salce91 0 Napisano Maj 7, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav momci. . .nije me bilo neko vreme. . .shkola. . .jbg.imam problem oko elektrike. . . vezivao sam sam instalaciju ono shto je obelezeno slovima. . .u pitanju je MZ ETZ 250.-D,DF I.T.D da ne nabrajam. . . sve sam povezao ali mi je ostala jedina plava zica iz snopa za koju neznam gde stoji. . . ako je neko ovo vec radio rado bi mi dobrodoshla pomoc ili savet,a takodje imam problem sa kontaktom. . . chim prikljuchim akomulator kontakt radi i ne reaguje na kljuch. . . okrenem kljuch da upalim svetla ono sve radi kako treba ali kad kljuch vratim na 0 kontakt i dalje radi. . .mozda je sad bash ta plava zica u pitanju. . .ljudi ako iko moze da mi pomogne bicu mu zahvalan. . .UNAPRED HVALA. . .pozZ iz JAGODINE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 7, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Plava zica kod mene (MZ TS 250/1) je zica ler-a odnosno kada je menjac u neutralnom stepenu prenosa Na spojnici - klemi ispod sedista imas snop koji dolazi iz fara, snop koji dolazi od zadnje svetlosne grupe i snop koji dolazi iz masine odnosno od diname-alternatora i ler prekidaca... Ako nisu zice promenjene (promenjena boja) onda je prosto... Na klemi ih povezujes po boji...odnosno boja na boju!! Ta plava zica ne bi trebalo da ima veze sa kontakt bravom, glavna zica za bravu ti je crvena koja ide od ispod sedista...Mislim da ti je riknula kontakt brava, ali najbolje bi bilo da se Joska javi!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 8, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sto mi prvo pada na pamet je,da je plus sa akumulatora prikopcan na 15 ili 54 izvod kontakt brave,a treba da je na 30. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Maj 8, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta sam zatekao kad sam skinuo deklo: e joška el bi se ovak nesto moglo montirat ne starog emzu nesto je pisalo da pase od opela palenje kako bi se to upasalo i da a jel ti je punjenje akumulatora isto kao i kod starog emze tj rotor i stator a samo je el palenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Maj 8, 2009 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je u tome sto kod mene ulogu reglera obavlja ova stampana ploca na statoru, sad neznam dli bi se to moglo upasovat na tvog MZ ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 8, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta sam zatekao kad sam skinuo deklo: e joška el bi se ovak nesto moglo montirat ne starog emzu nesto je pisalo da pase od opela palenje kako bi se to upasalo i da a jel ti je punjenje akumulatora isto kao i kod starog emze tj rotor i stator a samo je el palenje Elektronsko paljenje radi i sa 6V,provereno je.Punjenje ostaje isto,samo se skidaju platine,stavlja se senzor i "crna kutija"I bobina ostaje.Ali na mz sa dinamom jos nisam montirao ni jedan,pa ne znam da li je mehanicki izvodljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Maj 31, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan dal moze kakva druga bobina na emzu osim ove njogove org ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 31, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moze svaka bobina od 12V predvidjena za platinsko paljenje.Po dimenzijama pase od wartburg-a,moze i od jawa 350TS(12V) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 1, 2009 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, ako moze od Jawe na MZ, to znaci da moze i obrnuto, tj. bobina od MZ-a na Jawu? Pitam zbog neke buduce nabavke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 1, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jun 1, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Moze svaka bobina od 12V predvidjena za platinsko paljenje.Po dimenzijama pase od wartburg-a,moze i od jawa 350TS(12V) pa da ove iz mađe i jesu od vartburga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jun 2, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan aj sastavio sam emzu i pali sad stavio neku bobinu od auta i radi dobro sam sto imam kasno palenje a nemogu ga vise poraniti niti povecati zazor platina sve je do kraja ono mislim da je u tome problem jel na manjim okretajima jedva da ide a na vecim podivlja oce da se raspadne sta da radim ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jun 2, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan de pogledajte ovo http://www.starikotaci.hr/forummz/viewtopic.php?p=15633#15633 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 2, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan de pogledajte ovo http://www.starikotaci.hr/forummz/viewtopic.php?p=15633#15633 Ovo je bas zanimljivo...Vredi se raspitati kolikoje to u