Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

ej ljudi ako vam trebaju neke sitnice za Jawu javi te mi na pp, imam nekih delova za TS-ku 12v.. (bobine, kvacilo,.... i jos neke sitnice) 1zdravo.gif0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 11 postova

Potrebne dizne ili pak ceo karburator za Jawu cz 175 (1960), na mojoj su dizne od 350-ice pa mi se motor gusi na vecem broju obrtaja, promer sam im smanjio provlaceci vrlo tanku licnu motor mi sada ide dosta dosta bolje ali to jos uvek nije to.Brat je postavio slike ovde, to je ova crvena: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9303-jawamania/page__st__2400 . Pokusao sam da nadjem dizne kod Gabora ali bez uspeha, pa bih zamolio sve one koji ih imaju ili znaju gde se mogu naci da mi se jave ovde ili pak na 064/1874835 Unapred zahvalan Nenad Petrovic

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Gold Wing 1000

Potrebne dizne ili pak ceo karburator za Jawu cz 175 (1960), na mojoj su dizne od 350-ice pa mi se motor gusi na vecem broju obrtaja, promer sam im smanjio provlaceci vrlo tanku licnu motor mi sada ide dosta dosta bolje ali to jos uvek nije to.Brat je postavio slike ovde, to je ova crvena: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9303-jawamania/page__st__2400 . Pokusao sam da nadjem dizne kod Gabora ali bez uspeha, pa bih zamolio sve one koji ih imaju ili znaju gde se mogu naci da mi se jave ovde ili pak na 064/1874835 Unapred zahvalan Nenad Petrovic

Ako znas koji bi precnik dizni trebalo fabricki da bude mozes uraditi sledece: kupi mikro burgije odgovarajuceg precnika (mogu se naci kod prodavaca ruskog alata (uglavnom Rusi koji donose alat na pijace) kao i na drugim mestima. Skini dizne u pitanju i zalemi otvore kalajem (zicom za lemljenje) tako da budu potpuno zatvoreni. Vodi racuna da lem bude kvalitetan. Sada bi najbolje bilo da tako zalemljene dizne zajedno sa burgijama odneses kod nekog dobrog alatnicara koji ima stubnu busilicu/strug/glodalicu/borverk (ili neku drugu odgovarajucu masinu) da ti izbusi nove rupe na diznama. Zapravo najbolje da odes kod doticnog pre kupovine burgija jer ce ih mozda on vec imati.

U nedostatku majstora, uzmi obicnu rucnu busilicu, stavi diznu u stegu i koristeci male obrtaje pazljivo sam izbusi rupu kroz sredinu dizne (samo jednim provlacenjem burgije tj. cim burgija probije na drugu stranu iskljuci busilicu i vrlo polako izvuci burgiju napolje rukom kako ne bi prosirio rupu). Kod obicnih busilica glava hoce nekad da bude prevelika za mikro burgije (i kada je stegnes do kraja burgija ispada). Ovo mozes resiti tako sto umotas donji deo burgije (onaj sto ide u glavu) u alu-foliju da povecas precnik i onda stegnes u glavu. Samo moras paziti da bude centricno! Moguce je uz malo strpljenja, ja sam to radio na Hondi i pokazalo se kao dobro resenje.

A sto se tice kupovine novih dizni, mozda da probas kod Zorana Vukovica iz Novog Sada, saljem ti broj na pp.

• Podržavam 1

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Ovo su slike od prosle godine, sa nekim drugim kormanom od prethodnog vlasnika koji sam zamenio kada sam nasao korman za ovu jawu, ima rada oko nje to je sigurno ali pali iz prve tako da je rad vese na estetici i mozda nekom stelovanju karba, platina kvacila (posto nikako da ga ukapiram kako ide stelovanje onaj sraf na dekli i sajla za kvacilo :stabre: ) a ja trenutno niti imam vremena niti finanija.

Inace jawu sam vozio jednu sezonu pre 3-4 god i kada joj je istekla reg je odjavio i palim je povremeno pa ako nekog zanima nek se javi na PP da mu pustim br telefona

Inace 150e cena, jawa je u Nisu (par km od Nisa u selu mi stoji)

post-4383-0-94456600-1314606601_thumb.jpg

post-4383-0-02555100-1314606620_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: FJ 1100 Yamaha

Ako je nekom potrebno posedujem prednji blatobran i prednji tocak od Jawe TS 350. Cena stvar dogovora.. Pedja 064/1286226 a stvari se nalaze u Moto laboratoriji...

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ako je nekom potrebno posedujem prednji blatobran i prednji ticak od Jawe TS 350. Cena stvar dogovora.. Pedja 064/1286226 a stvari se nalaze u Moto laboratoriji...

Mene bi interesovao blatobran... Moj je bio udaren i nikako ne mogu da ga izpeglam kako treba...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ako je nekom potrebno posedujem prednji blatobran i prednji ticak od Jawe TS 350. Cena stvar dogovora.. Pedja 064/1286226 a stvari se nalaze u Moto laboratoriji...

A gde nam to stoji? Ups, da nije to ono što su juče odneli momci koji odvoze metalni krš po Sportu?

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Drustvo, jednom sam postavio ovde jedno pitanje ali nisam bas dobio odgovor, ili sam ga prevideo. Znaici, interesuje me da li neko zna koliki je spoljasnji precnik cilindra kod jave 350 ts? Evo ilistracije na sta konktretno milsim:

3.bmp

Verovatno sam ti i onda odgovorio,65 mm...to je u stvari spoljni prečnik hilzne...

Verovatno sam ga onda ospustio negde :moto3: .... u svakom slucaju hvala... nista od moje ideje... jedino ako rabusim cilidar, i blokove i ubacim vecu hilznu <_<

Ma vrtela mi se u glavi ideja da uzmem jednu jawu (neke kompencazije), ta jawa ima lose cilindre i klipove, dok je radilica i ostatak mehanike dobar. E sad kada bi se umesto njenih fi 58 ubacili klipovi od mz 69, dobilo bi se motor od nekih 500ccm sto bi bilo bas fino. Problem je samo sto bi u tom slucaju trebalo izbustiti blokove i cilindre i ubaciti nove vece hilzne. A sve to sa neizvesnim ishodom. Pa sam malo u dilemi.

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

I na 400 se pregreva nenormalno a tek na 500... Morao bi da ugrađuješ prinudno hlađenje.

Ali bi jela živu decu za užinu !

A da joj napravim vodeno hladjenje, i potpuno druge cilindre, i klipove...hm.. jedino ne znam da li bi imalo mesta za prelivne kanale izmedju cilindara... Mozda se sve ovo ne isplati, ali opet... bas sam u dilemi.

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Jedna od mnogih varijanti, sa neta :

post-4059-0-06905600-1317489058_thumb.jpg post-4059-0-34331600-1317489064_thumb.jpg post-4059-0-50429500-1317489069_thumb.jpg

Klipnjače naravno da moraju jače da se stave.

Sećam se da mi je neko pričao da može da se prepakuje od neke Suzane 400 cvaje, cilindri, klipovi, karike, možda i klipnjače. Šraf na šraf.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja