profesor momir 250 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem koji možda pre nisam ni registrovao... Sedište mi se greje i na gradskoj i na relacijskoj vožnji... nije to ne podnošljivo,ali je neprijatno i odvlači pažnju i smanjuje uživanje u vožnji... To je bilo manje izraženo, kada sam nosio deblje pantalone,ali sada kad su vrućine i kad nosim letnje pantalone, prži i to onako lepo, podgreva... Pitao sam majstore, predstavništvo Yamahe, oni kažu da se nisu ranije susretali sa tim problemom... kOLEGE SA FAZEROM KOJI IZJAVLJUJU DA JE KOD NJIH SVE SUPER, DA NE GREJE... Mnogi mi kažu da sporo vozim motor... prosečna brzina mi je oko 70, znači od 60 do 90 km... voleo bih kada bih umeo, ali NUMEM... jbg... Promenio sam skoro i svećice, motor radi ko sat, vuče, poteže ali i prži... Dođe mi da omotam izduvnu granu ispod sedišta azbestnom trakom, ali nisam pametan... AKO NEKO IMA NEKO REŠENJE... PREDLAŽITE, POMAGAJTE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jun 17, 2013 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan dok sam vozio fz6 primetio sam da se prilično zagreva suvozačev deo sedišta, ali za vozačev nisam primetio. možda ti se zagreva od tvoje telesne temperature, a ne od motora? jel postoji takva mogućnost ili si siguran da je od mašine i izduva? azbest je kancerogen i nebezbedan za ljudsku upotrebu! kako god rešenje budeš izabrao da probaš, beži od azbesta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10662 Napisano Jun 17, 2013 Hronični Motociklopata, 7397 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao isti problem na Hondi VFR, najvise na duzim relacijama i batalio sam motor, posle mi je jedan stari bajker koji isto ima VFR rekao da on nosi KOZNE pantalone i kad je u njima ne smeta mu grejanje sedista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego sto sam pazario sada vec moj bivsi motor, bio je opcija i S2 i nalazio sam tektove u kojima se pominje grejanje sedista zbog auspuha, ali mislim da se pre svega navodio suvozacev deo sedista... Kod Suzuki GSR 600 ispod auspuha koji je takodje pod sedistem kao kod S2 ali ipak nesto drugaciji lici na automobilski postoji neka izolaciona folija*ako se dobro secam) zalepljena na rep. Znaci izolacija je izmedju auspuha i repa, pa ne znam da li je to posto verovatno postoji mozda propalo i treba zameniti novim ili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Jun 17, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao isti problem na Hondi VFR, najvise na duzim relacijama i batalio sam motor, posle mi je jedan stari bajker koji isto ima VFR rekao da on nosi KOZNE pantalone i kad je u njima ne smeta mu grejanje sedista Taj je oguglao na vrucinu svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Izolacija postiji... tanka alu folija, ali dosta ljudi tvrdi da kod njih nema problema... Možda to tako treba a i ja možda previše obraćam pažnju... po sistemu, sediš na motoru pa šta hoćeš... Mislio sam da nešto nije sa podešavenjem motora, da nešto nije u redu sa smešom, katalizatorom,... ali izgleda treba se manuti ćorava posla i ne čačkati mečku u p..ku... jel motor je stvarno lutka, što se performansi tiče, a i ja održavam sve po PS u...ali izgleda treba se pomiriti sa tim... jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Greje..greje...ubija....i mene to nervira...ali nema pomoci...tako je kako je.. Posle ugradnje otvorenih izduva grejanje sedista se dosta smanjilo..ali i dalje je prevruce kada je napolju 30 i kusur stepeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Jun 17, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Moj kolega je to resio time sto je skinuo fabricki izduv i nabacio 2 karbonska topa koji se mnogo manje greju, a inace zvuk je extra, tako da je na duplom dobitku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Jun 18, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Moj kolega je to resio time sto je skinuo fabricki izduv i nabacio 2 karbonska topa koji se mnogo manje greju, a inace zvuk je extra, tako da je na duplom dobitku! Da, da, sa tim zahvatom se osetno smanji grejanje kompletnog izduvnog sistema...ali ipak greje kada je temperatura kao ovih dana.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steffan 95 Napisano Jun 18, 2013 U prolazu, 92 postova Lokacija: Sr Mitrovica Motocikl: Funduro Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene na FZ6n je poprilicno grejalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jun 18, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da tu nema pomoći... tako je kako je... stavio sam ispod sedišta aluminijumsku foliju za krovove i čini mi se da je malo pomoglo,ali tek ću moći da testiram na relacijskoj vožnji... Mislim da je i do stila vožnje... ipak ovaj motor ima sportsko srce, a ja ga gnjavim i gušim... Dao sam kolegi motor da ga ,,produva... i vratio mi je motor sa usijanim motorom, a sedište ladno ko led... IPAK OVAJ MOTOR TRAŽI SPORTSKU VOŽNJU I OBRTAJE... kako ne bi mao ovakve nus pojave, kao što je grejanje sedišta... jbg... Pošto ne mogu i ne želim brzo da ga vozim, pokušaću da ga vozim u višim obrtajima... od 6 do 8 000 ... do sada je to bilo od 4 do 6 000... pa ću da vidim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10662 Napisano Jun 18, 2013 Hronični Motociklopata, 7397 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ne verujem da ce