Jump to content

Moto Zajednica

SRBIJA-BUGARSKA-TURSKA-SIRIJA-JORDAN (PUTEVIMA LORENSA OD ARABIJE)

Recommended Posts

• Drug član, 1414 postova

Posle celodnevnog "cvarenja na pustinjskom suncu" konacno naleteh na hladovinu ;D. Uh, jes` da je grobnica, al` je hladovina, a poklonu se u zube ne gleda :o ::) ;D ;D. Ionako su je ispraznili, mogo` bi ja i da zalegnem malo....ipak necu :P, mozda se ovde `ladi i neka otrovnica 8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Konacno krevet i sklekovi u nedostatku riba :-\. Potom krecem na put, malo asfalta...ali ne za dugo... ;D

Ima nesto cudno u pustinjama, misticno a magijski privlacno....uvek me vuce da vidim sta je to iza dine, tj. brezuljka, koliko jos ima, gde je kraj pustinje koja deluje duga do kraja sveta...trpim vrucinu, lose podloge, beskraj, samo me vucezelja da prodjem sve to, da dodjem do kraja, pobedim svoj strah i sve opasnosti.....i budem deo tog divnog bozijeg stvaralastva, ciji sam i sam delic, mali, malecki, ali ipak prisutan.......

pustinjaaaaaaaaaaaaaaaaa........ona zastavica obelezava otkriveno minsko polje :-\ ::)....a neotkrivena... :-X

Red je da se izadje iz pustinje. Zadovoljan sam sto me je toplo docekala i ispratila, siguran sam da cemo se mi ponovo videti ;D :D Tuzan sam sto idem, osecanja su izmesana,, uhhh. Nailazim na deo puta koji se bukvalno istopio od vrucine :o. Hocu li u Bagdad...ovaj put ipak necu, nadam se uskoro, kad se Iracani oslobode zapadnih okupacionih vlasti :(>:( >:(>:( >:(>:(! Idemo dalje, moram da posetim zamak (ustvari, citav utvrdjeni grad koji je mogao da primi vise od 4000 vojnika) koji su sagradili Krstasi u sestom veku. Crack des chavalirs. Odlican asfalt, yamaha grabi bez problema, posle pustinjskih terena, ovo joj dodje kao relaksacija :D. Na usponu ka zamku nailazim na biciklistu! Bacuska iz Rusije ;D. Tu se mi malo raspricasmo i saznadoh da ide u Jordan.  A ja kukam da mi je tesko na motoru :-[ :-X Covek vozi na 35 celzijusa uz uspon koji vecina skutercica od 50ccm ne bi savladala :o. Moram i ja da probam bajs....i nije mi se bas ssvidelo ::). Pa ti ja lepo sedoh na yamahu, pa teraj dalje ::) ::). Osetih neku specificnu zahvalnost prema yamahi sto me ovako lepo vozika, kad pomislim na onog mucenika...Jos par kilometara i preda mnom se ukaza predivan prizor najveceg zamka koji sam i koji cu ikada videti....

....hodnici, tajna vrata i prolazi, kao da sam se vratio kroz vreme, samo fali neki vitez da iskoci iz kakvog prolaza...

Dal` da pruzim korak...necu, moram da vam donesem fotke :D. Imali su vremena i za reljefne ukrase...

Bio sam i na prestolu ;D ;D, a ovakvom djulad isu gadjali napadace (ne znam ko je uopste smeo da ih napadne u ovakvom utvrdjenju. Polazim zadivljen onim sto sam video, put je odlican, ako ne racunamo serpentine... ;D

Prelazim preko vece rupe i ...moralo je i to jednom da se desi :o :o :o. Top case poce da mi seta, znaci da su mi nosaci totalno popucali. Sidjem, pogledam, na "samo pet mesta" kao precvikani :-\ :-X :-[ :'(. Sta cu sad!? Odjednom,, niodkuda se pojavljuje jedan, pa jos jedan, pa jos dvojica bajkera koji odmah stadose i ponudise pomoc. Kazu da ima bzzz, bzzz u blizini, misleci na varioca. Jedan  ode nekuda i posle deset minuta stize sa pricom da varilac nije kod kuce. Pokusavam dak trakom da resim probleme, kad nailazi puniji decko na bajku, ovi skacu i kazu da je to majstor sa bzzz! Idemo do njega kuci i covek mi izvari sve nosace, s` tim sto mi izgore sediste, al` niko nije perfektan :) Nudim lovu, nece ni da cuju, slikamo se za uspomenu, nemaju komp da im bar posaljem slike, obecavam da sledeci put sigurno dolazim do njih da se vozikamo i da im se oduzim. E to su ti Arapi koji terorisu svet..ne slusajte zapadnu propagandu, sve je LAZ! Ispracaju me i nastavljam dalje...neko je rekao MORE ;D ;D :D :D!? Konacno i more, Tartus, grad na obali sredozemnog mora. Posle onolike pustinje stigoh i do mora. Kako ga samo volim. Shvatam da sam ziv i jos u civilizaciji, to je vec nesto, prvi put poceh da razmisljam o uspesnom zavrsetku misije, do sada nisam ni smeo da mislim o bilo cemu... :)Nadjoh smestaj za 8,5 evra pa se prosetah po gradu koji ima lepu crkvu. Uzivam u Tartusu, imaju i brz net...

Polazim obalom od Tartusa ka Latakiji, planiram da je obidjem i udjem u Tursku ako stignem. Na obali mene (i vas) pozdravlkjaju cistaci :). Stizem u Latakiju i trazim plazu, nema smisla da se ne okupam u Siriji. Naravno da svuda upoznajem nove prijatelje :D ;D.....

Pred granicim nailazim na suzuki gsxr libanskih oznaka. Upoznajemo se, vozimo par km i zavrsavamo u lepom restorancicu pored jezera...punim baterije pred 2000km u Turskoj :o! dobre ove nargile.... ;D :D;)

Punim gorivo u Siriji gde me pumpadzija odra za kurs (sreca da sam imao dosta funti) i nadjoh se u Turskoj ponovo. U Hataj-u se nalazim sa deckom koji ce mi biti domacin, a kod njega upoznajem bajkera(pravog, na bajk-u) iz Irana koji je krenuo u Saudijsku Arabiju. Izuzetn pozitivan i dobar covek. NAstavljam sutradan ka Mersinu, na juznoj obali Turske...

...od Mersina krece rok & rol, priroda je fantasticna, put izuzetno naporan, uzan i  pun serpentina, uzbrdo-nizbrdo, pa opet. Maksimalna brzina 50km/h :-\. To je zanimljivo ako nisi planirao da predjes 700km na eks. Cesto se put pretvara u makadamski u duzini od po par kilometara (5-10), jer se vrse nekakvi radovi, pa potpuno skinu asfalt u velikoj duzini. To svima smeta, a meni najmanje, jer se yamaha tu oseca ko` riba u vodi :D.

haha, lepo sam ti rekao za glupi top case...

ovih na biciklama ima bukvalno svuda ;D

Nije samo top-case, otisli su i ostali nosaci. Da, da, biciklisti su cudo ;D :D...

Drago mi je da uzivate gledajuci ovaj putopis, to mi je i davalo snagu da po onoj sidzi iznova i iznova stajem "samo da bi ponovo fotografisao". Ljudi su se cudili gledajuci me sta radim ;D ;D :D :D ;)

• Drug član, 1777 postova

ja kad ovo gledam - ne disem!

To je taj mozak, sposoban da obavlja cak jednu celu funkciju u trenutku. Sjajno... Pazi se kad odes kod frizera da ti ne presece zice od slusalica, moz da umres ;D

Vec sam pisao o tome, dobio sam suvise kratko vreme za boravak u Siriji i mogao sam da biram, ili idewm po planu u Jordan na par dana, pa juris nazad, ili da na miru razgledam veci deo Sirije. Ljudi su mi sugerisali da je Sirija pet puta lepsa od Jordana, pa sam se odlucio za drugu opciju i ni najmanje se nisam pokajao. Mnogo bolje nego da sam proleteo kraljevskim auto-putem do Amana, pa mrtvog mora i na kraju Akabe na Crvenom moru, pa nazad zbog cajtnota, ili odose jajca :o ;D :D;)

Posle nekih stotinak kilometara vidim motor, siroka guma, austrijske table, samo me cudi sto sam ja brzi ode njega, svirnem i pozdravim ih (par na motoru), oni odpozdrave i ubrzavaju za mnom. To mi odgovara, stalno se vozim sam. Stanem pored puta, covek na cistom srpskom kaze " kako si, brate, sta radis"???!!! "Odlicno, kako si ti"? Covek kaze da je Turcin, ali je imao prijatelja u Becu (Srbina), pa je naucio ponesto srpskog. Tako se mi zdruzismo, pa zajedno u Alanju ;D. Posto me tip koji je trebao da me ceka izvrdao, nadjemo apartman i uzivancija ;D :D

Zujanje po gradu i turska kuhinja, mmmmmmm. Posle tolikoh zujanja me uhvati kriza. bez zena toliko dugo u pustinji, pa reko`, daj sta das ;D ;D ;D. Predvece odoh na brdo iznad grada odakle se pruza predivan pogled. Naravno, fotke su tu....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja