Aman 7 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve iznad 4Ah. Pa na mojoj jawi je baterija neka kineska od 6v 7a/h,e sad nastelovano je paljenje sve po ps-u,ona ide dobro ali na vecim obrtajima pocinje da trokira i pocinje da se cudno cuje auspuh,jedan majstor mi je rekao da prvo stavim akumulator od 12 a/h,da otklonim akumulator kao uzrok pa onda sve ostalo,posle svega meni vise nista nije jasno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Probacu ovako kao na slici, s tim sto cu i sa druge strane staviti dva srafa, da se ne bi desilo da se ukosi. Hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan jel moguće da je do akumulatora,kad upalim svjetla motor počne gubit snagu,ugasim ih radi normalno.ako vozim sa svjetlima moram konstantno vozit na vecim obrtajima ili 80 km/h da bi radila normalno.dopunim akumulator radi ko aždaha,sve dok ne upalim svjetlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 154 Napisano Jul 16, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Markodm Ako do sada nisi rasklapao bilo kakvu radilicu tomos , mz ... nije bas jednostavno za pocetnike , ako preteras mozes da iskrivis neki teg pa nece moci vise da se dobro centrira a te radilice za dvocilindricnu CZ-250 su retke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Sve iznad 4Ah. Pa na mojoj jawi je baterija neka kineska od 6v 7a/h,e sad nastelovano je paljenje sve po ps-u,ona ide dobro ali na vecim obrtajima pocinje da trokira i pocinje da se cudno cuje auspuh,jedan majstor mi je rekao da prvo stavim akumulator od 12 a/h,da otklonim akumulator kao uzrok pa onda sve ostalo,posle svega meni vise nista nije jasno ;D Поздрав. Могуће је да ти проблем задаје бобина, ако не и сам кондензатор! Колико год да је акумулатор кинески (што ће рећи лошег квалитета. Будимо поштени), требао би да држи константан напон... Којекуде, да ли си проверавао да ли пуни алтернатор и како ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan jel moguće da je do akumulatora,kad upalim svjetla motor počne gubit snagu,ugasim ih radi normalno.ako vozim sa svjetlima moram konstantno vozit na vecim obrtajima ili 80 km/h da bi radila normalno.dopunim akumulator radi ko aždaha,sve dok ne upalim svjetlo Провери алтернатор, односно да ли пуни како треба. Ако пуни, онда тај акумулатор, вероватно не држи струју... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 16, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu ovako kao na slici, s tim sto cu i sa druge strane staviti dva srafa, da se ne bi desilo da se ukosi. Hvala na pomoci Богдан те добро саветује. Ако се ниси до сада занимао са тиме, пробај да прескочиш и овај пут... Па посао препусти некоме за кога си сигуран да зна, шта и како треба. Ако се ипак одлучиш да сам радиш (''...s tim sto cu i sa druge strane staviti dva srafa, da se ne bi desilo da se ukosi...''), онда мораш деловати и са та два шрафа. А ако би пазарио нову радилицу, онда је у питању Мађарска мала привреда... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 16, 2010 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Ja pitam uvek za savet ono sto ne znam i sto nisam radio, da imam para za to ne bih sam radio lepo bih dao nekom da mi sredi... Oko mehanike se razumem poprilicno, radim sve sam sto umem i znam ne samo oko motora, ako sam znao da rasturim ceo traktor i sastavim znacu valjda i ovo ;D Nisam imao vremena danas da probam da je rastavim, stiglo zito pa se moralo i na polje (nema vajde od faxa, mora se raditi i poljoprivreda), cim ugrabim malo vremena probacu pa javljam rezultate. Drug je danas konacno sklopio njegovu CZ 175, pravio je copera od nje, radio polagano vec dve godine na njoj, cim je uslikam postavljam slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor-sapex 4 Napisano Jul 21, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vršac Prijavi odgovor kao problematičan Slike Jawe TS350 po obecanju! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor-sapex 4 Napisano Jul 21, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vršac Prijavi odgovor kao problematičan I jos.