dfast 446 Napisano April 10, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Evo pre neki dan isekoh magnet, cisto da pokazem nevernim tomama :-) Probao sam obicnom plocom ali ne ide, medjutim ploca za secenje keramike (dijamantska) sece magnet bez problema. Nije ipak bez problema jer se mora seci vrlo polako, tj najbolje bi bilo seci iz nekog postolja kao kad se seku cevi jer iz ruke nije bas najpreciznije i pri dnu se magnet lomi. Evo par slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 10, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo pre neki dan isekoh magnet, cisto da pokazem nevernim tomama :-) Probao sam obicnom plocom ali ne ide, medjutim ploca za secenje keramike (dijamantska) sece magnet bez problema. Nije ipak bez problema jer se mora seci vrlo polako, tj najbolje bi bilo seci iz nekog postolja kao kad se seku cevi jer iz ruke nije bas najpreciznije i pri dnu se magnet lomi. Evo par slika: Lako ti je sa TopKraft diskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 10, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Samo TopKraft :-) Sali se Mile, to je alat koji se kupuje u marketima, nije bas najgori ali u sustini kao Hobby alat prolazi. Vidjao sam mnogo gorih :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano April 10, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Кад се сече, магнет се греје, а кад се греје, губи магнетна својства, барем у некој мери. Нисам сигуран да је ово баш најбоље решење. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Hidrogenius 1 Napisano Maj 20, 2013 U prolazu, 2 postova Lokacija: Negotin na istoku Motocikl: Baotian Prijavi odgovor kao problematičan Iz licnog iskustva znam da prelazak sa benzina na plin uvek povecava potrosnju od10 do 25 posto.To znaci da ako vam je auto trosio 9 -10 litara benzina, u plinu ce potrositi11-12,5 litara.ALI pametni ljudi su nasli resenje.Kod automobila sa 2 ventila po klipu sa okretanjem radne glave za oko 4 stepena pre gornje mrtve tacke ,vi palite smesu nekoliko milisekundi pre idealnog momenta koji odgovara benzinskom rezimu rada.Te milisekunde ce zapaliti svaki molekul plina,i osloboditi punu energiju.Krajnji ishod bice ista startnost i snaga motora,stime sto cete na svakih 100 kilometara ustedeti 5,5 evra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dhm011 26 Napisano Jun 2, 2013 U prolazu, 52 postova Prijavi odgovor kao problematičan automobil trosi vise gasa od benzina,zato sto gas ima oko 20% manje energije od benzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jun 2, 2013 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Razlika nije Velika, nekada je ista potrosnja plina kao i goriva. Leti auto trosi oko 7-7.5 litara Goriva i oko 8 litara plina, mislim na malo agresivniju voznju, iako kada se vozi i sporije, potrosnja bas i ne opada, tako da sto nebi onda malo agresivnije vozio ? Kod mene je u pitanju 1.4 motor sa 75ks. Sto mi dodje na potrosnju od samo 4 litre benzina u gradu. Stedljivije od Dizela. I plus, gubitaka na snazi i na vecim obrtajima nema. Nigde. Auto smo uzeli Nov, star je malo preko 7 godina, i od prvog dana se vozi na Plinu, i nikada nikakav problem. Nije nesto puno presao auto, ali je presao 125.000km na plinu. I eno ga, radi i na dva cilindra Jednom kada sam proveravao nesto, skino mu 2 kabla, on i dalje radi. Tako da masinu ne ostecuje plin, niti susi sto neki govore. Upitanju je sekvent. I racunar belezi i potrosnju plina, kao i goriva, sem sto dolazi do razlike oko 0.5-1 litre vise na plin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...