Vladimir KLE 5 Napisano Octobar 10, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, čini mi se da mi je lanac malo vise labav nego kako pise u servis manuelu. Lancanici su skoro menjani(pre cca2000km) kad i lanac. E sad, u manuelu pise da rastojanje izmedju donjeg-donjeg i donjeg-gornjeg polozaja lanca je u granicnim vrednostima medju 35 i 45mm. Meni je vece(provericu i napisati sutra tacno koliko je. Drugar i bivsi vlasnik mi kaze da se provera vrsi dok na motoru neko sedi? Dok mi u manuelu pise pod naslovom Drive Chain Slack Inspection(strana 2-25): "Note, Check the slack with the motorcycle setting on its side stand" Sto bih ja preveo - proverite otklon lanca dok vam motor stoji na bocnoj čopi. Daj te mi upustvo, ko je vec to radio na Kleu. Hvala vam unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 10, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bas tako,..a NE kad neko sedi.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Octobar 10, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ja bi to naštelovo tako, da kad je motor maksimalno preopterećen, da lanac ni tada nije pretegnut, inače trpi prednji lančanik, tj., njegov ležaj i semering, i izlazna osovina menjača. to je moje lično viđenje i ja bi to tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Octobar 11, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Lanac se steluje i gleda da li je dobro zategnut kada niko ne sedi na motoru ( tj. kada nije opterecen ) . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Octobar 11, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da li to važi samo za enduro, tj. za tu vrstu zadnjeg vešanja (mono sa velikim hodom) ili za koje još motore (prvenstveno mislim na klasični dual shock) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1034 Napisano Octobar 11, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je samo u slobodnom hodu lanca, sto je veci hod viljuske treba i veci slobodni hod da bude.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Octobar 11, 2013 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Da li merite sublerom da bi bili sigurni da tocak nije zakosen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6703 Napisano Octobar 11, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Oko je za to nenadmašno merilo (bar za varijantu "uradi sam"). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Octobar 11, 2013 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan ja ne smem na oko da se oslonim ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1034 Napisano Octobar 12, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan I ja se pouzdam u subler..... nekako sam tako uvek najmirniji!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Octobar 12, 2013 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo povedi racuna da ce lanac biti razlicito zategnut kako budes okretao tocak. Najlakse ti je da ga stavis na stender i vrtis tocak dok ne naidjes na polozaj koji najvise zateze lanac. Na tom mestu pritegni po servisnoj knjizici. sent from tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Octobar 13, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je samo u slobodnom hodu lanca, sto je veci hod viljuske treba i veci slobodni hod da bude.... Mislio sam na način merenja, da se na motorima sa dugačkim hodom ne sedi na motoru dok se kontroliše zategnutost ? Ili se ne sedi ni na jednoj vrsti motora, od '50-tih pa na ovamo... jer mene su učili da se zategnutost lanca meri kad sedim na motoru. Nije enduro u pitanju nego klasika, dva amortizera. Zato pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...