kepo 4527 Napisano Februar 5, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svejedno, i na kornjaci i na gladijatoru koji si ti postavio ima zastita ledjnih prsljenova. Mene je gladijator dosta puta sacuvao od povreda od kojih se na pomisao ježim, tako da .... Jako me mrzi da to non stop navlacim na sebe, u ostalom kad nemam opremu na sebi onda i ne rizikujem, vodim racuna i ne jurim. Gladijator nosim samo kad idemo na off road, i tu je obavezan deo opreme. Dosta ljudi ga nosi na putovanja (sto mislim da je super kombinacija) a preko oblaci samo tanke jakne, vetro i vodo nepropusne. Ako je vruce , samo gladijator. Gladijatori od 50, 100 i 300 eur. nisu isti. Razlika je ogromna!!! U gomili opasnih situacija gladijator od 50-100 eur je nemocan. Moze ti pomoci da se ne ogulas na klizanju, al da ti sacuva kicmu, rame,... pri nekom jacem udarcu, tesko! To je losa i meka plastika, bez alumunijumskog saća koje treba da apsorbuje udarac pre nego sto kicma dodje do plastike. Itd .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Februar 5, 2013 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @pendula deluje ok @Kypck pročitaj prvi post u temi procitao detaljno sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan nisam mislio na zastitu kicme, koja je obojica se slazemo posle glave najkriticniji deo tela i da je o neophodnosti i kvalitetu potrebne njene zastite izlisno pricat, ali postavljavsi sliku gladijatora sam mislio na zastitu od klasicnih padova pri kojima treba da zastiti kozu i zgobove. Svi pricaju da je bitno da je jakna tesna uz telo kako se ne bi protektori okretali i izlagali kriticna mesta agresivnosti asfalta i drugih objekata, pa me zanima cemu se vozac koji je na sebe obukao zavesu sa protektorima moze nadati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mozes se nadati odlicnoj zastiti. Daleko boljoj od bilo koje jakne. Zato sam ti spomenuo da ih ljudi dosta koriste za putovanja, u kombinaciji sa vetro-vodo nepropusnom i laganom jaknom. npr. ovom http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/89675-p-bmw-savanna-jacket/ Ovde fali goretex ulozak za potpun konfor, ili kupis lagano kisno odelo i toj ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 6, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao gladijator kad sam slomio rame u paramparcad.150 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan E jebi ga sad Mile, rdjav si slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Februar 6, 2013 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao gladijator kad sam slomio rame u paramparcad.150 eura. Sta bi tek bilo da ga NISI imao????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 7, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao gladijator kad sam slomio rame u paramparcad.150 eura. Sta bi tek bilo da ga NISI imao????? Pa mislim da bi ga opet slomio. Shalu na stranu, mislim da je gladijator dobar za struganje i kamenje iz prethodne gume. Moze da pomogne i pri lomljavi "dugih cijevi" (podlaktica, ledja, rebro), ali one casice na ramenima... samo za grebanje (i prezentaciju ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mile sta si se stiso, otvori se malo Pogledaj ovde rameni protektor, plucni, ledjni, .... E sad pogledaj rameni protektor na Kosookovom gladijatoru. Umesto da rasporedi silu pri udaru, oni kao da su napravili da ti ono malo plastijke izvali rame. Ja sam izgubio rameni misic u udesu, pa moram dobro da vodim racuna bas na taj detalj kod gladijatora. Jednostavno nemam misicne mase da mi cuva rame. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Februar 7, 2013 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni i ovaj deluje dobro http://www.forcefieldbodyarmour.com/product/extreme-harness-adventure/2347 Jedino nisam siguran kako se nosi sa šiljatim delovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 7, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @kepo Posto je ovaj keptn amerika shield? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Meni i ovaj deluje dobro http://www.forcefieldbodyarmour.com/product/extreme-harness-adventure/2347 Jedino nisam siguran kako se nosi sa šiljatim delovima. I ovaj sam gledao pre no sto sam kupio Dainese. Nisam imao priliku da ga opipam uzivo, ali deluje mi da je komforniji za nosenje. Da manje smeta pri pokretima. Ako si resio da uzimas nesto slicno, mogu ti poslati Dainese da probas. Dainese je u Italiji van sezone na popustu bio 250 eur, a u Srbiji su trazili oko 400-450. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan @kepo Posto je ovaj keptn amerika shield? Mislim da sad van sezone mozes da ga nadjes za oko 250eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20091 Napisano Februar 7, 2013 Integrisan, 8630 postova Prijavi odgovor kao problematičan @kepo Posto je ovaj keptn amerika shield? Mislim da sad van sezone mozes da ga nadjes za oko 250eur. Upravo takav sam, potpuno slučajno, kupio u Jerevanu za oko 60Eur. Ulazimo u radnju drugim poslom, neka sportska razna oprema, i tamo stoji izložen ovaj Dainese gladijator XXL. Ja pitam simpatičnu devojčicu kako je moguća ta cena, gde su ukrali , kaže ona stoji već dve godine na popustu i non-stop spuštamo cenu, nema ko da kupi XXL . Plus, jako slab Dram (jermenska valuta ) ka evru i tako, ponovim se srećno... Najjeftinije što sam pre toga video za ovaj model bilo je 180Eur svojevremeno u Kozini (Dainese outlet), ali su imali samo jako male brojeve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem da si ga kupio za 60 eur Sad za kaznu da zovnes drustvo iz ove teme i potrosis na nas bar 100 eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20091 Napisano Februar 7, 2013 Integrisan, 8630 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje što čak nisam kupio iz prve... nije mi baš lako bilo za nošenje, jer se naravno malo teže pakuje kada se ne vozi, a nisam odmah znao da se rastavlja, pa kao oću-neću . Mogu samo da kažem da je za preko 35C i za turing VRHUNSKA stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 7, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tako to ide sa ovim sto vire iz okvira. Mi standardni mozemo da se pusimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7803 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 3218 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se razmišljao da uzmem neki taj gladijator za leto... al nas Srbe je uvek blam da tako nešto nosimo.... (budite iskreni prema sebi, dal bi ste to obukli kad idete po gradu?!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Februar 8, 2013 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih! Jos da imam nekog besnog street fightera ili SM-a ... P.S. Na skuteru ga ne bih nosio, nekako mi nakaradno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Februar 8, 2013 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni i ovaj deluje dobro http://www.forcefieldbodyarmour.com/product/extreme-harness-adventure/2347 Jedino nisam siguran kako se nosi sa šiljatim delovima. I ovaj sam gledao pre no sto sam kupio Dainese. Nisam imao priliku da ga opipam uzivo, ali deluje mi da je komforniji za nosenje. Da manje smeta pri pokretima. Ako si resio da uzimas nesto slicno, mogu ti poslati Dainese da probas. Dainese je u Italiji van sezone na popustu bio 250 eur, a u Srbiji su trazili oko 400-450. Verujem da je vrlo udobno za nošenje. Imam ovo http://www.forcefieldbodyarmour.com/product/limb-tube-knee-protector/2357 za kolena i uopšte ne smeta dok se nosi. Jedino što me ljudi ubeđuju da to nije nikakva zaštita na off-u i da treba da kupim čvrste protektore. Ja se ipak nadam da znaju ljudi šta rade Rešio sam da uzmem tako nešto za enduro/supermoto ali razmišljam da li je bolje da uzmem čvrst oklop... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 8, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo je punjenje unutar te zastite. Jel neka plastika, guma, gel ...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Februar 8, 2013 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.forcefieldbodyarmour.com/technology/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Februar 8, 2013 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Vec odavno se spremam i vrebam kupovinu gladijatora. Medjutim, problem mi je oko velicine. Sve ono sto sam dosad probao od kolega bajkera koji su bili ljubazni da mi daju na probu a od velicine XXL mi je malo. Iz tog razloga zazirem od online kupovine jer se plasim da velicina nece biti odgovarajuca. Zato, ukoliko znate za neki gladijator koji je kvalitetan a dovoljno veliki nemojte to kriti od mene. Kepo, pretpostavljam da je velicina tvog gladijatora XXL? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 8, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Moj gladijator je XL i meni je knap. Sto znaci da tebi treba minimum XXL. Zovni MAS Company i vidi sta oni imaju na stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6459 Napisano Februar 8, 2013 Enduraš, 6407 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 500e gladijator ? Od cega je napravljen, od nano zlatnih cestica Mislim da preterujes da jeftini gladijatori ne nude nikakvu zastitu. Od nekog jaceg udarca bilo koji gladijator ce tesko da nas zastiti, evo Mile tipican primer. Od krljanja po stenama i kamenju, da nas sacuva od ogrebotina moze i ovaj jeftin. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...