SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 22, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan U maju idemo sa dva motora u Albaniju pa me zanimaju iskustva ljudi koji su vec bili. I ja sam bio ali sam vozio samo asfalt. Sada me intresuju samo nedodjije i zabaceni planinski putevi, ako je neko putovao na taj nacin kroz Albaniju voleo bih da podeli iskustvo i malo mi pomogne. Nije potreban cak ni put nego regije gde je najintresantnije... Video sam par onih nacionalnih parkova, pretpostvljam da je tamo odlicno ? Na put se krece sa dva apenca 6. I imacemo oko 15 dana slobodnih za to. Ja bih mogao i duze da ostanem, ali saputnik mora da se vrati zbog obaveza kuci. Hvala drugari unapred! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Octobar 22, 2013 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će biti zanimljivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano Octobar 22, 2013 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, bas avanturisticki a bogami i hrabro !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Octobar 22, 2013 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Octobar 22, 2013 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Potrazi na forumu Danetov putopis iz Albanije od pre par godina, bas taj fazon koji vi zelite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 22, 2013 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan pa taman 7 dana od bajine baste do granice sa albanijom,1 dan na carini da objasnite kako ste stigli dotle apencima i 7 dana nazad do kuce... :jee: Salim se naravno,jedva cekam dalji tok desavanja :Mina: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 22, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Potrazicu Danetov putopis, ali i pored toga ako neko nesto zna neka napise! Izmedju ostalog bilo bi lepo proci kroz regiju gde se Albanci masovno bave uzgajanjem marihuane. Kazu da su ta sela luda nacisto, svaka kuca ima ogramnu bastu iza... O toj regiji mi je pricao jedan lik koga sam upoznao na zadnjem putovanju. Nesto smo pricali da motore prebacimo do granice na prikolici. Ima do tada vremena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Octobar 22, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Haha, manijak dozivotno, nemam drugu dijagnozu . Jel to ides sa nekim od one ekipe tomosovaca koju mi na zlatiboru nisu dali oka sklopiti celu noc? U svakom slucaju, putopis za dokumentarac, jedva cekam polazak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Octobar 22, 2013 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/14868-bgd-bih-mne-albanija-makedonija-albanija-uzduz-i-popreko/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 22, 2013 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kada procvjeta prva visibaba obuku rančeve i pješke krenu iz Evrope u Aziju. Od sredine aprila pa do prije koji dan sam vidio ogroman broj stopera, šetača, biciklista, mopedista ... pa do ko zna kakvih čudovišta na 2,3,4 ... 18 točkova ... Napred i uživajte! Albanija je jedna veoma čudna zemlja u kojoj ćeš u ulici jedno naspram drugoga videti udjelicu i vilu. To je narod koji je gažen vekovima a u zadnjih 20tak godina se okrenuo i pronašao način da krene napred. Enormno brzo grabe i čupaju na sve strane samo da isplivaju. Već sada su mnogo bliže EU nego sve ove naše banane. Odlazak tamo ne treba da predstavlja nikakav problem. Albanci su gostoljubivi, cjene su iste možda malo niže od CG, govore po dvatričetiri jezika svi, ulice su im žive i hrana je uglavnom fantastična. Bio sam u Skadru i Krujama. Skadar je bio raskopan i gradilo se na sve strane. Ima šta da se vidi u samom gradu. Do Kruja je prelep put, deo auto puta, fantastični predeli. Mislim da nećete imati problema putovati sa APN6 pošto je sve prilično ravno, a tamo gde su planine koze će da se popnu jako lako. Oko ovog drugog pitanja, stvarno ne znam šta da ti kažem. Idite, pitajte, probajte... svako svoj rizik 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nevoljica 98 Napisano Octobar 22, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW r1250gsa Prijavi odgovor kao problematičan Potrazicu Danetov putopis, ali i pored toga ako neko nesto zna neka napise! Izmedju ostalog bilo bi lepo proci kroz regiju gde se Albanci masovno bave uzgajanjem marihuane. Kazu da su ta sela luda nacisto, svaka kuca ima ogramnu bastu iza... O toj regiji mi je pricao jedan lik koga sam upoznao na zadnjem putovanju. Nesto smo pricali da motore prebacimo do granice na prikolici. Ima do tada vremena... Ako je to ideja onda ti predlažem da svratiš u Veliki Trnovac kod Bujanovca... Tamo možeš da dobiješ uputstva za dalje kao i kontakte u Albaniji... Potrebno je kada u Trnovac budeš ulazio da istakneš belu zastavu na motoru... Za detalje o divljoj Albaniji kontaktiraj drugara Ugca iz Kraljeva... (http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/366-ugac/) - istovremeno smo bili u Albaniji, ja sa ženom asfaltom a oni preko Prokletija... kažu da im je bilo do jaja... sedeli su u kafani u kojoj im je prase bilo ispod stolice ... kunu se da nisu karali koze ali im ja ne verujem... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 23, 2013 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 23, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Haha, manijak dozivotno, nemam drugu dijagnozu . Jel to ides sa nekim od one ekipe tomosovaca koju mi na zlatiboru nisu dali oka sklopiti celu noc? U svakom slucaju, putopis za dokumentarac, jedva cekam polazak. Nije niko iz te ekipe... Imamo visak nekih tomosa - desetak komada, pa da iskoristimo priliku dok se ne prodaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan pa sto vas ide samo dvojica ako imate toliko tomosa na stanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 23, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan pa sto vas ide samo dvojica ako imate toliko tomosa na stanju? To su siguran dvojica! Obicno sve krene od dvojice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Octobar 23, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan to lutko!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 149 Napisano Octobar 24, 2013 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Jel' vi to stvarno mislite malim Tomosom po bespuću? Jeli to onaj automatik? A kako ćete nositi stvari? U pratećem kombiju Ovu ću temu da pratim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 24, 2013 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan I treba da pratiš. Da bi doživeo avanturu nekome treba kombi stvari, a nekome dva para čarapa gaća majica, moooožda šator, ali vreća za spavanje obavezno. Da, nosi se i gitara da se napabirči par jurosa na nekom gradskom trgu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 24, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog bilo bi lepo proci kroz regiju gde se Albanci masovno bave uzgajanjem marihuane. Kazu da su ta sela luda nacisto, svaka kuca ima ogramnu bastu iza... Ovo je odgovor na to pitanje. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/1376096/Албанско+село+%22фабрика+марихуане%22.html Ali jbg, Lazaret ti je skroz na jugu, aman na samoj granici sa Grčkom. Mislim da ćeš da se oje$&š sa apnom do dole. I još veći problem je mesec u kome putuješ, jer, ko bre bere konoplju u maju? Za detalje o divljoj Albaniji kontaktiraj drugara Ugca iz Kraljeva... (http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/366-ugac/) - istovremeno smo bili u Albaniji, ja sa ženom asfaltom a oni preko Prokletija... kažu da im je bilo do jaja... sedeli su u kafani u kojoj im je prase bilo ispod stolice ... kunu se da nisu karali koze ali im ja ne verujem... Sve istina. Mada ovo za koze... nisam baš smeo da se kunem. Spontani, evo ti link od putopisa pa pretrči taj albanski deo: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/85473-pravo-na-jug-pa-na-levo-krug/ Moja preporuka od srca su Prokletije i to onako uzduž i popreko. Ništa slično garantujem nisi gazio. PS. Potpisujem istankova za informacije i zapažanja iz AL. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 25, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog bilo bi lepo proci kroz regiju gde se Albanci masovno bave uzgajanjem marihuane. Kazu da su ta sela luda nacisto, svaka kuca ima ogramnu bastu iza... Ovo je odgovor na to pitanje. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/1376096/Албанско+село+%22фабрика+марихуане%22.html Ali jbg, Lazaret ti je skroz na jugu, aman na samoj granici sa Grčkom. Mislim da ćeš da se oje$&š sa apnom do dole. I još veći problem je mesec u kome putuješ, jer, ko bre bere konoplju u maju? Za detalje o divljoj Albaniji kontaktiraj drugara Ugca iz Kraljeva... (http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/366-ugac/) - istovremeno smo bili u Albaniji, ja sa ženom asfaltom a oni preko Prokletija... kažu da im je bilo do jaja... sedeli su u kafani u kojoj im je prase bilo ispod stolice ... kunu se da nisu karali koze ali im ja ne verujem... Sve istina. Mada ovo za koze... nisam baš smeo da se kunem. Spontani, evo ti link od putopisa pa pretrči taj albanski deo: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/85473-pravo-na-jug-pa-na-levo-krug/ Moja preporuka od srca su Prokletije i to onako uzduž i popreko. Ništa slično garantujem nisi gazio. PS. Potpisujem istankova za informacije i zapažanja iz AL. Hvala na informacijama... Bitno je krenuti, a mislim da cemo se vec nekako skotrljati do granice sa Grckom. Apenac je klasicno zrno od motocikla! Mozda i zbog Prokletija bi bilo bilje krenuti u drugoj polovini maja, ali videcemo do tada. @jovan.v Naravno da pratece vozilo nece ici. Dovoljna je samo vreca, sator, malo dronja, poneki rezerni deo i karta... Kao sto kaze kolega vreca za spavanje obavezna. Bez gaca se moze, ali bez vrece i pasosa nigde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Octobar 25, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog bilo bi lepo proci kroz regiju gde se Albanci masovno bave uzgajanjem marihuane. Kazu da su ta sela luda nacisto, svaka kuca ima ogramnu bastu iza... Ovo je odgovor na to pitanje. http://www.rts.rs/pa...рихуане%22.html Ali jbg, Lazaret ti je skroz na jugu, aman na samoj granici sa Grčkom. Mislim da ćeš da se oje{:content:}amp;š sa apnom do dole. I još veći problem je mesec u kome putuješ, jer, ko bre bere konoplju u maju? Za detalje o divljoj Albaniji kontaktiraj drugara Ugca iz Kraljeva... (http://forum.bjbiker.../user/366-ugac/) - istovremeno smo bili u Albaniji, ja sa ženom asfaltom a oni preko Prokletija... kažu da im je bilo do jaja... sedeli su u kafani u kojoj im je prase bilo ispod stolice ... kunu se da nisu karali koze ali im ja ne verujem... Sve istina. Mada ovo za koze... nisam baš smeo da se kunem. Spontani, evo ti link od putopisa pa pretrči taj albanski deo: http://forum.bjbiker...a-na-levo-krug/ Moja preporuka od srca su Prokletije i to onako uzduž i popreko. Ništa slično garantujem nisi gazio. PS. Potpisujem istankova za informacije i zapažanja iz AL. Bolje bi ti bilo da zavrsavas putopis bruko jedna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ali nema više ništa interesantno. Brki non stop pegla, ima dijareju, spavamo po pumpama, pokradu nas u nekom gradiću, ukočimo se načisto od 800 km u danu... I tako. Ništa simpatično. Samo kad se setim meni muka. A tek Brkiju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 25, 2013 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan suvise rano je maj za pohod kroz Prokletije. Prevoj na Ropojani je ćorsokak, a velika vjerovatnoća je da nije čist i prohodan. Ako baš želite da udjete u AL iz CG preko, tj pored Prokletija onda je jedini mogući pravac Plav - Gusinje - Vjeternik | granica | Bashkimi - Budace - Selce i dalje na jug, ali iz iskustva sa Durmitorom i njegovim ćudima - ne očekujte da su lokalni putevi prohodni pre sredine, možda čak kraja juna! Takodje taj granični prelaz nije zvanični pa bi morali da uradite vangranični prelaz - najava kod jednih i drugih uz dozvole i striktno pridržavanje vremena boravka u pograničnoj zoni. E sada ja bih preporučio da udjete u AL iz CG sa zvaničnih prelaza - Sukobin ili Božaj, i da onda krenete u pohode Prokletija sa albanske strane... Instalirajt Google Earth pa pregledaj Gag -Grunas - Okol ... Mislim da je to fantastično! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1408 Napisano Octobar 25, 2013 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Siguran sam da ce putopis biti vrhunski. Evo ti jedan video: http://www.index.hr/black/clanak/novinari-posjetili-albansko-selo-koje-zivi-od-marihuane-ovdje-zakoni-ne-vrijede/706668.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Octobar 25, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Manite se ljudi te Albanije,nisu bre oni tako gostoljubivi kao sto ih pojedinci prikazuju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...