Jump to content

Moto Zajednica

MZ Mehanika

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ja se sad nesto razmisljam,pa zar na 250 ne idu i napred i pozadi 18 a na ostalim modelima je zadnja manja,tj 16?

Na ETY 250 - kao tvoj - idu i prednja i zadnja od 18 coli. A na ETZ 251 i ETZ 125/150 , prednje su od 18 coli, a zadnje od 16 coli !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

A zasto onda Djordjo trazi 16 kad je njegov 250?

Njegov je budz !  Masina mu je od TS 250, a ram i ostalo od ETZ 251 .  A 251 ima zadnji tocak od 16 cola .

• U prolazu, 20 postova

Hm... Ok, al to što je budž ne znači da je i krš! Interesuje me 16ica zato što je zadnja 16 inča, kao na ETZu, kao što reče ''drumskalisica".

Hm... Ok, al to što je budž ne znači da je i krš! Interesuje me 16ica zato što je zadnja 16 inča, kao na ETZu, kao što reče ''drumskalisica".

OK. nisam ni mislio da je krs, samo sam Makici objasnjavao razliku !

• U prolazu, 20 postova

Dobro ljudi, hoce li mi neko odgovoriti, skrenusmo sa teme :): Da li su dobre Trajalke i koje sirine je najbolje  da stavim napred (18cola ) a koje pozadi (16cola), obzirom da je masina od TS 250, itd?

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Mani se masine, gledaj na ram, ako je ram od 251 onda proporcije kao za 251 napred 18 pozadi 16...!

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Za Trajal gume mogu samo da ti kazem, kupuj dok ima!!!

Ja sam pre mz susreta promenio obe spoljne.

Za prednji tocak sam kupio 3.00 x 18 i nisam se pokajao

Pozadi normalno 3.50 x 16

Kada sam montirao guime kod vulkanizera menjao sam i unutrasnje i  dobio sam  savet da se

unutrasnja guma,rezervna ,kuci najbolje cuva ako je napumpana toliko da dobije svoj oblik i onda odlozi daleko od sunca.

Ne znam za trajalke ali imas i druge dobre gume za te pare! Metzeler guma je odlicna!!!

Pa ne bih bas rekao da Metzeler kosta koliko i Trajal-ka, cak i polovan MTZ je skuplji od nove Trajalke...

Sto se Trajala tice, koliko para toliko muzike, ali ne vidim da se neko od MZ-jasa (ko koristi ili je koristio Trajalke)zali na ove gume...

Na kraju, tvoji novci tvoja odluka  ;)

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Dobro nisam bas mislila za iste pare bukvalno ali svakako da se nadje polovna MTZ ali bude kao nova,to moze biti za male pare kod ovih sto se bave gumama!  :)

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Polovna guma moze da ima saru ali to jos ne znaci da je dobra.Guma se isposni ,ostari,promeni strukturu tako da sam ja uvek za novu pre nego polovnu. Normalno ne racunajuci one nove ali " plasticne" gume.

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Trayal je sasvim zadovoljavajuci za pozadi za jednu sezonu vise ne moze a za napred ti ipak preporucujem nesto kvalitetnije zavisi od toga kako vozis

Ulje za menjac-' SAE 90 pola litre sipas, sacekas desetak minuta, a onda odvrnes sraf za kontrolu nivoa ulja sa leve strane motora. Ako curi - zavrnes i to je to. ako ne curi, dodas po malo ( 50 mll ) pa opet cekas .  Pozeljno je da pre nego sto ispustis staro ulje - malo zagrejes motor da bi ulje bilo razredjeno i lakse i brze isteklo.  Takodje kad sipas novo ulje u masinu brze se razlije po njoj !

Na dekli, gde prolazi osovina kurble ima gumica koja ti je najverovatnije propala...isto to ima i na osovini poluge menjaca!

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

E pa, prijatelji ja juce neplanirano promenih zadnju gumu. Dosao lik da pogledamo njegov 251 i kaze ne svidja mu se zadnja guma, pa bi je menjao za manju. Pogledamo a ono stvarno cese na vise mesta. Pogleda on moju trajalku i kaze da bi mu to odgovaralo (moja trajalka je bila skoro nova). Zamenimo mi tockove, pogledam mu jos nesto oko njegovog motora... i da skratim pricu... sada imam pozadi Dunlop 130-90-16. Ovo je definitivno maksimum koji moze fizicki da stane na ts-u  a da nigde ne kaci. Moracu samo ovih dana blago da rasirim drzace zadnjeg krila kako ne bi kacio kada vozim suvozaca po neravnom putu. Inace guma fino lezi po krivinama.

post-1795-12879039765417_thumb.jpg

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Usput,falio si nam danas u Svilajncu.

:)

Sta da se radi,  :(  morao sam do sela da sredim vinograd  ;D  Treba dosta rada kako bi se obezbedio dovoljno "goriva" (vina i rakije)  za sezonu. ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja