Mikulanac 7910 Napisano Januar 7, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Evo dosla je jos jedna zima i mala pauza za dvotockase. Svaka pomisao na njih budi secanja na neka putovanja i razvlaci osmeh od uva do uva. Sto neko pametan rece: " Da nemas usiju smejao bi se oko glave". Od zimsko kucne dosade otvaram torbu u kojoj se nalaze zapisi sa gotovo svih moto putovanja i krecem da listam slike sa prasnjavih hard diskova. Ukucanima nije jasna razmena emocija izmedju mene i laptopa. Gotovo svi misle da sam lud ali nije me briga, proradila su prelepa secanja i vracanje lagano u decembar 2007.Ne znam tacan razlog cekanja 5+ godina da bi se zapoceo putopis ali mi je ovo Bozicno vece dalo snage i samopouzdanja da ponovo krenem sa pisanjem. Svako ko je sastavio makar jedan motopis zna koliko vremena i truda to iziskuje. Evo ja krecem lagano danas pa se nadam da cu ga zavrsiti u par etapa, kao Dakar reli... sa nadom da se necu zaglaviti negde u pesku.Kao i par prethodnih opet vas vodim u Aziju, tacnije Laos i severni deo Vijetnama. Ekonomski siromasne zemlje jugoistocne Azije ali bogate netaknutom prirodom, ljudskim osmesima i neposrednoscu.Stara ekipa na okupu to jest Alex, Boza i ja. Ovog puta grupa je uvecana za francuza Zozea i dve suvozacice. Ostatak grupe od desetak Tajaca ce nam se pridruziti dva dana kasnije u LuangPrabangu nekadasnjoj prestonici Laosa. Od Bangkoka do granice deli nas 620 km autoputa. Zurimo na granicu jer bas za taj dan imamo dozvoljen prelaz. Redovno se tu desavaju peripetije tako da i ovog puta nismo nista bolje prosli. Cela procedura traje minimum tri sata.Deo ekipe [/url] Licno nas kralj pozdravljaAlexa ubedjuje tajskog pandura da imamo bas sve potrebne papirePrelazak mosta i papirologija. Vijentian ili Viangchan je glavni grad Laosa i nalazi se dvadesetak kilometara od granice sa Tajlandom na cuvenoj reci Mekong. Do devedesetih godina veza dveju drzava bili su samo brodovi a onda je 1994 godine napravljen most Prijateljstva. Danas je to put koji je veoma bitan jer povezuje Tajland sa Kinom i Vijetnamom. Sa obzirom da je krajem 19 veka pa sve do polovine 20 grad bio pod francuskim protektoratom uveliko se oseca evropski uticaj. Restorani, pekare, trgovi, ulice potpuno odudaraju od ostalih zemalja u regionu. Cak je i dosta Francuza ostalo tamo da zivi i bavi se nekim malim biznisom a francuski jezik je cest na ulicama grada. Nas Francuz Zoze je tamo uzivao. Sledeci dan nas je cekao tezak zadatak. Oko 400 km krivudavog planinskog puta u jako losem stanju. Destinacija Luang Prabang.Ekipa je spremna za voznju desnom stranom. Redovna pojava u Laosu Boza testira Alexinog HP-a U maloj radnji pored puta mozete se osveziti hladnim picem a mozete srediti i frizuru ( ko ima kosu) Boza se vraca na svoj motor kraj svoje suvozacicePosle odmora nastavak dalje Nastavak sledi Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan sve pohvale prijatelju, samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 8, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 8, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pratim :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 8, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Novo jutro nosi novo pakovanje. Jako smo zadovoljni smestajem ali iznenadjeni cenom od skoro 70 eura za noc. Gazda hotela je mladi Francuz pa je nas Zoze uspeo da se iscenka na nekih 40 prihvatljivih eura. Realno i to je mnogo jaka cena za grad u kojem se nalazimo ali dorucak je bio dosta dobar pa smo prestali sa pobunom bajkera. Ocekujemo Tajce da nam se prikljuce i da nastavimo put ka severo istoku Laosa.Motori parkirani u basti restorana, za svaki slucaj. Dorucak sa gazdom restorana, mladjanim Francuzom. Par slika iz Lao-francuskog resorta Neki su u iscekivanju malo prosetali po okolini Neki su pak poranili na kupanje pre ostalihNapokon nam se pridruzuju i Tajci. Oni su isli drugim putem tacnije poslali su motore kamionom 800 km od Bangkoka a oni su leteli avionom. Nikako ne vole autoputeve a i ocigledno imaju viska para. Taj dan pocinje nasa zajednicka avantura. Put kojim niko od nas nije prosao i ne znamo sta nas ocekuje. Zanimljivo da pored nas ide i jedan kombi sa par rodjaka od tajskih bajkera. Tu se zadesila i jedna baka koja nam je postala maskota putovanja.Skupili se ispricali i vozimo dalje. Usput stajemo na pijacu da vidimo ponudu. Pokusavamo da prepoznamo neke od zivotnja. Ne idem nam bas od ruke. Neke nemani izgledaju zive a neke fino usoljene i spremne za jelo. Zaista ne bi probao nista od jelovnika u ovom selu, bio bi to suvise veliki rizik. Od cele pijace prepoznao sam banane i mandarine ma da posle pregledanih ostalih namernica ni to mi se nije jelo. Bajkerska ljubav Zanimljivo da konzerve u radnjama drze naopako zbog prasine i moguce zaraze a sta jedu nije ni bitnoUzani krivudavi put krzo sume Laosa se nastvalja. Sela postaju jako retka a saobracaja gotovo ni nema, sto i nije tako lose. Opet je tesko biti opusten jer se ne zna sta nosi nova krivina. Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hornetshooting 206 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast . Isčekujem nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično Jadni miševi i mace ... verovatno i kuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
probiker 15 Napisano Januar 8, 2013 U prolazu, 66 postova Motocikl: cbr 900 rr Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mikula, kao da gledam Simona na Diskov.samo napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 8, 2013 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Само напред Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Januar 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Pravi melem na ranu nastalu od zimske moto apstinencije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan JBT.... ovo meni liči na pa®cove... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 8, 2013 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Mora se zaratiti ako ovo jedu! lovci i njihov plen kao ručak za vrh piramide u lancu ishrane , nego oni rođaci sa kombijem? jel i kombi stigo kamionom a rođaci avionom? i daj još, vide li se tragovi napalma i ostalog razaranja, znaš na šta mislim... Promenio Januar 8, 2013 član Lug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jesi li se ti to pozeleo Tajskog sunca, pa listas spomenar? Ako, dobrodoslo nam svima, samo udri po svim detaljima, prava je uzivancija citati i gledati. p.s. sto je slatka ona frizerka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Januar 8, 2013 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast! Sa nestrpljenjem cekam nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Januar 8, 2013 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Uz ovakavu prirodu i motore ne treba ti naslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega svaka čast i veliko hvala na tome što si posle toliko vremena smogao snage da sa nama podeliš ove fenomenalne fotografije i priču koja ih prati! Željno očekujem nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Januar 8, 2013 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mikula! Pravo zimsko osvezenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelena599 419 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za odluku da pišeš! Samo napred i daj što više fotki! :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Januar 8, 2013 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 8, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odmah sam se sjetio Mujinog odgovora na Hasinu konstataciju da u Kini nema pasa lutalica: "Pa ni u Bosni nema ovaca lutalica" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 133 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan Krave im idu po ulici, al pacovi nikako. Lepo je počeo putopis, ima puno slika . + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 (promenjeno) nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Posle obilaska pijace i setnje bio je red da nadjemo neki hotel. Vec je polako padao mrak a i temperatura se polako spustala na oko 17 stepeni sto je Tajcima realno minus. Oni obuku sve sto su poneli ali i dalje cvokocu. Onda smo ih ucili da ne vredi imate tri jakne i dvoje pantalona na sebi a na nogama japanke. Ipak cizma glavu cuva sto su i oni vrlo brzo shvatili ali u ovom slucaju se to odnosilo na carape. Nama belima ova temperatura je bas prijala. Sto se hotela tice bio je vise nego tuzan a ni klopa nista bolja. Nije se bilo lako opustiti posle setnje po pijaci. Pacova se grozim i na slici a u tanjiru bi ih tesko podneo. Jedini izbor je bio suvi lebac i nesto salate. Mesni meni smo odmah izbacili sa obzirom da u ovom gradu ni Vuk Bojovic ne bi znao sta jede. Na dorucku nas je docekao pun restoran Skandinavaca biciklista koji se vozaju po Laosu...mucenici. Uvek sam se vise uzdao u vise konja nego u samo jednog koji mora jos i pedale da okrece. Tajci su se odlucili za neke supe sumnjivog porekla Posle obilatog dorucka ponovo krece ono najgore...pakovanje. Saznajemo da taj dan prelazimo u Vijetnam, da nas do neke skele ceka asfalt a posle toga bice veselo. Svima je nepoznat put a sa obzirom da je samo jedan nije tesko za snalazenje. E to sto je na karti Laosa ucrtan kao autoban je druga prica. Idemo na slike, pokazace mnogo vise od reci. Jako brzo dolazimo do skele. Ocekivali smo vecu reku. Kazu nije dugacka al je duboka. Da se Alexa pita on bi tu proterao. Ipak je razum preovladao, cekamo plovni objekat. Pristize skelica i krece ukrcavanje Posle prelaska reke pocinje ocekivani makadam. Imali smo srece da nije bilo kise u zadnjih par dana inace bi bilo jos vise zajebancije. Krece lagano red prasine pa red vode, ovog puta bez skele. Lokalno stanovnistvo je u cudu. Poremetilo smo njihov mir ali nam se ipak raduju. Deca su najsrecnija. Zakljucak je da ovde ljudi vrlo kratko zive. Staraca gotovo da i nema, deca cuvaju decu. Zive od danas do sutra, jedina briga je naci hranu, nemaju drugih problema u zivotu. A sad malo oni. Za srecu im je potrebno zaista malo!!! Pogledajte dobro ove prethodne slike. Kako se osecate? Meni su nakvasile oci, valjda sto sam pospan ili je mozda nesto drugo u pitanju. Svako malo vece dete ima torbicu. U njoj obavezan noz, bolje reci maceta i nesto malo hrane koje skupe pored puta od putnika namernika. Skoro su dobili struju, krece im zivot na bolje al zamalo.Kad mi sutra moji klinci budu trazili nutelu jer eurokrem ima dosta belog i cokoladno mleko posto obicno nije ukusno dobice svi redom sut u dupe.Laku noc, vidimo se uskoro jer nastavak sledi ! Promenio Avgust 28, 2016 član Mikulanac 27 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUN 348 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Nis Motocikl: SUZUKI BURGMAN 650 EXECUTIV '06 , MV AGUSTA 1000 r312 '09 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo svi smo nestrpljivi, a imas li broj telefona od one frizerke, da vidim moze li i meni da sredi kosu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 9, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Frizerka je zauzeta, Avijaticar je prvi pitao za njeno zdravlje 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...