Nemimanabo 2 Napisano Septembar 29, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Београд, Звездара Motocikl: Yamaha X Max 250... Prijavi odgovor kao problematičan Или још боље, колико би коштало то сређивање које му је требало? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Septembar 29, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi se tu o sredjivanju.... Verujem da je originalna km, pitanje je kako je vozen i odrzavan do sad. Prvo to treba videti pa tek onda ici dalje sa pregledom..... davno je sve ovo bilo. Nista ne znam o tom motoru sem ovo sto sam naveo, mozda je za izbegavanje a mozda i nije 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 25, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan S'jeseni 2014-te 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex00 0 Napisano Octobar 30, 2020 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Dali neko može da mi kaže gde nabaviti prednju masku za Peugeot satelis 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan1989 1 Napisano Mart 29, 2021 U prolazu, 26 postova Lokacija: sabac Motocikl: satelis 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna gde mogu nabaviti prednj8 blatobran za satelisa?? Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki 013 0 Napisano Maj 6, 2021 U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Od skoro sam postao vlasnik Satelisa 250, i trebao bih da zamenim zadnje amortizere, procitao sam u ovoj temi da uz malu prepravku mogu da se upasuju od Beverlija pa ako neko moze da mi napise od kog Beverlija jer u radnji nisu sigurni koje da mi preporuce, i drugo pitanje da li pasu amortizeri od satelisa 125 jer sam pronasao neke polovne, moze i preporuka gde pronaci nove originalne. Inace pre Satelisa sam vozio Atlantic 250 uglavnom gradska voznja i prvi utisci su da se Satelis mnogo lakse vozi, ocekivano ako se uzme u obzir da je Aprilia 40ak kg teza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Maj 6, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lako se skida amortizer, oba su ista. Skini levi, mislim da je ta strana laksa i premeri duzinu (raspon rupa), sitinu kacenja i unutrasnji otvor pa sa tim podacima trazi drugi. Nisam siguran dal odogvara od 125-ce, proveris u Euroimpexu ujedno i cenu za nove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan1989 1 Napisano Maj 15, 2021 U prolazu, 26 postova Lokacija: sabac Motocikl: satelis 125 Prijavi odgovor kao problematičan @SatelisAko moze pomoc, nov sam i izvinjavam se ako prekrsim neko pravilo... Imam Peugeot Satelis 125 i motor sam dodaje gas bilo na leru bilo u toku voznje kada pustim gas. Svaka pomoc dobro dosla i hvalaa unapred.Satelis 125 je neopevano djubre od motora. Ja sam ga kupio pre 4 god i od toga je 2 god stajao u garazi. Prosle godine sam uradio konverziju na karburator i od tada sam presao 8000 km bez ikakvih problemaPoslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki 013 0 Napisano Jun 17, 2021 U prolazu, 2 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice amortizera, nove nisam nasao, u Euroimpexu su mi rekli da vise ne uvoze delove za satelisa, ovde po Pancevu sam pitao u par radnji i nisu mogli da ih nabave. Ono sto sam nasao su polovni od 125ice koji ne odgovaraju, nasao sam polovne od 250ice cena je bila 6000din za par ali posto cesto procure ne verujem da bi se usrecio, ostalo je da uzmem nove zamenske za beverlya, cena nesto ispod 4000din po komadu ili polovne fabricke za beverlya cena 40e za par. Majstor je savetovao polovne jer ,,koliko radi motore nikad mu se nije desilo da menja iste,, . Vreme ce pokazati da li sam pogresio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 9, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan iz uvoza, 500ccm. nosac i kofer fabricki uvek mora pratiti teg(ic) kormana (skoro 900g) dosao je sa blokadom paljenja koja pravi problem pri verglanju i inst. tabli u voznji nema podataka ako je na kontaktu samo ondak ostane ovako zakucana tek kada se izvadi pa vrati osig. od 15A (inad 10A) tabla proradi na pomenuti osigurac vezan je prekidac ili ti blokada prekidac je slabasan za presek zice, + napaja dosta stvari Skolski primer kako ne treba raditi neke stvari, elektronka ne trpi los kontakt i zna biti zajebana po novcanik kad gekne ono sto ne treba. Nema potrebe za blokadu paljenja motora jer lopov sigurno nece ni pokusati da ga upali prilikom kradje. Zna se.... kombi i hop unutra, nema ga za 3 sec. Prekidac je izbacen, instalacija vracena na fabriku tamo gde je presecena (kod kuc. osiguraca).... proba, kontakt i tabla ne radi valjano, ostaje zakucana sve svetli. E sad se vec problem grana na vise strana. Moze biti do instalacije negde, moze biti da je jos nesto zveknulo, moze biti da je tabla u problemu, moze biti da je jos negde secnuto, prespojeno zarad blokade. nista, sve se mora rasturiti i proveriti instalacija za pocetak gde god mi je bilo sumnjivo.... ruke u vis od srednjeg tunela pa nazad sve je Ok usput treba lajsne zadnje namestiti, CVT srediti.... sve pretresti krecem pa prednjem kraju nadjoh da su cackane zice od kill prekidaca otvorio, porverio, izolovao zicu.. sve je Ok usput ocistio osovine od poluga kocnica, desna glavila sa prednje strane nista cackano nije, sve stoji po psu nista, zakljucak je da treba probati drugu tablu (Motoklinika) skini staru, bocni drugu.... radi kako treba da radi, nema baga skini, bocni opet staru za svaki slucaj.... njente, nece da valja odmah sam prepakovao pokopce jer su u boljem stanju Odlicno, problem sa tablom je resen i sreca je sto je samo na tome ostalo. Nikad ni jednu el. komponentu nemojte bocnuti zarad probe dok se pre toga ne proveri instalacija jer se moze desiti da ispravna stvar vrlo brzo postane neispravna! Vozim dalje sa popisom potrebnog..... f.v. je los isto kao i kuciste njegovo b. pumpu je neko menjao al to sad nije bitno dizna je cista ki suza ove lajsne/stitnike treba namestiti CVT pripremljen davno nisam video ovako pregrejano zvono CVT se bukvalno pusi, dim izlazio moze se spakovati moze udenuti kuciste sredjeno, filter spreman nesto se pakuje, nesto dalje rastura trenutno izgledamo super odlicno nam ide Nastavice se....... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9848 Napisano Octobar 9, 2021 Ne silazi, 2288 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Satelis je napisao: Nikad ni jednu el. komponentu nemojte bocnuti zarad probe dok se pre toga ne proveri instalacija jer se moze desiti da ispravna stvar vrlo brzo postane neispravna! Bravo Dare, najbolje objašnjeno ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 9, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Blazo, da nastavim sa Satelidzu meni mi dragu. nema curenja, flisovanja ulja, prasinari su zdrav pravi ali zato ima mnogo ljuljanja na malo ostrije kocenje ceo prednji kraj potone, gotovo da nema otpora sledi stanje koje je debelo sranje hmm ulje govori da nije mnogo proslo od cackanja krece se sa sanaciju eve vi dimenzija semeringa sagledavanje stanja hmm razlog propadanja, neko se igrao, razbusivao dok ruke ne utrnu nema valajnog posla, idemo ka boljem ende, moze se sklapati kad god skinete tocak iz nekog razloga..... nebitno kog uvek gurnite prs u rupu i proverite lezajeve Ovde je osovina toliko pretegnuta bila da je sabila lezajeve toliko da je bolcna izmedju napravila dobar pritisak po iste .... ne biva. tri komada ima, dva manja na jendoj i jedan veci na drugoj strani moze patkovanje moze zastita vracena amortizacija, spusten na tockovi, zamenjene tecnosti (antifriz, ulje motor i reduktor) pici napolje da radi, valja kocionu zameniti napred - nazad vrcaj unutra da se pakuje ni jednu podlosku pod sraf imao nije neke sam zamenio originalnim, trudim se da ga vratim sto blize fabrici za kraj udaram po dijagnozi Greske se brisu, sledi probna voznja (malko se cuje frajlauf) koja je porsla vrlo zadovoljavajuce. Kacenje ponovo na dijagnozu .... sve je Ok Cica mica i gotova prica 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4030 Napisano Octobar 9, 2021 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam jel to neka dijagnoza, ali balavim na ovakve postove... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 9, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne neka drug vec originalna za Peugeot gamu, TEP2010 http://infotech.peugeot-motocycles.fr/doc/PointDiag/Documents/Notice TEP2010_fr.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Octobar 9, 2021 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dare mislio je na dijagnozu SigmundFrojd & Co 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Octobar 9, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Umorio nam se Dare ,nije za zameriti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 10, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan A jbg poslednja slika dijagnoze pa reko mozda je na nju mislio. Da me je stigao umor to jeste, ravno mesec dana svaki vikend i to oba dana sam proveo u kopanju. Bice slika u drugoj temi kad zavrsim planirano. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 4, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Moram ispraviti jednu gresku, Satelis 500 sa gornjeg posta nije iz uvoza vec je kupljen kod nas. Satelis 250 ovaj sa slike jest iz uvoza i do sad nisam video gore stanje Ono sta znam, upalio je lampicu (blinkanje kockica temperature) za temperaturu motora, pregrejao se. Vlasnik nije momentalno stao te sad curka ulje na termo grupi, najver. da je stradala glava/cilindar. Uzrok pregrevanju je bio ventilator hladnjaka koji je kasnije zamenjen. To je jedan peh, drugi koji se desio je takodje bas los. U toku voznje upalila se crvena lampica STOP na inst. tabli, ista je ignorisana od strane vlasnika, voznja je nastavljena ali ne jos dugo, ugasio se. Lampica se ukljucila zbog visokog napona, napon je visok zato sto je regler probio. Stradao je ECU, antena oko brave, inst. tabla. Zbog ignosrisanja upozorenja lepa steta je nastala, ostali.... dobro razmislite dal ce te stati kad se ukljuci isto ili slicno jer ovo za cas moze izbiti od 500e pa navise. moped jedva se moze gurati koliko se tesko okrecu tockovi pored toga, glavi prednja poluga kocnice tecnost je na minimumu disk je za bacanje, dobrano ukopan i izrisovan on je taj koji glavi glavni krivac je u gumicama klipova klesta, blokiraju glava imbus srafa unistena rupa na vodjici uspeo sam nekako razraditi klipove da ne glavi tocak, daleko je od dobrog pozadi je malo bolje bolje al ne valja svakako treba zameniti diskove, plocice, tecnost, sve podloske, vodjice, klesta repariraiti gore na kormanu stanje vrlo lose Po zatecenom stanju rekao bi da je bio u vodi.... vozi dalje. amortizeri ne postoje kako napred tako i pozadi moped je na cent. stenderu, prednji amorti propadnu dobrano dole Ovo je bez opterecenja jer je na stenderu, jos dublje ode kad se skine i sedne... o kocenju da ne pricam.... lose svakako. Zadnje treba zameniti jer su iscureli ko zna kad, lupaju. + kabal ne ide ovako, aku nije za ovaj model te zbog toga stoji ukrivo ocistiti kleme osiguraci takodje nisu na pozicijama kako treba nemo'z 15A na mesto gde treba iz 30A boja oznacava gde koji dolazi u ostalom pise ne moze se izbrisati jer je gecrkt inst. tabla ECU i regler su pre mesec dana promenjeni kod majstora nije mi jasno kako je mogao ovako ostaviti Ajd crevo, gumeni cep, sraf sto fali.... vise manje ali dzek ostaviti kod sajle gasa.... ne biva nikako jer moze podleteti i zaglaviti. Znam jednoga decka koji se na vrlo slican nacin dobro olupao. ono sta me dalje kopka je regler, srafove necu komentarisati u dubini M6 matica dodje pre plastike do sada ovakav regler nisam video jedinu oznaku koju ima na sebi je ova bubuljica primetna, ovako pocinje probijanje istog Sad mi opet nije jasna jedna stvar.... Moped je zbog probijanja reglera imao havariju, havarija sanirana zamenom delova od strane majsotra gde je stavljen regler upitnog porekla, rekao bi da je kinez. Sto dalje znaci da vrlo brzo moze doci do istog problema kao sto je imao. Zar je tesko staviti nov originalan, nov Joskin, polovan originalan, polovan hondin (SW)? od zamene ecu-a ne gasi se kad se spusti copa instal. prekidaca nije prespojena negde fali negde 2 udenuta.... valjda tako bolje Nastavice se ..... 3 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 4, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dalji smer odlazi ka CVT-u vec ovde se moze videti da podloske nisu dobro stavljene jest da nije dovoljno al ga bar ima ovako su bile poredjane prva ide u sredinu, srednja na kraju pre matice poslednja ide izmedju variatora i remena sa propelerima Podloske imaju svoje mesto i redosled, pored toga imaju i zakrivljenost. Ta zakrivljenost ima ulogu slicnoj feder podlosci ili ti smanjuje mogucnost odvijanja srafa il matice. kais je gotov rolnice takodje kvacilo treba srediti 2 gumene kocnice su pukle, lamele glave cvt je gotov ulje u reduktoru lose, u motoru je tek crno... to toliko nije bitno ovo je vec zabrinjavajuce ovakve opiljke sme imati na prvom servisu (1.000km predjena) i vise ne videcemo kako ce biti na sledecem pakuje se sve sta je poskidano sad bolje lezi, dosta srafova sam morao ubaciti zatim krenuti sa rasturanjem napred vlasnik je nesto pokusao.... jedino varenje plastike je trajno tresenje jedina tabla koju sam nasao sve odradjuje na kontaktu ali nece da moze Ovaj model nema ABS dok je tabla sa modela koji ima ABS. To u prevodu znaci da konstano u voznji svetli lampica sto je manji problem, kvaka je sto nema prikaza brzine kretanja jer drugacije radi. dzaba sam krecio, vraca se stara tabla dobro nije bas dzaba, sad bar znamo da se ne mogu montati table tek tako dobra strana je sto je greska u rac. motora iz A presla u C to znaci da se moze obrisati ubaceni poslednji srafovi iz originala.... vise nemam na gornje dobro je staviti lak ili lepak za navoj, hoce da se popuste To bi bilo to za sad, kako ce dalje biti to niko ne zna... nije dobra prognoza. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Novembar 4, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Auh, koji posao. Pitanje je da li se vlasniku isplati popravka ili da ga gurne u Dunav... Svaka čast na slikama i objašnjenju!Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 5, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sredjivanje da bude sve tip top se ne isplati u ovom slucaju, mnogo toga treba odraditi. Kotrljace se on neko vreme, mozda dobije jos neku zakrpu posto je do sad krpljen a ne popravljan/servisiran i to je to, sledeca stanica je rasturanje, kobasica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Novembar 13, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ne secam se da sam ikada procitao temu o motoru/skuteru koji me ni malo ne zanima...nije moj fazon.. Ovu sam procitao od prvog do poslednjeg posta sa uzivanjem...cak je i zapratio da ne propustim nesto sto sledi... Svaka cast Daretu i kolegi iz KG... @Satelis pomenuo si u nekom postu, na nekom od Satelisa koji su bili kod tebe da si trazio kvar (seckanje i gasenje agregata) kuckanjem po prekidacima...i nasao problem u killswitch-u... Moracu da probam to kod mene...posto mi Bev ima slican problem... Tek tako sam od sebe pocne da trza u voznji...nekad probije i nastavi, a nekad se ugasi...nakon toga upali normalno i nastavi dalje.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy87 6 Napisano Mart 18, 2022 U prolazu, 47 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Aprilia Atlantic 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo društvo.. Vidim da tema odavno ni je bila aktivna možda ću ja malo smarati od sad Elem..od skora sam postao vlasnik Satelisa 125 iz 2008.god.. pročitao sam celu ovu temu od početka do kraja (doduše kad sam već kupio motor) te mi je malo ubilo volju kada sam pročitao da je to najlošiji agregat od svih satelisa..ali šta je tu je.. Interesuje me da li znate gde mogu da nadjem poklopac CVT-a kao sa ove slike: Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Mart 18, 2022 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo zivo, tesko da ces naci taj deo. Probaj Motoklinika, Gavro iz Subotice, halo oglasi, Euroimpex, ebay,.... Peugeot Satelis 125 Transmission Belt Cover PE773267 WWW.HARGLO-PERFORMANCE.COM New Genuine Peugeot Spare Parts Peugeot Part No. PE773267 Item Transmission belt cover Suitable for - Satelis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy87 6 Napisano Mart 18, 2022 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Aprilia Atlantic 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Satelis je napisao: Zdravo zivo, tesko da ces naci taj deo. Probaj Motoklinika, Gavro iz Subotice, halo oglasi, Euroimpex, ebay,.... Peugeot Satelis 125 Transmission Belt Cover PE773267 WWW.HARGLO-PERFORMANCE.COM New Genuine Peugeot Spare Parts Peugeot Part No. PE773267 Item Transmission belt cover Suitable for - Satelis Hvala puno.. kontaktirao sam motokliniku na KP, čekam odgovor... pogledaću i na ostalim mestima koje si naveo. U suštini,sem vizuelnog ogrubljivanja, koliko je bitno što nemam taj poklopac (posto zbog toga nemam ni onaj filter na hladjenju).. Inače.. @Satelis oduševljen sam tvojim radom na ovom skuteru, ja do sada ništa temeljnije nisam video.. tako bi voleo da "pretreseš" moj satelis i ukažeš na sve nedostatke...ali jbg,daleko si mi. Za sad do MML-a (više Kaludjerice) dolazim samo četvorotočkašem Nego...sad nešto ponovo gledam... kako da ja znam da je taj poklopac kod mene? što više gledam oglase i slike, to mi je manje jasno koji poklopac ide kod mene Promenio Mart 18, 2022 član jimmy87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...