deki 168 Napisano Mart 19, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice karba,mogu ja to da ti uradim,kao i ovo drugo,samo da uvezemo vreme i doteraj motor ako uopste moze da ide,do mene imas 20 min voznje,lagane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Mart 19, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Međutim troši kao prekookeanski brod.Skoro 8 litara na 100 km,a nije bia gradska vožnja,beć sam išao van grada i brzinom od 70-90 km/h. Auspuh mi je prazan,odnosno imamsamo spoljnu (niklovanu cev),kad ga upalim komšije sa viših spratova mi spominju familiju.To nie rezonantni auspuh.Izgleda normalno,ali kad sam čuo Laetov i BBivoljev motor,razlika je ko Bog i šeširdzija. Pitanje:DA li potrošnja ože toliko da zavisi od auspuha? Menjaj auspuh obavezno. Nov je mislim oko 20-30€. Potrosnja se drasticno menja, snaga, sve! Ja sam pravio drugi auspuh, da dobijem zvuk i izgled i na kraju posle mnogo cimanja i para, porucio iz Subotice nov i svanulo mi je. Kao da sam seo na drugi motor. Oko karburatora ti mogu i ja pomoci ako bi da cistis, meni sam sam sredjivao u kucnoj radinosti pa samo posalji pp, resicemo sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 21, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dzoni je u pravu, pogledaj na http://en.wikipedia.org/wiki/Two-stroke_engine animaciju kako putuje smesa goriva, ulja i vazduha (zelene boje). Ako je auspuh neodgovarajuci to zeleno samo odlazi iz cilindra i novcanika... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 22, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Male stvari prave velike probleme :D Na*eba smo ja i majstor Bokilic pre neki dan... Nece bobber da kresne pa to ti je, Bokilic pregledao sve sto razum (i majstorsko znanje) nalaze al' ne nadjosmo kvar... Lose vuce, na ler radi kako on hoce, cas nizak ler, cas visok... Dodjem ja kuci sav popizdeo, kaze Bokilic "skini karburator, moram ja to da pregledam". Ja krenuo sa skidanjem i u crevu posle filtera goriva pronadjem parce teflon-trake koje nije omogucavalo dovoljan protok benzina...izvadim teflon, vratim creva kresnu bobber na prvu kurblu... I sad' evo ga prede kao mace ;D ;D Tako da znate, bez obzira kako "sasavo" kvar delovao na prvu loptu uvek pregledajte sve male pa onda idite na veci kvar!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 22, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Znaš šta, nemoj ti više ništa da zapušavaš šta god to bilo. Čim nešto zapušiš javi se 1001 problem, zajebi više... Osim, naravno,... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 22, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan onoliko muke,,. :D te platine te karburator, te svecica... , isto to bilo kod mene na crvenom emz-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan majstori majstori dali je neko probao da sece auspuh od 175tice, da bude prazan bez unutrasnjeg dela. kako bi mi isao motor ako to probam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan majstori majstori dali je neko probao da sece auspuh od 175tice, da bude prazan bez unutrasnjeg dela. kako bi mi isao motor ako to probam Nikako.Ja sam probao da stavljam svasta na MZ,sto su neki mogli i da vide,zadnje sto sam napravio je seceni auspuh od jawe,skracen je ,zasecen ukoso,ali sa prigusivacem.E to radi sasvim solidno,na 150ccm,na 175 nisam probao,al radilo bi sigurno,valjda.... da probamo ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ako je to ovo sa slike, onda tu ide pumpa za ulje definitivno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan ako je to ovo sa slike, onda tu ide pumpa za ulje definitivno... E to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva zadnja viljuška.Pardon za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 22, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan majstori majstori dali je neko probao da sece auspuh od 175tice, da bude prazan bez unutrasnjeg dela. kako bi mi isao motor ako to probam Ja sam isekao auspuh ali od TS 250...ovih dana da ga zavarim pa cu probatik ako bobber ide sa njim! Zadrzacu sve prigusivace, samo ga "kratim" za nekih 5-8 cm! Kada namontiram javljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 22, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva zadnja viljuška.Pardon za off A tek crevce koje vodi iz pumpe u usisnu granu, sa gornje strane blokova! Praktično i jednostavno... To samo IFA može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan nebudem lenj, isekao sam stari aspuh, isekao blizu spoja prednjeg i zadnjeg dela pa to ne da je bucan ubija, izasle sve komsije da vide sta se desava. nisam ni probao da vidim kako to funkcionise. cisto malo prima gas ali ne tako kao kad je ceo nedirnut. mislim da es ne ide bez tog aupuha moracu nov da kupim interesantno nemoze ni da se cisti, a ako ga palimo nece vise da bude niklovan . ma bitno da ide i ovako je najruzniji motor na svitu neka ide samo kako izgleda nije bitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 22, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan majstori majstori dali je neko probao da sece auspuh od 175tice, da bude prazan bez unutrasnjeg dela. kako bi mi isao motor ako to probam Nikako.Ja sam probao da stavljam svasta na MZ,sto su neki mogli i da vide,zadnje sto sam napravio je seceni auspuh od jawe,skracen je ,zasecen ukoso,ali sa prigusivacem.E to radi sasvim solidno,na 150ccm,na 175 nisam probao,al radilo bi sigurno,valjda.... da probamo ;D ;D nebudem lenj, isekao sam stari aspuh, isekao blizu spoja prednjeg i zadnjeg dela pa to ne da je bucan ubija, izasle sve komsije da vide sta se desava. nisam ni probao da vidim kako to funkcionise. cisto malo prima gas ali ne tako kao kad je ceo nedirnut. mislim da es ne ide bez tog aupuha moracu nov da kupim Ili slušaš starije i i skusnije i daleko doguraš, ili probaš sam, pa se učiš na sopstvenim greškama. I to te košta i vreme i kintu!!! Zar misliš da nikog od nas matorijih nije nikad zanimalo "šta to ima unutra" ili "a šta ako bih ja prob'o..." ili "šta, bre, se*u ovi inženjeri iz fabrike, sa' ću ja..." Pametno i pitaj. Slušaj šta ti se govori. Mi volimo da pomognemo!!! Da bi i tebi bilo bolje. Ne uzmi mi sve gore navedeno za zlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan cika dule nasmejao si me, evo ja nemam zivaca i vratih stari auspuh malo ga probao cistiti ali ne skroz jos uvek ima nesto unutra, ali baki ide ko lud znao sam ja da nesto nije u redu, nece vise od 85 km nikako ali sad kad sam ovo malo ocistio lele 105sam vozio, jedino da ne laze kilometraza. zadovoljan sam ipak cu kupiti nov auspuh ali gde pitam se? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 22, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ebay,tebi bi trebalo da je lako dostupan tamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ebay ma to su sve prevaranti. 210 evra kosta auspuh cigareta tako ga zovu.nasao sam na ovu stranicu ost-moped.de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano April 22, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ebay ma to su sve prevaranti. 210 evra kosta auspuh cigareta tako ga zovu.nasao sam na ovu stranicu ost-moped.de au.... kod nas je auspuh za etz 250 oko 60e malo bolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan kod koga to za 60 evra, zajedno sa granom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 23, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Dođeš ti lepo u Srbiju na naš skup, izmenjaš delove pa se vratiš nazad sa sređenim motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan o ja, jednog dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 23, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan o ja, jednog dana Strpamo ti delove u bus i kraj price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 24, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan imam ja delova deki. za vise motora,ali nemam nove zamisli novi amortizeri niklovani pa auspuh nov niklovan lele miline da ga vozas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan e ljudi zna li neko gde da nadem ove gume sto se nalaze u cilinder 4 kom i na poklopcu ide 1 to kao neka guma od kamiona tako nesto, dali neko zna sta je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...