AnteK 599 Napisano Avgust 23, 2016 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Za prednje vjesanje od DRZ-a (Showa 49mm, 'normalni' stapovi, modeli nakon 2003-ce su potpuno podesivi) je dosta lijepog napisano. Imao sam to vjesanje na Teneri 660 koja je tezinom slicna africi i na njoj se fino pokazalo. Od podesavanja imas predopterecenje, povrat i mislim kompresiju, lako odrzavanje, mozes naruciti i tvrdje opruge da kompenziras razliku u tezini, samo si ogranicen na jedan disk. Na teneri, zbog oblika rama nije bilo problema sa radijusom okretanja, cak je bio i bolji od originalnog tenerinog prednjeg kraja. Na africi bi moglo biti. Jel imaš koju sliku tog Showa prednjeg vešanja na Teneri? Pa gledao si ga uzivo i na Benduru i na Enguru . Nisam nikad to detaljno poslikao, ovo je mozda i najbliza slika, sa Kotline 2015 https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/11059645_10207446817519417_6621947001313795783_o.jpg Nisam znao da imaš te vilice. Jesu na prodaju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 23, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel postoji opcija da zadrzis zadnji tocak od afrike. A prednje vile upakujes sa 990 prednjiim tockom i celjustima? Zanji trenutno moze da ostane ali je jako pozeljno da bude 18". Prednji tocak od ADV ima mnogo siroku fenu ne znam tacno ali oko 2.1" , a trebalo bi da bude bar 1.8" a idealno 1.6". Prepakivanje novog obruca na postojeci prednji tocak ADV-a je oko 300 eur + tocak izadje mnogo. Predpostavljam da bi najlakse bilo da se nadje neki tocak od EXC ili 640 adv. Prednji točak od ADV 950 je 2.15 širine, idealno bi ti bilo 1.85, ako ideš na 1.60 to je felga za cross gume 80/100-21 i neke gume teže idu gore, pogotovo cestovnijeg profila. Baš sam o tome raspravljao sa čovjek te struke prije par dana. Sto znaci kada bih uspeo da nabudzim tocak od africe sa kljestim od adv, bilo bi odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 25, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Afrikanci, interesuje me da li je normalno kod Afrike, motor je na centralnim nogarima, ubacim u prvu brzinu i okrecem tocak napred i nazad ima dosta praznog hoda u menjacu, jer to normalno ili je nekakva havarija u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 25, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I kada na niskim obrtajima vozim 5om brzinom i dodajem gas hoce da trza i cuje se lupanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Avgust 25, 2016 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ce pasovati zadnji amortizer. Sad su dilema tockovi i kljesta? Ne znam sta dalje? Konsultuj Kvarisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Avgust 25, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan I kada na niskim obrtajima vozim 5om brzinom i dodajem gas hoce da trza i cuje se lupanjeTo se i kod mene dešava ali ne znam da li je to normalno pa i ja čekam na neki odgovor od nekog znalca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Avgust 26, 2016 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Afrikanci, interesuje me da li je normalno kod Afrike, motor je na centralnim nogarima, ubacim u prvu brzinu i okrecem tocak napred i nazad ima dosta praznog hoda u menjacu, jer to normalno ili je nekakva havarija u pitanju? U menjaču ili ima lufta na lančanicima/lancu/gumenim ublaživačima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 26, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Novi lanac i lancanici, u menjacu se oseti prazan hod odprilike 1 petina kruga, i cuje se tuk tuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 26, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da RD 04 ima problem sa menjacem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Avgust 26, 2016 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si krenuo biće da taj model ništa ne valja, oborićeš mu cenu na tržištu i ja ostajem bez stana u zameni za koju godinu. Kuš tamo, sve to ok, idi se vozi negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Avgust 26, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da su kod mene u pitanju gumeni ublaživači. Btw, zna li ko gde bi mogli da se nabave novi i po kojoj ceni, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Avgust 26, 2016 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da su kod mene u pitanju gumeni ublaživači. Btw, zna li ko gde bi mogli da se nabave novi i po kojoj ceni, hvala. Nareži komade od zračnice i naguraj između ublaživača i kućišta. Skoro ko da imaš nove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Avgust 26, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Dobra ideja, hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosnjak 195 Napisano Avgust 26, 2016 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: pirot Motocikl: africa RD04 plava mamba Prijavi odgovor kao problematičan I kada na niskim obrtajima vozim 5om brzinom i dodajem gas hoce da trza i cuje se lupanje to lupkanje je od lufta u korpi lamele remontujes korpu tj. opruge u korpi ,podbaci se podloska izmedju korpe i horizontalnih opruga i problem resen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 27, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I kada na niskim obrtajima vozim 5om brzinom i dodajem gas hoce da trza i cuje se lupanje to lupkanje je od lufta u korpi lamele remontujes korpu tj. opruge u korpi ,podbaci se podloska izmedju korpe i horizontalnih opruga i problem resen Ajde daj jos koju sliku da vidim kako si to odradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crveni Zmaj 7 Napisano Avgust 27, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Heidenheim an der Brenz, Nemacka Motocikl: Xl 1000V Varadero, Africa Twin XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si krenuo biće da taj model ništa ne valja, oborićeš mu cenu na tržištu i ja ostajem bez stana u zameni za koju godinu. Kuš tamo, sve to ok, idi se vozi negde. Izvini druze, ali niko nije spominjao obaranje cene na trzistu i nisam pljuvao po tom modelu nego sam komentarisao da moja RD 04 ima problem sa menjacem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Avgust 27, 2016 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Septembar 11, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Crna Gora, Budva, pomagajte. U Budvi sam sa Africom rd 04, zna li ko nekog majstora ovde, motor trtoće prdi, radi neravnomerno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 11, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da je CDI? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 11, 2016 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Proveri pumpu za gorivo da nisu patine korodirale, ako jesu malo ismirglaj i bice sve ok. Pre toga mozes vizuelno da proveris da li je problem u filteru goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 11, 2016 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan btw, ako je do filtera goriva ili pumpe ako to ne mozes da resis na licu mesta prespoj da gorivo ide direktno u karbove slobodnim padom. Caka je da moras da napunis rezervoar do vrha i da dosipas na svakih 100km ali ce to raditi normalno dok ne stignes do kuce 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Septembar 11, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima, pokušaću sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 12, 2016 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan i javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Septembar 12, 2016 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sipao dizel, eto sta je uradio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Septembar 12, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javim, svećice bile još fabričke (ja magarac se nisam setio da ih promenim) a Africa 91-vo godišta sa 76000 km. Ali i pumpa goriva riknula tako da sad čekam da stigne busom iz Bgd-a. Sutra daće bog da stigne da se napakuje pa nazad preko Šavnika, Žabljaka i Đurđevića Tare... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...