slave74 6450 Napisano Februar 27 Drug član, 1437 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan recimo ovo je zeleno ali 2t MANNOL 2-Takt Universal 7205 – Mannol GCC MANNOL-GCC.COM Moze sluzba jednom da pogresi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18700 Napisano Februar 27 Integrisan, 5601 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 2. 2025. at 19:31, slave74 je napisao: I ovo je kupljeno u leto lani Raširi Sve je to ok ako je zatvoreno. Nece kopirati niko Mannol za te pare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 861 Napisano Mart 5 Zainteresovan, 299 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Може савет од колега упознатих, које уље да сипем у Јамаху Р1 2007 годиште, 23.000км? RN19 модел Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19009 Napisano Mart 5 Vozim motor, nisam BAJKER, 2548 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 3. 2025. at 16:13, aca-ks je napisao: Може савет од колега упознатих, које уље да сипем у Јамаху Р1 2007 годиште, 23.000км? RN19 модел Raširi Sve zavisi koliko hoces da das para, svakako neku punu sintetiku, viskoziteta 10/50 ili 15/50. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 369 Napisano Mart 6 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 2. 2025. at 20:07, slave74 je napisao: recimo ovo je zeleno ali 2t MANNOL 2-Takt Universal 7205 – Mannol GCC MANNOL-GCC.COM Moze sluzba jednom da pogresi Ovo je ulje po JASO FB specifikaciji. Bolje gledati neko po JASO FD. Znam da je tema boja, ali nije top spec. Možda klasifikuju ulja po boji?Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 369 Napisano Mart 6 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 2. 2025. at 13:53, Alekre je napisao: Joooj sokole i ja sam običan korisnik i vozač motocikla kao i svi ostali. Nisam tehnolog, inženjer a ni trkač. Baš je dosta pisano u ovoj temi o ulju, čak i više nego što treba. Ja lično koristim Silkolene više od deceniju i to jeste vrhunsko ulje ali nije nužno. U auto sam neko vreme sipao i FAM. Niti ga je auto trošio, niti je radio grublje niti bilo šta. Uzmi ono što ti je cenovno prihvatljivo. Ako ćeš Mannol, odeš na njihov sajt, izabereš svoj motor, oni ti daju preporuku i to je to. Isto važi i za ostale.FAM je pravio (tehnički) odlična ulja po bagatelnoj ceni. Nisam skoro pratio šta se dešava sa njihovim asortimanom, od kako ih je kupio Valvoline.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13897 Napisano Mart 6 Integrisan, 7664 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta su uradili, zaklali im sve proizvode. Masti im se teško nalaze, pa i FAM Premium 5W40 ima samo jedna lokalna prodavnica i reče mi prodavac da ima neku zalihu i pitanje je da li će ga još biti. Maloprodajnu mrežu su im uništili i ako hoćeš FAM moraš namenski da ga tražiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7845 Napisano Mart 6 Drug član, 3234 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...pa sad samo ima drugu nalepnicu.. Skuplju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23558 Napisano Mart 6 Integrisan, 9918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... aj i ja da izjavim licnu impresiju, zvuk motora, osecaj na menjacu dosta lepsi sa motul 7100 nego sa silkolene pro. Po mojim merilima (sumanutu cenu da ne komentarisem) a obracam paznju na sitnice, 7100 je perjanica ulja za motocikle. Prevedeno, "nema dalje"! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Mart 6 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 2. 2025. at 12:59, Juan je napisao: Alekre, sta je tvoja preporuka, koja marka i oznaka tacno za zzr? Cena nije bitna, samo da je dobro. Sent from my 2201117PG using Tapatalk Raširi ZZR-ovi generalno trpe svakakva ulja. Po iskustvu mojemu i još par kolega, 600-tke se više raduju 10w-40 gradaciji i tu bih ja preporučio IPONE 10.4, jako dobar odnos cena kvalitet i dostupno je kojekuda po Srbiji. To je jedino kršteno ulje ispod 10e/lit. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6450 Napisano Mart 6 Drug član, 1437 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 3. 2025. at 6:12, Jozza je napisao: Ovo je ulje po JASO FB specifikaciji. Bolje gledati neko po JASO FD. Znam da je tema boja, ali nije top spec. Možda klasifikuju ulja po boji? Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Raširi Ako su sipali 2t ulje u drugu kanticu ... Nije vredno rizika. Zvao sam ja centar S . Prodavac gljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 95 Napisano Mart 7 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari posto mi garancija istice na jesen sta biste mi preporucili koje ulje da sipam tj.da nastavim sa yamalube ili da pocnem da sipam ulje nekog drugog proizvodjaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Mart 7 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan A što bi menjao nešto što funkcioniše bez problema? Ako je već tako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 95 Napisano Mart 8 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se,nego rekoh da pitam da cujem necija druga misljenja, iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Mart 8 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cavalir 353 Napisano Mart 9 (promenjeno) Never drive faster than your angel can fly, 109 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Mart 9 član cavalir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10774 Napisano Mart 10 Drug član, 3448 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Evo posle vožnje od 600tinak km u dva dana sa Silkolene Pro 4 XP 10w40,pre njega je Bleki bio na Katani 10w50...Imresija je da nisam primetio nikakvu razliku, videćemo na plus 40 pošto je 10w40... Katanu nije trošio ič, videćemo ovo. Motul originalan je klasa za sebe ali ga nema potrebe sipati, zbog cene, može jednom samo radi probe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Mart 10 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 3. 2025. at 13:45, shoyyka je napisao: Evo posle vožnje od 600tinak km u dva dana sa Silkolene Pro 4 XP 10w40,pre njega je Bleki bio na Katani 10w50...Imresija je da nisam primetio nikakvu razliku, videćemo na plus 40 pošto je 10w40... Katanu nije trošio ič, videćemo ovo. Motul originalan je klasa za sebe ali ga nema potrebe sipati, zbog cene, može jednom samo radi probe. Е сада вози сипани Силколен 10 000 километара, па чак и 15 000 па да видиш у којој класи спада Силколен. Иначе данас сам почео да користим Силколенов V tvin 20 - 50 по Џунтином објашњењу. Мноооооого добро уље. На тркачој Бети Силколенов KR2 двотактол исто почео од данас, савршенство.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10774 Napisano Mart 11 Drug član, 3448 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Podržavam teoriju da je svako dobro, kad je originalno, naravno u specifikaciji za taj model. Ostalo... mi preterujemo ponekad?! Kupim ja 101 zastavu, pre 30ak godina planski, bolničko vozilo iz S. Palanke,naravno limarija nova, motor pri kraju.Jeftino nešto, super, vozim malo, uradim generalku...Vozio skoro godinu, uradim generalu, sve po propisu... Koje ćemo ulje? Ma daj najskuplje, ipak je novo motor?! Shelovo bilo najskuplje... Posle par desetina km primetim na iberlauf crevu žutu skramu! Istači, ispiraj, naravno falš... Šta ćemo? Optima Modriča 20w50 belo pakovanje... Nije ga ni kap trošio, godinama... Nađoh jedan fotos na FBu, negde smo išli po snegu,nemam pojma koga sam vozio(koga nisam), ne mari kečanja za sneg, dobre gume i izađite iz auto molim. Išli na novogodišnji žurku, na Bukulju. E sad severna strana do grada je uvek u senci, a tada bio mraz dobar, led debeo na putu, valja izaći uz dugačak uspon... Izađite i sedajte na haubu, sa strane... Izađe ala, uz malo poteškoća pri kraju... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Mart 11 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan Мене једноставно нервира што се сваки мит око Мотула прихвача као апсолутна истина. А неко друго уље треба мукотрпно да заслужи и минимални респект. На крају крајева јебем ја Мотул ако треба да се секирам дали је фалш или не, а дао кило крви за литар.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10774 Napisano Mart 11 Drug član, 3448 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je da li je mit ili istina? Da je dobro jeste, nema zbora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Mart 11 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2025. at 6:51, shoyyka je napisao: Pitanje je da li je mit ili istina? Da je dobro jeste, nema zbora... Ништа боље од овог другогSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23558 Napisano Mart 11 Integrisan, 9918 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mi nije jasna potreba da se toliko kudi, shvatili smo da ga ne volis... Naravno da nam svima smeta cena, prave nas idiotima ali osecaj/zvuk agregata nije (u mom slucaju, licna impresija! ) ni sa jednim uljem kao sa 7100, ne drugim serijama motula. I predugo sam ja u ovoj prici da bih placebom bio zaslepljen. Menjac je na versysu 650 osetno koscatiji (osecam na prstima noge kako upada) sa silkolene pro4 u odnosu na 7100, zvuk agregata grublji, ventilator se primetno ukljucuje ranije (brze postizanje temperature kao posledica jace frikcije kliznih povrsina). Cak cu se drznuti da izjavim, eneos, castrol, motorex bih ispred silkolena pozicionirao. Sve je bazirano na licnom iskustvu, impresijama i osecaju (nikako pravilo!). Silkolene je cenom privlacan. Kada se primeti da motocikl obori ler obrtaje, brze se zagreva, zvuci grublje... To su jasni znaci da ulje (u odnosu na prethodno) ili je gusce ili slabije podmazuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2950 Napisano Mart 11 Ne silazi, 5038 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2025. at 7:18, N.F.S. je napisao: Stvarno mi nije jasna potreba da se toliko kudi, shvatili smo da ga ne volis... Naravno da nam svima smeta cena, prave nas idiotima ali osecaj/zvuk agregata nije (u mom slucaju, licna impresija! ) ni sa jednim uljem kao sa 7100, ne drugim serijama motula. I predugo sam ja u ovoj prici da bih placebom bio zaslepljen. Menjac je na versysu 650 osetno koscatiji (osecam na prstima noge kako upada) sa silkolene pro4 u odnosu na 7100, zvuk agregata grublji, ventilator se primetno ukljucuje ranije (brze postizanje temperature kao posledica jace frikcije kliznih povrsina). Cak cu se drznuti da izjavim, eneos, castrol, motorex bih ispred silkolena pozicionirao. Sve je bazirano na licnom iskustvu, impresijama i osecaju (nikako pravilo!). Silkolene je cenom privlacan. Kada se primeti da motocikl obori ler obrtaje, brze se zagreva, zvuci grublje... To su jasni znaci da ulje (u odnosu na prethodno) ili je gusce ili slabije podmazuje. Сада си ме увредио, не могу да ти опростимСтављајте шта вам воља, стварно извињавам се на мој нападни наступ, нечу више, обечавам.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10774 Napisano Mart 11 Drug član, 3448 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Moja omiljena glumica je Nikol Kidman... Hm, mršava, uska, visoka, kao i ja. Suv kvalitet... ali mogu(moram) bez nje!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...