Nimmin 6746 Napisano Jul 2, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan trudim se da se držim ograničenja i pravila pre svega zbog sopstvene bezbednosti, naročito ako vozim nekoga sa sobom. kada sam solo onda malo i "vrdam" na mestim gde sam siguran da to mogu da uradim bez ikakve opasnosti po ikoga. zovite me i babom ali tako ja vozim jer mi tako odgovara. Znači po gradu voziš max 50, parkiraš motor samo na parkingu, ne provlačiš se na semaforu, ...? Bravo. Onda ni ne moraš da čitaš ovu temu, ona je za nas koji ipak nekad grešimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale970 110 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Hornet 600, TRK 251 Prijavi odgovor kao problematičan trudim se da se držim ograničenja i pravila pre svega zbog sopstvene bezbednosti, naročito ako vozim nekoga sa sobom. kada sam solo onda malo i "vrdam" na mestim gde sam siguran da to mogu da uradim bez ikakve opasnosti po ikoga. zovite me i babom ali tako ja vozim jer mi tako odgovara. Manje više isto tako i ja, a face klinaca na skuterima kad me ˝presvuku˝ na semaforu... neprocenjivo Kad me policija zaustavi onako rutinski, stajem, odmah dajem dokumenta, ne ulazim u rasprave, alko test? -nema problema i ne pravim se pametan. Zadnji put uhvaćen u prekršaju (pre više godina) radar: -Dobar dan vozili ste 91 -Jesam -Pa ste usporili na 72 kad ste nas videli -Jesam -Šta ćemo sad? -Ni po babu ni po stričevima - ... Evo dokumenta povedite računa i srećan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 2, 2013 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan korisna tema skroz Izuzetno korisna, da se dobro vidi koja smo beda. Evo npr Druze.Nudjenje i primanje mita jeste krivicno delo,ali mi zivimo u Srbiji i to je nesto "sasvim normalno".Ima toga i u policiji,zdravstvu,BJB forumu ,bilo gde...Kada bi svi radili po PS-u,gde bi nam bio kraj. Ovo je tipican rezon tipicnog stanovnika Srbije. Kapiram da je svaki komentar suvisan. Zato kad neki idiot baci djubre pored kontejnera, za dva dana vec imas divlju deponiju, jer "ovo je Srbija" i "svi tako rade". A inace, tema je sampionska. Nije poenta u tome kako podmititi, nego "kako proci bez kazne kad je prekrsaj bezazlen"?!? Imas samo jedan nacin: slihtaj se panduru, nudi mu pare, usluge, reci mu da mu bas zavidis sto je pandur i da si ti uvek zeleo da budes pandur, ako procenis da je gej, ponudi mu bulju. Ponizavaj se sto vise pred njim, to uvek pali. Sve je bolje nego da platis kaznu, jel tako. Mislim, to je ok, ipak je ovo Srbija. Izuzetno korisna tema. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Jul 2, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan A inace, tema je sampionska. Nije poenta u tome kako podmititi, nego "kako proci bez kazne kad je prekrsaj bezazlen"?!? Imas samo jedan nacin: slihtaj se panduru, nudi mu pare, usluge, reci mu da mu bas zavidis sto je pandur i da si ti uvek zeleo da budes pandur, ako procenis da je gej, ponudi mu bulju. Ponizavaj se sto vise pred njim, to uvek pali. Sve je bolje nego da platis kaznu, jel tako. Mislim, to je ok, ipak je ovo Srbija. Izuzetno korisna tema. Pa dobro nije uvek ponizavanje u pitanju, najbolji odgovor je ovo da je covek ispricao vic i plavi ga pustio. Principi su vrlo lepi i korisni u zivotu i treba ih imati ali ne verujem da iko bar jednom nije izvrdao kaznu na ovaj ili onaj nacin. A poenta teme je upravo to: nacin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko_128 36 Napisano Jul 2, 2013 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne molim, ne nudim. Platim prekrsaj. Bio sam u mnogobrojnim situacijama i uvek su sa razlogom pisali kaznu. Policija samo radi svoj posao. Ne kazem da nema izuzetaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4248 Napisano Jul 3, 2013 Drug član, 481 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Jebote jos samo klik u fotosopu i svi spo spremni za evropu.Kazne su idiotske a ono sto smo zavrsavali za 10 dem sada je mnogo skuplje. Placam kazne ali me poeni i zabrane ubijaju pa ako moze jeftinije sto da ne. Jednom sam kukao u ustanickoj panduru kad sam prosao na crveno pa me pustio, jednom sam u Gruzi oteo panduru dokumenta jer me je zezao 20 min za lovu i na kraju smo dosli da mi je tablica prljava iako je padala kisa. Ako MOGU da podmitim podmiticu jer u ovoj drzavi se tako radi jer sam najebao navise od svih vas jer su mi doktori satro rekli -Ne treba LOVA sve je u redu ono moj k.... Zato ko moze i hoce neka placa a ko nece neka se vidja sa sudijama pa onda uporedjujmo beleske 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jul 3, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakvog smisla da se uvlacis panduru isto ko sto nema nikakvog smisla da se prepires sa njim ako si napravio prekrsaj. Nisam napravio nista, vozilo registrovano, kategorija upisana, molim, dovidjenja. Preticao sam na duploj punoj dje je ogranicenje 40, sleper koji je isao 50, po mraku sa ugasenim svjetlima a upaljenim maglenkama, jbga, jesam, sta da vam kazem, radite svoj posao. Napisu mi kaznu za svjetla i opomenu me... Hvala im, po pravilu su mi trebali oduzet vozacku. A na motoru me uhvatila takva penzija sto se tice voznje da me zaustavljaju iz ciste znatizelje. A koji je to motor, a koje je godiste, a koliko kubika, a koliko konja, a sve vam pise u saobracajnoj, a dobro me jos ne pitaju koje je boje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Jul 3, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan A juce na jednom dugackom pravcu kod Muzeja u KG-u Uh dobar je taj pravac i cesto nije previse opterecen, a sece ga samo jedna bocna ulicica, tu sam ceo zivot testirao ubrzanje motora . Moj drug imao pre par godina susret s plavima, prekoracio je ogranicenje kolima za 14 km/h, bilo 50, on isao 64. Nije ih palamudio, nego je iskreno priznao gresku, izvinio se i rekao kako zaista nema odakle da plati kaznu, jer je tada jos studirao, a da nije obratio paznju na kilometar sat, jer ga je zbunila koleginica koju je vozio. To im bi simpaticno, ali mu uzese podatke uz obecanje da mu nista nece stici. Posle tacno 3 godine, jos mu nije nista stiglo, a nije nista platio. Ne zameram pandurima kada uzmu mito, jer i oni su ljudi i moraju da prezive s mizernim platama, a i sto, da pare od kazni mozda ne idu u korisne svrhr, idu u dzepove raznim politicarima, tajkunima i drugim lopinama, pa zasto mazati debelu gusku. Ovako podele trosak, pa obe strane zadovoljne. Ovo podrzavam samo ako nije neki ozbiljan prekrsaj i ako niciji zivot nije bio ugrozen, u suprotnom bih ja to slao na robiju. I danas svi mere ubrzanje na tom pravcu , a uvece se okupljaju "ulicni trkaci " s automobilima. Ima nekoliko "bajkera " koji tu dolaze uvece sa sportskim i naked motorima sa kacigama na pola glave i kurce se nesto , a guma kockastija od mog lap-topa . Ja i drug svaki put kad ih vidimo sednemo negde pored i smejemo se kako pametuju o motorima i slicno. Mali OFF ali sta da se radi. PS. Tu na pravcu retko ima murije , ali kad dodju zaustavljaju sve redom ( prave kolone po 50-100 m) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeepDrunk 171 Napisano Jul 6, 2013 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: BG Motocikl: MaxSym 400i Prijavi odgovor kao problematičan pitao drug jednog malo zesceg momka,tek sto je kupio motor, : jel bi smeo da stanes na semaforu pored marsovca,da ga opicis po kacigi i da zapalis..ovaj onako iskreno,iznenadjeno "A STO BI BEZAO ?" 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3602 Napisano Jul 6, 2013 Malinar u pokusaju, 1716 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan A juce na jednom dugackom pravcu kod Muzeja u KG-u Uh dobar je taj pravac i cesto nije previse opterecen, a sece ga samo jedna bocna ulicica, tu sam ceo zivot testirao ubrzanje motora . Moj drug imao pre par godina susret s plavima, prekoracio je ogranicenje kolima za 14 km/h, bilo 50, on isao 64. Nije ih palamudio, nego je iskreno priznao gresku, izvinio se i rekao kako zaista nema odakle da plati kaznu, jer je tada jos studirao, a da nije obratio paznju na kilometar sat, jer ga je zbunila koleginica koju je vozio. To im bi simpaticno, ali mu uzese podatke uz obecanje da mu nista nece stici. Posle tacno 3 godine, jos mu nije nista stiglo, a nije nista platio. Ne zameram pandurima kada uzmu mito, jer i oni su ljudi i moraju da prezive s mizernim platama, a i sto, da pare od kazni mozda ne idu u korisne svrhr, idu u dzepove raznim politicarima, tajkunima i drugim lopinama, pa zasto mazati debelu gusku. Ovako podele trosak, pa obe strane zadovoljne. Ovo podrzavam samo ako nije neki ozbiljan prekrsaj i ako niciji zivot nije bio ugrozen, u suprotnom bih ja to slao na robiju. I danas svi mere ubrzanje na tom pravcu , a uvece se okupljaju "ulicni trkaci " s automobilima. Ima nekoliko "bajkera " koji tu dolaze uvece sa sportskim i naked motorima sa kacigama na pola glave i kurce se nesto , a guma kockastija od mog lap-topa . Ja i drug svaki put kad ih vidimo sednemo negde pored i smejemo se kako pametuju o motorima i slicno. Mali OFF ali sta da se radi. PS. Tu na pravcu retko ima murije , ali kad dodju zaustavljaju sve redom ( prave kolone po 50-100 m) . Mnogi "ulicni trkaci"i ne nose kacige uopste, jer oko 7-8 uvece leti, tu prolazi brdo devojaka u suknjicama i kratkim haljinicama, setaju po Sumaricama, pa tako "ostave utisak". Ja volim da obidjem krug po Sumaricama, prija mi svezina sume, a uvek idem polako jer ima mnogo rekreativaca, posebno tokom letnjih veceri, tacnije idem polako od muzeja do hotela, a od glavne do muzeja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Jul 14, 2013 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan korisna tema skroz Izuzetno korisna, da se dobro vidi koja smo beda. Evo npr Druze.Nudjenje i primanje mita jeste krivicno delo,ali mi zivimo u Srbiji i to je nesto "sasvim normalno".Ima toga i u policiji,zdravstvu,BJB forumu ,bilo gde...Kada bi svi radili po PS-u,gde bi nam bio kraj. Ovo je tipican rezon tipicnog stanovnika Srbije. Kapiram da je svaki komentar suvisan. Zato kad neki idiot baci djubre pored kontejnera, za dva dana vec imas divlju deponiju, jer "ovo je Srbija" i "svi tako rade". A inace, tema je sampionska. Nije poenta u tome kako podmititi, nego "kako proci bez kazne kad je prekrsaj bezazlen"?!? Imas samo jedan nacin: slihtaj se panduru, nudi mu pare, usluge, reci mu da mu bas zavidis sto je pandur i da si ti uvek zeleo da budes pandur, ako procenis da je gej, ponudi mu bulju. Ponizavaj se sto vise pred njim, to uvek pali. Sve je bolje nego da platis kaznu, jel tako. Mislim, to je ok, ipak je ovo Srbija. Izuzetno korisna tema. preterujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freepartyman 420 Napisano Jul 16, 2013 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd-Cerak,Banovo brdo Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan A ja mislio da niko ne staje policiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dakMr 31 Napisano Jul 16, 2013 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan korisna tema skroz Izuzetno korisna, da se dobro vidi koja smo beda. Evo npr Druze.Nudjenje i primanje mita jeste krivicno delo,ali mi zivimo u Srbiji i to je nesto "sasvim normalno".Ima toga i u policiji,zdravstvu,BJB forumu ,bilo gde...Kada bi svi radili po PS-u,gde bi nam bio kraj. Ovo je tipican rezon tipicnog stanovnika Srbije. Kapiram da je svaki komentar suvisan. Zato kad neki idiot baci djubre pored kontejnera, za dva dana vec imas divlju deponiju, jer "ovo je Srbija" i "svi tako rade". A inace, tema je sampionska. Nije poenta u tome kako podmititi, nego "kako proci bez kazne kad je prekrsaj bezazlen"?!? Imas samo jedan nacin: slihtaj se panduru, nudi mu pare, usluge, reci mu da mu bas zavidis sto je pandur i da si ti uvek zeleo da budes pandur, ako procenis da je gej, ponudi mu bulju. Ponizavaj se sto vise pred njim, to uvek pali. Sve je bolje nego da platis kaznu, jel tako. Mislim, to je ok, ipak je ovo Srbija. Izuzetno korisna tema. Hahaha , carski ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gospodar_samoce 68 Napisano Jul 16, 2013 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Бијељина Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Мој другар мотор никад није возио без дозволе, без кациге, а ауто, као и мотор никад нерегистровани и увијек са прођеним техничким прегледом. Дакле, мој другар је испунио неке основе саобраћајних прописа. Такође, мој другар када вози, никад није попио више од једне пиве када вози мотор, а и ту једну пиву уз неке грицкалице/јело. Са колима је друга ствар; али ипак никад није возио више од десет километара у припитом/пијаном стању; брзина је обично до 50км/сат ако је пијано стање, а припито до 60-70. Ако је мало даље од куће, легне у кола и одспава два-три сата. Тако да, некако другар пази. Тај мој другар кога знам цијели живот годишње прелази више хиљада километара, код нас у Републици Српској, али исто тако и у Аустрији, Словенији, Хрватској, Бугарској и Македонији и нагледао се свега и свачега, бахатих вожњи и у градским и у приградским срединама, пијаних возача, возача који гоне по 100+ на сат кроз град/150+ ван града, а тек што ми је другар алергичан на "мамине и татине" синове што са 15, 16, 17 година пијани кењ..у по нама обичним смртницима, а мурија их гледа са одушевљењм. Ту његову алергију не могу да вам опишем. Е због свега наведеног, мој другар у случају саобраћајног прекршаја (нпр. нема прву помоћ по новом стандарду Србије, јер не важи више она по ЈУС-у; или не ради му позиционо свјетло по дану кад није могао да примјети, или вози 61 гдје је ограничење 50, или није везан у Богатићу у ул. Војводе Степе, а заустављен је само због бх таблица...) се увијек договара, нагађа, погађа, позива на кумове, другаре, познанике полицајце, докторе, министре... Срећа, па лично зна све набројане. До сада, проценат неплаћености казни му је негдје око 70%. И мисли да тај проценат повећа на 90%. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Jul 16, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan @Milomir: Ja sam tek sad video da si iz KG-a. Onda nema sta da se objasnjava , zna se sve. I ja volim pre svake voznje da prodjem kroz Sumarice ( da zagrejem gume ) i uvek kaciga , jakna , rukavie i ponekad cizme . PS. Ako vidis nekog decka da stalno tockira crno - crveni bajs ( bio narandzasti do pre 4 dana ) onda sam to ja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brera 29 Napisano Jul 18, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Z900 2020 Prijavi odgovor kao problematičan @Gospodar_samoce Kad si na motoru nema pica, cak ni jednog piva. Meni su pisali kaznu proslog leta za jedno pivo, mislio sam da je ogranicenje kao i kod auta za alkohol, kad ono 0.0 promila kao za profesionalne vozace. To sto nisam znao me je kostalo 5k dinara i vise nisam seo na motor ako sam bilo sta od alkohola liznuo. Svaka skola se placa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gospodar_samoce 68 Napisano Jul 18, 2013 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Бијељина Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Gospodar_samoce Kad si na motoru nema pica, cak ni jednog piva. Meni su pisali kaznu proslog leta za jedno pivo, mislio sam da je ogranicenje kao i kod auta za alkohol, kad ono 0.0 promila kao za profesionalne vozace. To sto nisam znao me je kostalo 5k dinara i vise nisam seo na motor ako sam bilo sta od alkohola liznuo. Svaka skola se placa Поштено! Пренијећу другару! Истина, другар је заиста мислио да је исто и за мотор као и за ауто- 0.3промила. Али, вјерујем да ће од сада пазити. Хвала на упозорењу и савјету... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 507 Napisano Jul 18, 2013 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Juce me zaustavili dobio sam kaznu za nevezanje pojasa u isto vreme zaustavljen auto iz suprotnog pravca kojem levi far nije radio njega pustio, kanda ovaj zakon nije isti za sve.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3602 Napisano Jul 18, 2013 Malinar u pokusaju, 1716 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Posto se vozi sa non-stop upaljenim svetlima, desava se da u letnjem periodu, zbog pregrevanja, sijalice cesce pregorevaju. Postoji velika verovatnoca da taj iz suprotnog smera nije ni znao da mu ne radi far. To se desilo i mom bratu, seo decko na put od cca 150km i znao je da mu rade oba fara. Na nekih 50 km od kuce ga zaustave plavi zbog neispravnosti jednog fara. U putu sijalica riknula. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...