Jump to content

Moto Zajednica

Hajde da ih sve linčujemo

Recommended Posts

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Moram da primetim da danas u Srbiji skoro nijedan motociklista nece učiniti sledeće:

• Voziti brzo motocikl,
  • Ugroziti sebe ili druge da bi uživao u vožnji,
  • Točkirati svog ljubimca,
  • Voziti pod dejstvom alkohola.

Kada god se neko s..nje desi, svi ospu paljbu po drugima zbog ovakvih stvari, bilo da voze motor ili auto. Mogu glavu na panj da stavim da 90% nas većinu ovoga praktikuje često, ako ne i svaki dan.

Mene baš zanima da li Vi kolege radite nešto od navedenog?

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Zavisi sta se podrazumeva pod brzom voznjom. Ako je to brzina preko ogranicenja onda vrlo cesto vozim brzo.

Ponekad ga obaram do granica mojih mogucnosti, a to bi se moglo nazvati ugrozavanjem. Ne tockiram. Sto se alkohola i voznje tice, ponekad popijem jedno pivo i to je to.

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

• Do max 110 km/h, uglavnom postujem ogranicenja
  • Kako ugrozavanje sebe ili drugih dovodi do uzivanja?!?
  • Sta je to tockiranje? Jel to voznja na zadnjem? Ako jeste, pa ja bi se polomio kad bi to probao.
  • Ni trotinet, a kamo li motorno vozilo.

Kako statisticki stojimo?

• Podržavam 2

• Drug član, 978 postova
  • Motocikl: Lep

Poceo sam da pisem i onda shvatio da zvuci kao neko pravdanje ili da pokusavam da budem neki svetac, a kod nas ces za to pre ispasti pi*ka.

Ima ljudi koji nemaju neke komplekse i imaju 25+ 35+ godina i nije nista cudno sto voze "normalno".

• Podržavam 4

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Voziti brzo motocikl- Ne. Mislim da 90-100km/h nije brzo.

Ugroziti sebe ili druge da bi uživao u vožnji- Nikako.

Točkirati svog ljubimca- Niti znam niti imam motor za to.

Voziti pod dejstvom alkohola- Da. To je ponekad 1 pivo, rakijica, eventualno 2 piva ali ne odmah sedanje na motor. Po ovom debilnom zakonu pazite kako se prskate dezedoransom jer i on ima alkohola!

• Podržavam 1

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Van naselja na putu koji znam napamet vozim od 90 do 120, nocu 60 ako nije osvetljen, nikada ne secem krivine, lepo ga oborim pa prodjem 90 kroz istu, uvek usporim pred cudnom situacijom, sviram kad vidim kera na putu i teram ga sa puta da ga ne zgazi nesto, u gradu striktno 50 i svima stajem na pesackom, nikada nisam tockirao pa ni biciklu verovatno bih pao ali nisam vezbao jer me ne zanima, nikada ne pijem kad vozim a i generalno retko pijem.0takoje.gif

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Nikad ne pijem kada treba da vozim.... Sto se tockaranja tice, do sada sam uradio 6-7 x i to sve na otvorenom putu gde nema ama bas ni jedan auto, a okolo su njive. Brza voznja posteno nagazio sam 2-3 x do maks brzine, ali na auto putu pre nego sto su naisli turci, kada je autoput bio rastereceniji. Ovako, svakodnevno ne prelazim brzinu od 100-110 zavisno od puta... Ovako izbegavam da vozim brzo ali i uopste kada ima guzve izbegavam da vozim motor, jer mi je mucno vise da se svadjam sa ,,coravim`` idiotima koji ne koriste retrovizore, zmigavce, gledaju samo pravo i znate sami ostalo....

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 974 postova

Samo ono prvo. Vozim brze od ogranicenja. Ali i to je relativno. U naseljenim mestima gledam da stvarno sporo vozim. Volim na otvorenom putu ili autoputu da ga malo jace provozam. Ali generalno vozim uvek preko ogranicenja ali to su minimalna odstupanja.

Ovo ostalo definitivno izbegavam, ne volim nikoga da ugrozavam direktno. Ne dizem ga na zadnji prvo nemam motor za to, drugo ne znam a ne znam zato sto smatram da je to budalastina koja unistava motor! A nikada ne vozim ako sam popio i kap. Ako znam da cu uvece da se vozim nema sanse da popijem nesto ni prepodne.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

fine li djece ...

"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" ;)

Naprotiv, meni bas frka.

• Podržavam 1

fine li djece ...

"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" ;)

Naprotiv, meni bas frka.

Ovo je parola iz Titovog vremena. ;)

Tako da je ok sto ti je frka, i treba da ti bude. 1lol.gif

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Tražim

Već napisah u jednoj temi da ovde sve što je nenormalno postaje normalno.

U skldu sa navedenim predlažem da organizujemo akciju za izmenu ZOBS-a:

- da se kazne pišu isključivo treznima

- pi**e koje voze po ograničenju ili do 10kmh iznad ograničenja da se isključe iz saobraćaja

- da se zabrani vožnja motora svakom ko ne ume da tera na zadnjem.

Kad smo kod toga, i vozačima auta da se omogući isti tretman za pijanstvo, da ne moraju da poštuju prvenstvo, da mogu da rade polukružno gde hoće...

• Podržavam 3

• Integrisan, 9500 postova
  • Motocikl: ---Honda---

"Da bi bio star i mudar moras prvo biti mlad i lud"

Dokle mi secanje doseze sebe vidim kraj motocikla, pocev od torija pa vec sa 19 godina na 1000ccm...

Jesam tockario, bezao od plavih, vadio crevom gorivo iz ocevog auta, skidao top da cujem masinu i vidim plamen... A onda sam vozacki "odrastao".

Ne, nisam izgubio srce i 00, vec sam jednostavno prerastao te gluposti... Od kako sam shvatio da put nije pista i da se ne moram utrkivati sa svakim na koga nabasam poceo sam da uzivam!

Ipak, dok si maksimalno koncentrisan na put, dodajes gas u nagibu a znas da ne bi smeo, mesto ti nije poznato i sledecu krivinu naslucujes.

Jedna dole i sa "pola" kvacila upadas u nepoznato... Srce prati impuls bobine, adrenalin plavi mozak i cula se pojacavaju, ides sve brze a vidis usporeno... Komande su deo tebe i svaku doziras neverovatnom preciznoscu... Toliko snage koju sam kontrolises!!! Osecaj neopisiv, vozacima drugih tipova vozila nepoznat...

Iz ove moje price se vidi jasan kontrast, prvi deo gde razum govori da usporis i jednostavno se vozis i drugi gde te uzbudjenje pokrece i tera na gas!

Po meni, resenje je naci kompromis izmedju ta dva...

Pozdrav Nenad.

• Podržavam 8

"Da bi bio star i mudar moras prvo biti mlad i lud"

Dokle mi secanje doseze sebe vidim kraj motocikla, pocev od torija pa vec sa 19 godina na 1000ccm...

Jesam tockario, bezao od plavih, vadio crevom gorivo iz ocevog auta, skidao top da cujem masinu i vidim plamen... A onda sam vozacki "odrastao".

Ne, nisam izgubio srce i 00, vec sam jednostavno prerastao te gluposti... Od kako sam shvatio da put nije pista i da se ne moram utrkivati sa svakim na koga nabasam poceo sam da uzivam!

Ipak, dok si maksimalno koncentrisan na put, dodajes gas u nagibu a znas da ne bi smeo, mesto ti nije poznato i sledecu krivinu naslucujes.

Jedna dole i sa "pola" kvacila upadas u nepoznato... Srce prati impuls bobine, adrenalin plavi mozak i cula se pojacavaju, ides sve brze a vidis usporeno... Komande su deo tebe i svaku doziras neverovatnom preciznoscu... Toliko snage koju sam kontrolises!!! Osecaj neopisiv, vozacima drugih tipova vozila nepoznat...

Iz ove moje price se vidi jasan kontrast, prvi deo gde razum govori da usporis i jednostavno se vozis i drugi gde te uzbudjenje pokrece i tera na gas!

Po meni, resenje je naci kompromis izmedju ta dva...

Pozdrav Nenad.

Gde je tu alkohol? ;)

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: Ducati 748 S

Vozim brzo , na putu koji poznajem kao svoj dzep a na ostalim relativno brzo. Tockiram ( vezbam , ucim ) samo na nekom parkingu ili na jednom zapustenom putu koji ima u KG-u. Ne pijem kada znam da treba da vozim posle , ili dan posle . Da li ugrozavam druge u voznji , ne , ali nekad prodjem veoma blizu da bi se malo cimnuli ako su oni mene malo cimnuli pre toga.

