nsr 125 1 Napisano Januar 12, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta vi mislite, jel moze da se promeni zvuk na Hondi nsr 125 u pitanju je 2T masina... kupovinom nekog drugog topa ili kako vec ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Januar 12, 2013 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan tu se ne menja samo top, nego ceo auspuh, mada to nije bas preporucljivo za igranje, jer mozes da zeznes performanse, koliko sam ja cuo dosada, najbolji zvuk su imali kad im se stavi neki extra after market auspuh i vazdusni filter, sve to naravno pod uslovom da je masina zdrava, da blesavo nabija obrtaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 12, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan tu se ne menja samo top, nego ceo auspuh, mada to nije bas preporucljivo za igranje, jer mozes da zeznes performanse, koliko sam ja cuo dosada, najbolji zvuk su imali kad im se stavi neki extra after market auspuh i vazdusni filter, sve to naravno pod uslovom da je masina zdrava, da blesavo nabija obrtaje pa sta znam trebalo bi da je zdrava masina, malo je mrtva po meni ili sam se navikao ali dobra je, unistavam je al nmg joj nista a gde mogu da nadjem taj auspuh i sve to sto treba i koliko ce da me kosta to "planinarenje" ? video sam u Batajnici na moto trci neke dve honde sa nekim drugim izduvima cuju se kao 600ccm za razliku od onih aprilija sto "prde" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Januar 12, 2013 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dvotaktni motor od 125ccm, pa neka je i Honda NSR, NIKADA nece moci da se cuje kao cetvorotaktni bajk. Manite se tih gluposti, nego koristite vec postojece karakteristike da postanete bolji vozaci. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 12, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dvotaktni motor od 125ccm, pa neka je i Honda NSR, NIKADA nece moci da se cuje kao cetvorotaktni bajk. Manite se tih gluposti, nego koristite vec postojece karakteristike da postanete bolji vozaci. koristimo i trudimo se nego sto ne bi napravili nesto da bude bolje ako moze eo slika sa trke ako neko moze da provali koji su ovo motori.. u pitanju je 125ccm neki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel85 3 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 36 postova Lokacija: Wien/Pozarevac Motocikl: R1 prodat... uskoro, vrlo uskoro nesto novo/polovno..... Prijavi odgovor kao problematičan jesu 125ccm ali to sto si video su verovatno 4T masine... moj rodjak ima yamahu YZF125 i zvuk je bas lood... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 13, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta vi mislite, jel moze da se promeni zvuk na Hondi nsr 125 u pitanju je 2T masina... kupovinom nekog drugog topa ili kako vec ? Neka me ispravi neko ako grijesim, ali mislim da je kod 2T auspuha samo dio do topa bitan (expanzija i grana). Sam top je samo prigusivac. (pod pretpostavkom da se radi o rezonantnom (otvorenom) auspuhu) U tom slucaju, trebalo bi da je moguce da se top skrati. Jednostavno se odreze zadnjih 1, 2 ili 3 cm i vrati se se sve kao sto je bilo. To ce definitivno da promjeni zvuk, bez uticaja na performance (ili mozda neki minorni uticaj ipak bude... tu ne smijem da stavim ruku u vatru ) Ja sam tako kratio na APN-u i zvuk je bio dublji. Cinjenica ipak stoji da je to apsolutno nepotrebno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Januar 13, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kracenjem topa moze da dobije samo prodorniji i jaci zvuk 2t agregata.... kod APN-a je bilo drugacije jer nije imao rezonantni auspuh...kad se skrati malo stvarno zvuci malo dublje, ali samo malo... inace NE vidim nista lose u zvuku cvaje kad poleti u obrtaje!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 13, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kracenjem topa moze da dobije samo prodorniji i jaci zvuk 2t agregata.... kod APN-a je bilo drugacije jer nije imao rezonantni auspuh...kad se skrati malo stvarno zvuci malo dublje, ali samo malo... inace NE vidim nista lose u zvuku cvaje kad poleti u obrtaje!!!! Ja sam imao rezonantni auspuh na APN-u. Kracenje originala mislim da je nemoguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 13, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Skracivanjem rezonantnog auspuha dolazi do promena performansi sto u ovom slucaju moze biti samo na gore. Dakle 2T rezonantni auspuh se sastoji od konusa i cevi dakle prvo ide cev od cilindra koja je savijena pod odredjenim uglom ka expazionom sudu koji se sastoji do vise konusa koji se se skupljaju ka drugoj izlaznoj cevi i prigusivacu.Skracivanjem bilo cega dolazi do menjanja da kazem rezonantnog dijagrama koji je u sprezi sa cilindrom. Da pojednostavim : Cilindar radi u sprezi sa rezonantnim auspuhom u ovom slucaju rezonantni auspuh(fabrika)+fabricki cilindar. Napravljeni su tako da uglovi prelivni i izduvni na cilindru rade u sprezi sa rezonantnim konusima i tako se pogode sa njegovim dijagramom odnosno raspodelom snage. Rezonantni auspuh nije kao 4T auspuh,on radi na odredjenim obrtajima koji i na tim nekim obrtajima motor postize najvecu snagu jer dolazi do povratnih gasova iz auspuha,sve ispod tih obrtaja ne daje tu dodatnu snagu.Zato se recimo 2T masine "bude" na odredjenim obrtajima slicno kao i 4T samo sto je drugaciji princip. Zvuk na 2T masini ne mozes promeniti,ta masina ce uvek imati taj predivan zvuk(bar po meni) koji moze samo da se cuje jace ako se stavi jaci cilindar,drugi rezonantni auspuh + otvoreniji filter + setovanje karba. Dakle to "prduckanje" je odlika 2T masine i samo pravi zaljubljenici u iste mogu da ih cene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skracivanjem rezonantnog auspuha dolazi do promena performansi sto u ovom slucaju moze biti samo na gore. Dakle 2T rezonantni auspuh se sastoji od konusa i cevi dakle prvo ide cev od cilindra koja je savijena pod odredjenim uglom ka expazionom sudu koji se sastoji do vise konusa koji se se skupljaju ka drugoj izlaznoj cevi i prigusivacu.Skracivanjem bilo cega dolazi do menjanja da kazem rezonantnog dijagrama koji je u sprezi sa cilindrom. Da pojednostavim : Cilindar radi u sprezi sa rezonantnim auspuhom u ovom slucaju rezonantni auspuh(fabrika)+fabricki cilindar. Napravljeni su tako da uglovi prelivni i izduvni na cilindru rade u sprezi sa rezonantnim konusima i tako se pogode sa njegovim dijagramom odnosno raspodelom snage. Rezonantni auspuh nije kao 4T auspuh,on radi na odredjenim obrtajima koji i na tim nekim obrtajima motor postize najvecu snagu jer dolazi do povratnih gasova iz auspuha,sve ispod tih obrtaja ne daje tu dodatnu snagu.Zato se recimo 2T masine "bude" na odredjenim obrtajima slicno kao i 4T samo sto je drugaciji princip. Zvuk na 2T masini ne mozes promeniti,ta masina ce uvek imati taj predivan zvuk(bar po meni) koji moze samo da se cuje jace ako se stavi jaci cilindar,drugi rezonantni auspuh + otvoreniji filter + setovanje karba. Dakle to "prduckanje" je odlika 2T masine i samo pravi zaljubljenici u iste mogu da ih cene Hvala, odustao sam od bilo kakvog pokusaja sto se te teme tice a jel mu znaci sta da se stavi KN filter i jel lako to za ugradnju ima li sta da se prepravlja ili tako nesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 13, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan KN filter kod nas sto se kupuje osim da se naruci od preko su uglavnom kopije. U principu to nema veze sa KN'om. To je neka vrsta kopije otvorenog filtera. Bolje uzeti neki original nego kopiju. U svakom slucaju stavljanje otvorenijeg filtera zahteva prestelavanje karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan KN filter kod nas sto se kupuje osim da se naruci od preko su uglavnom kopije. U principu to nema veze sa KN'om. To je neka vrsta kopije otvorenog filtera. Bolje uzeti neki original nego kopiju. U svakom slucaju stavljanje otvorenijeg filtera zahteva prestelavanje karburatora. a koliko ce da znaci motoru ta promena filtera? hoce li imati nekih vidnih razlika? naravno i karburator da se nasteluje prema filteru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 13, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Promena filtera(stavljanje otvorenog) = setovanje karburatora = stavljenje vece dizne = bolji odziv na gas + neka minimalna promena u krajnjoj. Nista spektakularno ako se ne odrade i drugi parametri 1.rezonantni auspuh drugi 2.cilindar sa drugacijim prelivnim kanalima i izduvnim ili jaci 3.veci karburator (ili dosta veca dizna) I kasnije cackanje i igranje oko struje,cdi'a i ostalih sitnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promena filtera(stavljanje otvorenog) = setovanje karburatora = stavljenje vece dizne = bolji odziv na gas + neka minimalna promena u krajnjoj. Nista spektakularno ako se ne odrade i drugi parametri 1.rezonantni auspuh drugi 2.cilindar sa drugacijim prelivnim kanalima i izduvnim ili jaci 3.veci karburator (ili dosta veca dizna) I kasnije cackanje i igranje oko struje,cdi'a i ostalih sitnica i to sve kad bi uradio em sto bi mi motor trosio 7-8 litara na 100km(moja slobodna procena)em sto bi morao da ga radim svake sezone tako da cu i od toga izgleda odustati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dario17 43 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 23 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 K5 Prijavi odgovor kao problematičan To sto si ti video na trci su Moto3 masine, skroz druga klasa http://www.teamhondaracing.com.au/nsf250r-honda Samo ih pustaju sa 125, ali su ustvari odvojeno takmicenje... Sta ces, imaju Turci i Bugari para... Inace, stvarno imaju ekstra zvuk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan To sto si ti video na trci su Moto3 masine, skroz druga klasa http://www.teamhonda...u/nsf250r-honda Samo ih pustaju sa 125, ali su ustvari odvojeno takmicenje... Sta ces, imaju Turci i Bugari para... Inace, stvarno imaju ekstra zvuk... mnogo dobri motori koliko li kosta to "planinarenje" ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dario17 43 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 23 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 K5 Prijavi odgovor kao problematičan The NSF250R with a competitive MSRP of $22,990 can be ordered through Team Honda Racing. Lepo, taman da kupis dva nova CBR-a 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan The NSF250R with a competitive MSRP of $22,990 can be ordered through Team Honda Racing. Lepo, taman da kupis dva nova CBR-a 600 ma daj, bolje da nisam ni pitao pa tacno kad bi vozio taj motor i kad bi pao otisao bi odma da kupim negde kanap da se obesim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 13, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo kad se to odradi trosi on i dobrih 10 litara ,ali ima solidnih oko 30ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo kad se to odradi trosi on i dobrih 10 litara ,ali ima solidnih oko 30ks pa 600ccm trosi manje ne isplati se to bolje sacekati i kupiti jaci motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 13, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan jedino sto se po meni isplati imati Suzuki Gammu 500ccm 2T ali skroz otvorenu sa oko 110ks.E to treba da vidis kako ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan jedino sto se po meni isplati imati Suzuki Gammu 500ccm 2T ali skroz otvorenu sa oko 110ks.E to treba da vidis kako ide nisam to video nigde, mada cenim da kad krenes sa tim da se vozis moras da poteras jednu cisternu sa sobom da ne ostanes negde u putu trosi ko tenk 100% 600ccm 4T masina 120ak ks i milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 14, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde do 11 000 rpm ide,ali se salta na 16 000 rpm . Inace ova gamma sa 145ks drapa gsxr'a bez problema od 1000 ccm ovo je na dyno stelovanju. Srecni dani sa 2T motorom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nsr 125 1 Napisano Januar 14, 2013 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde do 11 000 rpm ide,ali se salta na 16 000 rpm . Inace ova gamma sa 145ks drapa gsxr'a bez problema od 1000 ccm ovo je na dyno stelovanju. Srecni dani sa 2T motorom bez komentara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...