parama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjo 0 Napisano Jun 14, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Ugrinovci Prijavi odgovor kao problematičan Narode, imam problem. Akumulator mi se uopšte ne puni strujom! Napunim ga na ispravljač i dok se ne istroši on ide i sve normalno radi. Kako se akumulator isprazni, nema više struje, logično, i ceo motor je mrtav. MZ ETZ 250 '79. godište, radi na 6 volti ako to nešto znači. Šta je tu u pitanju i kako da rešim problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjo 0 Napisano Jun 14, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Ugrinovci Prijavi odgovor kao problematičan Narode, imam problem. Akumulator mi se uopšte ne puni strujom! Napunim ga na ispravljač i dok se ne istroši on ide i sve normalno radi. Kako se akumulator isprazni, nema više struje, logično, i ceo motor je mrtav. MZ ETZ 250 '79. godište, radi na 6 volti ako to nešto znači. Šta je tu u pitanju i kako da rešim problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Jun 14, 2009 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je crkao regler za punjenje akumulatora !!! Nalazi se ispod sica odmah iza rezvoara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 15, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna sta tu ne valja. Za pocetak mislim da ti je ceo motor budz - skroz naskroz ! Kao sto si napisao - imas motor " MZ 250 ETZ iz 1979 god) , e pa ne znam ko je tu sta budzio sa motorom, papirima i slicno, al tek da znas da nije moguce da posedujes ovakav motor, jer on 1979 godine nije ni postojao . MZ ETZ 250 se zvanico proizvodi od 1982 godine ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 15, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna sta tu ne valja. Za pocetak mislim da ti je ceo motor budz - skroz naskroz ! Kao sto si napisao - imas motor " MZ 250 ETZ iz 1979 god) , e pa ne znam ko je tu sta budzio sa motorom, papirima i slicno, al tek da znas da nije moguce da posedujes ovakav motor, jer on 1979 godine nije ni postojao . MZ TZ 250 se zvanico proizvodi od 1982 godine ! ...i to sa strujom od 12 v!!Verovatno je u pitanju neki TS...Postavi slike da vidimo kako ti izgleda motor! P.S.Crkao ti je regler, ispitaj na malo vecim obrtajima kako puni!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjo 0 Napisano Jun 16, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Ugrinovci Prijavi odgovor kao problematičan Evo mog Emzejca. Nisu neke slike, al se vidi sve što treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 17, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim lepo ram, ali masina ti je od MZ TS 250, a moze biti i da je od TS 250/1 (ako ima pet brzina!) Ram je, rekao bih MZ ETZ ali nisam siguran, rezevoar i sediste je valjda MZ ETZ 251...!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 17, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Masina ti je od TS-a 250, a ram i limarija od ETZ-a 251. Prednji tocak je sa dobosem verovatno isto od TS-a . Treba proveriti instalaciju, a narocito kontakt bravu, jer pretpostavljam da je od ETZ-a, a ona nije ista kao kod TS-a ( ciju struju imas ). TS ima drukciju bravu, i na njoj postoji jos jedan polozaj koji je predvidjen za paljenje motora bez akumulatora ili kad je isti skroz prazan. Moja je pretpostavka da si tu nesto lose spojio ! Takodje ako si koristio postojecu instalaciju od ETZ-a ( koja je verovatno bila na ramu ), ETZ ima diodnu ispravljacku plocu + regler, a ima i trofazni alternator naizmenicne struje. TS ima dinamu jednosmerne struje, ne treba mu diodni ispravljac, pa je verovatno tu doslo do neke greske pri spajanju. Nadji nekog elektricara da ti to pogleda i sredi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjo 0 Napisano Jun 18, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Ugrinovci Prijavi odgovor kao problematičan Za ram, limariju, sedište i pr. točak sam pretpostavljao, al za mašinu nisam provalio. Inače ima pet brzina i ima pored reglera i diodnu ispravljačku ploču. Hvala na savetima. I jedno pitanje, jel može to da pogleda bilo koji električar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da moze svaki autoelektricar da sredi. Ako ti nije problem provozati se 80km,dodji pa da sredimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 18, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da petobrzinac - MZ TS 250/1 . Nije ni cudo sto ti ne puni ako ti je dinama vezana preko diodne ploce, a i regler ti je za 12 volti. Najbolja ti je solucija da napunis akumulator, i dodjes do Joske u Temerin da ti to napravi. Samo nemoj voziti sa upaljenim svetlima da bi stigao do Temerina ( il ponesi jos jedan akumulator za svaki slucaj ) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...