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor-sapex 4 Napisano Jul 21, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vršac Prijavi odgovor kao problematičan Jawa je kupljena zimus, posle dvedeset dve godine cucanja u kuci rumunskih gastarbajtera, tacnije hodniku gde je sluzila kao naslon-polica pa je zadobila par ogrebotina po prednjem braniku i rezevoaru! To smo uspesno sanirali (moj otac i ja) tako sto smo skidolom skinuli svu boju pa sve nanovo radili, spric-git, baza, 2x lak, takodje je i ram farban! Nalepnice sam jedva nabavio kod Mikija Jawe a takodje su zamenjeni dihtunzi u prigusivacima i bravice za zakljucavanje volana i sedista! Ono sto je modifikovano jeste zadnji stop i pozicija, ubacene su led diode umesto sijalica sa uzarenim vlaknom ali tako da se iste uvek mogu vratiti! Molim komentare! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jul 21, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Нема шта. Мотор изгледа изузетно лепо! Штета је, само, што нема све налепнице. Али... свака част! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 21, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sad pravac kod Joske po paljenje, registracija i srecni kilometri ! Lepotica prava Mislim da je najocuvaniji primerak na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor-sapex 4 Napisano Jul 22, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vršac Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje je ustelovano po uputstvu koje mi je poslao Miki Jawa i zasad radi dobro! Lodre, posto sam procitao da ti imas Joskino paljenje kakvi su utisci pre i posle intervencije, i koliko kosta! Odnosno da li vredi na motor star 23 godine uloziti dodatnih sto eura (lupam posto ne znam koliko kosta pa te ovim putem jos jednom molim da mi odgovoris) uzevsi u obzir da ga ne vozim toliko cesto! Molim te odgovori posto vidim da dosta znas oko Jawa:)! Pozdrav i hvala svima na lepim komentarima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 22, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Joooj, al' sam jak bas sam jak - majstor ;D Sto se tice Joskinog paljenja, ja kupih Jawu sa tim vec ugradjenim i za svo ovo vreme jedini problem je bio ovaj sad skoro, da se to zvonce dole pomerilo i rastelovalo paljenje. Ali, uz komparator i Joskina precizna uputstva - nikakav problem. Najmanja potrosnja koju sam ja ostvario sa ovom mojom je bila nesto manje od 4L(3.75L, vangradska, solo). Ne verujem da moze nesto puno ispod toga a da bude relativno normalan tempo voznje. Maksimalna koju sam do sad postigao je nesto preko 7L(mesovita, non-stop gas do daske). Sa prljavim filterom vazduha i spustenom iglom. Stampar je jednom napisao da je postigao manje od 3L sa platinama ali je naglasio i da je bas vozio k'o baba Inace on, SKY, Drumska Lisica kao i jos nekoliko drugih ovde se mnogo mnogo bolje razumeju u problematiku od mene. Ja jos uvek ucim, u hodu sto bi se reklo... Sto se tice cene Joskine, najbolje da njega kontaktiras (sad je na odmoru, vraca se oko 1. avgusta) i s njim sve da vidis. Kgujas iz Subotice takodje poseduje Joskino elektronsko pa bi on mogao mnogo bolje da iznese utiske sto se tice razlike pre-posle platinskog. Utisci predhodnog vlasnika moje Jawe : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=18030.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 22, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Doktore, sa srecom Jaworka izgleda sjajno, nemam zamerki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 22, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan "At the beginning of the clutch. Original clutch mounted in Java TS350 638 proved to be a design that is not checked.........Screw loose or broken off pieces of crown were able to get between the rotating elements of the initial drive and slash kartery, and even block the transmission. " Preuzeto sa http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en&u=http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,1779366.html&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhiM8Y1imholkjrIsx4BY5CbfLkyuw Proporucujem svima da procitaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 22, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan "The beauty of Iron without silentblocks" http://www.homographicus.com/page2.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 22, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Malo o karburatoru za TS, Jikov 2928CE : http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en&u=http://www.motoizh.ru/modules.php%3Fname%3DNews%26file%3Darticle%26sid%3D19&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhg1n4cAVSZ7bHDWzb_pqL_gc4-qFA http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=auto&tl=en&u=http://www.motovelosport.ru/cat/izh_directive/36.php%3FPHPSESSID%3Dcca677e755f1e851c4b82266cb078ad3&prev=_t&rurl=translate.google.com&twu=1&usg=ALkJrhhoNBucqi68Hwan4ZLCVxI09yjOOw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Lepa i ocuvana Jawa. U zdravlju voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 27, 2010 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan ... i tako Juce je Pedja (lord_oblivion) dosao po mene u Vrcin da idemo u Dobanovce da gledam neku Jawu. To mi je bio prvi kontakt sa tim motorom (638/ts350) i moze se reci da mi je to bio jedan od "bajkerskijih" dana u zivotu Sto se tice Jawe, svidja mi se apsolutno sve, prosto ne verujem da postoji drugi motocikl za te pare a da pruza toliko uzivanje u voznji. Uzmimo u vid i odrzavanje, jednostavnost... Drugim recima, samo da prodam Fikusa i uzimam ;D Ne kontam sto svi negativno pricaju o njima, a sve price su u fazonu: "cuo sam da..." Sto znaci, ko nije probao- ne zna sta prica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1394 Napisano Jul 27, 2010 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, vide li kako lepo tera uprkos onolikom ceonom vetru /uraganu/ na autoputu? To je motor koji trazi otvoren put i tad se pokaze u punoj lepoti! Sto ne znaci da nije i za grad, manje/vise... Predjosmo juce tacno 150km (makar ja ), potrosnja sa nama dvojicom krsnih + stvari, se popela sa 4/4.5L na 5.5/6L sto je po meni sasvim normalno? Da nije bilo onog vetra i da je nisam tero do daske autoputem (joooooj, dosadnooooo li je :-X ), ne bi presla 5L I Andreja, pocni polako da skupljas parice i za opremu, bez obzira koji motor kupio. @ doktor-sapex - gde si nabavio dihtunge za prigusivace? Meni trebaju , potrosih sve ove od klingerita, spali ih Gvozdenija u roku od mesec dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor-sapex 4 Napisano Jul 27, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vršac Prijavi odgovor kao problematičan Miki Jawa, cini mi se za neke sitne pare... Gledao sam ovo sto si radio oko reparacije rezervoara, svaka cast ali... kada sam sredjivao moju Jawu isto sam prvo primenio postupak elektolize ali sam mnogo duze od tebe tretirao rezevoar cek nedelju dana jer je stajao do pola napunjen mesavinom dvadeset godina pa ne mozes ni da zamislis kako je izledao a pri tom sam menjao pet puta i elektodu i vodu naravno rastvorenu sa sodom bikarbonom. Posle toga sam ga oprao uniwasem, pa antirost, pa nitrorazredjivac i na kraju dvokomponentni spric-git, drzi sest meseci i nije se ni mrdnuo jedino sto se dugo susio ali posto je bila zima nisam obracao paznju na vreme koje je potrebno da prodje od momenta farbanja spric gitom do sipanja benzina! Savetujem ti da ako nameravas da zadrzis Jawu uradis ovo jer ce bez spric gita kad tad ponovo zardjati! Da li imas nacrt za pravljenje nosaca kofera, mozda sliku originalnog?! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Jul 27, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo! Evo mene opet nakon male pauze za letovanje(bio sam na moru,Crna Gora).Taman rekoh da se provozam ali mi cale rece da mi "ukrao" motor dok sam bio na moru i da mu je u voznji ispraznio akumulator.Danas sam izmerio multimetrom napon i primetio da alternator puni na nesto manje od 14v ali kad samo preko 2000 obrtaja a ispod 2000 obrtaja pada na 10.4(sto bi bilo normalno za ispod 1000 obrtaja,ako se ne varam). Ima li neko ideju sta bi moglo najverovatnije biti? U principu znam da mogu biti: cetkice,regler,rotor,stator i diode ali pre nego sto pocnem sa ispitivanjem rekoh da pitam ima li neko ideju sta je od ovoga najverovatnije uzrok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...