Jump to content

Moto Zajednica

Visak goriva u prednjem cilindru

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Problem koji se pojavio pred sam kraj voznje. Radi na jednom klipu, svecica masna, na leru radi normalno, cim se doda gas ugusi se i puca na auspuh. Filter za vazduh otpisjuem odmah, da je on problem drugi klip ne bi radio normalno. Sta dalje da proveravam?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

pa proveri nivo goriva u prednjem karburatoru. kanda ti preliva, jel se oseća miris "prosutog" benzina kad ugasiš motor?

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

već kad čačkaš svećicu, vidi dal imaš onu metalnu kapicu, možda ti i tu probija, ako imaš neku drugu, probaj je, ako probaš noću možda i uočiš varnicu na mestu gde probija. dešava se da na leru radi normalno a kad se motor malo zvrti, više napon-više struje u bobini, veći napon u kablu i eto uslova za proboj izolacije ako je iz nekog razloga oslabila. ili ovlažila.

Svecicu sam odmah zamenio, i sa drugom se isto desava, nego sam zaboravio da napisem. Zagledao sam instalaciju, ali po mraku, provericu sutra ponovo. Probao sam kasnije ponovo, motor sastavi, radi na oba klipa, ali cim se optereti, tj cim ubacim u brzinu i krenem pocinje ista prica. Vidi se da je poceo da dimi, kad sam ga ugasio jos nekoliko minuta se pusio auspuh. Ostaje sutra da jos jednom proverim struju i karburator

Ide kod majstora najverovatnije. Stelovani su ventili i nije odradjeno vakumiranje i sinhronizacija karburatora posle, a smesa je bila malo siromasnija nego sto treba.

Evo da kazem da sam ustanovio kvar. Nisam imao vremena do sada da se cimam oko motora pa sam tek danas uhvatio da radim. Problem je bila igla karburatora koja se odsrafila i landarala bezveze. Usput sam otkrio da su membrane u dosta losem stanju i valjalo bi ih zameniti. Pre skidanja karburatora sam posumnjao na struju i bobine, i ispostavilo se da su zice koje dolaze od instalacije u bobinu bila odrane skroz od trljanja o zastitnu plastiku/poklopac i pocele da je tope. Sva sreca pa me nije izdao neki dan ranije kad sam bio na skupu u Paracinu 1neznam.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja