doktor 4751 Napisano April 12, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Inače Egingurg i Peebles su me ''izuli iz cipela'' kako su lepi.... Verovatno si mislio na York...Peebles je malo mestasce gde smo na pumpi cekali slep...nemamo slike sa pumpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nevoljica 98 Napisano April 12, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW r1250gsa Prijavi odgovor kao problematičan Inače Egingurg i Peebles su me ''izuli iz cipela'' kako su lepi.... Verovatno si mislio na York...Peebles je malo mestasce gde smo na pumpi cekali slep...nemamo slike sa pumpe. Onda da... mislio sam na York Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano April 12, 2013 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Doktore,mnogo mi je zao sto se nije namestilo i da se vidimo u Engleskoj. Ako je nekog Doktorov fenomenalan putopis naterao na razmisljanje o poseti Engleske do kraja ove godine,mogu da ponudim smestaj na par dana u Leeds-u(osim ako se bas tada ne zadesi da sam u Srbiji),druzenje i bilo kakav vid pomoci u skladu sa poslovnim obavezama i obavezama oko 1.5 godisnje cerkice 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nevoljica 98 Napisano April 12, 2013 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW r1250gsa Prijavi odgovor kao problematičan Doktore,mnogo mi je zao sto se nije namestilo i da se vidimo u Engleskoj. Ako je nekog Doktorov fenomenalan putopis naterao na razmisljanje o poseti Engleske do kraja ove godine,mogu da ponudim smestaj na par dana u Leeds-u(osim ako se bas tada ne zadesi da sam u Srbiji),druzenje i bilo kakav vid pomoci u skladu sa poslovnim obavezama i obavezama oko 1.5 godisnje cerkice Pauk... i ako neću ove godine u Engleku jer po planu idem sa Doktorm na Sicijilu, želim samo da ti kažem da si veliki kralj i delija za ovu poslednju poruku.... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6342 Napisano April 12, 2013 Enduraš, 6373 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan vazda bio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 12, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pauk nam je velikodusno ponudio smestaj u Leedsu, iako se podesilo da u tom trenutku nije u Engleskoj...nasi planovi su bili nepredvidivi zbog nastale situacije, tako da ponudu nismo iskoristili, ali nadam se da cemo imati prilike barem da se vidimo, ako nista drugo, neki naredni put. A nadam se da ce ih biti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 13, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svanuo je dan konacnog povratka. Treba stici u London, nesto preko 300km,najkasnije do 15h, jer do tada radi servis gde sam iznajmio motor. Malo vremena smo potrosili na dorucak i kafu hostelu, kao i pakovanje pa smo posli prilicno kasno. Kratako smo svratili kroz centar, tek da osetimo atmosferu i nastavili za London. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 13, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Put je, manje vise, isao brzim magistralama i autoputem, bez preteranog zaustavljanja. Provukli smo se bez ozbiljnijih padavina. A i bilo je vreme posle onolike kise skoro svih dana. Na jednoj pumpi gde smo napravili pauzu, odlucili smo da se razdvojimo. Ja idem u istocni London da vratim bike, a oni do Vucka u jugozapadni po kola pa po mene i stvari do servisa. Ja sam imao oko 130km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 13, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Navigacija me je dovela tik ispred servisa bez problema. Vratio sam motor i stvari iz kofera prebacio u jednu crnu kesu za djubre. Presao preko puta servisa i seo da ih cekam. Taman su mi moto novine koje sam prvi dan uzeo na Box Hillu posluzile da prekratim vreme. A trajalo je, i trajalo, i trajalo...Kako je servis zavucen medju neke magacine izgradjene od cigle, ambijent je bio sve samo ne zanimljiv. Razni sumnjivi tipovi su prolazili, razmisljao sam da mi je samo jos potrebno da me neko opljacka. Naravno, sve proslo u redu, i vec smo bili u kolima i vozili se prema Vuckovoj kuci. Konacni dolazak na mesto sa koga smo posli na turu je bio kasno poslepodne. Malo smo se raspakivali, popili po neko pivo,a Anne nam je spremila rucak za pamcenje kako bi nam pozelela dobrodoslicu. Vec je bilo kasno, tako da smo otisli do obliznjeg puba u kraju i tu popili jos po neki ale. Doduse, u povratku smo svratili i u market za jos po neki...ale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.ZOKI 46 Napisano April 14, 2013 U prolazu, 99 postova Lokacija: ...BG & UK Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast , toliko slikovito opisano da imam osecaj kao da sam I ja bio , prosli ste bliizu mene - da sam na vreme znao mogli ste da svratite I ogrejete uz pravi ale iz obliznje pivovare , .....u svakom slucaju poziv je tu za sledeci put ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17008 Napisano April 14, 2013 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo dotore, a bravo i ostatku ekipe! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji dan u Londonu. I poslastica za kraj. Idemo do Ace Cafe-a, kolevke cafe racer-a...a tamo Triumph Day! Na platou ispred su samo Triumphi svih mogucih i nemogucih modela i godista, kao i prerade...ovog dana ostali parkiraju okolo. Imao sam utisak da ne mogu da se nagledam. Zanimljivi su mi bili svi modeli, oldtimeri, prerade...prosto ne znam gde pre da gledam. Videli smo i vlasnika Ace Cafe-a (Mark Wilsmore), kao i njegov motor...i sam je bio ucesnik desavanja sa kraja 50-ih kada se radjala jedna sasvim nova kultura. Na spratu kafea, u hodniku je postavljena izlozba slika koja predstavlja citavu hronologiju nastanka ovog kultnog mesta. Naravno, postoji i Ace cafe shop gde smo se snabdeli majicama, nalepnicama i magnetima. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poslednje mesto koje smo zeleli da posetimo je Camden Town, posebno mesto u Londonu. Ja sam ga doziveo kao prestonicu avangarde u svakom mogucem obliku. Tu je gomila restorana, prodavnica, barova i pre svega ljudi koji upotpunjavaju kompletnu sliku. Naravno, tu je i ogromni market svega i svacega, a nalazi se u preuredjenim stalama iz 18-19 veka. To je i razlog zbog cega je na svakom koraku po neka skulptura konja i potkivaca. Na putu prema Camdenu...nekoliko zanimljivih slika iz auta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Camden Town... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dan smo iskoristili i da se provozamo gradom, tako da kuci stizemo tek popodne, kako bi se konacno spakovali za povratak. Avion nam je rano ujutru i moramo poci vec oko 4.30. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vece provodimo u obliznjem korejskom restoranu uz fenomenalnu klopu. Gomila razlicite klope servirane na razlicite nacine. Na kraju smo dobili nekakvu plotnu na kojoj se meso spremalo ispred nas. Sve u svemu, bogatstvo ukusa. I za ovaj restoran, pivo smo kupili u marketu. Opet taj obicaj koji nama sa ovih prostora ne deluje logicno. A i nema malo stvari koje nama tamo ne deluju logicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jutro za polazak je padala kisa kao luda. Opet naguravanje svih kofera u auto i pravac aerodrom. Zbogom do nekog sledeceg vidjenja! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 14, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju svega, utisaka puna glava. Isle of Man TT je u pravom smislu reci bikersko hodocasce. Da biste otisli motorom na IOM, potrebno je stvarno puno volje i zelje, naravno pored sredstava koja se podrazumevaju. Jednostavno, ferry i smestaj na ostrvu se moraju rezervisati skoro godinu dana unapred i to odredjuje sve ostalo. Mi smo se stvarno puno potrudili da organizujemo sve ovo i to je trajalo skoro 2 godine. 2010. smo odlucili da idemo, 2011. smo rezervisali karte za ferry i kamp da bi tek 2012. otisli. Naravno da je opcija da se ide iz Srbije motorima bila prva, ali jednostavno mnogo dana na autoputu do Londona i nazad je produzavalo i poskupljavalo citavo putovanje i ta varijanta je otpala odmah na startu. Ljudi dolaze iz citavog sveta, ne mali broj to cini godinama. Sve generacije, musko i zensko. Imali smo prilke da vidimo motore za koje sam verovao da je moguce videti ih samo u muzeju. I to u neogranicenom broju. Kako starih, oldtimera, tako i najnovijih. Jednom recju specificna atmosfera na svakom koraku. Trke i tradicija. Cak mi se cini i vise od trka. Rutu smo odredili otprilike...imali smo ideju gde zelimo da idemo, a za odluku kojim putem pomogao nam je „Route Bible“, dzepno izdanje magazina „Bike“ prepuno zanimljivih puteva na citavom ostrvu. Mi smo se samo prilagodjavali da na mesta koja zelimo, stignemo nekim od tih puteva ili barem delom njih. I nismo pogresili. Sto se tice Velike Britanije, zanimljiva zemlja, prelepe prirode, zivopisnih mesta i lepih gradova. Naravno, i mnostvo osobenosti...pomenucu samo jedno od tih osobenosti koja najverovatnije nikome na svetu osim njima nisu najjasnija. Na lavaboima postoje dve slavine, jedna za toplu i druga za hladnu vodu, svaka na drugom kraju lavaboa. Nemoguce je napraviti mlaku vodu. Za mene je jedan od najacih utisaka sa ostrva „ale“ pivo...narocito toceni u pabovima, na mene su ostavili zaista poseban utisak. Veoma cesto ih se setim i pitam se zasto se ne prave nigde drugo. Tamo se piju masovno. O Londonu ne bih previse...svako ga dozivljava na svoj nacin, a meni je bas po meri. Ima sve sto jednom velegradu treba, posebno izrazen kosmopolitski duh, a sve to sa jednom dozom opustenosti...pre bih rekao lezernosti. Edinburgh...grad od braon kamena, kao da je od cokolade, citav je kao da je ispao iz neke bajke. Mistican i zanimljiv, a sa druge strane topao i gostoljubiv. Imao sam utisak da bi mi prijao duzi boravak. Nenametljiva komunikacija...to je nesto sto postoji izmedju ljudi, nebitno da li su poznanici ili ne. Nezamislivo je da se u bilo kojoj situaciji nadjete pored nekoga, a da se ne zapocne komunikacija, pa makar i samo formalna. Jednostavno se to podrazumeva...To je jedna od onih stvari koje neprimetno osvajaju. Jos samo finansijska konstrukcija. Mi smo planirali da napravimo low budget turu, koliko je to uopste moguce. Avio kartu smo kupili preko wizzair-a prilicno unapred, u Londonu nismo placali smestaj, Vucko nam je bio domacin i vise od toga, nosili smo kamp opremu i kampovali osim poslednje dve noci na turi, kada smo spavali u hostelima, kupovali smo klopu u marketima, osim kada je bila kisa da smo morali da klopamo u pabovima ili restoranima....Na ostrvu je sve mnogo skupo, pa cak i kada prodjes jeftino za njihove pojmove. Tako je i ukupan trosak bio prilican, ali jednostavno to osecanje da si bio delic TT-a je neprocenjivo. 2 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano April 14, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za putopis, uzivao sam citajuci i naravno slike su fenomenalne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17008 Napisano April 14, 2013 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, znam da sam već rekao, ali moram da ponovim: bravo! Volim kada vidim da ljudi žive svoj san. U mnogome se slažem sa tvojim doživljajem Britanije, super si skapirao suštinu, valjda ste imali pravog domaćina . London, pošto vidim da ti se sviđa, ženu za ruku pa na wizz, veruj - tek si zagrebao taj fenomenalni grad (ja to zovem - onaj uži kraj imperijalnog levka, sve se tu slilo, vi§e silom nego milom, iz celog sveta ). Camden, Islington, Kensington, ceo Westminster, Vimbldon i zapadna predgrađa, pa da zaboravimo ove poš krajeve - istočni London, pa Grinič, pa divlji južni deo grada, moj omiljeni Brixton sa najboljim klubovima na svetu... uh, mogu do sutra ovako . Jbš motor, dovoljna je karta! A za Isle of Man ti mnogo zavidim i bilo mi je baš interesantno, lako sam mogao da radim tamo, no je život otišao u drugom smeru, nije da se žalim, nego čitam šta propustih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sparki 4 Napisano Maj 6, 2013 U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: "Buduci" Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako posto jos nisam imao mogucnosti da se predstavim na forumu, pa samim tim mi je dala ova tema priliku. Ovaj putopis me je prosto zaprepastio, nisam ocekivao ovako nesto lepo, puno slika i detalja koji sve to prate. Iako samo slika govori hiljadu reci, ti si ''DOKTORE'' u ovom tvom putopisu dao dvehiljade reci, svaka ti dala (naravno malo sale). Nadam se da cu ja sa za nekih 7 do 8 godina ovako sa drugovima ili sa nekim clanovima ovog foruma obilaziti neke dalje destinacije. Iako imam samo 17 godina jedva cekam da polazem za motor od nekih 600ccm za pocetak. Znam da se moji kuci mnogo protive tome, ali sta cu kada volim. U glavi su mi kola (kao navodno bolje kisa, sneg , sunce, klima samo sednes i vozis ), medjutim nije sve tako , u srcu mi je motor, kada god vidim neki tako jak motor ili neki putopis prosto mi nekako adrenalin skoci. I pozelim da se i ja za koju godinu nadjem na tom mestu, sa nekom ekipom. Vama doktore sve najbolje, ovo ste nam bas prikazali u najboljem svetlu savaka Vama cast, kao da sam bio tamo. Nadam se da cu jednog lepog dana otici. I da ce moji popustiti da i polazem za motor, iako je to sada malo skuplje nego sto je bilo. Jos jedno svaka Vama cast i do godine ako ne i ove da citamo jos neki vas putopis. Ja malo oduzio. Pozz. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenada 289 Napisano Mart 6, 2014 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis,gotovo savrsen,bas sam ga procitao u jednom dahu,samo ima jednu manu ,a ta mana je nedovoljan opis samih trka.Meni je to nedostajalo u ovom putopisu,trebalo je malo vise opisati detalje trka,njihove masine,eventualne razgovore i slikanje sa trkacima,zatim opis razlicitih klasa,kao i prikolicara,te jaci opis razlicitih zvukova koji oni proizvode na daljini i pri prolasku kroz naseljena mesta.Inace,po prvi put je te godine otkazana najvaznija trka klase senior,zbog kise,pa mislim da cete obavezno morati ici bar jos jednom na TT . Sve u svemu,vi ste srecnici kada ste bili tamo,to je san milona motociklista,a vi ste ga uspesno ostvarili Svaka cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Mart 7, 2014 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo sto kazes je tacno, ali nisam hteo preterano time da se bavim jer su to sve podaci koji postoje na zvanicnom site-u. Sto se tice trka, nema se utisak kao dok gledas kruzne trke...svi prate trke preko radija...trkace za celu trku vidis 4 puta da prolete pored tebe i to je sve. Mnogo bitnija stvar na IOM od samog rezltata, za nas koji tamo uspemo da se pojavimo jednom, u odnosu na one koji dolaze redovno, je ukupna atmosvera na ostrvu. Sa trkacima nismo razgovarali i slikali se jer nije bilo previse vremena, bili smo samo 3 dana na ostrvu, a treba videti mnogo toga...inace za sve to bi moglo da se bude 10-ak dana bez problema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Mart 7, 2014 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Opet sam uživao čitajući...hm,hm,brat mi živi u blizini Londona....možda se nešto kuva.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...