drumskalisica 8741 Napisano Mart 10, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Na te stare Jawe su u ona vremena ugradjivani ( neznam dal fabricki, ali video sam na vise motora ) migavci koji stoje u volanu - kormanu po jedan sa svake strane, a svetle i napred i nazad - kao sto su bili ugradjivani fabricki na MZ ES 175/250, samo malo manji od MZ-ovih i nisu bili plasticni vec metalni ( na MZ - u su od bele plastike ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Mart 11, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otac moj ima televizorasa koji stoji vec 30-tak godina.On je imao takve migavce. Na ovoj Jawi su bili migavci kada smo je uzeli. Evo kakoje izgledala 2010-te godine.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Mart 20, 2016 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan par lepih fotografija za uspomenu.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Mart 29, 2016 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim kolegama Jawarosima! Kupio sam pre neki dan Hondu Transalp, ali Jawu cuvam i cuvacu je do daljnjeg... Bilo je lepo druziti se i dopisivati se sa vama u ovoj temi proteklih 4-5 godina. Ziveli! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 29, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan O Sićko, čestitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale76 15 Napisano April 6, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan Zbog boljeg kocenja napred bi menjao vile od mz,sta bi tacno trebao da radim,dal zadrzavam moje trouglove ili ne,ili se menja cela iz centralne osovine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano April 6, 2016 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem , hoces mozda i tocak od MZ sa disk kocnicom , a da probas prvo da stavis nove pakne napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale76 15 Napisano April 6, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan ne razumem , hoces mozda i tocak od MZ sa disk kocnicom , a da probas prvo da stavis nove pakne napred Da,komplet tocak sa diskom. Menjao sam nove i opet je slabo. Izbacio i te nove i stavio druge lepljene sa meksim ferodama i tek sada kao malo bolje koce ali nije to to,mnogo je bolja prica sa diskom,bar po kocenju sa mz sto sam probao od drugara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 141 Napisano April 6, 2016 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan samo merenje precnika stapova nije dovoljno , mozda su razliciti na vrhu , ravni ili u konus , postavi pitanje MZ-jasima , mozda je neko radio. Najbolje je svakako da skines stap sa tvoje jave pa kod drugara koji ima MZ pa uporedite. Pitanje je da li bi i komplet trouglovi od MZ dosli na javu jer mozda vratovi nisu iste duzine , mada jawa im vrlo kratak vrat tako da bi uz neko podmetanje ili kracenje cevi sto ide kroz vrat to leglo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 6, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Može komplet prednji deo od Mz-a na Jawu samo mora da se poturi 'podloška' jer je Mz-ov vrat malo duži. Samo štapovi ne može, Jawini su deblji. Ne razumem kako loše koči. Ne možeš da očekuješ ne znam kakve performanse ali znam da može uz relativno malo pažnje da se sredi da koči u najmanju ruku isto kao Mz sa diskom (s tim što je Mz lakši i samim tim Jawa bolje koči, po kilogramu težine ). Meni je prednji blokirao kad sam upicanio prednju kočnicu, od ručke preko sajle do poslednjeg šrafića i podloškice na anker ploči. Lepio sam najmekšu smešu koju sam našao u Beogradu. Btw, koristi obe kočnice i ne čekaj poslednji trenutak za kočenje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 6, 2016 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ...ne čekaj poslednji trenutak za kočenje Potpisujem!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale76 15 Napisano April 8, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan Koristim ja obe kocnice uvek, zadnja mi je odlicna ali prednja mi se to ne svidja ipak je slabo to kod mene, iskontrolisao sam sve i nastelovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckoje 1 Napisano April 25, 2016 U prolazu, 7 postova Lokacija: Bajina Basta Motocikl: jawa 350 tween sport Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav jawarosi.... Treba drugu zadnji veliki lancanik (na zadnjem tocku) za jawu tween sport 350 ... ima li neko i ako ima koja je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 25, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav jawarosi.... Treba drugu zadnji veliki lancanik (na zadnjem tocku) za jawu tween sport 350 ... ima li neko i ako ima koja je cena?Proveri sa clanom Jigoro Cano na forumu, ima sve i svasta za Jawe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 25, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Možeš da proveriš i sa Mikijem Jawom iz Ratkova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 3, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Napredovanje radova: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 3, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 3, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu nedoumicu što se tiče zamene semeringa štapova,može li mi ko pomoći kako se menja semering i kako se skidaju ove mesingane biksne? Neverujem da se semering stavlja odozgo. Semeringe sam naručio od Zorana iz NS-a, on takodje nezna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 3, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Semering se stavlja odozgo. Problem je sto stapovi obicno korodiraju ispod onih oklopa pa ih treba dobro ocistiti. Najbolje bi bilo kod nekog strugara da ih uhvati pazljivo u glavu struga, ukljuci strug da se vrti a ti onda samo smirglu sa strane. Naravno, pazis da ne skines previse. One biksne dole se skidaju tako sto ispod njih imas zicani zeger osigurac koji prvo treba skinuti. I pored toga, pri skidanju se obicno deformisdu pa treba imati spremne nove. A i za te nove treba prvo drzati stapove nekoliko sati u zamrzivacu da se ohlade, biksne ugrejati na ringli ( da mozes da ih drzis samo uz pomoc debelih rukavica i krpe ) . Jbg-a, i to je neka nauka . . . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 3, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lale majstore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 4, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Semering se stavlja odozgo. Problem je sto stapovi obicno korodiraju ispod onih oklopa pa ih treba dobro ocistiti. Najbolje bi bilo kod nekog strugara da ih uhvati pazljivo u glavu struga, ukljuci strug da se vrti a ti onda samo smirglu sa strane. Naravno, pazis da ne skines previse. One biksne dole se skidaju tako sto ispod njih imas zicani zeger osigurac koji prvo treba skinuti. I pored toga, pri skidanju se obicno deformisdu pa treba imati spremne nove. A i za te nove treba prvo drzati stapove nekoliko sati u zamrzivacu da se ohlade, biksne ugrejati na ringli ( da mozes da ih drzis samo uz pomoc debelih rukavica i krpe ) . Jbg-a, i to je neka nauka . . . Sad ne znam da li je razlog što je ova Jawa iz 1960 godine,ali štap nije obradjivan celom duzinom,čak štaviše razlika izmedju goenjeg dela i dela po kome klizi semering je oko 2mm. A moram napomenuti da stap nije nesto ni rdjav. Ostaje samo izbijanje sa donje strane,zeger sam bio već skinuo ali me je bilo strah da bilo sta dalje radim kako ne bih oštetio biksne. Znate li da li ima ko da prodaje te biksne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 4, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Zoran iz Novog Sada, Miki Jawa iz Ratkova, Moča sa Rudnika. AKO nema niko od njih, možda Tedi sa Novog Beograda ima u nekom budžaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 4, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zoran iz Novog Sada, Miki Jawa iz Ratkova, Moča sa Rudnika. AKO nema niko od njih, možda Tedi sa Novog Beograda ima u nekom budžaku. Kontakt nekakav mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 4, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Imaš pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Maj 6, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Uspeo sam da zamenim semeringe,skinuo sam biksne na taj način sto smo grejali biksne sa let lampom i skinuli ih rucno sa rukavicama. To je sredjeno,motor upaljen i taman da ga teram na registraciju kad primetim sa leve strane na auspuhu neke mrlje,kad ono,kiselina u akumulatoru vri i previre. Uzmem multumetar da proverim koliko puni,kad ono 17v. Odustao sam od registracije jer pojma nemam ni gde mu se nalazi regler niti kako se steluje,to je ostavljeno za kasnije. Imam i par stvari jos da sredim i da dokupim pa cu kad budem imao vremena pisati ovde da se posavetujem sa vama. Puno vam hvala na savetima,a posebno bi se zahvalio Karbiju sto je se ponudio da mi sredi stapove kad je trebalo. Jos jednom hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...