Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Zainteresovan, 728 postova

Rasturih karburatore da ih ocistim i imam sta da vidim na jednom mi fali deo u loncetu. Ne znam tacno sta je ali bilo bi mi mnogo lakse kada bi mi neko rekao da je fabricki tako, da jedan ima a drugi ne mada cisto sumnjam 1neznam.gif

karb2.th.jpg

karb1.th.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Rasturih karburatore da ih ocistim i imam sta da vidim na jednom mi fali deo u loncetu. Ne znam tacno sta je ali bilo bi mi mnogo lakse kada bi mi neko rekao da je fabricki tako, da jedan ima a drugi ne mada cisto sumnjam 1neznam.gif

karb2.th.jpg

karb1.th.jpg

Isto kao kod mene! :)

Jos sam i ja pomislio da je neko zaboravio da vrati taj delic.. Sad koji karb je u pitanju, levi ili desni. Ne secam se..

I moj je skoro bio cist. Tako da ga nisam dalje otvarao..

• Zainteresovan, 728 postova

E ziv bio, sad mi je laknulo ;)

Edit: Posto su vec skinuti ispeskirao sam ih sodom bikarbonom spolja i ocistio sam nitrom i kompresorom i sada su skoro ko novi :)

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Znam da je "jako povoljno", zato sam i pitao. Sam klip nije los, koleno je u stvari vise korodiralo tako da cu to da ocistim naguram mast i proveravam jednom godisnje, nisam siguran da bi moglo da se hromira bez da se malo skine metala na strugu zbog tolerancije. Inace isto ovo u USA kosta 23 eur, skoro pa duplo jeftinije.

Majko mila koja cijena! :staa2:

Sad sam gledao cijene i u Hrvatskoj kosta toliko (pod brojem 8 ).

...ali je samo koljeno 10E (pod brojem 21).

http://www.topmoto.hr/shop/index2.php?doslo=rez_db_kat&moto=xrv750w&do=&br=20&ses=1422efdc190f004d651afbc6dedaf1e1&naslov=%20E-18-1%20%20%20CARBURETOR%20%28COMPONENT%20PARTS%29&pro=

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

mrva ja koliko vidim da je to u USA, a dok ti dodje to na adresu ja mislim da izadje finalna cena jos toliko!

Sto se platina tice, laband je napravio elektroniku koja ih uspesno menja, bilo je reci o tome u nekoj temi samo ne znam tacno gde... pretrazi pa ces naci

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Ja danas sa mojom kraljicom napravio skromih ali veselih 10km. Čisto da se uljenji preko zime. Bio lep dan... Jos ne mogu da skinem osmah sa lica :moto3:

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

danas resih da upalim africu posle oko mesec dana i nije htela dok nisam ocistio jednu svecicu koja je bila jako vlazna,posle je upalila verovatno na jednu svecicu i posle je sve bilo normalno.

zna li neko u cemu je problem

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Normalno je da te zezne sveća ako je motor stajao. Dok se ne usisa gorivo, pa je zapljusne mnogo goriva... da imaš VFR trebalo bi da prvo promeniš sve četiri svećice pa da je pališ. I tako jedino upali iz prve. Probali mnogi pa tako znam. Ne sikiraj se. Honda je to. Ako neće da upali, probaj sve što znaš i upaliće. A kad upali, teraj :)

Ajde jedno pitanje da ne otvaram temu.

Koje kočione pločice (sinter ili organic) trenutno imate na africi, a koje bi ste voleli da imate i zašto?

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Organic, jeftinije je promeniti plocice nego disk

• Çelebi, 2415 postova

Koje kočione pločice (sinter ili organic) trenutno imate na africi, a koje bi ste voleli da imate i zašto?

Ja nemam Africu :D

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Ja nemam Africu :D

Al bi vol'o :moto3:

Dobro, osim što su organic mekše, još neki razlog?

Mislim tipa: više volim organic za orr vožnju jer je kočnica mekša...

• Çelebi, 2415 postova

@laband

Hmmmm... ispod plovka nema ventilića. Verovatno misliš na dizne koje se nalaze iznad plovka kad karburator stoji kako treba. Kad ga okreneš naopako da bi skinuo lonče, tačno je da se tada nalaze ispod plovka. No, nema veze. Verovatno sam ukapirao našta misliš.

Ako se motor ne pali duže vreme, iz pomenutog lončeta oće da ispari gorivo i sasuši se talog (ako ga ima) na dnu lončeta. I onda je potrebno vreme da se lončići napune gorivom i motor upalio. E sad, ako motor ima pumpu ili vakuum slavinu, potrebno je duže verglanje da bi ili pumpa upumpala gorivo ili da bi vakuum slavina pustila gorivo i ono stiglo u karburatore.

Afrika ima pumpu koja radi čim se da kontakt i zavergla motor ali je i njoj potrebno neko vreme da napumpa gorivo u karburatore. Pretpostavljam da zato nije htela da upali iz prve i da je loše radila dok se nije ceo sistem, a naročito karburatori, napunio gorivom. Pomenuti talog oće da se uzkalabuta kad ga zapljusne gorivo i može začepiti neku diznu. Taj talog je srećom dovoljno fini da retko kad potpuno začepi diznu i brzo se spere iz dizni tako da pravi problemčiće ali ne velike probleme. Mada se i to dešava.

Toliko za sad o karburatorima i "ventilčićima" iznad/ispod plovka.

Tvoj problem si sam definisao. Mokra svećica. Ta nije bacala varnicu. Ona suva je verovatno bacala varnicu ali džabe jer nije bilo goriva koje bi upalila. To je iz gore pomenutog razloga. Treba vremena da se sve napuni gorivom. Možda je i neka trunka zastala u dizni ili, što je verovatnije, iglica u karburatoru nije otvorila (zalepila se) rupu kroz koju gorivo ulazi u lonče. Dok si čistio svećicu malo goriva je stiglo gde treba i prilikom sledećeg verglanja, motor je upalio, isterao krokodile koji su se izlegli dok je stajao, napunio sistem gorivom i prešao iz faze lošeg rada na normalan rad. Mokra svećica je upalila pošto si je osušio, ona druga je dobila gorivo i eto radosti za celu porodicu.

Neću da ličim na Đuntu i završavam post. Teraj tu afriku i javi se ako nešto stvarno crkne. Ovo je sitnica. Pa nije to ST :D

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Nije kocnica meksa, ako si mislio fizicki, nego slabije koci sa organik plocicama.

Za voznju van asfalta je veoma pozeljno da na zadnjem tocku imas organske plocice

jer upravo to sto slabije koci ce ti omoguciti da mozes da doziras kocenje i da

zadnji tocak ne blokira cim dotaknes polugu kocnice; narocito ako vozis u kros cizmama,

u kojima je redukovan osecaj dodira, u ovom slucaju pritiskanja poluge.

Bez obzira sto disk duze traje sa meksim plocicama (organskim), za prednju kocnicu

preporucujem sinter-metalik plocice. Uocljivo je bolje i bezbednije kocenje.

Glava je bitnija od diska, a na africi ce svakako dugo da traju diskovi ako upraznjavate

usporavanje agregatom, tj. saltanjem u nizu.

Dakle:

Napred sinter-metalik

Pozadi organske

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja