Jump to content

Moto Zajednica

Пукао шараф на поклопцу филтера уља

Recommended Posts

• ★★★★★, 654 postova

Људи пукао ми је један брезон на поклопцу филтера за уље.

Шта да радим сад цурка ми уље на том месту, поклопац има укупно 3 шрафа, сад га држе само 2.

Да ли би могао некако извадити тај брезон па ставити други?

Мотор је спринт пулсер 200сс

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ★★★★★, 654 postova

Дај слику :zdravo:

Извини не могу сад сликати, нисам у близини мотора....

Него ево овде слика целог мотора нашао сам на нету. Слика

Откинуо сам само ову матицу, тако да брезон вири једно 4-5мм напоље из мотора, па јел би га могао некако извадити и ставити други?

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Мало га искуцкај чеоно са лаким чекићом , добра грип клешта или јаке папагајке и мора да попусти. Нов брезон и немој да претежеш то је ипак вијак од 6 милиметара :zdravo:.

Ако то не помогне поравнај тај шраф пажљиво тачкашом означи средину и буши са квалитетном бургијом прво 2 мм па даље до 5 мм. а онда урезник 6 мм и нарежи нов навој. :zdravo:

• ★★★★★, 654 postova

Покушаћу онда да га извијем са клештима, ваљда ћу успети.

Хвала на саветима. :zdravo:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

to sve,tu i tamo..uzmes co2 zavaris na ostatak srafa maticu,i odvijes....em ga ugrejes ,em ga zavaris i odvijes,ja bar tako,jos ako nece kljestima smrt kljestima ili papagajkama kao sto mnogi probaju nemoj preterivati,jer ces ga otanjiti pa neostane mesa da zavaris maticu,bar je to najsigurnije ako nece smrt kljestima...ako hoce jos bolje..:takoje:

• ★★★★★, 654 postova

to sve,tu i tamo..uzmes co2 zavaris na ostatak srafa maticu,i odvijes....em ga ugrejes ,em ga zavaris i odvijes,ja bar tako,jos ako nece kljestima smrt kljestima ili papagajkama kao sto mnogi probaju nemoj preterivati,jer ces ga otanjiti pa neostane mesa da zavaris maticu,bar je to najsigurnije ako nece smrt kljestima...ako hoce jos bolje..:takoje:

Немам со2, имам само апарат за варање са електродама :neznam:

Немам со2, имам само апарат за варање са електродама :neznam:

ako znas da zavaris moze,ja koristim co2 zato sam ga i naveo :takoje:a moze i sa klasicnim elektrolucnimaparatom,skini klemu naravno :takoje:

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

ako viri bar malo napolje, uzmi smrt klesta i sa njima ga odvrni polako. imao sam isti problem :zdravo:

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ma ako nisi stručan, nemoj da se zezaš pa da napraviš sranje nego idi do bilo kog majstora. Za dva piva će da ti reše to ;)

Taj naizgled "poslic" moze toliko da se iskomplikuje da nebi bila dovoljna ni gajba da nadomesti svu muku.

• ★★★★★, 654 postova

ako viri bar malo napolje, uzmi smrt klesta i sa njima ga odvrni polako. imao sam isti problem :zdravo:

Надам се да је ово могуће, највећи проблем је што је тај шраф јако танак па се бојим да га не откинем скроз...

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Надам се да је ово могуће, највећи проблем је што је тај шраф јако танак па се бојим да га не откинем скроз...

vrlo moguche, ako viri smrt kleshta i polako da ga ne okrnjish.. reshili nixu problem ochas posla ;)

pa ako nije udario u kraj,i ako nije pretegnut moze klestima, ako ne ....co2 pa polako,moze i na jos xxx nacina ali ova dva su najednostavnija .

• Go BIG or Go home, 413 postova
  • Motocikl: honda CB 1000 - Big One

Evo ti još jedan - zasečeš brusilicom sa tankim kamenom i napraviš ležište za ravan šrafciger. Ili zasečeš sa bonsek platnom, al uzmi neku dobru. I samo ga odšrafiš elegantno. A ostaće ti materijala i za varenje ako baš bude moralo.

• ★★★★★, 654 postova

Успео сам да га извадим јуче :moto3: ево слике доле како то сад изгледа са новим брезоном :takoje:

Слика 1

Слика 2

Слика 3

Са овим клештима сам извадио Слика 4

Ево како је изгледао кад сам извадио део из мотора и део из матице Слика 5 (извините што су мало лошије слике, другар је сликао...)

Прво сам покушао да га извадим са шпицанглама и са комбиниркама, али није ишло, а касније су папагајке одрадиле посао кад сам мало попиздео па почео дивљачки да га вртим и чупам :nanana:

Хвала Вам свима на саветима :zdravo:

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

odlicno, bitno da si uspeo "lako" da ga izvadis, mislim da nije bilo komplikacija.

smrt klesta su dobra jer mogu bas da stegnu i ne pustaju.

sledeci put lagano kad budes skidao :D

• ★★★★★, 654 postova

odlicno, bitno da si uspeo "lako" da ga izvadis, mislim da nije bilo komplikacija.

smrt klesta su dobra jer mogu bas da stegnu i ne pustaju.

sledeci put lagano kad budes skidao :D

Проблем је био што на брезону има један мали део који служи као неки граничник докле би брезон требао да се ушрафи у мотор, е тај граничник је ушао унутра у мотор, и покидао једно 2 круга навоја и зато је тешко ишао, ова друга два брезона су се лако извадила са обичним малим цвицанглама :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja