mitrowsky 285 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Да не дужим превише, ставићу линк на званичан полицијски записник из кога се генерално све да закључити. Леп дан, неуобичајено висока температура за почетак новембра, нов ланац, тек урађен велики сервис и неки нови делови опреме су били сасвим довољна мотивација за вожњу са које се нисам вратио на мотору већ у комбију (срећом, не црном). На неких 50м од раскрснице видео сам возило које уредно стоји испред свог СТОП знака, на 30м човек креће, а ја притискам сирену, благо кочим и померам се у лево. На 10м видим му главу у колима и капирам да уопште не гледа лево, већ десно, али ја и даље желим да верујем да ће стати, аман. Кад сам му пришао на 3м, господин окреће главу ка мени, али гледавши га право у очи, капирам да он мене уопште не види. Чак и да је у том тренутку притиснуо кочницу промашио би ме, али је наставио да се креће истом брзином којом је ушао у раскрсницу, око 5-6Км/час. Сасвим довољно да ме удари у задњи точак што је при мојој брзини од неких 40Км/час било довољно да ме избаци из равнотеже и проспе по асфалту. Мотор је, занимљиво, прошао са прилично минималним оштећењем, што се не може рећи за моју потколеницу коју су морали да састављају на ВМА Interlocking-ом (убацивањем металне шипке и шрафљењем исте за кост). Срећом, мој сувозач је прошао без било какве повреде, а и ја осим прелома нисам имао ни једну једину огреботину. После сам видео и да су ми огуљене кацига, јакна и рукавице, а панталоне прелазе у "летњу колекцију" јер је техничар из хитне помоћи морао да их сече. Претпостављам да би се неко искуснији боље снашао и можда избегао судар, али сећам се да сам ја у последњих пар метара од места контакта био потпуно запањен потезом другог учесника и, што би рекао г-дин. бивши председник "дубоко уверен" да ће се ипак зауставити. Записник: КЛИК Рута: КЛИК Фотка, пре и после: КЛИК Мотор ми је после удеса остао у Вршцу у гаражи локалне ватрогасне бригаде, а 20-ак дана касније Robin Hood га је превезао за БГ (и при томе му прилично прочистио дизне ). Ватрогасцима сам купио картон сока, а RH-а водио на Пихтије. Поз. свима... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Decembar 1, 2012 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih pristao na bilo sta bez odstete od par stotina ili bar hiljadu+ eur'a ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Биће нешто од његовог осигурања, сасвим извесно. Е сад, то што је мени пропало већ резервисано скијање, то ми нико неће вратити. То што вероватно у 2013.-ој нећу возити мотор, још мање. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa normalno da te nije video kad je metuzalem od 71 godinu bio za volanom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Тако је, то је главни проблем. Имао сам краћи разговор са човеком и он заиста није више за волан. Надам се да ће му узети дозволу. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barby 175 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 135 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima vremena za skijanje,za voznju....bitno je da oporavak prodje a po sebi znam da zaista treba vremena za to... sto se odstete tice,ne uzimaj advokata,uzece ti dobar procenat a nema potrebe za tim....ja sam sve obavila sama i nikako ne prihvataj prvu ponudjenu cifru....govorim ti iz licnog iskustva....prva je bila znatno manja od druge.....pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barby 175 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 135 postova Prijavi odgovor kao problematičan exexe drugu zgrabi i bezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 963 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ..osim ako cika advokat zna neku caku ili nekog u osiguranju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan И да, поучен овим искуством, мислим да ношење светлоодбојног прслука током ноћне вожње не може да смета. А могло би доста да помогне. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barby 175 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 135 postova Prijavi odgovor kao problematičan ..osim ako cika advokat zna neku caku ili nekog u osiguranju.... eh pa to je nesto drugo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 1, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja sve dobro razumeo - deda je bahato vozio i sumanutom brzinom izleteo iz bočne ulice i udario u tebe, a imao je i alkohola u krvi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan =====> па онда Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan :( Ovo je ona prica sto ja kazem da matorci ne treba da voze nsta. A bicikl posebno! Nije dobro sto se to desilo, ali si dobro prosao kako je moglo biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма шта ћеш на скијање, и онако је јуче пао снег тамо, они се лепо договорили за пут... Нећу ни ја ићи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan A da si i mene zvao na pihtije ne bih se ja polomio tog dana. Vidimo se uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolega, od skijanja definitivno nista, ali nemoj tako lako da otpisujes mogucnost da se u potpunosti oporavis i "zajases" bajk. Mlad si, samo se malo strpi i bice sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Decembar 1, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan Биће нешто од његовог осигурања, сасвим извесно. Е сад, то што је мени пропало већ резервисано скијање, то ми нико неће вратити. То што вероватно у 2013.