SpontanaDeskripcija 742 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kako stvari stoje 2013 cu verovatno na sever ovog naseg kontinenta... Ne planiram uopste da se pripremam za ovaj put. Planiram samo da novac koji zimus zaradim stavim u dzep i polako. E sad ima dosta zemalja kroz koje cu proci: Madjarska - Slovacka - Ceska - Nemacka - Danska - Svedska - Norveska - Finska i onda preko ovih ravnicarskih evropskih zemalja ka Srbiji. Posto putujem sam, znacio bi mi svaki kontakt. Uvek ima radih ljudi koji bi pruzili pomoc ili sa kojima bih se mogao videti, ako me put nanese kroz njihove gradove. Ako ima takvih koji ce ostaviti kontakt, a verujem da ima. Mogu postaviti u temi ili meni na PP. Unapred hvala svima, koji ce na ovakav nacin pomoci mom sledecem putovanju! p.s. Ja ovakve gestove smatram normalnim, zato sto sam i sam puno puta do sada u zivotu pomogao putniku namerniku. 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Cime planiras put? Kruzer opet? Verovatno... Ali ima vremena do tada. Oprema za takav put je vec spremna posto do sada nisam imao teksitlu opremu. Ostao je samo novac, ali posto znam sebe i ne biram sretstvo i nacin da zaradim isti. Ni to nece biti neki problem! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Decembar 7, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Drzim ti palceve a i ne sumnjam da ces uspeti! Iskoristi pametno ovo vreme momkovanja kao sto to vec i cinis dok ne stigne porodica, kasnije se sve menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hocu i ja sa tobom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Decembar 7, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cime planiras put? Kruzer opet? Verovatno... Ali ima vremena do tada. Oprema za takav put je vec spremna posto do sada nisam imao teksitlu opremu. Ostao je samo novac, ali posto znam sebe i ne biram sretstvo i nacin da zaradim isti. Ni to nece biti neki problem! Ti si car! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano Decembar 8, 2012 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da mi se finansije uklapaju krenuo bih bez da se mislim i to na svojoj ER5ici bez imalo brige. Bice i to jednog dana. No, mozda bih mogao da ti pomognem oko smestaja za Finsku u istocnom delu (Kaavi, Kuopio). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan U Ljubljanu su uvijek dobro došao , kontak imaš tako očekujem da se javiš ako te put nenese ovamo. Takođe ovaj poziv se odnosi na sve putnike namjernike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 14, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi! Da li neki zna cenu prelaska preko Oeresund-bridge koji spaja Dansku i Svedsku ? Ja gledah na internetu, ali samo mi izbacuje cenu za automobile, nigde cene za motor nema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 14, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se nasao sam! http://easygo.com/en/location/denmark/oresund-bridge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Imam par ljudi koji su mi se javili da svratim kod njih. Kako stvari stoje 1. juna krecem. Mislio sam malo ranije, ali zbog porodicnih obaveza necu moci. Motor je spreman za put, tehnika je dokupljena ono sto je falilo. Sada sam u potrazi za dobrim rancem(backpack) i polako se pripremice privode kraju. I dalje nemam pojma sta cu obilaziti, to ce se na samom putu sklapati. Jedina izmena od prvog posta je, da cu prvo ici put zemalja Baltika, St. Petersburga, do krajneg severa. p.s. Dobio sam od najbolje radnje moto opreme Biker House i podrsku u vidu neophodnih stvari za mali servis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Mart 21, 2013 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Ja inace koristim Kriega US-20 tail pack (koji se moze nositi kao studentska torba). Vrlo se lako stavlja na i skida sa motora. http://www.kriega.com/pages/Home.html Kriega produkti su skupi ali su zbilja medju najboljima, ako ne i najbolji - napravljeni od nempromocivog materijala (100% garantiram) i mogu se vrlo lako kombinirati sa ostalim Kriega "torbama". Sto se kontakta tice, javi koje gradove planiras obici u Finskoj i Njemackoj, mozda mogu pomoci. Ako te put nanese za Londru, javi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja inace koristim Kriega US-20 tail pack (koji se moze nositi kao studentska torba). Vrlo se lako stavlja na i skida sa motora. http://www.kriega.com/pages/Home.html Kriega produkti su skupi ali su zbilja medju najboljima, ako ne i najbolji - napravljeni od nempromocivog materijala (100% garantiram) i mogu se vrlo lako kombinirati sa ostalim Kriega "torbama". Sto se kontakta tice, javi koje gradove planiras obici u Finskoj i Njemackoj, mozda mogu pomoci. Ako te put nanese za Londru, javi se Sto se gradova tice nemam tacnu putanju kuda cu tako da nema veze... A ranac trazim da kupim planinarski max 60l. Imam u planu da pesacim po Norveskoj, da se popnem na Trolltungu, Preikestolen i jos par mesta. Pa mi treba neki dobar ranac, umesto ove north face nepromocive vrece koju sam do sada nosio sa sobom. Hvala ti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Mart 21, 2013 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan Aaah, znaci u pitanju je "u zdravom tijelu zdrav duh" moto ;-). Sto se ruksaka tice, moji prijatelji (planinarci) inace koriste Berghaus, Macpac i Osprey marke pa su preporucili ovaj link. Ako nista drugo barem mozes usporedi cijene u Srbiji i UK. http://www.cotswoldoutdoor.com/equipment/rucksacks/rucksacks Javi ako su ti potrebni linkovi za planiranje putanje po Zapadu tj. navedenim zemljama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Mart 21, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rance potraži u BG u Gori i Iglusportu, ili u Ljubljani (isto Iglušport, niže cene jer vraćaš porez, kada ćeš sigurno već prolaziti tuda). Veliki izbor, za svaki džep i potrebu. Lepa tura inače. Srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam gledao nesto preko neta... Ovih dana cu u predstonicu pa cu da vidim sta da uzmem. @Phantom UK Neke sam gledao, mada ja imam vremena na pretek i najvise volim kad dodjem u neku zemlju pitam lokalce kuda je najbolje i kako. Mada nebi bilo lose da postavis u ovoj temi neka stoji, ako zagusti da precesljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6796 Napisano Mart 21, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Razumem tvoj avanturisticki duh, ali nikako ne kreci bez novog seta guma i bez opasno dobrog kisnog odela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem tvoj avanturisticki duh, ali nikako ne kreci bez novog seta guma i bez opasno dobrog kisnog odela. Nove gume kupljene... Montiraju se pred sam polazak. A sto se tice kise obezbedio sam se sa Rev'it GTX gore-tex odelom. Mislim da pored ovog odela nece biti potrebe da nosim kisni gore-tex kombinezon, sto sam do sada nosio na putovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Mart 21, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to revit defender gtx goretex, a 99.99% jeste, imam ga i ja. Goretex membrana je super da ne moraš da skačeš na prvu kap, ali ne očekuj nemoguće, tj. da te magično štiti od svake kiše. Hoću reći, za taj put ponesi kišno odelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to revit defender gtx goretex, a 99.99% jeste, imam ga i ja. Goretex membrana je super da ne moraš da skačeš na prvu kap, ali ne očekuj nemoguće, tj. da te magično štiti od svake kiše. Hoću reći, za taj put ponesi kišno odelo. Hvala na ovom savetu... Bas sam mislio nekoga da pitam da li da nosim kisno. A inace ovo kisno koje imam se pokazalo odlicno koristim ga vec dve godine gore-tex je dvodelno. Samo sto me nervira sto je u maskirnim bojama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6796 Napisano Mart 22, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Preduhitrio me Severian... Finale tvog putovanja je u Arktickom krugu. Nisam bio, ali mi je prilicno jasno da su kise ipak tamo drugacije, slozices se...a u onoj pustari tesko je naci zaklon Imas, ako vec nisi video, ovde dva lepa putopisa. Ne znam sada tacno gde su, ali autori su Furios Panda i IvkeFjr. Mozda nadjes neku interesantnu info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phantom UK 1035 Napisano Mart 22, 2013 Zvrk, 411 postova Lokacija: London, UK, (ZG,BG) Motocikl: ER-6F 2012 Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti ovi linkovi mogu pruziti opce info: http://www.bikersadvice.com/articles/travel/touring-by-bike-in-sweden-norway/ http://www.mc-addict.com/budgettravelinnorway.htm http://www.mcitours.com/tours_detail_selfguided/?tourid=S14 sretno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Dani se vec sitno broje do polaska! Uz nove pesme Deep Purpla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Putovanje se startovano juce! Malo tekstica: Pepa osvaja Evropu! Naš sugrađanin osvaja daleki sever! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Izvestavaj uzivo gde si i kako si, kad god mozes ! SRECNO !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Srecno !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...