Jump to content

Moto Zajednica

spale82

Članovi
  • Broj tema i poruka

    142
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Ljubljana
  • Interests
    Putovanja BMW 1200 GS
  • Motocikl
    Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

spale82's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

56

Reputacija u zajednici

  1. Moje skromno iskusto sa gumama. Kad sam kupio motor dobio sam praktično nove Bridgestone batwing. Prvih 10 000 km su držale odlično i hladne i zagrijane. Sa max opterećenim motorom (tri kofera) par puta sam ih oborio do ruba (klasična vozačeva greška, podcijenio i prebrzo ušao u krivinu i morao sam dodatno da obaram motor. Motor sam oborio dok mi nije papučica počela strugati po asvaltu) i nijednog trena nisam osjetio presjedanje ili klizanje gume. Zadnjih par hiljada kilometara su osjetno popustila dok su hladne. Trenutno ima kontia road attack 2. Do sad sam na njim prešao nekih 8000 km. Motor se teže obara tj. do određene pozicije ide ok i lako se obara ali da bi ga oborio do kraja teže nego Bridgestone. Moja generalna ocijena između ove dvije gume je 10:9 za Bridgestone na suvom, obaranje i držanje u krivinama, dok bi contio dao prednost na mokrom i potrošnji. Mislim da se konti sporije troši i da poslije 8000 km drže isto kao prvog dana, što za Bridgestone ne bih mogao reći. Da konti mi je počeo da bruji i zuji pogotovo u krivinama.
  2. spale82

    BMW GS

    Da li prodaješ i ako da koliko bi bili ove plastike što se stavljaju kao zaštita na poklopac ventila?
  3. Pozdrav dobri ljudi, kao što sam naslov teme kaže potrebno mi je prenoćište u subotu veče u Italiji na Relaciji Venecija-Bolonja. Molio bih sve koji bi mi mogu pomoći svoji savjetima za pomoć. Planiram subotu da provedem u obilasku Venecije, a poslije toga da se uputim prema Bolonji. Prenoćište ne mora biti ništa specijalno, može i privatni smještaj. Hvala
  4. Evo jedna slika iz moje kolekcije, meni jako, jako draga!
  5. Stari i sterilni novi. Stari ima veću glavu, klip i oprugu a kod novog je klip dvodelan sa internom oprugom. Kakva je razlika između starog i novog cilindra (kućišta koje se uvrće). Na slici mi izgledaju identično? Zašto mora da se mjenja (kupuje) kućište? Da li bi se samo moga zamjenuti (kupiti) klip a kućište ostaviti staro?
  6. Istu stvar planirma da radim na svome 1200 GS. Mada kad sam pitao jednog mehaničara koji u Sloveniji radi samo BMW motore (radi u BMW Selmar) reče da nema potreba to da radim ii da ništa ne diram, da je to bacanje para. Meni đavo ne da mira, stalno razmišljam da to uradim.
  7. Pratim temu i baš sam se obradovao što se nakraju sve završilo kako treba Savijet za u buduće, koji motor kupiti da bi čovijek bio bez brige ako se potopi mašina <br style="font-size: 9pt;">
  8. Promijeni novo ulje i nemaš brige. Uspi ono ulje što sam ja usuo, razlika je drastična.
  9. Pošto sam iz Gradiške, neki dijelovi rute su mi više manje poznata. Ali imam jedan problem prednja guma na mom GS nije enduro već čisto cestovna. Sad me interesuje, ako ti poznakeš cijelu rutu da li bi mi to mogao biti problem?
  10. Pozdrav Evo pošto sam promijenuo ulje u mjenjaču pa reko da napišem moja iskustva. Sa novim uljem sam prešao nekih 1000 km i mogu reći sve najbolje. Razlika sa novi castrol syntrax limited slip 75w-140 uljem je ogromna. Mjenjač je puno tiši i puno mekše se mjenjaju stepeni prenosa. Imam osjećaj kao da sam promijenuo čitav mjenjač a ne samo ulje u mjenjaču. Stvarno sve preporuke za ulje
  11. Ok, hvala za savjet za ulje. Znaš li možda u kojoj je temi to bilo objašnjeno!?
  12. Pozdrav, reko da ne otvaram novu temu pa ću da postavim pitanje ovde. Neki lik mi nudi dvije nove kontinental, ne montirane gume za GS za neke smiješne pare tipa 60€ obe. E sad problem je što su gume stare, proizvedene su 2006 godine i to je ono što me odbija od toga. Gume su nikad montirane i na oko izgledaju sasvim normalne, čini mi se da nisu tvrde, nisu izblijedile. Inače lik radi u BMW i bile su u njihovom skladištu, pa sad ih oni otpisali a on ih sad prodaje. E sad cijena je više nego privlačna, ali opet ne bih htjeo da se zbog stotinjak evra kližem po putu. Šta mislite koliko bi to bilo pametno kupiti?
  13. Pozdrav svima, kao što u naslovu teme piše, zanima me koje ulje preporučujete za mjenjač i diferencijal za BMW r1200GS? Planiram da kupim ovo www.motornaolja.com/produkt/castrol-syntrax-limited-slip-75w-140/ ali pošto nemam iskustva rekoh da pitam vas koji imate iskustva. Molim mišljenja i savjete. Hvala. Takođe, imam pitanje u vezi štimanja ventila na istom motoru. Poznati su mi zazori za usisne i izduvne ventile (0,15 i 0,30) ali zanima me koliki je pravilni zazor na "nosaču" (ne znam kako sad ovdej da objasnim na šta mislim ali svako ko je rastavljao i štelovao ventile na ovom motoru zna o čemu govorim) ventila, tj kako da ga pravilno centriram?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja