Јапана. Возим је сваки дан (од 2010 прешла скоро 30.000км), а свиђа ми се баш зато што је из тог времена, тако изгледа, гвоздена је, ћудљива. Маторо јесте, ал зато је и волем. Чим се мислиш, значи да се ова јамаха ускоро сели код тебе.

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ajd i ja da kazem nesto mozda pomogne a mozda i ne .

Takav motor sam pre jedno 20 godina rasturao . Tj. napravila se neka havarija u masini pa smo to odradeli . Znate i sami da je tad bilo lakse dobiti na loto-u nego naci bilo kakav deo kod nas . Delovi su doneseni iz inostranstva i sve je odradjeno kako treba . Motor verovatno jos danas radi jer je po konstrukciji ( masine ) neunistiv . Posle njega je izasla xj600 na kojoj su promenili samo ugao cilndra u odnosu na radilicu i jos neke sitnice ( i takav sam motor rasturao pa pricam iz iskustva ) . U principu dve identicne masine samo malo izmenjene i povecana ccm na 600 .

Nije bas identicne ali ima dosta istih delova .

E sad sto se tice delova . U Nisu u Yamahinoj prodavnici nema deo koji nisam naso ni za najstariju Yamahu . Zato sam se i odlucio u vezi kupovine mog motora jer bukvalno svaki srafcic ima u ponudi . E sad bas za taj model ko zna . Ali i to je lako proveriti . Okreni broj i pitaj kakva je podrska za delove . Jeste da su malo skuplji ali su original i stizu od 5 do najkasnije 10 dana .

Toliko sto ja mogu da kazem ali Aco i ja bih ga rado posedovao kao neki drugi motorcic za grad i u sustini za sve jer mi se taj izgled mnogo svidja . Jos ako je u ocuvanom stanju , poliranje , brisanje i imas lepoticu . Prosto da ne silazis sa nje .

• Podržavam 6

• Enduraš, 6381 postova

E da, da nije to ona za 1e jeftinija od neke skoro okrugle cifre?

NIje taj, ovaj nije u oglasima, covek nece da ga prodaje,mozda ga ubedim, mada sam i tog sa oglasa zvao da cujem sta ima da kaze.

• Drug član, 863 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

E da, da nije to ona za 1e jeftinija od neke skoro okrugle cifre?

NIje taj, ovaj nije u oglasima, covek nece da ga prodaje,mozda ga ubedim, mada sam i tog sa oglasa zvao da cujem sta ima da kaze.

I? Sta je rekao? I ja ga merkam vec neko vreme, ali nikako da okrenem coveka, jer nisam nacisto sa sobom da li da ga uzmem ili ne... :neznam:

Inace, motor je predobar, vozio ga je i Americki nindza! :moto3:

• Drug član, 863 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ove slike su stare bar dve godine, koliko se i vrti motor po oglasima, samo mu je sad drasticno pala cena, verovatno je definitivno resio da ga negde udomi...

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

Ja imam XJ650 iz 83god. prešao sam sa njim preko 25000 do sada nisam imao nikakvih problema.kod mene je još uvek sve orginalno na njemu.Uzimaj to,te mašine su pravljene da traju.

• Drug član, 1209 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Zamalo i ja jednu jesenas da uzmem. Dovovorio se sa tipom da menjam moju hondu vt250 za njegovu yamahu glavu za glavu mada je njegov bio dosta skuplji. Medjutim meni sutradan dodje kupac i odveze je a koliko sam video i on je svoju brzo udomio. Bila lepa crna iz S. Mitrovice

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

bas taj model koji nameravas da kupis sam imao nekih 2 godine ........neunistiv agregat medjutim jedinu manu sam mu nasao nazalost prilikom kupovine originalnih membrana za karburator........sve 4 su tada bile u nemackoj okruglo 880dm, slogirao sam se bio,,,,zvao na dosta mesta licno po celoj svabiji.......i stvarno je ta cena bila.........fabricki oce da popije oko 300 do 400 grama ulja sto je i normalno za taj koncept motora...lepo se vozi cak i po krivinama sto me je opet iznenadilo prijatno u par navrata naleta nekog adrenalina......iako je mator i zastarele koncepcije vesanja ,kocnica a i same snage motora........mene i moju babu ladno do mora i nazad sa 3 kofera bez po muke nosilo a i pristojna potrosnja oko 4 do 5 litara pri 120 do 140km/h i nista preko te potrosnje vise :zvizduk:

Prodao sam ga samo zbog malo preniskoga sedista jer su mi kolena malo vislja bila iznad rezervoara i malo me grc hvatao u listovima noge kad vozim duze od 300km.......nije za visoke vozace motor ........ :zdravo:

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

Jaooo kako je malo falilo da ga kupim :) :) :) meni je super, ali održavanje.... za to nemam nikakve ideje kako funkcioniše za nejga

ima sve i dan danas da se nadje za njega i to bez ikakve muke.......skor je momak kojem sam pre nekih 15 godina prodao kupio za njega u grckoj nove klipove garnituru karika i veliku garnituru dihtunga A i B i odradio mu bukvalno full generalku,.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja