strasilo 3893 Napisano Januar 22, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi se moglo uopće pričati o takvim stvarima, podrazumjeva se da sve ostalo mora biti ispravno .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano Mart 1, 2018 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo sam sredio...a da odgovorim..kad ocistim podmazem i zategnem lanac kako treba manje se cuje kad ubacujem u prvu Ima veze dali je HONDA ili neki drugi brend, gustina ulja, spoljasna temperatura zatednutost lanca ili neki "unutrasnji" problem.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 291 Napisano Mart 4, 2018 Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan On 3/1/2018 at 15:02, Krokodilo je napisao: Ima veze dali je HONDA ili neki drugi brend, gustina ulja, spoljasna temperatura zatednutost lanca ili neki "unutrasnji" problem. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Naravno..sve je bitno...ja kazem za Kawasaki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano Mart 4, 2018 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ako je lanac propisno zategnut sklocanje od lera u prvu je slabijeSent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano Mart 4, 2018 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan .....ako se ne lazem rece da je ER5 u pitanju, kod tebe nije kruto uzubljenje radilica kos. Povezani su lancem koji moze da je rastegnut i da pri ubacivanju udara u gornjoj polovini bloka.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano Mart 4, 2018 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci labav pogonski + labav unutrasnji, to je dovoljno da cujes KRAK!!!Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano April 30, 2018 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno radim na takvoj masini pa evo vidi o cemu pricam.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano April 24, 2021 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me koliko mogu da kostaju lamele za bmw f650gs 2001god? Majstor mi navodi cenu 150-200e Mozda gresim, ali mi deluje skupo. Jel znate nekoga ko bi mogao to da ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano April 24, 2021 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan 60 70e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano April 24, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde jos i ovo da pitam, jel moguce da zbog toga motor blago krene napred par centimetra bukvalno kad se pali ubacen u brzinu? I jel moguce da se zbog lamela cuje skljocanje prilikom menjanja brzina? Promenio April 24, 2021 član Darkoniii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 176 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Darkoniii je napisao: Ajde jos i ovo da pitam, jel moguce da zbog toga motor blago krene napred par centimetra bukvalno kad se pali ubacen u brzinu? I jel moguce da se zbog lamela cuje skljocanje prilikom menjanja brzina? Sa tvojim motorom nešto nije O.K. BMW ne može da vergla ako je u brzini ni sa pritisnutim kvačilom. Menjač mora da bude u neutralu da bi mogao da zavergla. Neko je nešto petljao kod tebe na motoru ako možeš da zaverglaš kada ti je menjač u brzini a kvačilo stisnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 176 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Darkoniii je napisao: Zanima me koliko mogu da kostaju lamele za bmw f650gs 2001god? Majstor mi navodi cenu 150-200e Mozda gresim, ali mi deluje skupo. Jel znate nekoga ko bi mogao to da ima? Cena lamela za naš motor ( moj i tvoj ) je oko 140 € ako se kupuje direktno kod BMW-a ( originalni delovi kod predstavnika BMW Radulović, Delta, Drinjak ..... ) Na sajtu Louis - a su TRW-ove lamele za naš motor oko 90 € Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano April 25, 2021 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam ga kupio, to je neko ranije jebavao... Hvala na informacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 288 Napisano April 26, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako i zasto ne bi mogao da zavergla u brzini ako je dignuta copa. Druga stvar je da je rastereceniji anlaser kad je van brzine i sa stisnutim kvacilom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 176 Napisano April 26, 2021 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Govorim za model 2001 godište, ne znam za novije modele kako je rešeno. Jednostavno fabrika je tako namestila da ne može da zavergla kada nije u neutralnom položaju menjača. Lično se i meni to ne dopada ( dešavalo mi se da mi se motor ugasi na semaforu, pa moram da ga šaltujem u neutral da bih ga ponovo startovao ) ali je fabrički tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FilaBg 35 Napisano Maj 4, 2021 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara Motocikl: BMW f650gs, r1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan Malo da se umesam, meni je na f650 gs mogao da vergla i u brzini,a onda od jednom nece.Kvar je bio na rucki kvacila na kom ima sajla + jedan kabl koji na ulazu u rucicu ima jedan mali pipak koji je upao u svoje kuciste jer ga opruga ne vraca.Ne popravlja se samo moze zamena,kod Radulovica 7950 din.Kad ga zamenis pali i u neutralu i u bilo kojoj brzini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 24 Napisano Maj 16, 2021 (promenjeno) U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel normalno da, kad motor stoji na štenderu i ubaci se u prvu brzinu, točak krene da se okreće istog trenutka iako je kvačilo stisnuto do kraja? Onda kada se točak zaustavi zadnjom kočnicom, ostane tako da stoji, ne okreće se, ali kad se gurne opet malo rukom, nastavi da se vrti i ne staje. Zategnuo sam sajlu do kraja i na ručici i na dekli i ista priča. Kao da ne odvaja kako treba. Kad je motor ugašen i u brzini i stisne se kvačilo, u početku je teže pokrenuti točak rukom pa onda ide malo lakše, ali i dalje postoji otpor. Da li je to normalna pojava kod motora ili kvačilo ima neki problem? Promenio Maj 16, 2021 član JovanV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21444 Napisano Maj 17, 2021 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Normalno ponasanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21444 Napisano Maj 17, 2021 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I da! Sajla MORA da ima malo lufta/slobodnog hoda. Ne pretezi, klizace lamela... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 24 Napisano Maj 17, 2021 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, išao sam po manualu, ostavio sam neka 3-4mm slobodnog hoda. Mada mi sada prekasno hvata, moraću još malo da je olabavim (ili samo da se naviknem). Inače, zbog čega je ovo slučaj kod motora? Koja je razlika u odnosu na auto, zbog čega se stvara otpor i kad je stisnuto kvačilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21444 Napisano Maj 17, 2021 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Frikcione ploce su od metalnih ploca odvojene miiiiniiimalno (kada je kvacilo stisnuto, da se tako izrazim), posto je ceo sklop u ulju ono svojim "filmom" prenese odredjenu silu na korpu koja je dovoljna za rotaciju a ako na tocku nema opterecenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2473 Napisano Maj 17, 2021 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ulje u motoru/menjaču je razlog zašto se točak okreće kada je motor na štenderu. Iako je stisnuto kvačilo, ulje imedju ploča u kvačilu pravi malu silu povlačenja i prenosi na zadnji točak, fenomen zvan "clutch drag" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2473 Napisano Maj 17, 2021 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, N.F.S. je napisao: Frikcione ploce su od metalnih ploca odvojene miiiiniiimalno (kada je kvacilo stisnuto, da se tako izrazim), posto je ceo sklop u ulju ono svojim "filmom" prenese odredjenu silu na korpu koja je dovoljna za rotaciju a ako na tocku nema opterecenja. U isto vreme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2631 Napisano Maj 17, 2021 Drug član, 4737 postova Prijavi odgovor kao problematičan И код аута има неки отпор само што је ауто тежак па не осеча се осим што теже рецимо уџе у рикверц и сл. Али, то је само док се уље не угреје добро.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Maj 17, 2021 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna mi je pomoc. Gde mogu kupiti sajlu kvacila, po mogucstvu da mi stigne kurirskom sluzbom? Posto sam iz Vranja, da idem po sajlu negde predaleko mi je besmisleno. Sajla za bmw f650gs 2001 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...