Rale76 15 Napisano Jun 21, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan https://s32.postimg.cc/al2ewtlid/JAWA.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale76 15 Napisano Jun 21, 2016 U prolazu, 47 postova Lokacija: Majdanpek Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 21, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Jun 21, 2016 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi zna li neko zasto 350 ts iskace iz trece brzine ? Kada drzim nogu naslonjenu na rucicu menjaca manje iskace ili iskoci pa se vrati u brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 21, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Neko je nekad silovao motor, pa sad treba promeniti viljusku u menjacu, a mozda i neki zupcanik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Jun 21, 2016 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Ma motor je poceo da iskace iz trece posle generalne,viljuske su dobre i nisu krive niti potrosene. Da li se ubacuje kakva podloska za izbijanje lufta kada se pakuje menjac kao na tomosu,ali meni se cini da nista ne ide posto nisam imao viska delova:-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aman 7 Napisano Jul 14, 2016 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ista muka ista relacija kod mene. Vucenje struje je prouzrokavao regler kome su se one platinice slepile,ali pet ne puni. Mislim dok sam kod majstora on puni cim izadjem prekine sa punjenjem. Ostavio me do sada jedno pet puta. Kupio sam elektronski regler ali ga je najverovatnije unistio jedan od elektricara,pa je iako sam mu naglasio da motoru plus ide kroz sasiju ,on je spajao minus zicu na B plus konektor na regleru i najverovatnije ga je zajebao. Ne znam vise sta da joj radim.. Ostavio sam je par dana da bude pod ceradom da se malo smirim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Jul 19, 2016 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan Ista muka ista relacija kod mene. Vucenje struje je prouzrokavao regler kome su se one platinice slepile,ali pet ne puni. Mislim dok sam kod majstora on puni cim izadjem prekine sa punjenjem. Ostavio me do sada jedno pet puta. Kupio sam elektronski regler ali ga je najverovatnije unistio jedan od elektricara,pa je iako sam mu naglasio da motoru plus ide kroz sasiju ,on je spajao minus zicu na B plus konektor na regleru i najverovatnije ga je zajebao. Ne znam vise sta da joj radim.. Ostavio sam je par dana da bude pod ceradom da se malo smirim. Ja bih na tvom mestu pokusao da stavim poljenje od drugog motora jer je to davno dotrajalo i prevazidjeno...Cuo sam da moze od tomosa neko paljenje na jawu sa 1 klipom. Ili probajaj da se cujes sa karbijem mozda on ima dinamu i regler i sve sto ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Jul 24, 2016 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm borba jos traje.. jel znate nekog majstora za jawu u temerinu/novi sad...sve jedno..ce ga guram do grada ako treba...Nikako da vratim delove unutra..pipavo do bola a ja ko sajla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jul 24, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Drumska Lisica ti je majstor za Jawe i MZ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 24, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pricali smo, rekoh da cu mu to napraviti , jedino sto nikako da nadjem vremena da odem do Temerina . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Max 6 Napisano Jul 27, 2016 U prolazu, 36 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan E ljudi jawa mi "pojede" svecicu za 200km tj. pocne da probija sa elektrode na keramiku, to se desava samo na desnoj, pre je i na levoj ali posle menjanja kondezatora i generalne nema problema na levom klipu . Cuo sam da je to problem u bobini i da ih ona upropasti jakom strujom iste te svecice mi normalno bacaju varnicu kada ih probam na testeri i trimeru ali nece na javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirkic 267 Napisano Jul 28, 2016 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: VN1500A 88 Clasic,mastam o CB1000.... Prijavi odgovor kao problematičan Ev prvo da se zahvalim kolegi " drumskalisica " sto je izdvojio vreme i dosao da namesti sto treba i udeli savete Hvalala jos jednom ev i slika njega i "Dominator96" u napadu i kako to izgleda kad se namesti...Jos samo sacekati jutro za probni krug....daleko mi nesto jutro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 28, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Dvojica vozaca Dominatora opravise Jawu ! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 28, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojničanin 1 Napisano Avgust 2, 2016 U prolazu, 17 postova Lokacija: Bojnik Srbija Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan E ljudi, nikad mira. Na mojoj Jawi 350 TS doslo je do kvara, srecom, u momentu kada me je dovezla kuci. Iza leve dekle zacuo se neki cudan zvuk i lupanje. Brzo sam ga ugasio, skinuo svecice i probao da kurblam bez svecica. Jednom je zakurblao uz neki "krkljajuci" zvuk, a onda se kurbla ukocila i nije tela da se pokrene. Prestravljen da se sve polomilo, poceh da obilazim mehanicare u Bojniku i okolini. Kada cuju da je Jawa u pitanju svi odgovaraju da to ne rade i beze odmahujuci rukom. Kako muka coveka na sve natera, ja skinuh levu deklu, uz pomoc predhodnih clanaka sa ovog foruma, Video sam da se jedan sraf, sto steze lamele, polomio zajedno sa svojim nosacem. To je jedan od pet sa slike. Svi ostali su bili blizu toga da se odsrafe i ispadnu. Naso sam, nekako, taj deo od drugara koji je nekada imao Jawu i uspeo, nekako, pazljivo, da sve to ponovo preslozim. Sada, kad privremeno, vratim deklu, bez svecica, lepo kurbla i menja brzine, "na prazno". Konacno pitanje. KOLIKO stegnuti ova pet srafa koja stezu lamele. To su pet srafa sa slike i svi imaju oprugu ispod. Bojim se da se ne odsrafe i polome ako ne stegnem dobro ili da cu stegnuti previse. Pomagajte. Kod mene niko nezna da radi Jawe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 2, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stegnes do kraja da osjetis otpor na tvrdo i jos malo dotegnes. Po mogucnosti svaki saraf isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Avgust 2, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da, ne treba to stiskati nešto posebno jako, oni samo drže opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojničanin 1 Napisano Avgust 3, 2016 U prolazu, 17 postova Lokacija: Bojnik Srbija Motocikl: Jawa 350 TS Prijavi odgovor kao problematičan Koliko do kraja i koliki otpor? Da li prstima ili ključem? Ti šrafovi stežu opruge. Kada sam ih stegao samo koliko sam mogao prstima, nije reagovao na otpuštanje kvačila sve dok nisam olabavio šraf za štelovanje korpe, na suprotnoj dekli, do granice da ispadne. Kada sam stegao do kraja ključem, kvačilo nije odvajalo, a ručica kvačila je imala izuzetno mali hod. Pomagajte da ne zabrljam nešto, sada na kraju, posle mnogo pojedenog straha tokom rasturanja i prepakivanja svega ovoga. Osećao sam se kao da me je neko naterao da nekoga operišem, uz uputstva iskusnih hirurga sa foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Avgust 3, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Tebi tu nešto drugo nije u redu. Verovatno zato je i predhodni vlasnik ostavio labave te šrafove. Na toj drugoj strani treba da imaš tzv. trougao poluautomata a ispod njega jedan štapić koji ide poprečno kroz agregat ka korpi. Iza njega je kuglica 4.5 ili 5mm, ne sećam se a posle nje je još jedan štapić. Izmeri taj prvi, mislim da treba da ima 100 ili 110mm dužine, nisam 100% siguran pa se raspitaj. Dobro pazi da ne izgubiš kuglicu !!! Na nekoj od predhodnih strana imaš moj post u vezi mana poluautomata, sa slikama, pa i njega detaljno proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Batocinac 19 Napisano Avgust 18, 2016 U prolazu, 72 postova Lokacija: Batocina Motocikl: CZ 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo pozdrav svim clanovima i nadam se da ste svi dobro:) Kao drugo,voljan sam prodati moju CZ350,za sve info na pp. Za one koji ne znaju(noviji clanovi),CZ je fabricki 6v koje je ispravno i skinuto. Vidim da jedan clan ima problema s reglerom i instalacijama. Inace, motor sada ima originalno VAPE cesko paljenje i u odlicnom je stanju,sedi i vozi. Reg istekla pre mesec dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 18, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Daj neku sliku da vidimo. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Batocinac 19 Napisano Avgust 19, 2016 U prolazu, 72 postova Lokacija: Batocina Motocikl: CZ 350 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog videa s VAPE,(u toku montaže) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Batocinac 19 Napisano Avgust 19, 2016 U prolazu, 72 postova Lokacija: Batocina Motocikl: CZ 350 Prijavi odgovor kao problematičan Još par slika, kao što se vidi, zadnje stanje je ovo sa rezonantnim auspusima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 19, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Aaa, kako se čuje, setih se mojih početaka... Daćeš mi krug kad se vidimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...