voznja na visim obrtajima pomoci, mozda je podnosljivije kad se vozi vecom brzinom pa strujanje vazduha odvodi toplotu, neznam da li mozda glupo zvuci, ali sigurno bi upalilo kad bi mu prepravio auspuh da ide dole sa strane kao kod vecine motora sto je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Jun 19, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo otvoreni izduzi i bice ok...naravno ako ti buka ne smeta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jun 19, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad ide Užice, pa javljam da li je ova tehnika štapom i kanapom išta pomogla... pre svega ova folija ispod sedišta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Jun 23, 2013 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Profesore ti se za sarajevo vozis od 8ujutru-do15h :-D prokuvao bi i BMW da ga tako davis :-D Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jun 25, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Jes tako je... Sada sam skontao, grejanje se javlja kad proradi ventilator, a do tada je sasvim ok... pošto je vreme bilo izuzetno toplo, to mu dođe kao normalna stvar... povremeno se ustane i OK. ... Folije ne rade posao i bolje je ne stavljati ih, jer samo sprečavaju hlađenje vazduhom... ETO to je to... pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strugo 236 Napisano Jul 11, 2013 U prolazu, 67 postova Prijavi odgovor kao problematičan Momire i te kozne pantalone ne pomazu -PROVERENO,a i nema nikakve veze sa paljenjem ventilatora-na otvorenom putu se nikada nece upaliti,ali opet greje,a ni sa sporom voznjom. vozio sam taj motor 6 godina i od pocetka ista prica. ja sam uvek vozio prilicno brzo i nikad ispod 8000 obrtaja(na otvorenom putu naravno),ali dupe gori!! i u starim dobrim debelim koznim pantalonama i u novom koznom kombinezonu i u gorotex pantalonama. a merica je bila ovakva: do 80-90 predjenih kilometara je ok,posle pocinje da se greje polako,ako nestanem da se raz'ladimo pivom 'ladnim, na predjenih 150 kilometara dupe mi bukvalno gori. Mozda bi bilo resenje da ispod sedista onu plasticnu oblogu gde stoji alat izolujes nekom folijom,ili da probas sa izolacijom za dimnjake,ali ne mineralnom vunom,vec sa tvrdo presovanom kamenom vunom,nje ima da se kupi u deblji i od 1 cm,ili da malo cesce stajes na pivo 'ladno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Jul 11, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija na Fazeru 2007. ? (Oklopljenom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Jul 11, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija na Fazeru 2007. ? (Oklopljenom) Potpuno ista....od 2004 na gore... Jedina pomoc su otvoreni izduvi... Presao sam prekjuce blizu 600 km u danu i nije bilo problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jul 16, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan E, a pade mi na pamet ovčija koža... stavljaju to na enduro motore, ali baš me briga... ako će malo da pomogne... Loshmi, a šta to znači otvoreni izduvi... promeniti izduve... ili da li bi značilo da se izvade katalizatori i da li to može... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Jul 17, 2013 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha! E profesore samo ti jos ovcija koza fali :-D otvoreni izduvi-mogu tvoji da se preprave ili da kupis druge Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 217 Napisano Jul 17, 2013 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da se sekiraš. Ja sam imao FZ6 S2 (Nov, kupljen u radnji) i imao sam isti "problem". Ovi što tvrde da nemaju taj problem su samo navikli i ne smeta im toliko, kao što ni meni nije smetalo Ja sam provalio da to ozbiljno greje tek posle više od godinu dana kada sam otišao na more tim motorom i u par navrata sam vozio u šorcu. Temperatura je bila na ivici podnošljivosti Ali u moto pantalonama ili čak farmerkama mi je bilo sasvim OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 354 Napisano Jul 17, 2013 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Loshmi, a šta to znači otvoreni izduvi... promeniti izduve... ili da li bi značilo da se izvade katalizatori i da li to može... Pa ja sam stavio RACE iz Ade... Katalizator je ostao fabricki, nije ispraznjen, i osetno manje greje.... Jos bi i manje bilo da sam uzeo karbonske oplate, ali OK je i ovako... Fora je u tome sto vreo vazduh samo prodje kroz lonce, neka pregrada koje ga usporavaju, tako da je i samo zagrevanje smanjeno....a i zvuk je super.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čorta 172 Napisano Jul 17, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 346 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Kymco + Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Ako nemaš para za otvoren izduv (sportske auspuhe) možeš i ovo da uradiš, biće bolji protok vrelih gasova, manje zadržavanje u loncu ispod sedišta, pa i manje zagrevanje! Uz to i bolji zvuk ! http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=FRdBHqmBIL4&NR=1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čorta 172 Napisano Jul 17, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 346 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Kymco + Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Evo šta treba da izbušiš burgijom od 300 mm dužine i debljine po želji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...