Jump to content

Moto Zajednica

Aman

Članovi
  • Broj tema i poruka

    58
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Aman's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Hvala na odgovoru. Lakse mi je kad znam da neko blizu mene takodje ima helixa
  2. Zahvaljujuci Saletu zamenio sam kais,stavio sam orginalnih dimenzija,malo je bolje ali se poprilicno i dalje trese. Ono sto sam primetio je da su malo lamelice cudno trosene,nisu pojedene do metala. Takodje sam primetio da i osovina na koju se srafi kvacilo ima neki mali luft. Mogu kasnije i da okacim video zapis. Opet moje sumnje padaju na lamelice. Jer sam jednom prilikom trebao krenuti iz mesta na nekoj velikoj uzbrdici gde je motor tesko kretao i mnogo tresao. E sad pre jedno deset godina sam,na jednom drugom skuteru zbog nemogucnosti da nabavim te lamelice,iste nalepio kod jednog coveka. Da li mi savetujete da uradim isto ili imaju negde da se pazare kod nas? Послато са Lenovo A328 уз помоћ Тапатока
  3. Danas sam rasturio deklu.Lamelice su u dobrom stanju.Lager zadnjeg tocka ce morati da se menja. Ima malog lufta u osovini od transmisije na koju se stavlja lamela. Rolnice su dobre tezine,ali je kaiis 845x22,5x10,5 e sad verovatno zbog toga mi se sve ovo desava. Jer je kais duzi. Nasao sam kod nekog lika u Zrenjaninu 828x22,5x13 ,sad ne znam da li ce to odgovarati. Posto je tipski za Hondu Helix 828x22,5x30 ne znam koliko je bitna debljina kaisa? A takodje sam nasao 828x22x30,ne znam da li bih smeo njega da stavim? Da li je to blize nekoj toleranciji?
  4. Hvala na odgovoru. Gde bih mogao da pazarim te rolnice? Desava kad krecem polako da malo trese i radi pod visokim brojem obrtaja pogotovo izmedju brzine 30 i 50. Kada mu nabijem gas preko 60 motor se lepse ponasa i dosta mirnije radi. Slazem se moizda je i kais.Znas li mozda dimenzije ili oznaku kaisa i gde bi mogao da se kupi? Moracu da proverim i lamelice obzirom da se trese prilikom kretanja motora. Hvala
  5. Pre mesec dana kupio sam pomenuti scooter. Poprilično sam zadovoljan ali imam jedan problem. Prilikom ubrzanja motor radi pri visokim brojem obrtaja da otprilike 60km/h a pogotovo je to izrazeno pri brzini on 30 do 50km/h. Nisam dugo vozio scooter,ali po mom iskutvu trebalo bi da su u pitanju teške rolnice. Zna li neko koje rolnice ide na njega,dimenzije i težina? Gde bih ih mogao pazariti? Na šta bih trebao da obratim pažnju,da li možda ima još nešto na kvacilu što može da prouzrokuje ovakve probleme? Značilo bi mi ako neko ima neki "Service manual"? Unapred hvala.
  6. Aman

    JawaMania

    Ista muka ista relacija kod mene. Vucenje struje je prouzrokavao regler kome su se one platinice slepile,ali pet ne puni. Mislim dok sam kod majstora on puni cim izadjem prekine sa punjenjem. Ostavio me do sada jedno pet puta. Kupio sam elektronski regler ali ga je najverovatnije unistio jedan od elektricara,pa je iako sam mu naglasio da motoru plus ide kroz sasiju ,on je spajao minus zicu na B plus konektor na regleru i najverovatnije ga je zajebao. Ne znam vise sta da joj radim.. Ostavio sam je par dana da bude pod ceradom da se malo smirim.
  7. Aman

    JawaMania

    Ima li ko semu instalacije? Narucio sam stator i celu instalaciju cu prevezati. Ponovo. Ali sam. Elektricare samo interesuje brza lova. Kada trazim da sedetektuje problem samo odugovlace.Gde li su samo ucili zanat?
  8. Aman

    JawaMania

    Da podvucemo crtu. Narucio od Zorana regler,nasao elektricara koji bi da ga poveze,jer mi je daleko da idem do Surcina sa ovakvim motorom,strah me da me ne ostavi,i onda je krenula zajebancija. Isto je se ponasao sa elektroncem. Vratimo stari regler isto. Vuce struju. Covek rasturi paljenje i skine onaj mali kalem koji se nalazi na statoru.Kaze to kao ne treba a doduse i nije bila povezana zicica na njemu nigde. I na kraju covek namontira paljenje puni,pali ali djavola,celo paljenje,odnosno stator se greje,kad je motor skinut sa kontakta,tako da je motor otisao dodjavola. Majstor rece da je paljenje u spoju i na tome je se zavrsilo. Mada ni ovom majstoru nista neverujem. Ko da su ucili zanat na dinami od bicikle. A ja sam poludeo
  9. Aman

    JawaMania

    Izgleda da cemo biti prinudjeni da predjemo na elektronske reglere. Onda kako su mi objasnili ne boli glava.
  10. Zna li neko gde ima da se nabavi MZ-ov regler 6v elektronac. Treba mi za Jawu.
  11. Aman

    JawaMania

    Suva svećica obično znači da nema goriva, osim ako ja nešto nisam dobro razumeo. Ako ti je instalacija 6 volti, može elektronski regler od MZ-a sa 6 voltnom instalacijom. Mehanički zaboravi za sva vremena. Juce mi je neki elektricar prckao oko reglera,rasturao cistio i on je kao proradio i puni.Ja sav srecan provozao ga malo i ostavio.Kad da ga upalim mrtav akumulator. Napunim akumulator i kad montiram plus klemicu,koja inace ide na sasiju mojoj Jawi on varnici. I cuje se tu kod paljena cak i pomera se stalno ono limce na regleru. Zovem elektricara da ga pitam sta se dogadja,on kao nije tu i slicne fore. Rasturim regler sto je i on rasturao medjutim isto. Ali opet kad stavim plus klemicu ona zavrnici a iz paljenja se cuje cak. Popizdim i ostavim ga,sa namerom da motor parkiram i ostavim. Jer mi je se sve smucilo. Resih da pozovem autoelektricara iz Jajinca danas,a on me odjeba na keca,kaze ne radim ja to,nema sanse. Motor pali ali uzasno vuce struju.Strah me je samo da mi nije sjebao paljenje,da je ono u spoju.
  12. Aman

    JawaMania

    Pozdrav Jawarosi. Novi splet dogadjaja. Motor sam uspeo da registrujem i da prevezem do Beograda,medjutim punjenje i rad motora kad se zagreje me ubi. Mehanicki regler je toliko varijabilan,majstor elektricar,kojeg sam jedva nasao da sme da se upusti ovo da radi,je ga kao nastalovao,medjutim od toga nema nista,sad ne puni ama bas nista. Molio bih vas za informaciju, ako ima negde kod nas da se nabavi elektronski regler?Cuo sam da moze da se poveze i elektronac od MZ na 6v. Imam mogucnost da porucim zajedno sa Karbijem ali na to ce da se popriceka dok stigne. Ili mislite da je dobra ideja da porucim onaj obican regler? Sto se tice motora lepo pali medjutim sve mi se cini kao da nema snage. Na vecim obrtajima je poprilicno nemiran rad agregata,sve se trese,ne prima gas itd. Ocistio sam karburator,medjutim nista.nisam dirao sto se tice mesavine i ler gasa. Do Beograda mi je se gasio jedno pet puta. Kada skinem svecicu ona je suva ali opet nece da pali. To me porilicno zbunjuje. Obzirom da sam vozio motor pre farbanja i ponasao je se sasvim normalno.
  13. Aman

    JawaMania

    Novi lineup: 1. Motor definitvno nema nista nalik ovome: Motor je 1960 godiste,odnosno tad je prvi put registrovan. Da li postoji mogucnost da nema ovakav regler vec da se direktno steluje punjenje na dinami,pomeranjem limcica? Ima li ko iskstva sa tim? 2. Motociklu je definitivno kriv prednji bandas pa ako neko od vas ima na prodaju,kupio bih. 3. Kupio sam gumu za napred 3.5x16 Trayalovu,ako me pitate zasto,pa nisam uspeo naci 2.75,ima li negde da se kupi? Moze i polovna samo da nije totalan raspad. 4. Ima li ko ili zna gde ima da se kupi far za sledecu rozetu? 5. Ima li ko nekakav malo detaljniji "Service manual"? Bio bih veoma yahvalan na tome. Unapred hvala na odgovorima.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja