Hypertensio 4 Napisano Octobar 23, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako naslov nije jasan, objasniću o čemu se radi. Dakle, Honda pali na dodir tastera i vruća i hladna, pod čokom, naravno. Međutim, ler gas je nestabilan kada vratim čok, gasi se uz neku detonaciju koja nije preglasna i ne dolazi iz auspuha nego kao da je negdje iz usisne grane. Prilikom ubrzanja, javlja se "rupa" na nižim obrtajima, tako da je to dosta neudobno i nervira me. NA višim obrtajim vuče kao blesava i zaista fino ubrzava, ali po gradu se gasi na semaforima. Da li da sumnjam u podešavanje karburatora, membranu ili CDI, za koji ne znam kako se ponaša kad je pokvaren? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Iz predvodnih iskustava bi rekao da je najpre ne nastelovan karb... proveri i kablove za svecicu i samu svecicu da li su ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 23, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Svjećica je nova, NGK, ne znam sad napamet model, ali znam da je po specifikaciji. Baš me nervira kada se "zagrcne" ili kada se ugasi na semaforu i sl. Hvala, odvešću ga nekome ko se zna igrati time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 814 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 1410 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nek ti vidi dekompresor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 23, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Viraga koji je bio daleko jednostavnije konstrukcije..šta je dekompresor, koja mu je funkcija, btw., gdje stoji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i kabel od svecice. Ako imas mogucnosti da vidis kabel dok motor radi. upali motor navece i gledaj u kabel da li negde probija varnicu na blok motoro ili na ram...ako je kabel los ili dotrajao to hoce da se desava. Ali bi ja najpre proverio da li je karb podesen kako treba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Viraga koji je bio daleko jednostavnije konstrukcije..šta je dekompresor, koja mu je funkcija, btw., gdje stoji? Dekompresor ima ulogu da u toku paljenja na kurblu (a i na pojedinim modelima sa alnaserom) delimicno otvori jedan izduvni ventil i tako smanji kompresiju na klipu, koja bi inace trebala biti toliko jaka da ne mozes zakurblati motor bez njega, i olaksa verglanje. Dekompresor moze biti u dve varijante- manuelni i automatski. Manuelni je u vidu rucice na kormanu koja se potegne i tako se aktivira dekompresor, i automatski je kad u togu kurblanja na bregastoj postoji jedan breg koji podize jedan izduvni ventil. Nadam se da sam ti imalo pomogao. Ako nisam nesto dobro napisao, ili sam nesto izostavio, neka me neko ispravi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 23, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Sad mi samo nije jasno zbog čega bi i on mogao praviti probleme ovog tipa kao što Marko reče? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ti dekompresor ostane ukljucen, tj. Ako se ne vrati ventil do kraja i ostane poluotvoren, hoce i zbog toga da brljavi u radu, ali to se manifestuje manjkom snage a ti si rekao da tvoj lepo vuce kwd ode malo u obrtaje. A posto nisi ni znao sta je dekompresor, sigurno ga ni nemas manuelnog pa ni ne moze on biti problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da, on definitivno dobro vuče, odlično ubrzava i iz nižih obrtaja samo kad uspijem izbjeći to štucanje. Ostaje još karburator mada sam čuo negdje da i ta membrana zna praviti probleme, ali ne znam kakve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Octobar 24, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se slicno desava ponekad a moje cudo je cvaja tako da mislim da je nesto mnogo bazicnije kao mulj u rezervoaru koji zacepi karb na nizim obrtajima a kad ga odvrnes onda produva diznu i vuce redovno. Otvori cep rezervoara kad si skoro prazan tj. u poodmakloj rezervi i pogledaj da li imas mulja. Moram to da sredim kod mene, pranje tanka, vodova goriva i karba, cim se ne bude vozilo vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Krenuću po redu pa valjda bude nešto od svega toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2434 Napisano Octobar 24, 2013 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prema svemu što si opisao, trebalo bi samo podesiti šraf za smešu za rad na leru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokram 63 Napisano Octobar 24, 2013 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Na hornetu sam imao slican problem...u pitanju je bila rupa na kablu jedne svecice, rupa je bila toliko mala kao da je napravljena iglom...to je bio problem...izolovano trakom i to je bilo i jeste trajno resenje... Pa probaj da kablove detaljno ispitas... Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Octobar 24, 2013 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan " Ostaje još karburator mada sam čuo negdje da i ta membrana zna praviti probleme, ali ne znam kakve. " Do membrane ti nije verovatno, inace nebi ti tako ubrzavao i vukao. Najverovatnije ti je neka fina zezalica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 24, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Fina u kom smislu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 24, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa manje treba muke da se ispita, utvrdi i sredi...zato je "finija"... :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tenere97 60 Napisano Octobar 24, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Bavaniste Motocikl: Suzuki GSX600F Katana Prijavi odgovor kao problematičan u prevodu neka glupost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Octobar 24, 2013 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Da, neka glupost koju treba ustanovirti... Ali, krenes ti tako redom: 1. Svecica ti je nova 2. Proveris kabal po mraku, ili ga zamenis (daj Boze da je do njega), medjutim, i on bude dobar. 3. Ocistis karburator (Vidik ti najavio da nije do membrane... u pravu je ), i utvrdis da i nije bio nesto prljav, al` ajd, ko za kada je to otvarano i cisceno. Smesa ti je tacno po manuelu. 4. I CDI ti je ok, jel da. ... kad ono, opet ista prica! UH! Hoces kosu da pocupas, osim ako nisi osisan na celovo. Retko ko uvrsti zamenu lanca bregaste osovine (i klizace) u "redovan" servis. To je ipak veci zahvat u zavisnosti od modela agregata, ali mnooooogo znaci. Ne zelim da te plasim, a i nije to Petrovo slovo, ali, kada sve isproveravas i ocistis, ako se i dalje bude isto ponasao, promeni taj lanac bregaste. Naravno, otvoris poklopac glave i proveris u kakvom je stanju, poziciju spanera itd. Srecno i neka bude neka "glupost". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Octobar 24, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan pre nego sto bilo sta pocnes da cackas i rasturas proveri filter za vazduh. kada ga skines i produvaj ga kompresorom na nekoj benzinskoj pumpi ili bilo gde drugde. ako se desi da nastavi isto da se ponasa provozaj ga malo bez filtera za vazduh da vidis koja je razlika u ppnasanju agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 25, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, odgovor BusManu. Ćelav sam, pa sam i tu u problemu sa eventualnim čupanjem kose. Karburator čišćen, svjećica nova ali je stara bila crna prilično. Filter vazduha nisam skidao i to ću morati prvo uraditi, noću ne vidim da kabal probija tako da nema još mnogo gluposti koje bi mogle zezati. Javim vam kad se danas ili sutra uhvatim u koštac sa zvjerkom. Sad mi je jedino mrsko opet skidati trista oklopčića da bih došao do bilo čega.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan `ajde, `ajde, to je sve merak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hypertensio 4 Napisano Octobar 25, 2013 U prolazu, 22 postova Lokacija: Doboj, RS Motocikl: Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Odem kod majstora, objasnim o čemu se radi i kada ga je upalio, primijetio je ono što sam i ja ranije, a to je da se negdje oko one gume koja je između cilindra i karburatora nabije nekakav pritisak, onda se čuje kao da negdje probije i ugasi se motor. Kad ga upalim, opet radi dok ne nabije taj pritisak i ne ugasi. Rekao mi je da nabavim tu gumu pa ćemo dalje sređivati. Skinem je i vidim da je sa donje strane pukla u dužinu oko 4 cm a sa unutrašnje strane oko 1,5. Naručiću je i nadam se da će se nakon toga moći uštimati i da je samo to problem bio. Jel to nabijanje pritiska ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan E upravo to ti je i bilo problem...vukao ti je fals vazduh, zato je i brljavio...nabavi tu prirubnicu i sve ce biti ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Octobar 25, 2013 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Ako to bude razlog za tu tvoju rupu, kako ti se cini je li zezalica ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...