srbac 2466 Napisano Septembar 2, 2023 Andragog, 5040 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan ima da ti istopi rep.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Septembar 4, 2023 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan On 9/2/2023 at 5:58 PM, srbac said: ima da ti istopi rep.... ozbiljno mislim da ugradim cooler neki... Ili da prodam ovaj a kupim manji.. evo slike mog reglera, "jedine" :))))) Tu je, vidi se haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22894 Napisano Septembar 4, 2023 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na sve one koji nisu mosfet tipa stavim po ventilator, obicno obicno onaj sa kuglicnim lezajevima, od procesora... Gde ima mogucnosti napajam ga jednom zicom (plus), minus vod (ako je tako moguce) bude na mestu srafljenja ventilatora. Moguce je montirati i izmedju rebara neki bimetalni termo prekidac, koji zatvara na oko 40-50c, on bude pobuda releju koji struju (sa osiguraca) propusti ventilatoru, znaci ukljucuje se samo kada na odredjenu temperaturu dodje (moze i neki termostat KSD-01F ), a zbog male snage ventilatora moze se i redno povezati (bez releja). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Septembar 4, 2023 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam mesta, jedino na sam ulaz kod rešetke.... pa da uvlaci svež vazduh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Septembar 4, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Na sve one koji nisu mosfet tipa stavim po ventilator, obicno obicno onaj sa kuglicnim lezajevima, od procesora... Gde ima mogucnosti napajam ga jednom zicom (plus), minus vod (ako je tako moguce) bude na mestu srafljenja ventilatora. Moguce je montirati i izmedju rebara neki bimetalni termo prekidac, koji zatvara na oko 40-50c, on bude pobuda releju koji struju (sa osiguraca) propusti ventilatoru, znaci ukljucuje se samo kada na odredjenu temperaturu dodje (moze i neki termostat KSD-01F ), a zbog male snage ventilatora moze se i redno povezati (bez releja). Normalna radna temperatura reglera je oko 50-60 stepeni, (a bez problema izdržavaju i preko 110), tako da ugradnja kulera nije nešto neophodno (ali i ne škodi). Regleri uglavnom ne crkavaju zbog dotrajalosti, nego nastane neki spoljni faktor koji ih sjebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22894 Napisano Septembar 4, 2023 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala g. Ziko. Termo prekidac (normalno otvoren) koji je trimovan da struju propusti na 50c to isto radi samo kada je u dobrom spoju (termal pasta, skinuta boja/plastifikacija) sa pasivnim hladnjakom i to na mestu koje najjace isijava. Kada se medju rebra samo umetne, i kada na tom mestu oseti deklarisanu temperaturu ona je u zbilji za bar 30c veca/visa! (Znaci ne obaramo radnu temperaturu!) Ugradjivao sam kod sebe na taj nacin, i diskretnu LED diodicu sprovedem do table, da mi signalizira kada se hladjenje ukljuci. Ubedjen sam da regleru u letnjem periodu a pri sporoj voznji (citaj, nema cirkulacije vazduha) olaksam zivot i produzim vek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...