Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Hvala bogu proradio mi internet !

Hvala svima na cestitkama !

I meni ovakombinacija boja nije losa, ali za nekog ko nema 51 godinu, ali nema veze, pomiricu se sa kosom koja me je napustila, podmladicu se...bice to sve dobro !

Mackov kamen, na zalost nemoze se, ne stize se, ispit voznje mi je u ponedewljak, ima da se radi..

Jos jednom hvala svima !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Hvala bogu proradio mi internet !

Hvala svima na cestitkama !

I meni ovakombinacija boja nije losa, ali za nekog ko nema 51 godinu, ali nema veze, pomiricu se sa kosom koja me je napustila, podmladicu se...bice to sve dobro !

Mackov kamen, na zalost nemoze se, ne stize se, ispit voznje mi je u ponedewljak, ima da se radi..

Jos jednom hvala svima !

Kad ti dajadi ova kombinacija boja - prodaj je meni, ja sam mladji  ;D ;D ;D

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

... postadoh i ja Afrikanac.

Ajde da se i ja zapisem ovde medju Afrikance...

Cestitam i ja drugari !!  Obe su kao lutke !  Da vas nose kud vam srce pozeli !!!  :)

Afrikanizacija je u toku.  ;)

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

E moj Cope, da sam ja mladji, ja bi je poklonio (zauzvrat) !

Kad resim da je prodajem,prvo cu vas Afrikance  da obavestim.

Nisam je vozio neko vreme (mislim uopste na Afriku), brzo se  sa njom sazivis, sve utegnuto, sve perfektno i nezamislivo lako..

Jedine dve zamerke koje ja imam su ono ponasanje ispod 3000 obrtaja sto je malo i stvar navike, i ono sto sam i ranije zamerao, onih bar 10 ks koje fale ....ali onda to verovatno ne bi bilo to..jbga, mozda treba i na to da se naviknem.

Evo svidela se i mom najmladjem sinu Vuku, ne moze baba da ga zadrzi da je malo ne provoza :

Copy of DSC00465.jpg

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Hahahaha, do jaja!!!!

Biće posle par godina u školi - "Moj tata  je jači od tvog tate, ali zato moj tata vozi AFRIKU, uta-taaaaaa !!!! " ;D ;D ;D ;D ;D

• Enduraš, 6392 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ok buksna na releju izgubila kontakt.

ni meni nerade kratka, radi samo pozicija i dugo, jel možeš da mi objasniš kakva je to buksna ?

Desno od obrtomera meni je zasrafljen relej za oborena svetla. Neke Afrike to nemaju vec samo za dugacko . Kod mene je zica za napajanje iz prekidaca imala prekid kod buksne na releju. Znaci bila je u prekidu, sto je slucaj za sebe. Mora elektricar da trazi.

Krenem ja juce Afrikom, ne rade kratka svetla. Jos ranije je krenulo da me zeza, ali kad par puta prebacim dugo/kratko, proradi, tako da sam znao da je problem u prekidacu. Rasturim prekidac (kockasti koji prebacuje dugo i kratko svetlo) i imam sta da vidim - plastika koja drzi kontaktni lim se istopila, pa se limcic pomerio i nije mogao da prenosi struju. Na srecu je tek krenuo da se topi, pa sam uspeo da namestim da radi. Nemam relej za kratko svetlo, samo za dugo, danas sam krenuo sa operacijom montaze releja za kratko svetlo. Ja i struja ne stojimo bas najbolje, ali uz semu mislim da cu da ga namestim kako treba. Ponestalo mi buksni, pa sam stao na pola, sutra cu valjda da zavrsim.

Eto ako nekog zeza kratko svetlo, moze i ovo da bude problem.

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Ok buksna na releju izgubila kontakt.

ni meni nerade kratka, radi samo pozicija i dugo, jel možeš da mi objasniš kakva je to buksna ?

Desno od obrtomera meni je zasrafljen relej za oborena svetla. Neke Afrike to nemaju vec samo za dugacko . Kod mene je zica za napajanje iz prekidaca imala prekid kod buksne na releju. Znaci bila je u prekidu, sto je slucaj za sebe. Mora elektricar da trazi.

Krenem ja juce Afrikom, ne rade kratka svetla. Jos ranije je krenulo da me zeza, ali kad par puta prebacim dugo/kratko, proradi, tako da sam znao da je problem u prekidacu. Rasturim prekidac (kockasti koji prebacuje dugo i kratko svetlo) i imam sta da vidim - plastika koja drzi kontaktni lim se istopila, pa se limcic pomerio i nije mogao da prenosi struju. Na srecu je tek krenuo da se topi, pa sam uspeo da namestim da radi. Nemam relej za kratko svetlo, samo za dugo, danas sam krenuo sa operacijom montaze releja za kratko svetlo. Ja i struja ne stojimo bas najbolje, ali uz semu mislim da cu da ga namestim kako treba. Ponestalo mi buksni, pa sam stao na pola, sutra cu valjda da zavrsim.

Eto ako nekog zeza kratko svetlo, moze i ovo da bude problem.

Ako nemaš relej, to znači da je tvoj model iz SW ili sličnih tržišta gde je AT imala upaljen samo jedan far na oborenim svetlima. Često su ljudi prevezivali da radi i drugi, pa je bez releja dolazilo do topljenja prekidača. Jedan far, bez releja, je OK.

• Enduraš, 6392 postova

Ako SW znaci CH (svajcarska) onda jeste - nema relej, a neko je povezao da rade oba fara. Sreca sto se nije skroz istopio prekidac, ko zna da li bi ga nasao.

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Ako SW znaci CH (svajcarska) onda jeste - nema relej, a neko je povezao da rade oba fara. Sreca sto se nije skroz istopio prekidac, ko zna da li bi ga nasao.

Da, na Svicu mislim... Ista situacija je i kod mene bila, po pitanju redno vezanih farova. Neko je samo izvukao jednu zicu sa jednog H4 utikaca na drugi. Odmah sam to razvezao, cim sam ustanovio da nemam relej za oborena, tako da sam izbegao elektro i dzepni sok :)

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Da, na Svicu mislim... Ista situacija je i kod mene bila, po pitanju redno vezanih farova. Neko je samo izvukao jednu zicu sa jednog H4 utikaca na drugi. Odmah sam to razvezao, cim sam ustanovio da nemam relej za oborena, tako da sam izbegao elektro i dzepni sok :)

Od kojeg godista su CH modeli dobili dupli far?  Kod mene je CH model, ali je samo jedan far, kockasti.

• Enduraš, 6392 postova

Ugradio sam juce relej za kratko svetlo, struju dovukao direktno sa akumulatora. Razlika nebo i zemlja, dobio sam mnogo jaci intezitet svetlosti, ranije je kratko svetlo bilo zuckasto, sada je belo kao i dugo.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ugradio sam juce relej za kratko svetlo, struju dovukao direktno sa akumulatora. Razlika nebo i zemlja, dobio sam mnogo jaci intezitet svetlosti, ranije je kratko svetlo bilo zuckasto, sada je belo kao i dugo.

Kad ti se ukaze prilika ugradi i Nightbreaker sijalice.

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Kad ti se ukaze prilika ugradi i Nightbreaker sijalice.

To se menja samo sijalica?

• Enduraš, 6392 postova

Nightbreaker imam od prosle godine. Do sad sam planirao da ugradim dodatna svetla, cak sam ih i nabavio, ali posle ovoga stvarno nema potrebe za tim, mogu da kazem da afrika ima savrsena svetla.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Potpuno se slazem... i ja sam metnuo bolju sijalicu a vec je bilo dobro tako da je sada... skoro dan. Svetla su na AT i fabricki jaako dobro odradjena... a ne zaboravite koje su godiste nase afrike ;)

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Dobar dan buduce kolege .. Imam jedno pitanje .. Obzirom da sam posle duuuugo wremena uspeo da zatworim kombinaciju i nadjem konachno jedan lep primerak RD07-mice za sebe, upoznawanje sa "dotichnom" je pochelo laganim woznjama raznih karaktera i tipowa, powremeno, obzirom da bike preuzimam tek negde posle oktobra .. Danas sam imao priliku da je probam malo po otworenom putu (oko 300 km krug) i swe je kako treba i besprekorno osim jedne "sitnice" koja mi nikako nije jasna ...

Da li i wi imate "problem" sa pretwrdim sedishtem ili sa konkretno owim, neshto nije u redu ?? Cope je wideo bike i komentarisao je da je na njoj nekakwo A sedishte (shta god to znachilo, waljda je nize ..) Uglawnom posle nekih 150 km shwatam da ne mogu da sedim na motoru wishe koliko je bol s`optorshtenjem zadnjice  ;D postao neizdrziw ... Sedishte je u odnosu na fabricko samo preswucheno nowim platnom .. Posle 300 km, dewojka koja je bila suwozac se takodje poshteno namuchila .. Kao da sedimo na drwenoj klupi  :( Bol takwog intenzinteta primera radi na mom trenutnom motoru pocnem da osecam posle 800-1000 km ...

Postowacu i fotku motora, pa ako neko moze neshto da mi kaze ili da neki sawet bio bih mu zahwalan ..

Hwala unapred ...

f8mGE_afrika.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja