muljaz 1832 Napisano Avgust 23, 2017 Skuteras, 3685 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam neku averziju prema Dunlopu jos od one verzije run scoot 207. Nikako nisam bio zadovoljan to gumom i od tad i ne razmisljam o dunlopu. Stavio sam Dunlop na X10 i u odnosu na Savu koja je bila prethodno oseca se poboljsanje u svim segmentima voznje, ali ne nesto drasticno. Mada, treba uzeti u obzir da su oba seta nova, a skoro svaka guma dok je nova valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Avgust 29, 2017 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Poz drustvo imam jedno pitanje.Treba da uzmem gume i kod nas nisam uspeo da nadjem mladje od 2016 i 15.U pitanju su Michelin Power Pure a nebih bas gumu staru dve god.E sad u Hrvtskoj sam nasao sa dot 2017 po ceni od 73e obe.Sad pitanje da ja to montiram odma tamo ili da ih montiram kod nas pitam cisto zbog carine nisam imao do sad iskustva sa carinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1832 Napisano Avgust 29, 2017 Skuteras, 3685 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan To sto je 2016. nije nikakav problem, cak ni 2015. Ja sam skoro za burgmana uzeo gume 2016. takve su bile trenutno u ponudi, nemam nikakve zamerke. Imam neki popust pa su me kostale kao te u HR, inace su oko 10000 obe Sto se tice carine mislim da za robu do 100evra vrednosti nema nikakvog cimanja. Ako ides motorom tamo onda zameni tamo da se ne maltretiras oko transporta. Osim ako ti stare nisu za bacanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Avgust 29, 2017 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan A gde si uzeo gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1832 Napisano Avgust 29, 2017 Skuteras, 3685 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan kompp.co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Novembar 10, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja preporuka za zadnju gumu beverly 500 (150/70-14)? Trenutno na njemu je pireli, da ne menjam ili da uzmem nešto drugo? I naravno gde bi bilo najbolje da se kupe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 10, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da li se skida disk kada se balansiraju gume ?Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Novembar 10, 2017 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi skidao disk, disk je sam po sebi balansiran i centriran tako da ne remeti nista a cak i da nije tako bolje je da bude na felni da bi se prilikom balansiranja uzeo i on u obzir i tako dobio balansiran tocak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15515 Napisano Novembar 10, 2017 Integrisan, 9260 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nista se ne skida kad se balansira tocak, pozeljno je (citaj obavezno) skinuti semeringe radi provere lezajeva u prednjem tocku kao i u zadnjem jer to kod skutera retko ko gleda tj proverava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ws_woolf 181 Napisano Novembar 30, 2017 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: ST XTZ 750 Aprilia Atlantic 250 Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/22/2017 at 12:25, ws_woolf je napisao: Pozdrav drugari,ako nekome treba poklonio bih metzeler 110/90/13. Nije nova ali ako nekome treba da premosti sezonu. U sustinu guma drzi dobro. Ja sam je menjao sto sam i nazad stavio dunlop pa ajde reko i prednju. Послато са IRON Pro уз помоћ Тапатока Poklanjam i dalje! guma je slikana prljava ali stvarno nije losa...Promenih je samo sto sam i zadnju menjao.Ako nekom treba za svoga ljubimca ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5559 Napisano Januar 24, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 1726 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Maxi ekipo poz. Ovih dana ce Silver ici kod Darka na servis ( naravno kod njega uvek p.s) izmedju ostalog sledi i zamena zadnje gume. Ovih dana sam u potrazi za njom pa da obavestim o tome. Posto je prednja dosta dobra Mishelin power pure, odlucio sam da i zadnju stavim iskljucivo istu. Za Bg i okolinu najpovoljnija ponuda za Mishelin je u Batajnici firma comp.doo, oni su ujedno i zastupnici za Mishelin. Kod njih je ta guma 150-70-13, 8100 din i mogucnost slanja brzom postom. Kod Mate u Mladenovcu koji je vazio za najpovoljnijeg sam dobio cenu 8500 din. Tako da, ko je ljubitelj Mishelina najbolje i najpovoljnije je u Batajnici. Eto toliko, mozda nekome pomognu ove informacije.Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 24, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zvanično, Michelin nema distributera za motorcycle gume kod nas. Zato su i skupe... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Januar 24, 2018 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kolege veci znacaj dajem na dobrom balansu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 791 Napisano Januar 25, 2018 Zainteresovan, 771 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Neću da komentarišem cijene u Komp.co ali nekada ti ''nezvanični'' distributeri postignu bolje cijene od regularnih/zvaničnih predstavnika. Ovo pišem iz ličnog iskustva. Radio sam prodaju Castrol ulja u BiH kroz, tada, zvaničnu mrežu. Uvijek nas je ''tukao'' sa cijenom tip koji je uvozio ulja sa jednog većeg tržišta i od tog distributera dobijao bolje cijene nego što smo ih mi mogli dobiti od Castrola. Kako mu je to uspijevalo ne znam ali je bilo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Januar 25, 2018 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Čitam ovo o gumama meka, tvrda, dvokomponentna i slično pa me interesuje ima li neka za skuter koja lepi za asfalt pa nek se troši koliko se troši. U fazonu ko za trke. Odvozaš sezonu i kupiš druge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15515 Napisano Januar 25, 2018 Integrisan, 9260 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Michelin City Grip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Januar 25, 2018 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pred kraj godine kupio u Bellamoto sve tri gume nove Michelin Citi Grip 140/70-14 je 7500 a 120/70-12 je 5500 sve zamenjene i spremne za sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1214 Napisano Januar 25, 2018 BJB Maxi scooter club, 1650 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, NebojsaG je napisao: Čitam ovo o gumama meka, tvrda, dvokomponentna i slično pa me interesuje ima li neka za skuter koja lepi za asfalt pa nek se troši koliko se troši. U fazonu ko za trke. Odvozaš sezonu i kupiš druge. Prvo vozimo maksi skuter , samim tim i voznju prilagoditi toj vrsti motora. Drugo, nijedna ne moze da te lepi na beloj liniji, zebri, kisi, makadamu, kamencicima... Konkretno , na svojih 7 maksija vozio sam i dunlopa, miselina , pirelija i metzelera, najvise sam bio zadovoljan ovom poslednjom, a na svaki skuter stavljam dunlopa. Korektan odnos cene i kvaliteta i veoma, veoma dobra guma. Do 15 000 km, trebalo bi svaka da izdrzi, prosek 3 sezone normalne voznje. Otprilike 2 zadnje i jedna prednja na 25 -30 000 km. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Januar 25, 2018 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno vozim dunlop scootsmart. Dobre gume. Nisu me ni jednom izneverile, mada po kiši i nisam nešto puno vozio, sem kad me uhvati dok se vracam sa posla a i to ne bude više od desetak km mokrog puta. Nemam ja problem sa belim linijama, kišom i kamenčićima, nego kapiram, sto je mekša guma valjda bolje hvata u krivinama po suvom i gripom brže izvlači na ravno. Ove su tek jednu sezonu stare ali sledeće, poslušaću Dareta i pazarim Mišelinke. Čisto da probam. Ove moje ću rado da poklonim nekome jer ne verujem da cu preći više od 5000 sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11518 Napisano Januar 25, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4361 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam na AA500 imao Mišelinke par sezona, više puta sam imao neprijatne situacije sa njima, u Sloveniji (njihovi putevi zna se šta su) sam sa suvozačicom gadno kliznuo u krivini na savršenom asfaltu, o mokrom da ne govorim, završio sam u suprotnoj traci u krivini pri 30-40 na sat, a ne vozim baš od juče što bi se reklo. Dva peha na istom putovanju. Od tada vozim isključivo ScootSmart, Mišelin nikada više na točkovima 14” i 15”, ali nikada. Ne mislim da Dare greši, ali mislim da itekako ima veze sa veličinom točka ponašanje gume. Dobro razmisli o tome, pošto ne znam koliko coli imaju tvoji točkovi. Vozim Dunlop oko 50.000km već, Mišelin sam 20/30.000. Znači ne govorim napamet ništa, moj Mišelin je bio City Grip, Power Pure ne znam kakav je. Ali CG više nikad, iako ima baš lepu šaru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15515 Napisano Januar 25, 2018 Integrisan, 9260 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nece ista guma raditi na razlicitim motorima, razlicitih kubikaza, razlicitih dimenzijama.....svaka nosi svoje iskustvo u ponasanju mokro-suvo-toplo-ladno a mi smo tu da prenesemo na papir sto bi rekli. Te sa tako meni desilo da sa MCG nikad kliznu nisam za 30K predjena (2 seta) pa kad sam presao na Dunlopa eto beganja u krivini na 30+ stepeni......nema pravila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1674 Napisano Februar 20, 2018 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče šminkeraja,meni je NAJLEPŠA GUMA ContiTwist. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 203 Napisano Februar 20, 2018 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za šminkeraj ali meni prednja ContiTwist drži za sve pare,prezadovoljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1674 Napisano Februar 20, 2018 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan ...znači plus 2.Em,lepa em dobro drži....koliko li traje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1861 Napisano Februar 20, 2018 Zainteresovan, 586 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao ContiTwist. Od cetvrte sezone i 60% sare su pocele da gube grip, ne strasno ali evidentno. Inace, ContiTwist je odlicna guma ali je kod nas na losem glasu. Distributer iz NS je pre par godina uvezao veci kontigent sa felerom pa mnogi ljudi nisu mogli da izbalansiraju gumu kako treba jer je bio problem sa obrucima unutar gume. Predpostavljam da se dosad taj los lager ocistio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...