Jump to content

Moto Zajednica

Sta mislite o SHARK S900C

Recommended Posts

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Dakle, kaciga ima sve sto mi je potrebno (skoro), ali...

1570 grama je teska, i ima 4 zvezde na sharpu... toliko ima i arai RX7 :neznam:, Shoei XR 1000 ima 3.... A ovo je ipak jeftina kaciga...

Da li neko ima iskustva?

Fali joj i Duble D, ali to cu preziveti...

Ima air pump, full removable postavu, ugradjene naocare i stitnik vetra za bradu. To su joj po mojim kriterijumima plusevi.

Pozdrav i hvala....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: Cagiva Raptor 125

Nemoj da te buni tezina, 1600 gr nije puno, moja kaciga je isto tako, i ono ne smeta mi na glavi, da l' sto vozim samo po gradu, ne znam. Inace lep je oblik kacige, cena je povoljna, a ako malo proguglas videces se lepo pokazala. Pozdrav i srecno sa kupovinom.

Hvala...

Ja sam vozio AGV duuugo, starija: Kinetic Rossi, i teska je 1450+-50, ali kad sam stavio kacigu od 1350 bila je ogromna razlika!

E sad... kkazu za ovaj shark da je jako dobra sto se aerodinamike tice, tako da mislim da to malo neutralise masu, zbog manjeg otpora ( pricamo o putnim brzinama od preko 100-110 km/h) gde aerodinamika vec ima uticaj.

Za po gradu je svaka malo ozbiljnija kaciga OK, bitno je da je dobra na testu i da ima dobru ventilaciju i sistem koji drzi vizir( da se od njakanja ne rasklima). Realno, ne vozamo se po gradu duze od sat vremena...

Za putovanje je druga prica... Treba je imati na glavi 500+ km a to je dosta sati, a da ne otkine vrat!

Isto tako, valiku razliku pravi buka koju proizvodi...

Voleo bih da se javi neko ko ima ovakvu ili slicnu kacigu, da cujem licno iskustvo. :neznam:

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Suzuki

Za Novodogisnje praznike sam i ja bio resen da se castim jednom takvom. Ima 5, 6 lepih modela u Yamaha Barelu u Sava Centru, lokal 17. Cena je bila oko 25.000 din i koliko sam shvatio prodavca nisu imali u planu Novogodisnje popuste. Obzirom da se lepsoj polovini svidela s700 jedva smo iskukali nekih 10% za obe i najavili kupovinu cim nam stigne plata. U medjuvremenu vidim akciju u Max Momentu -30% + poklon jos 1 vizir po izboru tako da sam se ipak odlucio za Scorpion exo-500 WEST za 20.900 din ( kostala 26.000 ). Odlicna kaciga sa slicnim karakteristikama kao i s900, po mom misljenju i bolja ( ima air pump, skidajucu postavu, ugradjene naocare, podbradak, pin lock, lako skidanje i zakljucavanje vizira, odlicnu ventilaciju i jako je tiha). Jedna zamerka za suncane naocare na Sharkovoj kacigi je ta da mi se cini da imaju dioptriju, sto mi je i devojka potvrdila kad je probala... U svakom slucaju meni je ovo izgledala kao bolja kupovina i za ovih 3 dana od kad sam otpoceo sezonu sam odusevljen kacigom. Srecna kupovina i za sta god se odlucis javi utiske... :moto3:

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

S obzirom da mi je ovo prva kaciga, ja sam vise nego zadovoljan njom. Zimus mi nije maglila, ali bas uopste. Sada po ovom vremenu vise nego korisne unutrasnje naocare za sunce. Oseca se kada se otvore lufteri tako da predpostavljam da nece biti vrucina leti. Vizir se lako skida i vraca kada hoces da ga obrises. Na vecim brzinama nema da pisti (ja podrazumevam 130-140km vece brzine da se odmah ogradim 1zvizduk.gif ). Cuje se mala buka, ali nista preterano, znaci moze da se vozi duze vreme sa njom. A sto se tice suncanog vizira, nemam nikakvih ali bas nikakvih problema sa njim. Cak ponekada stavim naocare za vid (kada me mrzi sociva da stavim) i spustim vizir i nista nigde ne udara, niti zakacinje. Ima prostora za sve. Ako treba jos nesto samo pitajte 1zdravo.gif

• Podržavam 1

Nisam pozer. Volim upadljive kacige, ali prvenstveno zbog bezbednosti. (trenutno imam AGV ROSSI maaatoru kinetic)

Probao shoei juce i lezi extra! A shark nisam imao prilike da probam a ne znam ni gde bih mogao...

Ali ako tebi Shoei ne pase, a shark je super, onda tom logikom meni nece Shark odgovarati??

Imam "normalan" oblik glave, tako da nisam imao nekih problema sa kacigama do sad, samo ako pase velicina (M) uglavnom... :)

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Suzuki

Slazem se sa kolegom, ako imas priliku da probas kacige oko kojih se lomis kupice kaciga tebe a ne ti nju (naravno ako finansije dozvoljavaju). :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja