svestenik 193 Napisano Februar 3, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 6 godina rada, YUASA akumulator u mojoj RD03 je konacno izdahnuo . Malo sam zeznuo stvar, pa sam ga ostavio u motoru od novogodisnje voznje, a nisam palio Afriku od tada. Pitanje je sad, cime ga zamijeniti ? Ovdje u Banjaluci, pokusavaju da mi uvale kineski akumulator za 75e ?!? , sto mi ne pada na pamet . Nisu u pitanju pare, mislim da za te pare mogu nabaviti i bolji akumulator. Volio bih neki gel akumulator ili ako neko ima prijedlog ili sugestiju ? P.S. Da li su isti akumulatori za sve Afrike ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 6 godina rada, YUASA akumulator u mojoj RD03 je konacno izdahnuo . Malo sam zeznuo stvar, pa sam ga ostavio u motoru od novogodisnje voznje, a nisam palio Afriku od tada. Pitanje je sad, cime ga zamijeniti ? Ovdje u Banjaluci, pokusavaju da mi uvale kineski akumulator za 75e ?!? , sto mi ne pada na pamet . Nisu u pitanju pare, mislim da za te pare mogu nabaviti i bolji akumulator. Volio bih neki gel akumulator ili ako neko ima prijedlog ili sugestiju ? P.S. Da li su isti akumulatori za sve Afrike ? Imas kod Harisa u Brckom kiselinske i gel akumulatore, mislim da su od 80 do 100 KM. Njegov broj je 061 179 937. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Slicni jesu, ali nisu isti akumulatori za sve afrike. Na RD03 i RD04 ide akumulator: YB14-B2 12V - 14Ah kiselinski (+) levo (-) desno 135 x 89 x 166 mm (dimenzije mogu da variraju po par milimetara u zavisnosti od proizvodjaca) ostale oznake pod kojima se prodaje: YB14-B2, 14-B2, YB14-B2, CB14-B2, M224B2, 44060, CB14-B2 Na RD07 i RD07A ide akumulator: YTX14-BS 12V - 12Ah kiselinski (+) levo (-) desno 150 x 87 x 145 mm (dimenzije mogu da variraju po par milimetara u zavisnosti od proizvodjaca) ostale oznake pod kojima se prodaje: TX14-BS, 14-BS, ETX14, GTX14-BS, YTX14-BS, GTX14-BS, M3RH4S, 740-1886, 44017, ES14BS, CTX14-BS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 4, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moj akumulator je takođe izdahnuo, ali sam za rođendan dobio novi od drugara VARTA, YB14-A2 14Ah i verujem da će raditi k'o zmaj. Nisam još ni kiselinu sipao u njega, a ni neću još dok je ovako hladno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6128 Napisano Februar 4, 2010 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Blago tebi kad imaš drugare ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Februar 4, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Moj akumulator je takođe izdahnuo, ali sam za rođendan dobio novi od drugara VARTA, YB14-A2 14Ah i verujem da će raditi k'o zmaj. Nisam još ni kiselinu sipao u njega, a ni neću još dok je ovako hladno... Nabavi samo duže crevce za odušak, pošto je na tom modelu na pogrešnoj strani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 4, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo je neko lepo providno crevce sa njim, dovoljno dugačko da ode oko celog motora Blago tebi kad imaš drugare ;D Imam, nego šta! Ovakve nema svako i ne dam ih nizašta na svetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Februar 7, 2010 Drug član, 2472 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Sad ces dobiti oprecna misljenja, neki ce reci"a sta da sredjujes na Africi kad se ne kvari"a drugi da je"mladje=bolje"pa ce te jos gore zbuniti, u sustini SAD za 2500 eura ima pristojna Afrika (koja ce za 3 meseca biti blize 3000 eura), i jos ako uzmes od pouzdanog prodavca, a ovde je pominjan jedan ili dvojica mozda, i neces imati bogzna sta da radis na njoj, ja sam pre za Afriku nego za Teneru! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TNT- 0 Napisano Februar 10, 2010 U prolazu, 13 postova Lokacija: Herceg Novi Prijavi odgovor kao problematičan MOze li pomoc, kako napraviti tj postaviti muziku na Afriku...koje zvucnike koristiti i kako to sve spojiti http://www.youtube.com/watch?v=BXRCPUSkHh8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Stavi slusalice u kacigu, batali ovo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TNT- 0 Napisano Februar 10, 2010 U prolazu, 13 postova Lokacija: Herceg Novi Prijavi odgovor kao problematičan A pravo i kazes, sta imam izmisljat toplu vodu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 10, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jooooj, pa nemoj od Afrike praviti Goldwinga Kao što ti je već savetovano, slušalice u kaciju i teraj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Februar 13, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naleteh na ovo na limundu, lanac i lancanici za afriku http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Motocikli/Ostalo/lanac-lancanici-afrika-tvin/954648 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Februar 13, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan odgovoraju za RD03 ? Ili, da najbolje pitam prodavca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Februar 16, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, jos jedno servisno pitanje . Mijenjam kociono ulje u Africi, kao dio pripreme za novu sezonu, pa me interesuje koje ste proizvodjace probali i sta preporucujete . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 16, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim Ipone DOT4, red velicine oko 500-600 dinara bocica dovoljna za oba tocka. KDM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 925 Napisano Mart 1, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gde mogu da kupim filter za vazduh kod nas. Obisao sam pola Beograda, nigde nema. U Shop Investu ima ali za rd03 i rd07 :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 1, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U Shop Investu ima ali za rd03 i rd07 :'( Stvarno?? Posto je? BTW, zar nije isti filter na RD03 i RD04? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 925 Napisano Mart 1, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U Shop Investu ima ali za rd03 i rd07 :'( Stvarno?? Posto je? BTW, zar nije isti filter na RD03 i RD04? Oko 2 000. Oblik je isti ali ovaj koji oni prodaju nema sundjer na vrhu i gumicu oko donjeg dela, tako da nisam hteo da uzimam, mislim da ne bi lepo dihtovalo. Inace zvao sam i Gevaru, kazu da zovem krajem marta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Mart 1, 2010 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gde mogu da kupim filter za vazduh kod nas. Obisao sam pola Beograda, nigde nema... Ako nema u pola Beograda, uvek imas soluciju. http://www.louis.de/_2009e5f9ee0784408d7452f728220b00e1/index.php?topic=search&searchterm=10051806&cmd.x=7&cmd.y=6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Mart 2, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan U Shop Investu ima ali za rd03 i rd07 :'( Stvarno?? Posto je? BTW, zar nije isti filter na RD03 i RD04? Oko 2 000. Oblik je isti ali ovaj koji oni prodaju nema sundjer na vrhu i gumicu oko donjeg dela, tako da nisam hteo da uzimam, mislim da ne bi lepo dihtovalo. Inace zvao sam i Gevaru, kazu da zovem krajem marta... Meni su lepo u Guveari rekli krajem februara... i uzeli telefon da me zovu. Znači, opet razne priče. A sa druge strane, ne mogu da verujem da ne mogu da nalageruju normalnu količinu tih filtera za RD04, kad isti ide u nekoliko modela Transalpa. I prošle godine sam jurio filter i ista priča. @Lalajko ShopInvest je uvek imao dobar lager filtera za Afriku, al bolje uzmi odmah dva komada kad već ima, zlu ne trebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 925 Napisano Mart 2, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Koji su to modeli transalpa jel znas mozda? I gde si uzeo prosle godine filter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Mart 2, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Isti filter ide za Transalpa PD10 (1997-2000). Prošle godine nisam došao do novog filtera; prvo su me ispalili u KDMu, a u Guevari u tom trenutku više nije bilo. Istini za volju, moj stari nije kritičan, ali sam želeo da ga promenim. Jednostavno je, ako stvarno želiš filter, naruči ga iz Louisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Mart 3, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Isti filter ide za Transalpa PD10 (1997-2000). Prošle godine nisam došao do novog filtera; prvo su me ispalili u KDMu, a u Guevari u tom trenutku više nije bilo. Istini za volju, moj stari nije kritičan, ali sam želeo da ga promenim. Jednostavno je, ako stvarno želiš filter, naruči ga iz Louisa. Prosle godine sam zracni filter kupio za PD10 od Lale u Novom Sadu. Ako ti je vec toliki problem nabaviti ga razmisli o kupovini KN filtera. Taj kupis jednom i miran si. ...naravno taj i kosta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Mart 3, 2010 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pristalica KNa, više volim fabričke varijante. Pitanje je da li bi onda motor lepo radio, bez menjanja dizni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...