strasilo 3893 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan tražim slike mladih curica na starim motorima i naletim na ovo ... gledam prvo curicu... ali nešto mi odvlači pažnju ... (valjda nisam gey :lol: ) Suzuki RE5 rotary engine iz '74 ... slabo sam upoznat s ovim ... možda netko zna nešto više... kužim da je nešto poput vankela.... Ideja je začeta 1970.g. po uzoru na mašinu iz NSU (auta) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Decembar 27, 2012 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam da ovo postoji..od wankela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Decembar 27, 2012 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan citao sam o ovom motoru, generalno bio je promasaj, sto po dizajnu, sto po agregatu koji za razliku od ocekivanja, nazalost nije nadmasio konkurenciju , ni po performansama ni po potrosnji...i ubrzo je proizvodnja obustavljena Englezi su 90-ih godina to mnogo bolje odradili sa svojim Norton F1 motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano Decembar 27, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam svrljao po "mrezi"...koja kaze... ...da ovo nije samo radjeno po uzoru, vec je zaista NSU-ov proizvod. Misli se na motor. U pitanju je naravno Wankel ciklus. Sprava se proizvodila u jako kratkom vremenskom rasponu. Od 1974 do prvih meseci 1977 (svugde pise 1976). Svojim stilom i oblikom, jako je podsecala na super proslavljeni Suzukijev GT750 (cvaja) pa se nije svojim dizajnom posebno razlikovala od ostalih...sem par detalja koji su bili mozda i previse revolucionarni za to doba. Kazu da je motor bio fenomenalan, skoro pa bez ikakvih vibracija...koje proizvodi rotiranje delova u klasicnom Otto motoru. Ovde ne postoje ni kolena radilice, ni bregaste osovine. Motor je bio izuzetno snazan za svoju kubikazu, ali je jako puno trosio. Iako je izazvao veliko interesovanje, prodato je jako malo primeraka. To je i navelo Suzuki da prekine proizvodnju, jer je komercijalno proglasen za neuspeh. Mehanika izgleda nikada nije dovodjena u pitanje...mozda moze da se kaze da je u tom trenutku bio ispred svoga vremena i da su sve te novotarije mozda malo i uplasile potencijalne kupce. To je i vreme velikih naftnih kriza, narocito u USA, pa je i to sigurno doprinelo neuspehu. Jos malo detalja i originalni tekst. http://www.suzukicycles.org/RE5/RE5-Rotary.shtml 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Decembar 27, 2012 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan kužim da je nešto poput vankela.... ....pa i jeste vankel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Decembar 27, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog primerka u originalnom stanju: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Decembar 28, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Kada smo vec kod Wankel-a... Ove marke se secam kada smo sakupljali slicice za album motocikala: Holandski Van Veen OCR 1000 iz 1976. Henk Van Veen je bio uvoznik nemackog Kreidler-a za Holandiju. Za pogon je koristen dalje razvijan agregat iz NSU-ove limuzine Ro80 koji je ugradjivan i u Citroen GS Birotor. ca. 330 kg (natankovan) 100 ks >210km/h 10l/100km 28.000 DM (1977.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Decembar 28, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto Vaneklov motor nije usavrsen mislim generalno, u to vreme bilo je samo pitanje momenta kad ce motor da izjede samog sebe iznutra danas su materijali malo bolji pa je prica malo drugacija mada mogu oni jos uvek da se otvore za neke legure zakljucane u sefu pa da naprave te karike i opruge njihove i cilindar od materija koji nece da se potrosi, nikad http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=6BCgl2uumlI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 28, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Imaj na umu da su mlade devojke na starim motociklima danas uglavnom babe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 28, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Imaj na umu da su mlade devojke na starim motociklima danas uglavnom babe nebih se složio ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...