Jump to content

Moto Zajednica

Remont reglera?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT
On 9/2/2023 at 5:58 PM, srbac said:

ima da ti istopi rep.... :lol3:

ozbiljno mislim da ugradim cooler neki...

Ili da prodam ovaj a kupim manji..

evo slike mog reglera, "jedine"

:)))))

Tu je, vidi se haha

IMG_9955.jpeg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9738 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Na sve one koji nisu mosfet tipa stavim po ventilator, obicno obicno onaj sa kuglicnim lezajevima, od procesora...

Gde ima mogucnosti napajam ga jednom zicom (plus), minus vod (ako je tako moguce) bude na mestu srafljenja ventilatora.

Moguce je montirati i izmedju rebara neki bimetalni termo prekidac, koji zatvara na oko 40-50c, on bude pobuda releju koji struju (sa osiguraca) propusti ventilatoru, znaci ukljucuje se samo kada na odredjenu temperaturu dodje (moze i neki termostat KSD-01F ), a zbog male snage ventilatora moze se i redno povezati (bez releja).

2.thumb.jpg.9758913154fcbf773c1996ace7f73007.jpg

20200517_085410.jpg.57aa6bc282e54616d73f21cdb5dcd439.jpg

• Sviđa mi se 3

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 5 sati, N.F.S. je napisao:

Na sve one koji nisu mosfet tipa stavim po ventilator, obicno obicno onaj sa kuglicnim lezajevima, od procesora...

Gde ima mogucnosti napajam ga jednom zicom (plus), minus vod (ako je tako moguce) bude na mestu srafljenja ventilatora.

Moguce je montirati i izmedju rebara neki bimetalni termo prekidac, koji zatvara na oko 40-50c, on bude pobuda releju koji struju (sa osiguraca) propusti ventilatoru, znaci ukljucuje se samo kada na odredjenu temperaturu dodje (moze i neki termostat KSD-01F ), a zbog male snage ventilatora moze se i redno povezati (bez releja).

2.thumb.jpg.9758913154fcbf773c1996ace7f73007.jpg

20200517_085410.jpg.57aa6bc282e54616d73f21cdb5dcd439.jpg

Normalna radna temperatura reglera je oko 50-60 stepeni, (a bez problema izdržavaju i preko 110), tako da ugradnja kulera nije nešto neophodno (ali i ne škodi).

Regleri uglavnom ne crkavaju zbog dotrajalosti, nego nastane neki spoljni faktor koji ih sjebe.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9738 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Hvala g. Ziko.

Termo prekidac (normalno otvoren) koji je trimovan da struju propusti na 50c to isto radi samo kada je u dobrom spoju (termal pasta, skinuta boja/plastifikacija) sa pasivnim hladnjakom i to na mestu koje najjace isijava.

Kada se medju rebra samo umetne, i kada na tom mestu oseti deklarisanu temperaturu ona je u zbilji za bar 30c veca/visa! (Znaci ne obaramo radnu temperaturu!) 

Ugradjivao sam kod sebe na taj nacin, i diskretnu LED diodicu sprovedem do table, da mi signalizira kada se hladjenje ukljuci. Ubedjen sam da regleru u letnjem periodu a pri sporoj voznji (citaj, nema cirkulacije vazduha) olaksam zivot i produzim vek :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja