Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 223 postova

Nemam slika,to je samo bila prica,inst. na 6 V...Lik mi kaze da je motor ok,nije registrovan,ali samo da se sipa mesh,i nema akumulator,ali pali...Sutra cu da pogledam to,mada kaze da je menjao lagere,a na moj komentar kako mu se isplati da prodaje kad lager kosta 30-40e,kaze kao snasao se...Hm...Mada -100e...Sta mislite?Nije bas tip motora koje garaziram za restauraciju...350-ica...Opet hm...Sto bi joj menjao klipove na toj kilometrazi...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Prvo - ne moz' da bude 8x god a 1000 km / sto kazes i ti, ne menjaju se klipovi na 1000, nisu to kineske gume

2 - 6V je

3 - or'ginal lezaji su 30-40 E, ima i nekih nemackih za manje od 20, SKF su oko 25

4 - bez vizuelnog ispitivanja nema trgovine, zagledas, procenis, upalis...

Ja sam pazario Crnku za 80E, samo joj kriva zadnja osovina, malo ulubljena jedna felna i celava guma, neregistrovana takodje, nov karb, novi klipovi cilindri karike, papiri, jos dva lonca uz nju... Al' to je bila iskopina iz shupe, prilika koja se ne propusta i retko se pruza  ;)

Ako ima papire , ram nije kriv - uzimaj , jos bolje ako masina nije otvarana ( tzv. zamena klipova uz pomoc telepatije)

Bogdan - car!!!Lepo si me nasmejao!Lorde,i ti si skroz u pravu,to su i moje sumnje...Ali:ako uzmemo u obzir da je sve to sto mi je receno daleko od istine,sveukupno gledano,vredi li?Papire ima,bila je registrovana na vlasnika...Uostalom,sutra cu se prosetati do njegovog sela (  :D ) pa ...

Ponesi kilo rakije da spustas cenu  ;) , pod uslovom da je osoba na koju se vodi jos ziva. Vidi sta je kako je pa odluci sta ces...

Ovoga puta - ćorak!!!Od sve price istina je samo da je posle zesce gurke upalila...

Izgleda da je crnjak,99,9% sam siguran u to tako da odustajem od te price...I laik bi vido da tu ima bar "tri u jedan"'... :D

• U prolazu, 30 postova

Pozdrav svima,novi sam ovdje (pročito sam svih 105 str.pitanja i odg.) i imam problem koji mi se desava u vožnji u prvom i četvrtom stepenu prenosa,a to je da jawa počne čudno brujat nakon par stotina metara(slicno buuuuuu) i neće da primi gas, potom ga primi kad pustim ručicu i onda se ugasi jer prestane curit gorivo(filter za gorivo suh) Čim prebacim u drugu ili četvrtu počne normalno radit i gorivo počne teći Hvala na razumjevanji

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pozdrav svima,novi sam ovdje (pročito sam svih 105 str.pitanja i odg.) i imam problem koji mi se desava u vožnji u prvom i četvrtom stepenu prenosa,a to je da jawa počne čudno brujat nakon par stotina metara(slicno buuuuuu) i neće da primi gas, potom ga primi kad pustim ručicu i onda se ugasi jer prestane curit gorivo(filter za gorivo suh) Čim prebacim u drugu ili četvrtu počne normalno radit i gorivo počne teći Hvala na razumjevanji

Proveriu da ti se nije zacepila slavina za gorivo, ili rupica na cepu rezervoara.  Najbolje da skines rezervoar pa sve lepo ocistis , operes i izduvas ( slavinu, rezervoar i cep ) .

Pitanjce radi spoznaje - moze li se na TS staviti ovaj metalni filtercic od California-e 350 ?  I obrnuto ?

U smislu funkcionisanja.

post-4255-12879078820888_thumb.jpg

Cestitaj im obojici u nase ime i poruci da su definitivno potrefili masine  ;)

Konstrukcija ovog filtera je vrlo slicna kao kod Tomosa (bar Zoljice). Drugaru sam letos rasturao i cistio na njegovoj Kaliforniji.

Parce sundjera u sendvicu izmedju dve retke metalne mrezice. Sundjer bio za bacanje, pa sam mu privremeno stavio umesto toga, dva parceta mrezice za komarce a opet izmedju njih dupli sloj zenskih hulahopki (verovatno je izvuk'o iz sestrine sobe). Masina je upalila i isla dobro posle toga ali nismo proveravali boju svecice.

Voleo bih kad bi odgovorio i neko ko je radio ovakvu zamenu.

Oba motora su 350cc dva cilindra.

• ,, 1032 postova

Nije mi jasno zasto su se inzinjeri u fabrici mucili da naprave papirni filter vazduha i kutiju za isti kada mogu da posluze mrezice za komarce i zenske carape.  ::)

Salu na stranu, mislim da su zenskim carapama mesto na zenskim nogama. Ma koliko ih (carape  ;D) dobro namestio kroz njih ce prolaziti prasina, koja zajedno sa uljem se 'pretvara' u smirglu. Mislim da ne treba obnjasnjavati sta se dalje desava sa masinom.    

Kao sto je stampar rekao na rad dvotaktnog motora u velikoj meri utice filter vazduha i prigusivac auspuha. Bitan je i takozvani vazdusni tunel. On se dobija tako sto motor vazduh usisava najcesce ispod sedista, pa preko filtera do karburatora. Sve je to proracunato i uradjeno radi sto efikasnijeg funkcionisanja masine sve u cilju da se sa odredjenom potrosnjom goriva postigne sto veca snaga motora. Culi ste sigurno za cuveni KN filter. On omogucava bolji protok vazduha, ali se samim tim povecava i potrosnja. Sa KN filterom se upravo izbacuje gore spomenuti vazdusni tunel. Naravno da se motor sa njim ponasa kao podivljali konj, ali i to ima svoju cenu.  Modifikacijom filtera postoji mogucnost da se dobije na snazi, obrtajima i kranjoj brzini, ali sve pod uslovom da se poveca i potrosnja goriva. Mada, u vecini slucajeva su to pokusaji sa neizvesnim ishodom i sa kratkotrajnim rezultatima. Imajte na umu da kasnije mozda necete ni moci da vratite sve u fabricko stanje.  

Ja sam Jawu postovao zato sto je bila relativno pouzdana masina i relativno mali potrosac. Potrosnja se uvek kretala oko 4 l/100 km i nije mnogo varirala od toga da li sam bio sam, sa suvozacicom, prazan ili natovaren. Nisu Jawini inzinjeri isli dzabe u skolu.  ;)  

• U prolazu, 30 postova

Proveriu da ti se nije zacepila slavina za gorivo, ili rupica na cepu rezervoara.  Najbolje da skines rezervoar pa sve lepo ocistis , operes i izduvas ( slavinu, rezervoar i cep ) .

Hvala na odgovoru,danas oprao i očistio rezervoar i slavinu,probat cu kad stane ova dosadna kiša (pada već 6 dana),

Aj pa javi kako se ponasa.

Petre, upravo sam zato i postavio pitanje. Da bi tom drugaru prepakovali neki airbox ili lepo sredili njegov levak-filter.

Spremamo se lagano da mu sredjujemo 'zver' od glave do pete. Cekamo samo lepe dane u nizu.

• U prolazu, 74 postova

Ljudi,sad mi nesto pade na pamet,kad sam kupio Jawu u stvari kupio sam dve.E sad,ovu jednu sam sklopio ali od druge sam poskidao sta sam mogao ali ostalo mi je nesto sto je napravljeno od neke plastike,tacnije,vise kao nesto vlaknasto a to se montira preko cele Jawe da izgleda sportski otprilike kao ova na ovoj slici:

http://www.jawagallery.net/images/vlastni/nemam/Jawa_350_640_03.jpg

Trebalo bi da se prefarba jer je farba losa ali moze da se stavi na jawu.Imam i sediste koje ide preko toga i mali rezervoar koji se tacno pasuje.Ne bih postavljao oglas ali ako ima neko da je zainteresovan za tako nesto mogu da mu posaljem.Meni se svidja ova moja jawa bez toga mada ako to ne prodam mozda napravim i ovu drugu makar za prodaju ;)

• ,, 1032 postova

Lorde, najbolje bi bilo da se nadje kutija i filter za vazduh od bilo koje Jawe ili CZ. Za polovnu kutiju pitaj Mikija. Ona treba da ima odvojivi deo na koji naleze filter i metalni poklopac. Ubih se trazeci sliku kutije, ali sam nasao samo ovo:

19_1.JPG

Filter izgleda ovako:

Jawa-350-Vergaser-LuftfilterCZv-380-380-1243348216.jpg

Bice vam potrebna i gumica koja povezuje kutiju filtera i karburator:

Jawa-350-Gummi-gummizufilterV-380-380-1243346767.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja