Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Ma nisu svugde iste opstinske takse, agencijsje izgleda da jesu ali opstinske?? Do sada koliko znam najskuplje je u Petrovcu na Mlavi, drugar platio za MZ preko 7.000din!?!?!?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Madjari doneli odluku da se na njihovim putevima cvaje voze do 2020 godine, nakon toga ales kaput zwei takt!!

Daleko je 2020.god uostalom ne nameravam da iem u Madjarsku ;D. Nego koga cu da vidim dnas u Pancevu?? Nazalost necu biti i u subotu, radim. >:(

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ja prekljuce registrovala moj motor i platila tacno 7050 dinara,a to je kao malo skuplje jer sam bas htela Dunav osiguranje a ne Unika!

Jeeeee! Prolepsava se vreme,sunce izlazi napokon! Kazu danas suncano i toplo a napolju samo sto kisa nije pala do pre pola sata a hladno sacuvaj boze!

Nego,ide li ko sem mene u Pancevo? Nadam se da ce biti dobra posecenost!

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

U N. Sadu sija sunce, Ja idem u Adu, ide li neko tamo ?

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Makice, MZ je u Pančevu danas ali samo danas jer sutra radi. Pronađi ga pa se slikajte sa mašinama, to je super!

• U prolazu, 80 postova

Pozdrav svim, imam jedan problemcic! Juce sam zamenio glavnu diynu na MZ-u, bila je 95 ja stavio 125, i sad, ler je fatastican, vuce ko lud, ali na oko 2000 obrataja rad mu je jako neravnomeran? Jel imao neko slican slucaj i znate li sta moze biti?

2 Bajker

Savetujem da pogledaš Svakakovu temu o karburatorima, ''Karburatori i sve o njima''. Opis je super, ima dosta baš korisnih podataka koji su i iz literature i iz prakse pa ako ima nešto što ti treba slobodno piši tamo.

Na ova dva najzastupljenija karburatora nisu iste dizne a obično ih prodaju kao iste jer prodavce ne zanima šta je šta pa i tako dolazi do problema. U svakom slučaju naći ćeš odgovarajuću veličinu dizni pa se datih mera pridržavaj i biće sve OK.

Makice, MZ je u Pančevu danas ali samo danas jer sutra radi. Pronađi ga pa se slikajte sa mašinama, to je super!

Bila ja u Pancevu i bilo je super al ne nadjoh MZ-a (nikad ga do sad nisam ni videla) al kao ajde poznacu ga po motoru. Ali toliko je bilo MZ-jaca uopste a da ne pominjem 250 i to crvenih da sam se ja prosto iznenadila. Najvise do sad na skupovima! A on mene sigurno nije mogao da pozna jer sam u poslednjem trenutku resila da ne idem mojim MZ-om vec bratovom Hondom jer on nije mogao da ide  ;D (ne propusta se prilika da se vozi 650 ccm )! Nadam se da cu nekom drugom prilikom upoznati i sve ostale a narocito MZ-jase!!!

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Za " Bajkera " -  Lepo sto si menjao diznu na MZ-u, i lepo sto pitas za savet, al mogao bi bar da napises i nesto o kom modelu MZ - a se radi. koja je kubikaza u pitanju, i koje su ti oznake na karburatoru, ovako bas i nece ici !

Mi pazarili sinoc na skupu jednog lepog Kawasakija,GPZ 500. Sasvim slucajno,drug hteo da kupi ali nije imao pare pa se nekako na kraju dogovorismo sa vlasnikom da mu ovaj plati 1000 evra + MZ 250 (u vrednosti od 700e),posto je ukupna cena motora bila 1700e. Kawa je super,'91 godiste,tek registrovana...ma milina gledati je. Ja sam je danas testirala,odusevila se i rekla OVO JE MOTOR ZA MENE! Prvi motor koji uzimam (jednog dana) posle MZ-e je GPZ definitivno!  ;D

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

makice moze slika tog gpz-a? i ja sam gledao jedan gpz da menjam kljuc za kljuc,ali je imao mnogo nedostataka. sredjivanje tih nedostataka bi me iznelo jos 1000eura,tako da sam odustao od toga...

Drugar se vraca veceras u vojsku ali mozda nabavim koju sliku ako se uopste i setio da slika od srece . Plavo-beli je i imao je veliki,kockasti,svetlo plavi kofer(koji nije uzeo jer mu nije ostalo pare ni za zvake  :D)

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Makice, vidi ovu lutkocu na kojoj sedi moja cerkica. Kawa GPZ 305. Stvarno 305ccm.Dva cilinra, lako se vozi, milina.Vozio samje  par  meseci, super prevoz.

th_82030_ek_06_122_237lo.JPG

• U prolazu, 80 postova

Za " Bajkera " -  Lepo sto si menjao diznu na MZ-u, i lepo sto pitas za savet, al mogao bi bar da napises i nesto o kom modelu MZ - a se radi. koja je kubikaza u pitanju, i koje su ti oznake na karburatoru, ovako bas i nece ici !

pa pisao sam u prethodnim postevima o kom modelu je rec, pa zato nisam sada naglasio. ETZ251 a karburator je standardni, onaj 30N-1 valjda tako bese, sa onom diznom koja je bila 95 posle razbusivanja cilindra na 70 poseo je da se davi u petoj, pa rekoh da pogledam i vidim da je ono dizna od choka, sad ide ko lud ali me cudi to sto kada drzim isti obrtaj recimo kada vozim na 2000obr jako neravnomerno radi a kada mu dodam samo malo gasa on se sredi...

Ma vozi malo da sve legne na svoje mesto, pa polako, mada mi se cini da kad se MZ razbusi na 300 ccm treba i veci il bar bolji karburator. Cini mi se da su ljudi stavljali Bingov i da nisu imali nikakvih problema. Ne znam tacno koji model Binga, al secam se da  je imao sa svake strane po jedno crevo za prelivanje ! Raspitaj se malo. Tip kod koga sam video taj karburator mi rece da ga je platio negde oko 100 evra - nisam siguran za cenu - to sam video pre godinu dana.

Moj je klip 70.5 i normalno je da mu treba više goriva što sam u prvi mah rešio rešio pomeranjem graničnika na sajli. Prvo sam želeo da troši što manje, graničnik je bio postavljen u položaj za najmanju potrošnju i ova loša pojava je bila najuočljivija ali je stvarno trošio najmanje moguće. Kada sam mu dao goriva, potrošnja je skočila ali je problema bilo sve manje.

No, da ne širimo ozbiljne priče po kafani tema za karburatore je:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14683.0

Pa ovo je strašno!

Nešto sam kopao po arhivama dnevnih novina i evo šta se pisalo 2003. godine:

Beograđanin Zoran Jovanović izumeo novi motor

Troši kao mali, radi kao veliki

Reč je o motorima za sve što se kotrlja i po svemu sudeći predstavljaće revoluciju u auto industriji

Patent motora sa unutrašnjim sagorevanje koji je pre nešto više od dve godine Zoran Jovanović, inženjer iz Beograda, prijavio i zaštitio kod nas, nedavno je dobio i međunarodno priznanje. Evropski patentni zavod ( EPO) iz Minhena, priznao je i ozvaničio da je motor koji je izumeo i konstruisao Jovanović zaista nešto novo. U sertifikatu koji je Jovanović dobio stoji još da je izum , osim što je novitet i industrijski prihvatljiv i primenljiv. Ukoliko ovaj motor dobije široku primenu to bi praktično značilo pravu revoluciju, korak dalje u dosadašnjem načinu rada motora koji pokreću automobile, avione, autobuse, tenkove i mašine, bez kojih je naš život gotovo nezamisliv.

- Motor koji sam patentirao je nešto potpuno novo, i zasnovan je na sasvim drugačijem načinu rada. Najjednostavnije rečeno, motor koji ima 1000 kubika mogao bi da ima 200 konjskih snaga a da pri tome troši svega četiri litre goriva - kaže Jovanović.

Takav motor je i mnogo jeftiniji i lakši. Umesto 300 kilograma, stručnim jezikom rečeno , za iste performanse imao bi 100 kilograma. a za rad koristi sva postojeća goriva, benzin, naftu ili gas.

Zoran Jovanović je po zanimanju diplomirani mašinski inženjer, i stručnjak za autolektroniku, a još pre dvadeset godina je počeo da se bavi traženjem novih rešenja u oblasti motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Tada je patentirao i model pik- apa.

Ideja za rešenje novog motora koji će uskoro predstaviti javnosti, stručnim krugovima i zaintersovanim preduzećima javila mu se u trenutku , dok je, kako sam kaže, gledao reklame na televiziji

- Moraću da razočaram sve one koji misle da sam na tome radio danima, jer sam odjednom jasno video celo rešenje. Naravno , o tome sam razmišljao i ranije, a u pitanju je nova filozofija, prava revolucija u shvatanju i načinu rada ovih motora- kaže Jovanović.

Tvorac novog motora očekuje da će se za njegov pronalazak zainteresovati mnogi jer je samo u prošloj godini u svetu proizvedeno oko 100 miliona vozila.

ne nadjoh MZ-a (nikad ga do sad nisam ni videla)

Hehehe, bio ja i u petak, pa se u subotu ujutru vratio kuci na posao pa ponovo dosao oko 20:00h,

Ja da nisam uocljiv bas nesto neverujem ama bas strcim. :D

404.jpg

Jedna fotkica iz Pancevackih stala gde drugar ima svoga konja, ( konj je bez sesira, da preduhitrim saljivdzije) :D

FrPbn_img0015km8.jpg

Dakle UVEK NOSIM BELI SESIR!!!!!

Da ne zaboravim  momak do mene NA PRVOJ slici je Veljko i on je vlasnik onog lepog konja.

Sledeci skup gde idem je Bela Crkva, a planiram i u Obrenovac, ko ide???

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja