PICASOO MZ 425 Napisano Jun 21, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan No problem ionako sutra menjamo kod MZ-a i prednje i zadnje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 21, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi savet: Gde u Beogradu mogu da kupim takve semeringe? U Svilajncu ih nema više, kaže prodavačica da su bila dvojca i da su počistili police. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 21, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je veliki izbor semeringa u Savskoj, nove zgrade blizu murije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 22, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je veliki izbor semeringa u Savskoj, nove zgrade blizu murije. Hvala, to mi je prva stvar za ponedeljak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Jun 22, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki izbor lezajeva i semeringa : ASTRID, Trise Keclerovica 27k (blizu Autokomande). Samo ponesi stari ili skini dimenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 23, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U budućnosti vidim novu temu sa dobrim fotografijama o zameni lanca i lančanika, zamenom ležaja u zadnjem pa ko bude ovo prvi radio neka malo odvoji vremena na pisanje i fotografije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 24, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjeni semerinzi na zadnjim amortizerima, sa uljem SAE30, malo tvrdo (batooo), ali bolje nosto je bilo, nema vise da Trese upravljac!!!! Zamena lancanika nije komplikovana, samo treba pneumatski pistolj da odvrne i zavrne prednji lancanik. Eto nisam se setio da to uslikam,zurio sam da sredim pred voznju do Lazarevca na MS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 24, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Tvrdo,nisi seo na KTM-a.To je tvrdo. Probaj motor sa ovakvom viljuskom negde gde imas spojenih krivina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 16, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna tacne dimenzije lezaja prednjeg tocka MZ 250 etz sa diskom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 16, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U nasoj radnoj knjizi pise da ide kuglicni lezaj 6302 . Na slici je nacrtan presek prednjeg tocka sa dobosem. U nemackoj radnoj knjizi za ETZ 150 ( tu je nacrtan presek tocka sa diskom ) kaze da ide lezaj 6302 Z . Valjda je tocak isti kao kod ETZ-a 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jul 17, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Tvrdo,nisi seo na KTM-a.To je tvrdo. Probaj motor sa ovakvom viljuskom negde gde imas spojenih krivina... Probano do Bora sve same krivine + iskopane rupe u asfaltu!! Odlicno ponasanje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e ovak kad sam radio generalku pitam majstora kolike ima klipove i sad on men nabraja i na kraju kaze ak os probusit cu ti na 75 a to ti je 300ccm e sad el to klip od one serije 301 i po cemu se ta serija razlikuje od 250/1 kolko znam sasija je ista a kakva je razlika u masini el sam veci klip el ima jos sta drukcije i jel tko busio cilindar na 75 tj 300ccm ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Jul 18, 2008 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da busenje cilindra na 75mm zahteva i promenu klipnjace(mora da bude jaca)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 18, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nije kraj na 75.50, ima i 76, 76.50, 77 i 77.50, to je za 301 model. Impuls se zanima sa tim stvarima dosta uspešno, neznam dokle je stigao ali je do sada sve super odradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 18, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Menja se i klip i klipnjaca, a kolko se secam - na jednom sajtu sam video da se podbacuje i deblji dihtung pod cilindar ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Dihtunge bi trebalo praviti, neznam kako se gađa rupa. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 19, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Na koju rupu mislis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jul 19, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Na koju rupu mislis ? Na najveću, za klip. Mislim da mi je Impuls pričao da je morao da proširuje na dihtungu glave, nije moglo standardno, kačilo bi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 20, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, to i nije neki problem, da se uraditi . Pre 20-tak godina sam na CZ-u 350 menjao klipove, al nisam imao dihtunge za glavu ( aluminijumski ko na MZ - u ) . Premerio sam glave i cilindre, uzeo subler u ruke i otisao u samouslugu. Tamo sam premeravao pastete dok nisam nasao odgovarajuce i kupio. Dosao kuci, pastete pojeo, a od njihovih pakovanja ( dno pastete ) isekao dihtunge, zadihtovao motor, vozio ga bez problema nekoliko godina i prodao tako. Za MZ -a preporucujem dno od gotovog jela ! - Prijatno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 20, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ha-ha.Mogli bi da otvorimo novu temu: MZ i kako on ucestvuje u vasoj ishrani.Prvo trampa MZ za prasice, sad pateta za zaptivace..... Dugo je bio oglas gde je neko prodavao kit za MZ koji je sadrzao sve ali me je cena odbila, ne mogu se setiti kolika je bila ali ostalo mi je da je bila totalno ne prihvatljiva jer je dobrimdelom ucestvovala u trzisnoj vrednosti moga vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 20, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Znam da deluje smesno, al ja se navoza sa onim pastetama. Jos i danas pamtim zacudjenu prodavacicu koja me je gledala dok sam sublerom merio donje delove pasteta ( dna ) . Ko zna sta joj je sve padalo na pamet ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je gluplje kada odes u apoteku i trazis vazelin.Normalno, nema boljeg sredstva za negu gumenih proizvoda ali ajde ti objasni to, sto prodavacici sto bakutama u redu stace to tebi. Rado bi se menjao za kupovinu pasteta sa sublerom u ruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 21, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kupovao sam ja i bebi puder ( u nedostatku talka ) da trpam u gume ( izmedju spoljne i unutrasnje ) i da natalkujem gumeni camac spolja i iznutra, pa kad sam apotekarki reko da mi treba celo kilo umal ne pade u nesvest ! ! ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 21, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev da okacim koju sliku dok sam rsatavljo emzu a nasto je klip licio a nasto emzo lici bez oklopa ;D rastavljena masina donekle a evo i mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kupovao sam ja i bebi puder ( u nedostatku talka ) da trpam u gume ( izmedju spoljne i unutrasnje ) i da natalkujem gumeni camac spolja i iznutra, pa kad sam apotekarki reko da mi treba celo kilo umal ne pade u nesvest ! ! ! Ti si drugi covek koga poznajem i kada stavlja unutrasnju gumu obavezno posipa puderom, tacnije-talkom.To niko ne radi a veoma je bitno za unutrasnju da bolje "legne" prilikom montaze unutar spoljasnje. Od tog "prvog" sam na poklon dobio bocicu sa puderom te sam i ja poceo to da radim.Jos nisam isao u apoteku..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...