mitri 1847 Napisano Octobar 26, 2013 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1439 Napisano Octobar 26, 2013 Drug član, 935 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Meni su inace naked motori ruzni, ne volim ih, ali ovo izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano Octobar 26, 2013 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan naked je motor po default-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 26, 2013 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Evo i malo podataka: • Engine in-line three-cylinder, 798 cc • Bore 79.0 mm, stroke 54.3 mm • Maximum power: 125 bhp (92 kW) at 12,000 rpm • Maximum torque: 84 Nm at 8,600 rpm • Rev limiter at 13,000 rpm • Dry weight: 178 kg • Power to weight ratio: 1.42 kg/hp • Tyres: Pirelli Diablo Rosso II 120/70 - ZR 17 (front) and 180/55 – ZR 17 (rear) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Rivale je maxi supermoto, a Brutale F3 i F4 su naked. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6551 Napisano Octobar 26, 2013 Ne silazi, 6509 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Lepo...ali nista revolucionarno. I da, fali jos jedna brojka uz one gore...12.690 i koliko znam nisu milimetri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4748 Napisano Octobar 26, 2013 Drug član, 1862 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U odnosu na brutale mi je.... A supermoto sa 3 cilindra je isto, totalno ne supermoto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano Octobar 27, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan Deluju nekako premalo/// Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Octobar 28, 2013 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Lepo...ali nista revolucionarno. Pa jest, 3 cilindričnih supermoto mašina baš ima na svakom koraku. A i skoro svaki ima radilicu koja se okreće suprotno od točkova i proglašen na EICMA 2012 za najlepši motor, a i svaka druga je MV. Jedan potpuno uobičajeni motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 28, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Testovi? Ima li ih negde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4748 Napisano Octobar 28, 2013 Drug član, 1862 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Supermoto od 3 cilindra nije supermoto. Jedino ako ugao radilice nije takav da oponaša pravi SM A što se tiče smera okretanja radilice, zanima me koje konkretno to koristi donosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6551 Napisano Octobar 28, 2013 Ne silazi, 6509 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Lepo...ali nista revolucionarno. Pa jest, 3 cilindričnih supermoto mašina baš ima na svakom koraku. A i skoro svaki ima radilicu koja se okreće suprotno od točkova i proglašen na EICMA 2012 za najlepši motor, a i svaka druga je MV. Jedan potpuno uobičajeni motor... Izgledom su kopirali i to poprilicno Dukatijev Hypermotard, a motor je pretstavljen jos pre par godina na F3. Odatle i komentar da nije nista revolucionarno. To ne znaci i da nije interesantno, ali s' obzirom na cenu i namenu, mislim da ce imati jako uzak krug postovalaca i sto je vaznije onih koji ce efektivno i da ga voze. Ne samo da uzivaju u gledanju. Znam da ti se jako dopada italijanska tehnika, ali imam(o) valjda pravo da ih volim(o) malo manje nego ti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Octobar 28, 2013 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Jedino ako ugao radilice nije takav da oponaša pravi SM A što se tiče smera okretanja radilice, zanima me koje konkretno to koristi donosi Šta ti znači da radilica oponaša SM? Suprotna rotacija radilice smanjuje žiroskopski efekat od točkova i omogućava lakše promene pravca. @pronto Pa normalno da kopiraju Ducati, glavnog konkurenta. Možda bi kopirali i "neke" druge ali bi onda napravili beskonačnu petlju, kopirali kopiju i tako u krug. F3 je predstavljen pre manje od 2 god. i još je vrloo svež, aktuelan i poprilično revolucionaran. MV je uvek bio i biće za vrlo uzak krug ljudi, tako da cena tu i nije presudan faktor. Volim ja sve što je zanimljivo, evo recimo nova Yamaha MT09 mi je odlična, konačno neka promena u moru "inventivnih" japanskih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4748 Napisano Octobar 28, 2013 Drug član, 1862 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To znači koji je ugao radilice Verujem da nije isti kao kod Trijumf Dajtone. Jer onda to nije supermoto, već obični redni fabrički stritfajt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Octobar 29, 2013 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna teorija. Znači postoji supermoto ugao radilice? Verovatno misliš na crossplane radilicu koju ima aktuelni R1? Navodno će sledeća generacija R6 i R1 imati 3 cilindra i crossplane radilicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2372 Napisano Octobar 29, 2013 Andragog, 4941 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Cross plane radilicu ima IMT 539 ako ces da kazes da to se moze izvesti sa tri cilindra :lol: :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4748 Napisano Octobar 29, 2013 Drug član, 1862 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne matori ne znači da postoji SM radilica, i ti to znaš nego se praviš pametan. Pravi supermoto motori su sa jednim cilindrom, dvocilindrični motor može da oponaša jednocilindrični, kao što i dvocilindrični redni može da oponaša V2. Glavna karakteristika SM je eksplozivnost a to se ne dobija običnim rednim trocilindrašem. I ne, ne mislim na krosplejn radilicu, jer nju odlikuje linearnost, što je poželjno kod sportskih motora a ne i SM, kao fun bike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Octobar 29, 2013 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Deluju nekako premalo/// Bas htedoh da pitam, jel samo meni deluje kao da je pravljen za istocno trziste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Octobar 29, 2013 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ne matori ne znači da postoji SM radilica, i ti to znaš nego se praviš pametan. Pravi supermoto motori su sa jednim cilindrom, dvocilindrični motor može da oponaša jednocilindrični, kao što i dvocilindrični redni može da oponaša V2. Glavna karakteristika SM je eksplozivnost a to se ne dobija običnim rednim trocilindrašem. I ne, ne mislim na krosplejn radilicu, jer nju odlikuje linearnost, što je poželjno kod sportskih motora a ne i SM, kao fun bike Jasno je meni šta ti misliš, ali ne znam kako bi to tehnički mogli da reše sa 3 cilindra. Vozio sam sve moguće kombinacije cilindara, osim 6, i svaki je specifičan. 1cilindar je eksplozivan od starta ali brzo odumre kad uđe u obrtaje. V2 živne malo kasnije i kida jednako jako skoro do kraja, 3 cilindra živnu još malo kasnije ali vuče jače kao rastu obrtaji. Kod 4 cyl. nema ništa, ništa i onda popizdi u viskom obrtajima i baš zbog toga postoji crossplane radilica da i niži obrtaji budu upotrebljivi. Po meni 3 cilindra su dobra kombinacija jer je ima obrtnog momenta dovoljno nisko za normalnu vožnju, a na višim obrtajima ne gubi dah. A uostalom svi maxi supermoto su dalekooo od pravog SM pre svega po težini, ali takva je moda sad i meni se sviđa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4748 Napisano Octobar 30, 2013 Drug član, 1862 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam da ne može to sa 3 cilindra, ali može next best thing. Znači da ga podese kao da ima koji cilindar manje Ok, možemo nazvati sve to Maksi Supermoto kao skroz novu klasu, kod onih na koje smo navikli sve i jeste u tome da divljački ubrzava, da je izuzetno lak, i da ima brutalno jake kočnice=fun bike. Niko od njega ne traži veliku krajnju brzinu. Mada ne znam kako onda može da se razlikuje ovo od MT09? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...