-ој нећу возити мотор, још мање. Nisam bas u toku, mislis da zbog povrede moras da preskocis sledecu sezonu ili odustajes od voznje motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Decembar 1, 2012 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je školski primer nezgode i ovakv scenario čini veliku većinu od ukupnih moto nezgoda zajedno sa presecanjem putanje iz suprotnog smera i skretanjem u levo. Anomalija oka čini da uočljivost u krajevima vidnog polja slabi, skroz levo i desno, i praktično iako oči gledaju ne vide i skoro niko nije svestan te zablude. Iako se čini da nas neko sagledava ne znači da nas i oučava, zaključak po okrenutoj glavi i očima ne znači skoro ništa. Otud ono čuveno, "izvini, nisam te video". На неких 50м од раскрснице видео сам возило које уредно стоји испред свог СТОП знака, на 30м човек креће, а ја притискам сирену Nije dovoljno, "majstor" sluša glasno muziku, priča na blutut il spikerfon mobilnog, mora ablend i njihanje motora da se kretnjom poveća uočljivost. На 10м видим му главу у колима и капирам да уопште не гледа лево, већ десно, али ја и даље желим да верујем да ће стати, аман. U saobraćaju pogotovu na motoru ne postoji želja i verovanje, da neće, nego skroz suprotno, uvek hoće baksuz. Nema mesta shvatanju da su svi savesni, dobri, sposobni, kulturni, da moraju da nas vide. Pretpostavka treba da bude kontra. Кад сам му пришао на 3м, господин окреће главу ка мени, али гледавши га право у очи, капирам да он мене уопште не види Nužno skapiranje je da smo uvek nevidljivi. Сасвим довољно да ме удари у задњи точак Možda je postojala šansa da se izvrši manevar izbegavanje prepreke. Pre svega treba biti obučen i pripravan uvek za iznenadne atake koliko god se učinilo da se nešto predvidi i predupredi. Možda je još par santimetara u levo bilo dovoljno za promašaj. Na žalost, vožnja gradom je postala ko poligonska obuka kako prokomentarisa Hornetshuting prekjučerašnju vožnju do posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1169 Napisano Decembar 1, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan =====> па онда (gde li samo nalaziš ove smajliće) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Decembar 1, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Možda je postojala šansa da se izvrši manevar izbegavanje prepreke. Misliš da malo ševrdne zadnjim točkom? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Decembar 1, 2012 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Možda je postojala šansa da se izvrši manevar izbegavanje prepreke. Misliš da malo ševrdne zadnjim točkom? Ne zezaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Decembar 1, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam kao klinac situaciju gotovo identicnu tvojoj i rekao sebi, jednom si ispao glup i nikad vise. Zena koja vozi istom trakom kao ja staje, vraca se unazad i poprecuje se u ulici jer hoce da skrene u ulicu desno, ostavljajuci mi prolaz izmedju nje i desnog trotoara. Obzirom da je nakon vracanja u rikverc stala, pretpostavio sam da me je videla i krecem da se provlacim kroz vise nego dovoljan prostor za prolaz. Medjutim, u momentu stizanja ona krece u tu ulicu desno i ja bez sanse da kocim gledam pored leve noge branik i stisnuvsi zube ocekujem kacenje zadnjeg tocka i bez kacige i ikakve opreme se spremam na delfin stil po trotoaru. Srecom, culo se samo tiho "tik" obzirom da mi je zakacila tablicu ili kraj tocka. Stajem odmah, gledam je u oci, a ona se prestravljeno uhvatila za usta jer je shvatila sta se bogu hvala nije desilo. Taj dan sam kasnije ipak pao iz neke druge glupe situacije te sam nadoknatio ono sto mi je bilo namjeno, ali ovo mi je bila lekcija za citav zivot da pretpostavku kao kategoriju procene u saobracaju apsolutno izbacim iz vozacke prakse. Dakle, kada je auto u raskrsnici, sve i da je meni zeleno, uvek usporim i spremim se na kocnici, za slucaj da je za volanom matorac od 71 godinu za 0,5 promila alkohola u krvi. Zelim ti brz oporavak i zelim da te ova ipak teza povreda ne obeshrabri, vec samo da ti bude jedna relativno jeftina lekcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitrowsky 285 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Блок 38 Motocikl: z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan Тако је! Претпоставка је мајка свих зајеба. Делимично сам платио данак неискуству. Сувозач је након пада завршио у супротној траци, као уосталом и ја. Могло је ово све и мнго горе да се заврши. А да ли ћу возити мотор и даље... Сад заиста немам одговор. Све је у глави. Сачекаћу пролеће за неку рационалнију одлуку, али нешто ми се не вози са шипком у нози. Не смем ни да замислим шта би поновни пад на леву ногу могао да изазове. За пролеће остављам и одлуку о продаји мотора. Ако већ не будем возио у 2013. боље ће ми бити да продам овај ER-6, а 2014. купим нешто друго. Ево и РТГ снимка потколенице коју сам тако лепо подментуо под Kawasaki како бих уштедео на фарбању... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan А зашто ниси подметнуо и руку да не огребеш тегић? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gola 104 Napisano Decembar 1, 2012 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: H Novi Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je za utehu,ja sam posle 13 lomova iz iste takve situacije,nakon 4 meseca ponovo seo na motor i od tada ne silazim više 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...