laband 162 Napisano Octobar 9, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan evo šeme i pcb jednog timer-a, ipak ću ugraditi i njega, ne košta mnogo Danas isproban vremenski relej i razultati su negativni. Relej radi odlično , ali se ništa nije dobilo , čak šta više dva puta se ponovi ono što se nekad dešavalo jednom. Pošto imam gadget i on se restartuje, sada dvaput, a pre jednom. Doduše on ne poništava sat i datum dok se trip resetuje skroz. Uradio sam i ovo što mi reče ˝čika Rajko˝ i nije ni to pomoglo, tako da ozbiljno razmišljam da skinem xenone i vratim sve kao što je bilo , mada bih samo povezao i drugi far da radi na kratkom svetlu( pošto dosad radio samo jedan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 10, 2012 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas isproban vremenski relej i razultati su negativni. Relej radi odlično , ali se ništa nije dobilo , čak šta više dva puta se ponovi ono što se nekad dešavalo jednom. Aaaaaaaaaaa.... poražavajuće Kod mene je do duše urađen i jedan mali "zahvat" na PCB-u. Vod na štampanoj ploči koji vodi do RESET pina na procesoru je presečen, tako da ne može da dobije signal da se resetuje. Ovde je ubačen taster koji je postavljen sa zadnje strane tripmastera i u slučaju potrebe se može resetovati ručno. No, čak i posle svih ovih majstorija i meni se dešava da se tripmaster (istina veoma retko) resetuje.... Trajno rešenje bar meni sigurno neće biti vađenje xenona. Toliko sam se navikao na njih da bi povratak na obične H4 bio kao povratak na sveću... Nešto mora da se smisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se tripmaster resetuje sam od sebe i to bez xenona. Ne svaki put ali u vecini slucajeva. I nema pravila. Neki put posle svakog iskljucivanja kontakta a neki put radi pola dana pa se resetuje. Zamenio sam mu sve kondezatore i nista. Joska mi je nesto objasnjavao da moze da se presece taj vod ka resetu kao sto Jager kaze, ali nisam probao. Jednostavno sam skinuo tripmaster i na njegovo mesto pakujem Germina koji ga menja u svim svojim funkcijama. Ja volim da mi sve stvari na motoru funkcionisu ali od ovoga sam digao ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Octobar 11, 2012 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan Trajno rešenje bar meni sigurno neće biti vađenje xenona. Toliko sam se navikao na njih da bi povratak na obične H4 bio kao povratak na sveću... Nešto mora da se smisli isto se osecam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan kad sam video koliko ima da se budzi za xenon, ostao sam na Night Breaker koji radi ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 11, 2012 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio srece da mi xenoni nisu pravili ama bash nikakav problem .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Octobar 11, 2012 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni xenoni nisu resetovali trip master, beeem li ga o cemu pricate!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 11, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan da li su vam bili slim balasti ili obični Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Octobar 11, 2012 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ultra slim, malo veci od kutije sibica.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 11, 2012 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moji su neki veeliki za automobile ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 11, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ultra slim, malo veci od kutije sibica.... jel može neka slika, može i sa neta, da znam šta da jurim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Octobar 11, 2012 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi šta od štitnika ruku paše na Afriku a da je sa metalnim ojačanjem. Fabrički i ne pružaju baš neku zaštitu. Ne znam za koju ti namenu trebaju bas metalni. Ako insistiras evo ih u Luisu alu u kombinaciji sa plastikom. http://www.louis.de/_2039cda3ad7f33726cdc74387492d36519/index.php?topic=wgr&grwgr=470 Iz iskustva, a i ostali endurasi bi mogli da posvedoce da plasticni rade posao. Bitno je da ih imas. Na istom linku mozes naci i plasticne koje zadovoljavaju i po kvalitetu a i po ceni. I sve to pase za Afriku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Octobar 12, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Pao mi je motor u mestu i pukla rucica kocnice, e iz tog razloga bih neke koji se srafe na krajeve kormana tj pružaju više zaštite u sličnim situacijama. Sviđaju mi se Acerbis Supermoto mada su cene poprilične ali nisam našao nešto povoljnije, a da je lepo kao i dovoljno veliko da štiti od vetra i kiše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Octobar 12, 2012 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ultra slim, malo veci od kutije sibica.... jel može neka slika, može i sa neta, da znam šta da jurim ...ovako nesto, nije bas taj ali veoma slican!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 12, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan nosace kvacila i kocnice nikada ne stezite!! uvek neka budu blago zategnuti, da mozete i vi sami uz mali pritisak rukom da ih okrenete na gore ili dole. tako nastelovano nikada nece doci do pucanja. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Octobar 12, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Hmm, deluje mi kao odličan savet. Imaš plusić Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 12, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zahvali se onom englezu sa africom sto je obisao svet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Octobar 12, 2012 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan meni se razlabavio nosač kvačila prilikom jednog pada pa sam skapirao da mi odgovara da ga povremeno pomeram u zavisnosti od toga kako vozim pa sam popustio i nosač kočnice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 12, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad stoji cimnem rucice na dole i mnogo mi lakse da vozim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
artic cat 2 Napisano Octobar 12, 2012 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kolasin Montenegro Motocikl: africa twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Da li znate postoji li neki da ga nazovem aditiv koji se sipa u masinu,doliva u ulje.Namjena mu je da stare agregate osvjezi ili da poboljsa kompresiju.Ja sam nekada u motor Zastave koji je bio skroz produvao i spreman za generalnu sipao neki modifikator.Ta bocica ulja je bila kupljena u Rusiji i poslije toga auto je sledecih tridesetak hiljada islo kao novo.Da li ima nesto slicno i za motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Octobar 12, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Da li znate postoji li neki da ga nazovem aditiv koji se sipa u masinu,doliva u ulje.Namjena mu je da stare agregate osvjezi ili da poboljsa kompresiju.Ja sam nekada u motor Zastave koji je bio skroz produvao i spreman za generalnu sipao neki modifikator.Ta bocica ulja je bila kupljena u Rusiji i poslije toga auto je sledecih tridesetak hiljada islo kao novo.Da li ima nesto slicno i za motore. Ne diraj rodjo!!! Ako je svez za generalku, otvaraj motor i uradi to kao covek. Zastava je zastava... Pusti nju To ti je u fazonu neko ulje sa primesama grafita, metalnih opiljaka i pitaj boga cega jos. Kad se pomesa sa uljem u motoru, zalazi u sve riseve u hilzni.. I uz pomoc temperature se vezuje za zid i tako ga "opravis" na neko vreme. To je dobra strana. A losa je sto ne ide samo u hilznu Nego po celom motoru. Lepi se i za blok, i za lezajeve, i najbitnije kanale za ulje. Pa time stvoris kasnije vecu stetu jer nema dobro podmazivanje glave na primer. Takodje hoce da se poveca temperatura motora. Ne moze dobro da se hladi itd.. Kasnije kad dodje na red generalna, ne moze da se sve lepo ocisti, produvaju kanali...... Takodje, nikakvi aditivi za pranje motora i slicno. To se jedino radi ako si prvi vlasnik i kad je masina sveza. Pa bi mu time produzio vek trajanja jer ga lepo isperes. A kad bi isprao stari agregat, samo bi pokazao sta mu sve fali.. Te aditive zaobidji. Moja preporuka.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 14, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan šta mislite da li bi kupovinom nekog od ovih balasta moglo da se reši pitanje resetovanja trip-a http://www.arrow.rs/index.php?main_page=index&cPath=65_68&zenid=jm9rue9tr1v8nj7prv29mu0c02 npr.ovaj brzi ja imam ovaj 3. po redu ( zna li neko u čemu je razlika između DC i AC) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Octobar 15, 2012 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I meni se resetovao tripmaster posle ugradnje xenona, ali samo ako prvo upalim svetla i posle palim motor. Otkad prvo upalim motor, sacekam koji sekund da se i akumulator oporavi pa tek posle palim svetla, nije mi se resetovao nijednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 15, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ja sam probao i tu varijantu ali ništa, zato sam i stavio vremenski relej ali nije bilo pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Octobar 15, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan evo našao sam razliku između AC i DC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...