skijash 246 Napisano Decembar 6, 2012 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Nakanih se da okačim slike moje opreme posle pada (ne mog pada). Kao što se može videti, i letnja oprema nudi sasvim dovoljno zaštite i nema razloga da se ne nosi jer u njoj nije vruće ni po najvećim vrućinama. Čak i po gradu od kafića do kafića ako se već ide u šorcu i majici, treba imati bar ovakve rukavice jer u njima stvarno nije vruće. Iako nekima ti letnji "mesh" materijali deluju neozbiljno, na slikama se može videti kako su izdržali klizanje sa 120-150 km/h. Ja sam prijatno iznenađen. Farmerke u kojima je vozač bio nisu bile nikakva zaštita pa je guzicu i noge oljuštio kao mlad krompir. Jakna i rukavice su izdržale i gornji deo tela je nepovređen, sa izuzetkom nategnuća prsta. Rukavice su alpinestars pressure air-flo, jakna dainese zentex tex. http://www.flickr.com/photos/90840559@N04/sets/72157632180347879/ 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Decembar 6, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi, jakna je odradila svoje, da se najezis kad pomislis sta bi bilo da je nije imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bogu da je dobro prošlo. Oprema je odradila odličan posao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Decembar 6, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ruzno iskustvo vozacu, ali svima ostalima koji se dvoume oko izbora opreme ili onima koji nisu sigurni koliko sigurnu opremu imaju, vrlo slikovit prikaz predlazem da se ova tema prepravi u lepljivu i da oni koji su imali nepriliku da padnu, sa ostalima podele fotografije kako bi se na jednom mestu video znacaj opreme, kao i jedan vid prirucnika prilikom buduce kupovine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas upravo gledam koju opremu da kupim, ali ovo mi je dobra pouka da ne gledam na cenu mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_bg 38 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan Umesto ovih rezova po jakni i istopljenih delova mogla je da bude njegova koza. Naravno da pomazu i te Mesh varijante. Valjda nije neki sarlatan projektovao i odradio tu jaknu iz hira i novca, vec da bi pruzio odredjenu vrstu zastite za vozaca. Sto vise opreme na sebi to manje oziljaka od klizanja, zlatno pravilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas upravo gledam koju opremu da kupim, ali ovo mi je dobra pouka da ne gledam na cenu mnogo. Kako si to izvukao iz ovoga? Ovo je sve medium high sektor opreme - po brendovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Oprema definitivno vredi svaku paru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7378 Napisano Decembar 6, 2012 Drug član, 3068 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ..bolje i najjeftinija moto jakna sa protektorima nego duks... I ti najsitniji padovi, budu gadni ako se nema oprema. I na svakoj moto opremi piše na etiketi da ona nije zaštitna oprema u pravom smislu, već da je samo tu da smanji posledice pada. Al džaba sve to ako se ne nosi pravilno. Gledam svakog dana po gradu ove budale što nose kacige a ne zakopčaju ih... Nije mi jasna ta odbojnost, taj inat prema zaštitnoj opremi. Meni nikad nije vruće u opremi, ćutim i trpim. Da hoću da ne osećam toplotu seo bih u auto i upalio klimu. Odlična tema! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Decembar 6, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Generalno treba imati opremu za hladnije uslove i za toplije uzlove. Ako ti je previse toplo u opremi, nisi 100% koncentrisan na voznju i stalno razmisljas kako ti je vruce. Ja uvek gledam da nosim pojas ili kornjacu, rukavice i kacigu. Kad je napolju 30+, a ja treba motorom da idem u grad, jaknu sigurno necu obuci. To je vec ozbiljno mucenje. Otvorim cetvoro ociju i lagano 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Decembar 7, 2012 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ima dana kad se po gradu ne može nositi ni ovakva, prozračna jakna. Ali uvek mogu da se nose ovakve rukavice. Meni je i leti neprijatno da vozim bez njih, imam osećaj da mi klize ruke po ručkama. I kad vozim u šorcu i majici, nosim rukavice. Ako se i desi da dođe do neke nezgode, uglavnom se prvo dočekuješ na dlanove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Decembar 7, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Jaknu i rukavice nosim uvek, i na +30 i na +40. Vruce je i pod full-face kacigom, no trpim. u šorcu ne vozim nikad, a čim izlazim na otvoreni put tu su i protektori za kolena. Mada, retko se vozim po par stotina metara, za lepog vremena prva jutarnja vožnja do posla je 36km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hornetshooting 206 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna slika govori više od hiljadu reči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Decembar 7, 2012 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Oprema uradila vrhunski posao! Da li imate preporuke za neke letnje pantalone koje ne lice na motoGP a da imaju neku protekciju? One vojne su glupost jel da? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan Ja leti stavljam protektore za kolena i preko njih neke lagane pantalone. Na 35+ mi je podnošljivo u letnjoj opremi ali ima uticaja što ne vozim R-a koji bi me grejao kao peć. Odlične slike, kad je 35+ stepeni 95% ljudi vozi u šorcu i majici pa nek zamisle svoju kožu umesto ove opreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_bg 38 Napisano Decembar 7, 2012 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam gledao statistiku da su najugrozeniji dlanovi, kolena i ruke. Mislim da je kornjaca potrebna za pad tek nakon zastite ovih delova tela, naravno govorim o klizanju. A ako se udari u bilo koju prepreku, eventualno kaciga moze da ublazi neke posledice ali i ona ima limit u zavisnosti od brzine prilikom udara u prepreku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan gde je tacno bio udes i kada, procitao sam u nekoj temi "kod zajecara"... `ocu da kazem, da valja znati da ima nas koji smo u blizini, pa smo mogli da pomognemo. inace, ja uvek nosim letnju mesh jaknu, recimo da napolju mora da bude +200 stepeni da je ne bih obukao, sto je bas retko. pozdrav i odlicno sto ti je brat prosao sa manjim povredama, videh da motor nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Decembar 25, 2012 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Udes je bio na putu između sela Vražnogrnac i Rgotina ako ti to nešto znači Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaxomirR 31 Napisano Januar 11, 2013 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Baranda Motocikl: Yamaha Tracer 900 GT '20 Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno je vazno imati adekvatnu opremu jer onu cuva od povreda, ali najbitnija stvar je samokontrola i koncentracija da do pada uopste i ne dodje... Prevencija je ipak najbolja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pendula 1 Napisano Februar 3, 2013 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki zzr1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite generalno o ovakvoj jakni za leto ? http://www.kupujemprodajem.com/Joe-Rocket-moto-jakna-4427599-oglas.htm?filter_id=17751308 draza mi je svoja koza nego bilo sta drugo ! Sto kaze kolega Kanarinac,za grad kaciga,rukavice i kornjaca kad je 30+ stepeni ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Februar 4, 2013 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Moram da uzmem letnje rukavice...ovo su neke alpinestar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Februar 4, 2013 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan @pendula deluje ok @Kypck pročitaj prvi post u temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Februar 5, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan draza mi je svoja koza nego bilo sta drugo ! Ja i u sred leta u 90% slucajeva nosim jaknu, iako je kuvanje u njoj. Ali dok ne kupim mesh jaknu, smatracu svoju kozu dragocenijom od dobre ventilacije sta misliste, koliko kornjaca pruza realne zastite pri padu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 5, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan sta misliste, koliko kornjaca pruza realne zastite pri padu? a sta da mislimo kad nam pored kacige cuva najosetljiviji deo tela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Februar 5, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam da mislis na zastitu za kicmu, jer sam verovatno pogresno imenovao opremu na ovo sam mislio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...