Best 10314 Napisano Jun 8, 2013 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Na istom ovom mestu,pre 38 godina, sam imao identican udes. Imao sam 16god. i Javu Rodster 90. Zeleno svetlo i meni i njemu,ja po gasu, imam prednost jer on skrece. Al jbg, malo je vise presao na moju stranu i . . . . NEKO MI JE UGASIO SVETLO! Epilog - fraktura lobanje (ceone kosti), tezi potres mozga,lom gornje vilice i jedan zubi ispao. Pa sam neko vreme imao osmeh sa rupom. Srecom ostadoh ziv , a dali i mentalno zdrav - e to ne znam! Dragi drugari ZAPAMTITE po gradu se NE VOZE TRKE!!!!!! Sa 5-6 banke i mozes nesto da eskiviras, preko toga sve je u bozijim rukama. Po ostecenju na kombiju ne bih rekao da je kolega isao malom brzinom. Dzabe ko je kriv. Samo da je on OK, sto mu zelim od sveg srca! Razmisljam da za gradsku voznju nabavim nesto ovako! Nisam znao da si očevidac, za brzinu garantuju očevici jer sam odmah pitao ljude šta se desilo čim sam stao. To šta bi ti rekao je tvoj problem , bitno je šta se stavrno desilo i šta kažu očevidci sa mesta događaja. Ovo ti govorim s obzirom da sam saobraćani tehničar za drumski saobraćaj, a ako pogledaš post mislim da se zove: oborili kugicu, , videćeš da se sa 48 na sat koliko je bilo na cajgeru u trenutku udarca napravila tolika šteta da su ljudi mislili da sam išao preko 100 km/h. Što je potvrdilo i veštačenje i slika motora i cajgera sa lica mesta. Tako da slažem se da smo najviše ugroženi, i da nas niko ne šljivi ni 2%, ali ovo je krajnji bezobrazluk. Ja lično sam definitivno rešio da na bezobrazluk odogovorim bezobrazlukom do krajnjih granica , tu se slažem sa Ruske011, pa se igraj, to što si u automobilu ili kombiju ili nekoj drugoj konzervi na 4 ili više točkova ne znači da si jači. Kolegi želim brz oporavak. Ma da,odokativno merenje brzine od strane ocevidaca je naj pouzdanija metoda za utvrdjivanje iste! Ali nebitno je sve to kad poljubis asfalt. U tvom slucaju je i 48 bilo mnogo,kad ti je naisla budala koja ne postuje saobracajne propise. Dobro da smo i ti i ja i dalje funkcionalni. Da smo zavrsili trajno u kolicima, ne daj boze, ili kao Daca Ikodinovic, mala bi nam bila uteha sto bi nekome izlomili kosti ili olupali kola itd,itd . . . Jos jednom,kolegi zelim brz oporavak, a svima nama siroke puteve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući ovakvim i sličnim incidentima, zeleno više ne zarezujem ni 2 %, niti to što ja imam prednost. Uvek, ali uvek uvek, kada je raskrsnica sa skretanjem u levo oduzimam gas i spremam se da kočim, naročito ako imam masku ispred sebe. Ne razumem samo kako ljudi mogu da nonšalantno prođu raskrsnicu, koliko god mi bili u prednosti ,pa ne vozimo auto. Džaba meni posle što sam u pravu kad je motor iskrivljen (u najboljem slučaju samo motor). Kako sve više i više čitam ovakve situacije, sve sam nervozniji.....na kočnicama.... Kolegi želim brz oporavak. Može li neko da sazna šta je/kako je? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Jun 10, 2013 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući ovakvim i sličnim incidentima, zeleno više ne zarezujem ni 2 %, niti to što ja imam prednost. Uvek, ali uvek uvek, kada je raskrsnica sa skretanjem u levo oduzimam gas i spremam se da kočim, naročito ako imam masku ispred sebe. Ne razumem samo kako ljudi mogu da nonšalantno prođu raskrsnicu, koliko god mi bili u prednosti ,pa ne vozimo auto. Džaba meni posle što sam u pravu kad je motor iskrivljen (u najboljem slučaju samo motor). Kako sve više i više čitam ovakve situacije, sve sam nervozniji.....na kočnicama.... Kolegi želim brz oporavak. Može li neko da sazna šta je/kako je? Tako je, ovo je jedni i nužni stav, naprosto moranje. Svako mesto sa mogućim ukrštanjem putanja motorcikla sa ostalim vozilima je potencijalna opasnost sa ovakvim scenariom do koga najvećem broju slučajeva dolazi zbog anomalije oka, nemogućnosti procene brzine kretanja dolazećeg iz sučeljenog smera i smanjenja uočljivosti u krajevima vidnog polja, takozvanog "perifernog vida". Iako se gleda ne vidi se, odnosno, ne uočava se. Inače malu silutetu motorcikla mozak potiskuje refleksno dajući prioritet gabaritno većim opasnostima-auto, autobus..., čija svetla dodatno utapaju far motorcikla. Čuveno "izvini, nisam te video", jeste istinito i sa tim se mora računati, odnosno, ne oslanjati se na prvenstvo, xenon far, auspuh, fluo prsluk, belu kacigu...čak ni više uzastopnjih sirena i ablenda ne može garantovati da smo sigurno uočeni. Mi sve ovo podvodimo pod bahatost, nekulturu...,međutim, malo je verovatno da iko radi po ovakvom scenariu sa namerom da ozledi nekog. To je tako, "Krivu drinu niko ne ispravi". 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano Jun 10, 2013 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je jedini recept da koliko toliko uspijes da prezivis kontra logike : Postuj tudju prednost ali nikada svoju (jer je zaprvo i nemas)! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jun 10, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan da li ima informacija o kolegi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkKnight 33 Napisano Jun 10, 2013 U prolazu, 47 postova Lokacija: CG-PG Motocikl: GSXR-1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je jedini recept da koliko toliko uspijes da prezivis kontra logike : Postuj tudju prednost ali nikada svoju (jer je zaprvo i nemas)! To je bese rekao Sena, zar ne? Mozda i on . Ali to je rekla jedna baba (za Vijesti dnevne novine) prije godinu dana u PG. Pitanje je bilo: Gospodjo, vec cetrdeset godina ste vozac bez ijednog udesa ili ogrebotine na kolima. Kako? Baba odgovara: Postujem tudju prednost, svoju nikada. Mozda je ona cula od Sene ili on od nje ali je postalo pravilo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Jun 10, 2013 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima i ona poprilicno odvratna poslovica (ili mudrost ili sta god), ali zlata vredna: "Ovde pociva onaj koji je imao prednost" Meni je to Tata govorio pre nego sto poceh da vozim, kao neka stvar zbok koje cu razmisliti pre nego sto proletim na zeleno ili sta god, pa mi ostalo urezano i cesto se toga setim.... Izvinjavam se za off.... Nadam se da je kolega dobro! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 10, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na osnovu toga "Ovo je Srbija,mi smo zakon i moze nam se". Iako ne sme da ti zabrani ukoliko ne postoji znak zabranjeno slikanje. Takodje obezbedjivanje mesta udesa se radi bas iz tog razloga da ljudi ne bi ometali policiju prilikom izvrsenja uvidjaja i samim tim obezbede da neka informacija uglavnom i netacna procuri do novina. Ali kako to ovde nije uradjeno i ne postoji znak niko ne sme da ti bilo sta zabrani,ali kao sto rekoh Srbija zemlja banana i banana zakona gde se zakoni pisu u hodu i po potrebi. Meni je onda polizei (-jac) sigurno na osnovu "Ovo je Njemacka, du shwajn" naredio da obrisem fotke udesa koji sam slikao. LM, kako god, licno mislim da nije u redu da se slika necija nesreca bez dozvole. A ovaj skrlj, izgleda klasicni bezobrazluk / nisam te v jer pravo da ti kazem nisam ni g. Kolezi brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 262 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan kao sto rekose kolege,grad je za laganu voznju a auto-put za malo brzu ( al bez slalomaaaa). ako mi nevodimo racuna o sebi,"oni" tek nece.....(iz licnog iskustva) kolegi zelim brz oporavak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...