Jump to content

Moto Zajednica

Moto Sport vijesti za 2014 godinu

Recommended Posts

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ne, ne... on je do sad vozio sa prstom na kvačilu (motokros i dirt track stil, biološki traction control) i koristio ga je, a na ovom motoru je to gubljenje vremena i energije a uzgred je i kontra produktivno pošto sam radi sve što treba (motor).

.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Opaaa, evo Brivio kaže da još nisu počeli pregovore za vozače. Izgleda da ipak postoji mogućnost da Pedrosa sjaše sa HRC-a, prije 2028, pošto su ga izgleda pikirali. U kombinaciji je i Randy de Puniet. Kako kaže Brivio, plus mu je što radi sa njima natestiranju tog motora, i da će svakako biti na listi kandidata, ali da još nije definitivno.

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Mislim da Suzuki ostaje jedina fabrička mašina Pedrosi pošto i Hrc dobija šut kartu u najavi. Jedino možda može u Jamahu ako mrgud odluči da promeni boje kombinezona (u šta ja lično ne verujem).

• Zainteresovan, 666 postova

Suzukiju dobar vozač i treba, motor će biti kakav bude. RdP je prihvatio da bude test vozač baš sa ciljem da se vrati u gp, slična je priča i sa Lavertijem u sbk. U poslednjoj Suzukijevoj sezoni dešavalo se da drže 3-4-5 mesto do pred kraj i Bautista omlati šljunak. RdP je lik, ali mislim da je njegovo prošlo. Pramak ga je načeo, CRT ga dokusurio. Po meni, Suzuki treba da pikira Pedrosu, možda bi i Dovi bio interesantan, ali ne znam kako je sa ugovorom. Napraviće oni motor, samo treba neko da ga vozi. A dobrog vozača nisu dugo imali.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ja vjerujem da su agenti već poćeli da nabijaju račune telefona, troškove večera, "poslovnih pratnji", obećanja kao na izborima,...

Pedrosa skoro da može biti bezbrižan, nije mator, pa i ako ga šutnu iz Honde, lako će da se zbrine. Lorenzo ako hoće da radi prebjeg, moraće dobro 00 da otegne, jer nije krenulo baš najbolje. A Rossi, e mislim da će morati da vozi za sve pare, ako misli da ostane u bilo kojoj fabričkoj varijanti. Žao mi de Punieta, uvijek je vozio kanturine, jedini kršten motor koji je dobio, bio je taj ART i dobro se pokazao na njemu.

• Zainteresovan, 666 postova

Ne vidim smisao vraćanja u šampionat sa ciljem da se boriš za 7-8 mesto. Možda je bolja politika Kavasakija, batališ jedno i zalegneš u drugo takmičenje i dođeš do dominacije. Mada, Suzuki trenutno nije nigde, moraju negde da se udenu. Samo da sebi postave valjane ciljeve, da ne dođu samo da bi pravili gužvu.

• slàinte mhath, 1071 postova
  • Motocikl: FZS1000 Fazer
56.570s – Michael Laverty, who finished 18th in Argentina, finished just 56.570s behind winner Marc Marquez; this was just the second time in the 65-year history of motorcycle Grand Prix racing that the first 18 riders across the finish line in a premier class GP have finished within one minute of each other. The other occasion was Malaysia 2007, when 18th place finisher Makoto Tamada was 59.596 seconds behind winner Casey Stoner

49 – Romano Fenati’s victory in the Argentine Moto3 race was the 49th GP win for KTM. Casey Stoner gave KTM their first win, in the 125 class in Malaysia in 2004. The breakdown of the 49 Grand Prix wins from KTM is: 125cc - 13, Moto3 - 27 wins and 250cc - 9

45 years – On race day at Jerez it will be exactly 45 years since another Spanish circuit, Jarama, was first used for a Grand Prix event – to host the 1969 Spanish Grand Prix. The home crowd had plenty to celebrate when Santiago Herrero (Ossa) became the first Spanish rider to win a 250cc race

27 – Jorge Lorenzo celebrates his 27th birthday on race day

17 – On race day, it will be exactly 17 years to the day since Alex Criville won the 1997 500cc GP at Jerez – the first in a sequence of three successive wins at the circuit for Criville

6th – Andrea Iannone finished 6th in Argentina, which is the best result for a satellite Ducati since Randy de Puniet was sixth at the Australian GP in 2011, also riding a Pramac Ducati

3 – Tito Rabat is only the third rider in the Moto2 class to start the season with podium finishes at the opening three races of the year; the other riders to have done this are Marc Marquez and Pol Espargaro, both in 2012. If Rabat finishes in the top three at Jerez, he will be the first rider in the Moto2 class to start the season with four successive podium finishes

3 – In Argentina, Marc Marquez became the first rider to win the opening three premier class races of a season since Valentino Rossi in 2001; if he also wins in Jerez, he will become the first rider to win the opening four premier class races of a season since Mick Doohan in 1992

3 – Marquez has not only won the opening three races, but all from pole position; the last rider to win three successive MotoGP races from pole was Jorge Lorenzo in 2010. If Marquez wins from pole in Jerez, he will be the first rider to win four successive MotoGP races from pole since Valentino Rossi - in the final three races of 2003 and the opening race of 2004

1 – Jerez is the only circuit on the current Grand Prix calendar on which Marc Marquez has never been able to celebrate a race victory in any of the three classes

• Svrati cesto, 3566 postova

Za trenutak sam se obradovao da nece biti monopola, ali u pitanju je samo promena dobavljaca guma, nadam se da ce biti Miselin a ne Pireli.

Đee tema za Jerez?!

Prošle godine PMLR, ove verovatno MPLR, na izgled mala razlika a u stvari...

• Ne silazi, 4892 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Zanimljiv mi je taj Suzuki mnogo jer po meni imaju već bezecovana 2 vozača (RdP i E.Laverty), a traže još šatro Pedrosu i Dovija (taman kad sam pomislio da se od njega nešto i može očekivati u Ducatiju). Malo mi tu nešto ne ide u glavu, a čisto sumnjam da će odmah krenuti sa 4 motora.

Mislim da su RdP i LAV B1 i B2 opcija... a na A opcijama se intenzivno radi.

Znam da je Laverty zbog toga potpisao za njih u Wsbk. Da li će sad i za to da ispuši ?

Mada iskreno, ne znam ni zašto bi menjao Wsbk sa nekim krš motorom da bi samo mogao da kaže da vozi u Gp.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja