BokyBoy 16358 Napisano Novembar 21, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne mogu da stedim na ulju, pre cu na gorivu tj manje cu da se vozim ali i to manje što ću da predjem, znam da imam top ulje u agregatu i mirna mi glava... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Novembar 21, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva usteda, ja to prosipam posle 1000km... Nego volim da isprobavam I sada otvorim oglase nase/willhaben pa kucam CBF i gledam sta ce izaci, mozda mi nesto "treba" a ja nisam svestan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 21, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, N.F.S. je napisao: Ma kakva usteda, ja to prosipam posle 1000km... Nego volim da isprobavam I sada otvorim oglase nase/willhaben pa kucam CBF i gledam sta ce izaci, mozda mi nesto "treba" a ja nisam svestan nego kad ćeš probati recimo ovo normalna ful sintetika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Novembar 21, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Perfekcija, vozio sam ga par 1000km u gsx650f. Po mom nekom rangiranju i licnim utiscima, Motul 7100, Silkolene pro4, Motorex sa slike iznad pa nekoliko mesta prazno zatim sve resto... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 21, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1500 dindži,litar i sveže informacije iz fabrike da ide novo poskupljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2619 Napisano Novembar 22, 2022 (promenjeno) Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam radio mali i veliki servis sipao sam Adddinol ulje 5w40 u Bmw.a, uzeo sam 5l, mislim da me je izaslo oko 6 soma, uvoznik je na Banovom Brdu. Drugar ga sipa vec par sezona u k6, sad je presao i drugi drugar na njega sa Bmw k 1600gt, i kaze da mu ne trosi ulje a taj model Bmw.a bas trosi ulje... Videcemo kako ce se pokazati, kako sam se vraćao kuci posle servisa nekako kao da mi je malo menjac mekaniji, pre toga sam sipao motorex ali 10w40 koji je po meni bezobrazno skup ( mislim da me je ulje izaslo 9 soma .) Promenio Novembar 22, 2022 član Biker Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 22, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan to je polusintetika ,kod mene si ranije uzimao motorex boxer ulja ,ako se dobro sećam.Motorex formula je polusintetika za 1200 dinara a ful sintetika top speed 1500 dindži Adinol je sigurno dobar kao ivećina današnjih ulja Promenio Novembar 22, 2022 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neca76 4 Napisano Decembar 2, 2022 (promenjeno) U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo. Imam yamahu fz1 sa 36000km. Predhodni vlasnik je sipao motul 300v 15-50 i sad je vreme za zamenu. Agregat za 6000km nije trošio ulje. Moja voznja je umerena, uglavnom duże ture sa saputnicom (more i sl) ne prelazim preko 7-8000 rpm. Presao bi na motorex 10-50, ali mi se po specifikaciji proizvodjaca ne uklapa viskozitet (opcije 10-40;20-40;20-50). ili da nastavim sa motulom , ali 7100 10-40? Ako imate neki bolji predlog ili savet bio bih Vam zahvalan. Promenio Decembar 2, 2022 član Neca76 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 2, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Oba ulja taman za taj zivahni agregat, ustvari bilo koja sintetika u (za nase podneblje i male brzine) 10w50, 10w40,15w50 tim redosledom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pisem u drugoj temi o mannol 9929 ester aditivu, to u stvari i nije aditiv vec 0.5l baznog ulja pete grupe (esteri). Koristim ga u par zadnjih motocikala, nije skupo a volim da mislim kako pomazem njime agregatu (Manol 9829 ne koristiti gde su lamele u ulju, samo ovo 9929). Mozda vam bude interesantno... Нашао овај 9929 и да те питам колико додајеш на литар, ја би га пробао на Модричу мототактол 10 - 40?Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Proporcionalno preporuci, 100ml/1L (verovatno svesno i blago preko ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proporcionalno preporuci, 100ml/1L (verovatno svesno i blago preko ). Хвала за инфоТо би дошло негде на 4L цео адитивSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Taman tako! To je ta razmera Sent from my EML-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Decembar 6, 2022 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Dolazi vreme za servis pa sam u dilemi... Ipone Full Katana vs Silkolene pro 4, sve u 10/50... hm... Motul 7100 više neću iz principa jer su bezobrazni sa cenama... Jel Pro 4 na bazi Estera (Estra ili kako vec) ili ne? Rece mi Milence iz Biker Housa da je sada Ipone bolji čak od Motula. Silkolene nisam koristio. Šta ti misliš Šone? @N.F.S. Promenio Decembar 6, 2022 član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1234 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 2316 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da Ipon moze biti bolji od Motula. Mislim da ne postoji lose ulje vodecih proizvodjaca, ali im ipak ne verujem da je isti kvalitet za zemlje treceg sveta i zapad. Mi smo krajem 90. i pocetkom 2000 vozili polusintetiku na trkama, ali od preko posto se tada dosa fusarilo kod nas, i nikada niko nije imao problema. I tada su se motori vrteli preko 13k. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Licno, silkolene uvek ispred ipona. Mislim da bi te pro 4 bas prijatno iznenadio, masina se ponasa kao sa motulom 7100.Nema razlike u zvuku hladno/vrelo. Sve se nekako utisa.Ipon nesto ne volem, nemam neki argument da potkrepim... Pre bih sipao mannol.Ispod njega (ipona) je jedino agip.P. S. Jedva cekam da isprobam liqui moly Sent from my EML-L09 using Tapatalk 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Licno, silkolene uvek ispred ipona. Mislim da bi te pro 4 bas prijatno iznenadio, masina se ponasa kao sa motulom 7100.Nema razlike u zvuku hladno/vrelo. Sve se nekako utisa.Ipon nesto ne volem, nemam neki argument da potkrepim... Pre bih sipao mannol.Ispod njega (ipona) je jedino agip.P. S. Jedva cekam da isprobam liqui moly Sent from my EML-L09 using TapatalkЛикви Моли је запањујуче добар, али код нас је променио увозника и цена је постала МОТУЉАВА.Од Агипа/Ени препоручујем само и само 10 - 50 Оfroad, све друго је веома лоше.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4246 Napisano Decembar 6, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: P. S. Jedva cekam da isprobam liqui moly 4 litre liqui moly 10w40 polusintetika - 3600 dinara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Krokodilo je napisao: МОТУЉАВА Haha, ovo cu da zapamtim Ma i nije Krokodilo, ova dva 6000din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Decembar 6, 2022 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, N.F.S. said: Haha, ovo cu da zapamtim Ma i nije Krokodilo, ova dva 6000din Jel' to MoS2 aditiv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ima i slika par postova iznad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21669 Napisano Decembar 6, 2022 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka! Kontaktirao sam drugara koji mi je ulje doneo/prodao. 6000 din je samo ulje, ovaj aditiv je poklon bio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Decembar 7, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo Full katanu 10/50, ''zajebo'' me drugar, uzeo sebi za Busu pa uzeo i meni, kaze dobio dobru cenu za 8L ulja i filtere za obojicu, a i provereno oridjidji, od preko. Kaze da je, na prvom sipanju Katane u Busu (a posle Motula 7100) osetio drasticno poboljsanje na menjacu, takodje, ne doliva nista do zamene, potrosi mu 100-200 ml max na 5k. a jbg probacu ga pa sta bude, ne moze da ne valja, ako je dobro za Busu, dobro je i za Ninju. Ko zna, mozda tom istom Busom i odem kuci na prolece, videcemo jos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Decembar 7, 2022 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo Full katanu 10/50, ''zajebo'' me drugar, uzeo sebi za Busu pa uzeo i meni, kaze dobio dobru cenu za 8L ulja i filtere za obojicu, a i provereno oridjidji, od preko. Kaze da je, na prvom sipanju Katane u Busu (a posle Motula 7100) osetio drasticno poboljsanje na menjacu, takodje, ne doliva nista do zamene, potrosi mu 100-200 ml max na 5k. a jbg probacu ga pa sta bude, ne moze da ne valja, ako je dobro za Busu, dobro je i za Ninju. Ko zna, mozda tom istom Busom i odem kuci na prolece, videcemo jos...Друже Боки, Мотул и Ипон је исти К, само у различна паковања(кад ово кажем мислим буквално). По мени ако си до сада користио Мотул, требао си њиме да продужиш или, истински да промениш уље и пробаш нешто ново.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Decembar 7, 2022 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Krokodilo je napisao: Друже Боки, Мотул и Ипон је исти К, само у различна паковања(кад ово кажем мислим буквално). По мени ако си до сада користио Мотул, требао си њиме да продужиш или, истински да промениш уље и пробаш нешто ново. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Konkretno, u ovom motoru je oduvek bio Motul 7100, tojest zadnjih 10 godina, sest kod njega i evo cetiri kod mene, znam bivseg vlasnika pa zato znam, ja sam prvu zamenu sipao 300V, mislim dva puta, onda sam skontao da nema potrebe za tim i presao na 7100 10/50, koje se dokazalo da mu najvise prija, u medjuvremenu sam imao izlet na Shell Advence Ultra, koje se pokazalo kao dobro ali previse gusto, Motul necu jer su bezobrazni sa cenama a Ipon ful katana mi je nesto najblize njemu pa sam se zato odlucio. Nije bitna cena, ne stedim na ulju nikada samo necu da me neko pravi budalom, samo to, a i dobio sam ga dosta ispod cene, tojest dosta ispod 1500 din/L, poklon maltene... Promenio Decembar 7, 2022 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...