PCSS 1 Napisano Avgust 17, 2013 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ce neko reci da je moj problem slatka muka, ali ja propustio sezonu. Evo ovako, mene muči par stvari kad je u pitanju kupovina motora. Prva je visina i težina (191/90). Pošto samo naked motor dolazi u obzir, razmisljam o SV650, ER6N i Hornetu. Budzet mi je do 4000/4500max jevreja. kakva su vasa iskustva sa ovim motorima pod uslovom da ste priblizno visoki? Probao sam SV-a i ne mogu da se otrgnem utisku da je premali za mene, iako je za vožnju genijalan. Ova dva preostala motora sam video samo na slikama i po gradu, ali mi deluju znatno masivnije i veće. Druga stvar je broj predjenih kilometara na polovnim motorima. Koliko je uopste bitna ta stavka pri izboru mašine? Hvala unapred svima. Sad odoh na Rudnik ... autom ... pfff. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Avgust 17, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan ER6N je isto mali, Hornet onako. Mislim da Bandit djeluje malo veće od Horneta, FZ6N hvale visoki vozači da im baš "leži" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4975 Napisano Avgust 17, 2013 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaki ima drugačiji agregat V2, redni2 i redni 4 Er6 ti je baš mali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Avgust 17, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam 190-191 i vozim er6n, i ne deluje toliko mali, mada zavisi i kako sedis, ako drzis korman kao da radis sklekove, i sedis kao daska smesno ce da izgleda, a ovako je ok. Sv sam sedeo on mi deluje vece od er6n mada kada stoje jedan do drugog tu su negde, hornet je najveci od svih. Sto se tice agregata, ja sam prezadovoljan sa ovim sto ima er6, 2 cilindra imas snage bukvalno u svim obrtajima i dosta lepo povlaci u svim brzinama, vrlo se lako vozi. Sto se tice kilometraze, najbolje gledaj stanje u kakvom je motor kako je odrzavan itd.., nebitna je toliko kilometraza jer tesko mozes da nadjes pravu, jedino ako od prvog vlasnika kupujes ali i to je retko.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Avgust 17, 2013 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Ako je toliki budzet mogao bi da pazaris i GSR 600, veci je od svih ostalih. ER6 je najmanji SV je veci od njega sigurno. Mozes za toliko uzeti i FZ 6n ali i on je ''mrsaviji'' od GSR. Inace svi motri iz kategorije nakeda nisu preterano veliki, ne moras bas gledati kako ti stoje nego obrati paznju na to kako se osecas na njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Avgust 17, 2013 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Pozz..bilo sta samo da je redni 4.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Avgust 17, 2013 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan mozda da probas horneta 900 ili fz6n... para imas dovoljno, samo idi probaj, a srce ce reci sta mu je milo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Avgust 17, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da imas istu temu od pre godinu, dve. Procitaj i tamo. Imao sam Horneta, uvek mi baci osmeh na lice kad ga se setim. Vrh motorcic. Meni sa 185cm je bio taman. SV i ER6 nisu u istoj klasi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12977 Napisano Avgust 17, 2013 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako SV i ER6 nisu u istoj klasi? Jedan drugom direktni konkurentni. Inače, sve su to okej mašine, uzmi ono što ti vise sviđa. Nisu to mali motori nit neozbiljni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 542 Napisano Avgust 18, 2013 Pažljivo prati, 622 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je imao ER-6n tako da sam imao priliku da ga baš dosta vozim. Motor za po gradu ekstra bar po meni lako se vozi sve ok ali ja imam 192 i meni je baš bio mali. Znam da je ko me god video na njemu rekao da sam ga progutao. SV nisam imao priliku da vozim ali zato bih ti toplo preporučio Horneta 900. Imam ga od proleća. Izuzetan motor jako lako se navikneš na njega bukvalno je kao biciklo. Sedneš i voziš se. MOj je kad sam ga pazario imao nekih 47000 kad pogledaš prilična kilometraža ali lepo je održavan i nemam za sada nikakve reči mane. Naravno odma po pazaru obaviš servis i to je to. Obrati pažnju na te male kilometraže. Ima ih prilično nerealnih. Srećno :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sponja 330 Napisano Avgust 18, 2013 Zainteresovan, 517 postova Lokacija: Novi Sad - Zrenjanin Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sta god samo da je Honda Salim se, ali u poredjenju sa pomenutim modelima meni se izdvaja Hornet 600, ako uspes da pronadjes Hornet 900, to ti je najbolja moguca kombinacija. Srecno u potrazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Avgust 18, 2013 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan za te pare hornet 2007-2009, moj favorit bi bio SV650 za 2500e 2003-2006 a ostalo potrosis na prednje i zadnje ogibljenje(prednji kraj novijeg gsxr-a sa radijalnim kljestima, zadnje ogibljenje od zx10r, i ocas posla se napravi opasan mini twin racer, izvuces maximum iz sv agregata i rama koju su jako dobri), to ako ti se svidja da budzis, ako te mrzi da se time bakces, onda hornet....ja sma 189 i vozio sam oba, imaju solidnu ergonomiju, pogotovu honda iako tako ne izgleda hornet, nece ti biti najkomforniji na svetu ali daleko da neces moci da se smestis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Avgust 18, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Kako SV i ER6 nisu u istoj klasi? Jedan drugom direktni konkurentni. Mislio sam da nisu u istoj klasi sa Hornetom...( i to, ne zato sto je Honda, nego zato sto je cetvorocilindras). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Avgust 18, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Nisu oni u klasi sa hondom. A sto se tice i er6n/er6f moze opasno da se sredi, prednje viljuske od 636 , zadnja od versysa i naravno sira zadnja, guma, i opasna masina na kraju ispadne . Inace i ja sam se dvoumio izmedju sv650 i er6n i na kraju uzeo er6, mada i dalje se razmisljam da ga prodam i uzmem sv . Inace druze ako imas kintu uzmi horneta, jer je on mamara za nakede lako se prodaje, a i ipak je honda, HONDA... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6012 Napisano Avgust 18, 2013 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim SV, a jedan drugar vozi horneta, jedan ER6N, tako da sam i njih vozao... Iskreno: nema greske ni kod jednog! Hornet je opasna igrackica, jako fina za voznju. ER je meni delovao tezak, ali se isto fino vozi. SV je najlaksi-165 kg. Potrosnja ti je manja kod SV i ER nego kod horneta. Kad smo isli na more ja SV drugar ER, potrosnja obojci ispod 4,5l. (ja sam imao suvozaca i vise stvari, on bio sam) Moj jeSV650S pa je polozaj sedenja drugaciji, moj je najneudobniji, tako da tu nemam poredjenje. Sve su to jako fini motorici, moj predlog je samo da sednes na svaki, makar ga i ne provozao, cisto da vidis sta kaze srce. Ja sam SV kupio jer sam ljubitelj L2 agregata, i prezadovoljan sam vec 3 sezone! Bez ikakvih problema. Zamerka starom SV-u je vesanje, ali noviji koji ti hoces je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1634 Napisano Avgust 18, 2013 Drug član, 813 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam 187cm 83kg na sv 650 03g ima mesta dovoljno. a Bandit 650 jel si razmisljao on je definitivno najgabaritniji. ali i neverovatnih 40 kg tezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 112 Napisano Avgust 19, 2013 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Er6n tezak, hahahahaahahàba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6012 Napisano Avgust 19, 2013 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Er6n tezak, hahahahaahahàba Ako si aludirao na mene, svaka ti cast! Ja sam napisao subjektivno misljenje, da se meni cini da je tezak, koje se poprilicno slaze sa podacima: SV650S-169 kg, ER6N-204 kg. Bolje napisi momku nesto pametno ako imas iskustva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Avgust 19, 2013 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tezine, ER6n je 174 kg suv, tj tezi par kilograma od SV-a. Kupio sam ga ove godine u martu, do sada njime presao 8000km, za po gradu odlicna masina za provlacenje, zaobilazenje, mala nepreglednost retrovizora ali ok. Mali potrosac, oko 4.5l, kocnice dobro hvataju, ubrzanje odlicno. Inace sam visok 184cm tezak 93, a o tome da izgleda malo, je glupost. Devojka i ja smo ove godine, natovareni zadnjim koferom i bocnim torbama obisli MK, GR, AL i CG. Za malo duza putovanja je neudoban, ali bih preporucio redizajn sedista, sto mnogo njih radi, jer ipak je ovo gradski motor. Od prve verzije 2006-e do danas, korriste isti agregat, sto je odlika pouzdanosti. Takodje isti agregat se ugradjuje i u Versys-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 19, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniautomobili.com/oglas3625599/suzuki_bandit_s650_gsf/ Inace jel ovo ok cena ljudi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Avgust 19, 2013 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan prelistaj malo oglase pa ces videti, lepo izgleda al dal ima nekih skrivenih boljki ko ce ga znati! Inace lepo motorce, pre bih se odlucio za njega nego za SV! Inace probaj obavezno i redni i v motor, pa ces onda lako suziti izbor motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Avgust 19, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan JA sam na mom er6n sredio sediste, bolja vidljivost sa bar end retrovizorima, i milina je sad . Uopste nije tezak, meni je cak ,,previse lagan`` , lakse manevrisem sa njim kada imam pozadi putnika ( imam ga 99% vremena) nego ovako. Inace odlicna spravica za grad, i uzivanje. Ali opet za taj novac, gledao bi za sta mi treba motor i na osnovu toga bih ga uzeo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Avgust 19, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ma covek je pitao i nema ga vise, a mi drobimo i drobimo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MladenV 105 Napisano Avgust 20, 2013 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Nis Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je jos nekome ovo zanimljiva tema, za ubuduce, tako da samo nastavite 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spadalo 10 Napisano Avgust 22, 2013 U prolazu, 17 postova Lokacija: vrsac Motocikl: honda hornet,jamaha xz 550,honda cm 125 kavasaki zr 7 Prijavi odgovor kao problematičan Honda je Honda. vozim horneta 600 2007 god. idealan motor I za grad I za daljinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...