• Podržavam 1

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Svi koji sumnjaju u ono sto je Petrajebivetar napisao trebali bi da posete samo jedan moto skup i da im sve bude jasno. Ali sta da se radi, motociklistima u Srbiji, kao uostalom i svim drugim kategorijama gradjana, mnogo je lakse da krivce za sve sto im se dogadja traze u nekom drugom. Taman kao sto u komsijskom dvoristu vide svaki trun a u svom nisu u stanju da sagledaju djubre do kolena. Da neko ne pomisli da sam zastupnik teze da su motociklisti ovde iskljucivi krivci za to sto su najugrozenija kategorija u saobracaju, naravno da se prema nama odnose kao da je za vjek vekova ukinut lovostaj, ali dobrim delom tome i sami doprinosimo svojim neodgovornim ponasanjem, zbog cega u narodu preovladjuje negativan stav prema vozacima motora, a sve to zbog malog dela onih koji divljaju ulicama i putevima.

Uzmimimo samo za primer ono pucanje na skupovima. Stvarno bih voleo da mi neko od tih koji to rade, a rade sa uzivanjem, nedajuci nikome mira u kampu, objasni draz pomenute aktivnosti. Da me ubedi kako on zaista voli motor. Druga stvar, alkohol. Doslo je tako vreme da ako na moto skupu ne pijete do useravanja mogu da vas zapitaju sto ste uopste dosli, kao sto se to ovih dana dogodilo jednom mom prijatelju. Tako da proizilazi da su se moto skupovi umesto da budu mesto druzenja zaljubljenika u dva tock, pretvorili u povod za masovno oblokavanje, posle koga se ne retko desavaju debela sranja. Onog trenutka kada kod nas postane praksa da vas na izlazu iz kampa ceka dreger i da vam ne bude dozvoljeno da ga napustite na motociklu ukoliko ste pod dozom, poverovacu da se kod nas nesto menja. Odnosno da nam se dogodilo nicim izazvano osvescenje, a sve do tada cu verovati kako je najlakse zatvoriti oci pred nekim od problema. Bas kao sto ce me uveriti u to da se nesto menja prvo privodjenje i oduzimanje motocikla zbog bahate voznje, koja se najcesce ogleda u propinjanju na zadnji tocak, ili voznji sa auspuhom bez ikakvog pigusivaca, gde nego u centru grada, jer samo tako mogu da vas vide i budete faca.

Znam da se sve ovo nece svideti onima koji motocikl umesto kao prevozno sredstvo dozivaljavajhu kao predmet za izivljavanje, lecenje kompleksa i dokazivanje, ali sta da im radim. Nisu oni krivi sto im roditelji kada su bili mali nisu kupovali zvecke, autice i druge igracke pa neke hirove i traume iz ranog detinjstva lece sa 20-30 godina dovodeci na los glas sve ostale!!!0stabre.gif

• Podržavam 17

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Posteno mislim da su upravu sa ovim novim zakonom, jeste da ima potpunih gluposti i neke retardirane prekrsaje ali o5 upravu su za voznju u alkoholisanom stanju, za bahatu voznju i slicno. Ne cine oni sebi dobro da bi napunili drzavni budzet, nego samo spasavaju zivote tako. Ko nece da se slozi samnom ne mora, ali jednostavno je tako. Bolje da nekom napisu kaznu od 150000 , nego da nastavi tad da divlja i ubije sebe, a jos u gorem slucaju i neko drugog.... Mozda se opameti tako, ali u vecini slucajeva je obrnuto...

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Posteno mislim da su upravu sa ovim novim zakonom, jeste da ima potpunih gluposti i neke retardirane prekrsaje ali o5 upravu su za voznju u alkoholisanom stanju, za bahatu voznju i slicno. Ne cine oni sebi dobro da bi napunili drzavni budzet, nego samo spasavaju zivote tako. Ko nece da se slozi samnom ne mora, ali jednostavno je tako. Bolje da nekom napisu kaznu od 150000 , nego da nastavi tad da divlja i ubije sebe, a jos u gorem slucaju i neko drugog.... Mozda se opameti tako, ali u vecini slucajeva je obrnuto...

Auuuu ja se debelo ne slazem. Oni bas to rade da bi napunili budzet a ovo spasavanje zivota je samo indirektno.

• Podržavam 4

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Dzony93, da nisi slucajno primetio kako nam mnogo vise spasavaju zivote krajem meseca pred platu ???

• Podržavam 10

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja